Här vaknade vi upp till strålande sol idag, det är förvisso kallare än i helgen, men fortfarande ljuvligt väder. Dessa goda mini tryffelpizzor tänkte jag föreslå er att prova på till helgen.
Eller varför inte till Valborg?
Det här behöver du:
Färdig pizzadeg
Pizzasås
Riven mozzarella
Tryffelsalami
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Stapla ut lagom stora minipizzor.
Bred över pizzasåsen, riv över mozzarella och toppa med ett par bitar tryffelsalami.
Skjut in i ugnen i cirka 10 minuter eller tills bjudpizzorna har fått vacker färg.
Det vart så fint ljus igår över Öland så jag bestämde mig för att åka en sväng och fota. Det blev en tur till hamnen i Borgholm,
en sväng till stranden i Köpingsvik och så lite bilder från ”Kolstad”.
Tänk om ett par månader kan man ju faktisk bada.
Här längst Köpingsvik tycker jag att de har de finaste stränderna på Öland.
Vita stränder och långgrunt.
Mysigt att turista lite på hemmaplan.
Man glömmer ju liksom det ibland, att det finns så mycket vackert så nära.
Och idag står denna yviga bukett med vitsippor och påminner om att det är bästa måndagen.
Nämligen starten på min barnvecka, nu har vi en hel vecka tillsammans. Och jag ska fortsätta att laga mat efter alla roliga recept ni har skickat in. Kommer aldrig hinna med alla, men jag gör ett gott försök.
Hoppas ni också fått den finaste starten på veckan.
Hej där,
Förra veckan var det dags att gå igenom barnens garderober och rensa ut. Ja, det där som hör våren till.
Och barn växer ju som ogräs, det vet ni säkert. Haha, så det blev både en och två påsar med urvuxna kläder & skor till småkusinerna. Jag köper gärna kläder med kvalité, för att de ska hålla länge och gå att ärva efteråt.
Och när man rensar ut så behöver man även fylla på, så därför klickade jag hem lite fina vårkläder till dem. Därför vill jag tipsa er om denna grymma sida. Det är ett modeparadis, med hur-mycket-fina kläder som helst. Är man medlem kan man fynda kläder till helt galet bra priset, för alla kläder är rabatterade mellan 20-80 %. Låter nästan för bra för att vara sant! Man blir exklusivt inbjuden av mig, så passa på nu.
Melvin gillar sina munkisar, och det är ett smart plagg nu på våren.
Så det fick bli ett par nya sådana. På BestSecret hittar ni över 3000 olika varumärken,
och inget är mer än max 1 år gammalt.
Vi klickade hem en röd snygg munktröja från Calvin Klein och en annan kamouflerad som vi tyckte var riktigt fin.
Och vilka bra priser det blev! Det gillar vi, bra kvalité till bra priser.
Nomi valde en ny vårjacka, en bubbelgumsrosa sådan.
Så himla fin, och det är roligare att handla när man känner att man hittar fina kläder till så fina priser.
Visst tycker ni också det?
Perfekt vår/sommarjacka.
Vill ni också bli medlem och fynda till fina kläder till bra priser,
så passa på HÄR nu
Då var denna helgen snart slut, och vilken härlig helg det var.
I Kalmar & på Öland bjöds det på solsken, ljumna vindar och vårfeelings. Och som om det inte var nog med det, så blev det även lite spa & god mat på det. Jag vet ju att ni gillar att läsa om tips både utomlands och här hemma i Sverige, så jag tänkte jag skulle uppdatera om denna lilla vistelse.
Varför åka iväg längre än nödvändigt?
Jag åkte bara över bron och checkade in på urmysiga Hotell Skansen ( Färjestaden )
Det var länge sedan jag bodde över här, ( tror det var närmare 10 år sedan! )
och de hade renoverat och fräschat upp massor.
Stort badrum med bubbelkopp på rummet.
Både innan maten och efter maten kunde man spa:a
Spa:avdelningen är öppen till elva. Trevlig inomhuspool med spabad, och sedan finns det även X antal spabad utomhus och en pool som är öppen sommartid. Den kan jag tänka mig är riktigt populär bland sommargästerna.
För dem som vill så går det boka in behandlingar.
Bland annat deras populära choklad-behandling, eller varför inte en vanlig klassisk massage.
Middagen blev en god laxcheesecake,
denna borde jag bett om receptet på. Säkert inte svår att göra och så ruskigt god.
Varmrätten blev lamm. Och vilket vackert upplägg sedan!
Man äter ju inte bara med ögonen.
En kolapannacotta med rabarberkompott.
Fast här var jag så mätt att jag bara orkade en sked eller två.
Sedan fotade jag lite från frukostmatsalen, för er som är nyfikna på att se hur det ser ut.
Pannkakor med sylt å grädde, blev höjdpunkten.
Och mangojuicen var inte alls tokig den heller.
Ett vackert, rofyllt och lagom stort Hotell & Spa
Kan varmt rekommendera detta till alla er som planerar inför sommarens semester. Kombinera gärna vistelsen med ett besök till Gårdy Cafe, Arontorps Kroppkakor och en dagstur till Köpingsvik / Borgholm – då har ni upplevt det bästa av Öland 😉
Det här behöver du till 4 personer
800 gram stekt tacofärs
paprika i olika färger
150 gram philadelphiaost
1/2 dl creme fraiche
2 dl riven cheddarost
jalapenos
tomater
nachochips
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader.
Hacka paprikan smått och lägg i en form. Fräs färsen klart med kryddor och lägg den över.
Rör ihop ost, philadelphia & crème fraîche och bred över som ett täcke.
Strö över jalapenos och klyftade körsbärstomater och ställ in i mitten på ugnen i cirka 15 minuter eller tills gratängen får vacker färg. Ta ut och garnera med nachochips. Serveras sedan med en sallad eller direkt i mjuka / hårda tortillabröd.
Smaklig måltid.
* * * * * * * * * *
Frisk citronsorbet, med varma hallon
Går att göra utan glassmaskin.
Det här behöver du: saften av 2 citroner ( ungefär 1 dl )
2 dl vatten
1 dl socker
2 äggvitor
Färska hallon + vaniljsocker
Gör så här:
Värm upp vatten och socker tills det har kokat ihop till en sockerlag. Låt svalna i kylskåp en kvart.
Vispa ihop äggvitorna till ett poröst skum. Pressa ner citronerna i sockerlagen och vänd ihop med den vispade äggvitan.
Ställ in i frysen och rör om då och då tills sorbeten har fryst. Värm sedan upp hallonen i en kastrull och smaka av med lite vaniljsocker tills du får dem lagom söta.
Hej raringar,
Hoppas solen lyser över er också, var ni nu än befinner er i landet. Ni följer väl me på Instagram: @jennysmatblogg Där uppdaterar jag massvis denna helgen. Plus svarar på er frågestund ( pågår i 20 timmar till )
Annars tog vi en liten paus i allt härliga spa:ande, och begav oss ut på lite sightseeing på öland.
Jag är ju en riktig fikatant, älskar att besöka mysiga fika med trevligt utbud.
Gårdby kafe & lanthandel besökte jag nu för första gången, och det är supermysigt.
Ett fik i gammal stil.
Känns som att gå in i en äldre lanthandel, här kommer massa bilder.
Vi kunde knappt bestämma oss för vad vi skulle ha för något.
För mycket smaskigt helt enkelt, så det blev istället lite av varje. En kärleksmums, en kolapaj, en brownie med extra allt, och chokladbollsrutor.
Efter kafferepet så vart vi proppmätta som ni säkert förstår.
Sedan tog vi en liten runda i deras söta inredningsbutik. Sedan åkte vi tillbaka till Färjestaden.
Och tydligen spelar det ingen roll hur mätt man är, för glass går alltid ner.
Årets första mjukglass, och detta var typ den bästa bilden jag fastnade på.
Hahaha…
Så himla härligt att helgen står på glänt. Och inte bara det, i dag ska vi åka och träffa Fanny & Caspers lilla bebis. En liten Walter, har landat. Sötaste namnet by-the-way. De blev föräldrar i helgen och har nu hunnit hem och komma iordning lite grann. Så här ska shoppas bebiskläder, hur roligt ?! Det var ju typ 100 år sedan man kollade kläder för minisar.
Nu skulle jag inte bara kika förbi er för att berätta att det ska shoppas, utan jag har en supergod glutenfri äppelpaj till er. Tycker bi har för lite glutenfritt här. Så varsågoda.
Det här behöver du:
6 st söta äpplen
1 1/2 dl fiberhavregryn (alt. glutenfria havregryn)
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl hasselnötter (hacka dem i mindre bitar)
1 dl riven kokos
1 1/2 msk kanel
1/2-1 tsk vaniljpulver
50 g rumstempererat laktosfritt smör
3 msk honung
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skär äpplena i bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smöret och honungen och bearbeta till en deg. Smula degen över äppelbitarna. Ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Hoppas ni också fått en fin start på dagen! Jag och Charlie startade dagen med en tidig morgonpromenad och sedan blev det kaffe & frukost när vi var tillbaka. Men nu tänkte jag inte skriva om min frukost utan om den goda köttfärssåsen jag gjorde igår. Som ni vet så använder jag matlagningsfonder i alla mina grytor, såser och röror. Jag tycker det är mycket enklare och smidigare än att jobba med buljongtärningar. Jag tycker om när man slipper kladd, disk och sen är det väldigt enkelt att dosera. Jag väljer ”Touch of Taste” för att de har hög kvalité och har riktigt fin smak på sina fonder.
Touch of Taste har även en fantastiskt bra receptbank på sin hemsida, så gå in och sök HÄR så kan du få tips på goda recept till just din favoritfond. De har ju dessutom hur många olika fonder som helst, så det är lätt att variera sig. Kycklingfond, Kalvfond, Köttfond, Hummerfond, Fiskfond, Grönsaksfond. Här finns det fonder för alla smaker. Brynt scharlottenslökfonden är suverän för de som vill ha löksmak i maten, men har barn som är livrädda för att hitta lökbitar.
Tipselitips.
Till min köttfärssås vill jag ha mustig smak och då väljer jag även till oxfonden. Behöver liksom inte krydda med så mycket mer, för denna tar fram smakerna så fint.
Det här har jag i min köttfärsås smör
1/2 finhackad gul lök 500 gram nötfärs
1 msk tomatpure
1 förpackning med finhackade tomater
1 dl vatten
1 1/2 msk Touch of Taste oxfond
salt & peppar
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs den hackade löken glansig.
Vänd ner köttfärsen och stek den klar, vänd ner tomatpure och rör tills allt blandat sig. Vänd då ner tomatkross och vatten och låt alls sjuda ihop i 10-15 minuter. Till sist smakar du av hela gryta med oxfonden, en nypa salt & ett par drag med pepparkvarnen.
Klart att servera med en god sallad.
Gör så här : Ställ ugnen på 200 grader. Täck botten av pajformen med bären och sockra och pudra över potatismjöl.
Mamma tipsade om att göra pajdegen i en fryspåse för att slippa bli kladdig! Jättebra tips. Blanda socker, mjöl och tärnat smör i en påse och nyp i hop till en deg, vänd till sist ner flagad mandel och fördela sedan över bären. Ställ in i ugnen och grädda tills den fått fin färg. Toppa den med färska bär.
Servera sedan med fluffig vaniljsås eller marsanssås
I dag fick jag finbesök till lunch minsann. Både min mormor, morfar & mamma kom hit.
Jag hade lax i frysen, så jag tänkte att det fick duga bra. I kylen hittade jag lite färskost med smak av tacos.
Så det fick det bli till laxen, smidigt & enkelt. Denna gratäng kan du servera både med ris & potatis. Eftersom jag gillar potatis bäst, så valde jag det.
Det här behöver du till 4 portioner:
4 bitar lax
200 gram färskost med smak av tacos
2 msk grädde
2 msk creme fraiche
150 gram riven ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnssäker form, rör ihop färskost, grädde & crème fraîche.
Fördela ut över laxen, och riv över osten. Skjuts in i ugnen på 15- 20 minuter, eller tills laxen är klar.
Servera detta med antingen ris eller potatis.
Och här får ni en liten titt på mina nya stolar jag beställde hem. Egentligen hade jag beställt dem med svart kryss i ryggen. Men när dessa kom hem så tyckte jag att det var så fina att jag inte ville skicka tillbaka dem.
Tacolaxen gick tydligen hem i stugan, för alla ville ha receptet med sig hem 😉
Efter lunch blev det kaffe & fika. Inget hembakat idag, men lite köpefika gick ner det också.
Nea ( barnens kusin ) har sålt kakor & godis för sitt fotbollslag så jag var ju tvungen att köpa på mig lite.
Nu kom precis Nomi hem här, hon ville komma lite extra idag.
Så nu ska vi ut och gå med Charlie.