Imorgon bär det av mot huvudstaden igen, nya möten och nya roliga projekt. Klockan ringer tidigt imorgon bitti, sedan bilar vi upp. Jag har även ett möte där jag skulle vara ansvarig för middagsbokningen, men jag hade liksom missat detta. Hehe, så för att jag ska slippa ta detta mötet på Mc Donalds, vill jag ha lite trevliga tips på ställen som inte behöver förbokas flera månader i förväg. Kommentera under inlägget här på din favvo-restaurang i Stockholm.
Denna oxfileplankan åt jag på Hotell Skansen på Öland förrförra helgen.
Magiskt god!
Då vart det ny vecka igen, och solen skiner i dag också. Det blev ingen bio igår, utan barnen ville prompt till leklandet.
Så det blev ett par timmar där istället, med rutschkanor och studsmattor. Några av er har säkert påsklov denna veckan, härligt för er. Men vi har inte lov förrän först nästa vecka. Så det vart bara för barnen att vakna till väckarklockan som vanligt och ge sig av till skolan. Själv har jag massa möten idag, så jag ska bara ta och kamma till mig lite och fara in till stan. Till er som letar tips till måndagsmiddagen så ville jag tipsa om denna klassikern, som dessutom är väldigt enkel att göra vegetarisk, genom att bara utesluta baconet. Varsågoda, här kommer min goda ugnspannkaka.
Till en ugnsform / ugnsplåt :
2 pkt bacon
6 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader, klipp baconen över ugnsplåten och ställ sedan in i ugnen i fem minuter. Under tiden vispar du ihop smeten, lite av mjölken med mjölet, knäck ett ägg i taget och vispa till en slät smet. Rör sist ner saltet. Sedan häller du över blandningen över baconet och ställer in i mitten på ugnen tills den fått fin färg.
Cirka 15- 20 minuter.
Servera med lingonsylt. Eller som i detta fall så blev det hallonsylt, när barnen fick bestämma.
Vaknade upp till detta vackra väder, så vi dukade ut söndagsfrukosten utomhus. Ja, där satt vi i godan ro och åt våfflor med grädde, sylt och färska bär och jag sippade på kaffe. Hur ljuvligt!? Sen hade vi pratat om att gå på bio idag, men det känns inte så motiverande att sätta sig i en mörk biosalong när det är rena rama vårvädret ute. Så jag får se om barnen ångrar sig.
Här kommer åtminstone den obligatoriska veckomatsedeln, hoppas ni hittar något ni gillar.
Du behöver till 4 personer
8 tunna kycklingfileer
Smör
Pommes
Bearneiesås – recept här (om du vill göra egen)
2 knippe grön sparris
1 burk med kräftstjärtar
Gör så här:
Sätt på ugnen och ställ in pommes:en tills de får en fin krispig yta. Jag brukar ringla på ordentligt med rapsolja för den lite mer friterade ytan. Smörstek kycklingen klar och koka sparrisen.
Lägg upp & servera som bilden ovan.
* * * * * * * *
Något gott till kaffet : After Eight- Pannacotta
Det här behöver du 4-6 portioner : 2 gelantinblad
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
7-8 st after eight bitar
Serveras med en liten bit after fight och gärna lite färska bär.
Gör så här: Lägg geltainbladen i kallt vatten, ta fram en kastrull och sjud upp grädde & socker.
Ta bort från plattan. Krama ur vattnet ur gelatinet & vänd ner after eight bitar och rör/ vispa så allt blandar sig ordentligt.
Häll upp i fina serveringsglas.
Då var jag tillbaka efter en timme i mataffären, det tar alltid mycket längre tid att handla på helgerna. Pust, suck och stånk. Att jag inte lär mig att handla under veckorna istället. Då är det ju vanligtvis bara jag och pensionärerna som skruttar omkring. Men nu är jag hemma igen och har precis landat här i soffan bredvid Nomi. Hon spelar in ”Tik Tok” ( tror jag det heter ) och jag ska försöka jobba en timme. Vi får middagsgäster ikväll igen, och vi ska göra något så avancerat som Tacos.
Vem gillar inte tacos liksom ?
En härlig bukett med blommor, som matchar min snyggaste tavla. Ljuvligt.
Jag får alltid så många frågor om den, det är duktiga konstnären Madeline Santiago som målat den.
Ville bara önska er en fortsatt fin lördagskväll,
Kikar förbi er imorgon igen med den obligatoriska Veckomatsedeln.
Hoppas ni har vaknat till en jättefin lördag. Här har precis min lillasyster och kusinerna åkt hemåt. De kom hit igår och hängde med oss, vi lagade middag och tittade på ”Lets Dance”. Himlans mysigt. Och nu har jag (äntligen) fått en bokningsbekräftelse på min jobbresa, så nu kan jag berätta för er att den bär av emot Mauritius. Hur lyllo är inte detta?
Jag har letat efter en fotograf, som skulle följa med mig. Men nu fick jag lovat att det kommer lösa sig på plats, så jag kommer att åka helt själv ”All by my self…..”.
Och ni är säkert några stycken som har varit där redan. Kan ni inte berätta vad jag inte får missa? Jag vet att jag har ett timmar varje eftermiddag där jag är ”ledig”. Så tipsa på om stränder, sevärdheter, mat eller annat trevligt.
Jag brukar baka dubbelsats och frysa in. Perfekt att ta fram en påse när man får oväntat besök.
Till cirka 15 stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
15 stycke nougatbitar
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Ställ ut formarna på en plåt.
Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Tryck ner en nougatbit i varje mufffins, och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter.
Serveras med fördel lite ljumna. Eller för den delen de är försvinnande goda även från frysen
Blev sugen på att slänga ihop lite hemmagjord glass,
inte för att det är direkt glassväder idag. Men glass går alltid ner.
Denna kladdkakeglassen påminner dessutom om Ben & Jerrys egen glass.
Prova den när ni hinner.
Det här behöver du:
5 dl vispgrädde
1 burk med sötad kondenserad mjölk
150 gram kladdkaka
Gör så här:
Vispa grädden luftig, tills den börjar bilda toppar. Tillsätt den sötade kondenserade mjölken och vänd ihop.
Hacka den den frusna kladdkakan, och vänd ner i smeten. Häll allt i en form, täck med platfolie och ställ sedan in i frys i minst 5 timmar.
Nu är middagen undandiskad och läxorna förhörda, eftermiddagarna försvinner snabbare än blixten.
Som tur var har jag kunnat tillaga middagen samtidigt som jag har bakat. Det var så länge sedan jag gjorde denna kycklingen, så idag var det dags. Barnen åt den i mjuka tortillabröd, jag valde en sallad.
Gott så in i norden.
Pulled Chicken (Dragen Kycklingen)
Det här behöver du : 900 gram kycklingfile 2 1/2 – 3 dl barbequesås Paprikapulver 1 gul lök matolja
Serveras med grönsaker i tortillabröd
Gör Pulled Chicken så här : Ställ ugnen på 130- 140 grader. Fräs kycklingen så att den får lite färg på ytan och lägg den i en ugnssäker gryta, ringla över lite olja, i med den klyftade löken. Häll över barbequesåsen och ställ in i mitten av ugnen i gryta med lock , i cirka 21/2 timme ( tills kycklingköttet inte längre är rosa) , och kycklingen ska trilla isär när du sätter gafflen i den.
Dela kycklingen och servera genast.
Efter maten var vi rätt frusna, eller iallafall jag och Charlie. Vi var ute och promenerade i snöblasket.
Hallå liksom, vart tog våren vägen ?
Vi tände en brasa, och varmt blev det snabbt. Nu ska jag läsa igenom er olika restips på inlägget innan.
Fortsätt att svara där, det är jätteroligt att få nya tips.
//
Med vänlig hälsning hon som ska googla resor hela kvällen 😉
Vi har pratat om att skaffa en till hund. Har man en så kan man lika gärna ha två, och nu är det 4 månader sedan vi förlorade Molly och hade begravning. Det känns som om vi har fått ta ett farväl och fått ett fint avslut, trots att det varit många tårar längst vägen. Men vi får se, inget är bestämt eller bokat. Det är så mycket att ta in, och bestämma så kanske först tills efter sommarlovet.
Vi får se, men en ny familjemedlem hade varit mysigt.
I dag har det bakats hela långa dagen i mitt kök, efterrättspajer, cupcakes och småkakor. Yummi yummi, men det tar sin tid att röja efteråt. Om ni bara visste hur stökigt det kan bli under en mat- & bakfotografering. Men nu är det ordning och reda och jag har landat i tv-soffan innan klockan sju, det hör ju inte till vanligheterna direkt. Bläddrade igenom semester-arkivet
och kom på att det faktiskt bara är 2 år nu tills jag fyller 40 bast. Woop Woop, då fyller man tant på riktigt. Och det vill jag ju fira med att åka iväg med alla barnen på någon häftig resa. Jag har ju såklart tusen resedrömmar, men har svårt att bestämma mig för vad jag vill göra.
Helst paradisstränder, det gör ju inte alls ont om den är lika vacker som denna på Bahamas! Hur nice?
Men jag skulle vilja kombinera den med något mer, som typ safari. Vildmarkssafari kan vara bland det coolaste jag upplevt.
Tidigt i ottan går man upp eller så åker man ut precis innan skymning.
Vi såg så mycket vackra djur, helt magiskt.
Å andra tanken så behöver det inte vara en solsemester, för vår resa till Island var minst lika fantastisk som den vi var på i Karibien ( just de jag, man kanske ska åka på en kryssning ? )
Ja ni hör ju, jag har inte alls bestämt mig, och det är ju ett tag kvar så jag hinner spara och fundera.
Eventuellt så åker jag iväg på jobbresa nästa månad till ett riktigt drömresmål, men eftersom inget är skrivet än så vet jag inte till hundra om det blir av. Därför inväntar jag bara det innan jag kan berätta mer om det för er.
* * * *
Iallafall nu vill jag ha massor med tips på vart vi skulle kunna åka. Och vart skulle din drömresa gå- och varför? ♡ Berätta ♡
Det här behöver du: 4 bitar torskrygg
chiliflakes
salt
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1/2 gul paprika
2 dl vispgrädde
200 gram mjukost (valfri smak )
2 dl riven goudaost
Gör så här: Ställ ugnen på 180 grader.
Lägg den tinade torskryggen i en ugnsfast form. Hacka över paprikan, strö över fisken och peppra lite med chiliflakes & salta.
Rör ihop mjukost och grädde och vänd över. Riv över goudaosten och ställ in i mitten av ugnen cirka 18-20 minuter.
Klart att serveras med ris eller pressad potatis.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och så torsdagstipset,
från mig till dig.
Nu får ni 25 % RABATT på den dyraste varan. Med koden 455755 Gäller både möbler och kläder. Denna tröjan hittade jag som jag klickade hem. KLICKA HÄR för att komma till Ellos