Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop de torra ingredienerna och vänd ner ägget. Tärna ner smöret och nyp ihop till en smulig deg. Tryck ut i smord form 20*30. Bred ut sylten och börja med toppingen. Smält smöret i en kastrull på spisen, dra bort från plattan och rör ner havregryn, socker, vaniljsocker och vänd ihpå så att det blandas ordentligt. Fördela ut crispet över sylten och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.
Passar lika bra tillsammans med haricots verts som till potatismos.
Du behöver till 4 bitar: 4 kycklingfileer 12 bitar soltorkad tomat 1 dl färskost 1 paket bacon
Gör så här: Ta fram de tinade filéerna och skär ett snitt i dem på tvären. Finstrimla soltorkad tomat & rör ihop med färskosten. Fyll filéerna med röran och linda om baconskivorna runt dem. Grilla dem eller tillaga dem i ugnen på 180 grader. Lagar du dem i ugnen så lägg dem i en ugnsfast form & ställ in i mitten av ugnen i cirka 30- 35 minuter tills kycklingen är klar ( längre eller kortare tid beroende på tjocklek)
Till salladen behöver du: 250 gram haricots verts 1 msk vinäger 1 1/2 msk olivolja 1/2 rödlök salt & peppar chiliflakes
Gör så här: Ansa bönorna och koka dem lätt i 3 minuter. De ska nätt och jämt bara bli mjuka. Skölj dem i kallt vatten och lägg dem i en skål. Vispa ihop vinäger med olja i en skål, vänd ner den finhackade löken med salt och peppar. Vänd ner dressingen över bönorna och toppa med lite chiliflakes.
Festligt tips på hur du kan grilla och servera lax.
Till 4 personer: 4 Bitar lax Zucchini Färsk ananas olivolja
Gör så här: Skär allt i lagom stora bitar och sätt på dom på spett. Pensla över olja över spetten så är risken att de fastnar i grillgallret mindre. Sen är dom färdiga att grilla
Godkväll i stugorna, I dag har det inte hänt många knop. Jag har Aaron här några dagar för förskolan var stängd denna veckan. Så vi får massa fin kvalitetstid ihop, lyx. På måndag börjar jobbet på riktigt för mig. Och om bara två veckor åker jag upp till Stockholm för att signera alla böcker ni förbeställt. Det blir även första gången jag håller i den färdiga boken, sååå spännande.
Boken är fullproppad med sötsaker, enkla recept så du kan baka med barn och barnbarn.
Recept för söndagsfikat, recept för kalaset eller sommarfesten. Hoppas ni ska gilla alla nya godsaker.
Mängder med småkakor, kondisbitar och somriga tårtor.
Hej raringar, Hoppas ni har det bra i stormen. Kanske inte blir något grillande idag, men snart så. Revben blir så saftiga när de ligger och gottar till sig i marinaden ett dygn innan grillen. Prova detta recept vetja.
Det här behöver du: 4 msk tomatpuré 3 msk rapsolja 1 msk vatten 5 msk flytande honung 1 tsk chilipulver 2 cm finriven ingefära 1 klyfta pressad vitlök 1 krm salt 3 msk kinesisk soja
Gör så här Rör ihop allt i en fryspåse, lägg ner köttet och låt stå och dra sig ett dygn i kylskåp. Massera då och då. Under tiden du grillar pensla marinad över köttet.
Denna salladen kan du äta som den är och så är den perfekt för buffébordet.
Det här behöver du krussallad ruccola 1 burk med soltorkade tomater 1 bit gurka
Till grillen: rödlök röd paprika grön paprika körsbärstomater halloumiost avokado
Gör så här: Bryt ner salladen på ett vackert fat med ruccola soltorkade tomater och skivad gurka. Dela grönsakerna och grilla tillsammans med halloumin till önskad färg. Fördela ut på fatet och sedan är det klart att serveras.
Denna snabba såsen gjorde jag med 2 dl creme fraiche och 1/2 dl stark salsa.
Hej där Hoppas ni har en fin Söndag. trots grått och trist väder. I kväll skulle jag ha tagit med mid kidsen och gått på utomhusbio. Men det blev inställt på grundd av vädret. Så det blir nog filmkväll istället. Och snart börjar det planeras inför årets första kräftskiva. Detta är ett måste till dess:
Till 6 små ostpajer. 6 st fyrkantiga smördegsplattor 2 ägg 1 dl vispgrädde 3 dl riven valfri ost salt & peppar dofta över lite cayennepeppar tomat
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader. Tryck ner smördegen i ett smort muffinsjärn ( eller aluminiumformer ) Vispa ihop äggen och pensla smördegen. Riv ner osten i äggblandningen och vänd ner grädden. Vispa ihop och krydda med salt & peppar & lite cayennepeppar.
Receptet finns i min bok ” Jennys Sommar ”
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och ett söndagstips mitt i allt regnande. Kolla in alla snygga höstnyheter nu på Bubbleroom
Grillad fisk på sommaren är ett måste. Tycker ni inte det ?
Till grillen behöver du: 4 bitar lax chilifrukter i olika färger olivolja flingsalt citron
Gör så här: hacka chilin och fördela över laxen, Ringla över olivolja och nyp över flingsalt , skär citronen i skivor och lägg över laxen. Nu är den redo för grillen.
Gör din kräfttzatziki så här: Tvätta gurkan och dela den på längen , skrapa ut det vattninga kärnhuset och riv grovt på en tallrik. Salta och låt stå och dra sig, sedan fyller du ett dubbelt kaffefilter med gurkrivet- och kramar försiktigt ut all vätska, vänd ner i turkiska yougurten. Pressa ner en vitlök och smaka av tzatzikin med salt& peppar och dill- Låt kräftorna rinna av, och vänd ner dem i tzatzikin.
Skär upp köttet i mindre bitar och lägg i en skål, vänd ner citron, kryddor, vitlök & olivolja. Plasta skålen och ställ in i kylen över natten. Innan de ska tillagas trä dem på spett och grilla dem. Det går även bra att steka dem, eller köra dem i ugnen. Denna marinaden är lika god att använda till lamm & kyckling.
Tzatziki med fetaost: ( Halvera detta receptet om ni inte planerat att äta det i en vecka ) 😉 1 hink med turkisk yoghurt ( 1000 g ) 1 gurka 2 – 3 st vitlöksklyftor 1 tsk salt & lite peppar 1 förpackning med fetaost
Gör så här : Tvätta gurkan , och skär dem mitt itu på längden. Gröp ur de vattniga kärnhuset med sked, då försvinner den mesta vätskan automatiskt. Riv sedan gurkan. Jag brukar använda de grövsta rivjärnet. Lägg på en tallrik med kaffefilter under , strö över en tsk med salt över gurkan. Låt vila tio minuter, under tiden kan du pressar ner vitlök i yoghurten. Och sedan är det dags att krama ut
vätskan, då använder jag dubbla kaffefilter. Krama försiktigt ut all vätska. Och vänd sedan ner den urkramade rivna gurkan med yoghurten. Smula ner fetaosten och rör om, och smaka av med salt, peppar.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och så ett litet tips för er som letar snygga festklänningar. Kolla in nyheterna hos Bubbleroom
Plommonmarmelad är både gott på frukostmackan, men också till ostbrickan. Här kommer mitt busenkla recept:
Det här behöver du: 1 1/2 kg plommon 1 dl vatten 1 kg strösocker 2 citroner
Gör så här: Räkna plommonen och lägg i en gryta, Tillsätt vatten och låt sjuda under lock i cirka 30 minuter. Fiska upp kärnorna och räkna så att rätt antal kärnor följt med. Häll i sockret och pressa ner saften från citronerna. Låt marmeladen sjuda ytterligare cirka 1 timme. Ta bort skummet som bildas på ytan. Kontrollera att marmeladen är klar genom att göra marmeladtestet: Lägg en klick marmelad på en tallrik låt marmeladen svalna och dra en sked genom den. Om den inte genast flyter ut så är den klar. Häll upp i rengjorda glasburkar med lock, förvara i kylskåp.