RECEPT PÅ MILKSHAKE

Gott, svalkande och uppskattat av alla. Smakerna väljer du själv efter vad du är sugen på och vad som finns hemma. Nutella tycker jag är gott!

Det du behöver till 2 stora glas är grundbasen:
2 1/2 dl vaniljglass
3 dl mjölk

Detta kan du smaksätta med:
1 dl jordgubbar eller andra bär
eller
1 dl valfri frukt tillexempel banan eller mango
eller 2 msk kakao + vanilj.

Gör så här:
Lägg alla ingredienser & vald smaksättning i en mixer och mixa slätt. ( Funkar att använda visp eller stavmixer oxå ) Häll upp milkshaken genast i fina glas och servera med sugrör.

Recept finns i min bok ”Jennys Sommar”

6
Kommentera

BACONINLINDADE FÄRSSPETT & GRILLADE CHAMPINJONER

Detta måste ni prova på grillen. Så gott!

Använder du träspett, blötlägg dem en stund innan.

Det här behöver du till 4 personer:
600 gram nötfärs
2 msk barbecuesås
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 förpackning med bacon

Fyllda champinjoner
Champinjoner
Valfri smaksatt färskost

Gör så här:
Blanda färsen med barbecuesås, salt & peppar. Låt stå svalt en timme innan.
Forma färsen runt spetten och rulla en baconskiva runt varje spett.
Rengör och ta bort foten på champinjonen och fyll hålet med färskosten-
Sedan är det bara att grilla dessa. Servera med potatis eller god sallad.

Recept finns i boken ”Jennys Sommar”

5
Kommentera
ALKOHOLREKLAM I SAMARBETE MED NIGABSVÄNNER

GAZELA

Hej där,
Äntligen tittade ju solen fram här i helgen.
Så det har blivit både en massa badande och grillmiddagar. Och till medan grillen har gått varm så provade vi ett nytt vitt vin.
Låt mig presentera Gazela : fruktigt och ungdomligt med smak utav päron, gröna äpplen och lime.
Vi tryckte ner massa is i glasen tillsammans med vinet! Rekommenderas en varm sommardag.

Alkoholhalten är 8,5 %
Priset är 69 :-
Du hittar den på systembolagets hylla med numret: 2566
Vill du läsa mer om vinet så klicka här.

3
Kommentera

HÖGREVSBURGARE MED PICKLAD RÖDLÖK

Burgare med extra allt, och här under hittar ni mitt bästa recept på hamburgerdressing oxå.
Psst…. Lovar att återkomma med veckomatsedlarna i mitten av Augusti igen.

Det här behöver du till 8  burgare :
1 kilo högrevsfärs
2-3 msk med barbequesås eller Hp-sause
salt och peppar

Goda hamburgerbröd
Sallad, tomat, gurka och dressing *

Dressing: 
1 dl creme fraiche
4 msk majonäs
4 msk bostongurka
1 msk ketchup
1 msk chilisås
1 tsk senap
salt

Picklad rödlök – klicka här

Gör så här:
Rör ihop och ställ kallt fram till servering.

Gör så här :
Rör ihop ingredienserna till hamburgarna, låt stå en timme i kylen innan du formar burgare och steker dem klara.
Jag vill ha mina lite rosa i mitten – men det är en smak sak.

Servera med bröd , grönsaker och en god dessing.

4
Kommentera

GRILLAD FISK MED CITRONAIOLI

Sommarmat när den är som bäst!

Till 4 grillknyten behöver du : 
900 gram kokt potatis
4 bitar lax
4 bitar torskrygg
körsbärstomat
2 gula lökar
dill
olivolja
flingsalt & citronpeppar

Gör så här: 
Skär fisken i mindre kuber och blanda allt i en salig röra.
Fyll sedan folie paket med allt gott.
Släng på grillen i 10 minuter eller tills fisken är genomstekt.


Citronaioli:
2 äggulor
1 3/4 dl rapsolja (nästan 2 dl)
2 tsk citronsaft + skal
1/2 pressad vitlöksklyfta
salt

Gör så här :
Börja med aiolin. Detta är verkligen jätteenkelt att göra hemma. Det enda som kan gå fel är om ägg och olja har olika temperatur.
Så ta gärna fram äggen en timme innan, lägg äggulorna i en skål, och ta fram en elvisp. Börja att vispa i skålen och droppa ner rapsoljan sakta under vispning, för att sedan övergå till att hälla en jämn stråle ner i bunken medan du vispar. Aiolin kommer bli fluffig och fin, pressa sedan ner citonsaften, ( mer eller mindre beror på hur syrlig du vill ha den.) Riv ner cirka halva av det gula skalet på citonen, ner i aiolin. Pressa ner en halv vitlök och smaka av med salt. 

Recept finns i min bok ”Jennys Sommar”

6
Kommentera

SVARTVINBÄRSSYLT & JORDGUBBSSYLT

Nu under sommartiden vill man ju ta till vara på bären.
Så varför inte göra goda sylter?



Jordgubbssylt
Det här behöver du:
2 liter jordgubbar
8 dl syltsocker

Gör så här:
Skölj bären och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Koka upp och låt sjuda i några minuter, mosa runt med en gaffel och ta bort skummet på sylten. Häll upp burken i rengjorda glasburkar och skruva på locket och förvara i kylskåp.

Svartvinbärrssylt
Det här behöver du:

1 liter svarta vinbär
1/2 liter vatten
12 dl strösocker

Gör så här:
Rensa de tvättade bären och lägg dem i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda i 15 minuter, rör om då och då.
Ta bort kastrullen från värmen och vänd ner sockret. Rör tills allt socker har löst sig.
Häll upp den varma sylten i rengjorda glasburkar. Skruva på locket och placera i kylskåp.

Receptet finns i min bok Jennys Sommar

4
Kommentera
INNEHÅLLER REKLAM FÖR MIN BOK

JENNYS SÖTA

Hej där ute,
Hoppas att ni har det bra i sommar. Trots att solen kanske inte titta fram så mycket som vi hoppats på.
Nu äntligen kan jag visa er senaste boken ❤️ En sockersöt smällkaramell, fullproppad med godsaker.

Såklart nödigt många småkakor, bullar, pajer, mjuka kakor och kondisbitar. Låt mig presentera en av anledningarna till min lilla frånvaro : Jennys Söta

Nya bakboken bjuder på massvis av nya chokladiga recept.

Oreobakelser med extra allt ❤️ Är mina nya favvisar

Blåbärspaj med inbakad vaniljfyllning. To die for!

Jag skulle vilja säja att boken innehåller gott och blandat till varje tillfälle,
och något för alla.

Jag åker upp till stockholm nästa månad och skriver så pennan glöder.
Vill ni beställa en signerad bok så finner ni den HÄR

15
1 kommentar

EFTERRÄTT PÅ GRILLEN

Detta är såååå gott att grilla.

Det här behöver du:
mjuka tortillabröd
nutella
jordgubbar & banan

Gör så här
Bred på nutella, skiva över banan & jordgubbar. Vik den på mitten och grilla snabbt på bägge sidor.
Servera och njut!

2
Kommentera

BLÅBÄRSPAJ DELUXE

Det här behöver du: 
Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
socker ( hur mkt beror på hur sura bären är)

Knäckiga toppingen:
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smörblandningen och rör om väl. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl och strö över socker. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Severa med glass eller vaniljsås.

17
Kommentera

RESTFEST

När man får massa pitabröd eller torillabröd över så kan man festa till det så här.

Du behöver det här :
6 pitabröd
100 gram färskost med vitlök och örter
1 finhackad solmogen tomat
100 gram skinka
Persilja

Gör så här :
Hacka tomat, strimla skinka och fyll upp pitabröden med färskost, tomat, skinka och finhackad persilja.
Lägg på grillen och grilla dem på lågvärm tills de fått färg och innehållet blivit varmt.

Servera genast.

2
Kommentera