INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

SNITTKAKOR MED DET LILLA EXTRA

Tips på småkakor kan man ju inte få för många av.
Detta är en goding som alla kommer vilja ha recept på.

Det här behöver du till 40 snittar:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4-5 msk kakao

Det här behöver du till glasyren:
125 g smält smör
1/2 dl kaffe
3/4 dl kakao
5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Toppa med Kokos

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen och rulla ut 4 länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Direkt när de kommer ut, trycker du ut en skåra längst mitten ( så fyllningen lättare stannar kvar. Rör sedan ihop tryffeln. Smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserna. Fördela ut glasyren och toppa med kokos
Låt dem svalna i kylen, skär dem sedan i lagom stora snitt.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Många frågor på Instagram om vad man ska kunna köpa till någon
som har ALLT. Jag älskar dessa lyktor, du hittar dem här.

6
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

ÄPPELKAKA I LÅNGPANNA

Smidigare än så här blir det inte. Extra gott blir det om man servar vaniljsås till denna goding.

Det här behöver du till en form 30*25 cm:
225 gram smör
5 dl socker
4 små ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 äppel

Kardemumma och Pärlsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smöra och bröa formen. Smält smöret i en rymlig skål i micron eller en kastrull på spisen.
Ta ut & låt svalna något, rör ner socker och ägg till en jämn smet och sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och rör ihop. Häll upp i formen 30 *30 cm , och skala sedan äppel och skiva dem tunt. Tryck ner dem i ett fint mönster i kakan strö över kardemumma och strössla över pärlsocker.  Ställ in äppelkakan i mitten / eller lite lägre och grädda 30- 45 ( beroende på ugn)   minuter tills kakan fått fin färg och stannat till sig.  Skär sedan upp den när den svalnat något, pudra över florsocker och servera med en klick vaniljsås.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och så var det måndag och ni önskade redan lite tips på fina kläder till höstgarderoben. Missa då inte alla snygga höstkläder som är på 25 % REA just nu KLICKA HÄR

11
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

SALTLAKRITSGLASS

Gillar du glass och saltlakrits, då är denna en 10-poängare!

Det här behöver du för att göra lakritsglass:
150 gram turkisk peppar
4 äggulor
4 msk florsocker
4 dl vispgrädde
2 msk  vaniljsocker

Gör din lakritsglass så här :
Börja med att hamra sönder karamellerna till ganska små bitar.
Vispa äggulor och florsocker kraftigt till de blir poröst. Vispa grädde och vaniljsocker i en annan skål, tills grädden bildar toppar.  Rör ihop äggsmeten med grädden och vänd sedan ner lakritskrosset i smeten. Häll upp i en foorm – plasta och frys in i minst 4 timmar innan servering.
Ta fram en stund innan servering och skopa upp i fina glas eller skålar.
❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och så var det måndag och ni önskade redan lite tips på fina kläder till höstgarderoben. Missa då inte alla snygga byxor som nu är nedsatta 20 %. KLICKA HÄR

5
Kommentera

MARINERADE KYCKLINGSPETT MED FRUKTIG SALSA & MANGOSÅS

Detta är en annan av våra sommarfavoriter.
Fräscht och mättande på en och samma gång.

Lägg gärna kycklingen i marinaden kvällen innan, då blir den allra godast

Det här behöver du till 1 kilo kyckling:
1 dl god olivolja
2 msk balsamvinäger ( tjock / krämig )
1 msk tomatpure
1 msk japansk soja
1 msk sambal oelek ( mindre om du inte gillar starkt)
1 msk pressad citron
1 msk flytande honung
2 krm svartpeppar

Gör så här: 
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i dubbla fryspåsar ( 5 liters ) Rör ihop marinaden och vänd ner över kycklingen. Massera in marinaden i kycklingen, och låt gärna ligga i kylen några timmar / helst dagen innan du trär den på spett och grillar.

Till salsan behöver du: 
1 bit gurka
1 bit vattenmelon
1 mango
1 bit paprika
1 avokado
1 finhackad rödlök
1 msk pressad citronsaft
några droppar tabasco

Så här gör du salsan:
Hacka smått & blanda ihop i en skål.
Pressa över lite citronsaft, tabasco och blanda om.

Kall mangosås:
2 dl creme fraiche
3-4 msk mangochutney
1 tsk sambal oelek
salt och peppar

Gör så här:
Rör ihop samtliga ingredienser i en skål.
Ställ kallt innan servering.

4
Kommentera

LÅNGPANNEKAKA MED SMAK AV HALLON

Smidig kaka att baka när det är kalas,
eller fredagsfika på jobbet.

Det härliga med denna kakan är att du kan variera den så enkelt. Bara byt ut mot vilken sylt eller marmelad du gillar bäst. Denna gången bakade jag den med hallon.

Det här behöver du :
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk bakpulver
150 gram smör
1 ägg
2 dl hallonsylt

Crisp:
1 1/2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop de torra ingredienerna och vänd ner ägget. Tärna ner smöret och nyp ihop till en smulig deg. Tryck ut i smord form 20*30. Bred ut sylten och börja med toppingen.
Smält smöret i en kastrull på spisen, dra bort från plattan och rör ner havregryn, socker, vaniljsocker och vänd ihpå så att det blandas ordentligt. Fördela ut crispet över sylten och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.

Låt svala innan du skär upp kakan i bitar

36
2 kommentarer

FYLLD INBAKAD KYCKLINGFILE MED HARICOTS VERTS-SALLAD

Passar lika bra tillsammans med haricots verts som till potatismos.

Du behöver till 4 bitar: 
4 kycklingfileer
12 bitar soltorkad tomat
1 dl färskost
1 paket bacon

Gör så här:
Ta fram de tinade filéerna och skär ett snitt i dem på tvären.
Finstrimla soltorkad tomat & rör ihop med färskosten. Fyll filéerna med röran och linda om baconskivorna runt dem. Grilla dem eller tillaga dem i ugnen på 180 grader.  Lagar du dem i ugnen så lägg dem i en ugnsfast form & ställ in i mitten av ugnen i cirka 30- 35 minuter tills kycklingen är klar ( längre eller kortare tid beroende på tjocklek)

Till salladen behöver du:
250 gram haricots verts
1 msk vinäger
1 1/2 msk olivolja
1/2 rödlök
salt & peppar
chiliflakes

Gör så här:
Ansa bönorna och koka dem lätt i 3 minuter.
De ska nätt och jämt bara bli mjuka. Skölj dem i kallt vatten och lägg dem i en skål. Vispa ihop vinäger med olja i en skål, vänd ner den finhackade löken med salt och peppar. Vänd ner dressingen över bönorna och toppa med lite chiliflakes.

Klart att servera.

7
1 kommentar

FISKSPETT TILL GRILLEN MED KRÄMIG COUSCOUS

Festligt tips på hur du kan grilla och servera lax.

Till 4 personer:
4 Bitar lax
Zucchini
Färsk ananas
olivolja

Gör så här:
Skär allt i lagom stora bitar och sätt på dom på spett. Pensla över olja över spetten så är risken att de fastnar i grillgallret mindre. Sen är dom färdiga att grilla

Servera med en god couscousröra – recept finns här

1
Kommentera
REKLAM FÖR MIN BOK

JENNYS SÖTA

Godkväll i stugorna,
I dag har det inte hänt många knop. Jag har Aaron här några dagar för förskolan var stängd denna veckan. Så vi får massa fin kvalitetstid ihop, lyx. På måndag börjar jobbet på riktigt för mig.
Och om bara två veckor åker jag upp till Stockholm för att signera alla böcker ni förbeställt.
Det blir även första gången jag håller i den färdiga boken, sååå spännande.

Boken är fullproppad med sötsaker,
enkla recept så du kan baka med barn och barnbarn.

Recept för söndagsfikat, recept för kalaset eller sommarfesten.
Hoppas ni ska gilla alla nya godsaker.

Mängder med småkakor,
kondisbitar och somriga tårtor.

Vill du beställa ett signerat ex så kan du klicka hem ett här

13
Kommentera

MARINAD TILL GRILLADE REVBEN

Hej raringar,
Hoppas ni har det bra i stormen. Kanske inte blir något grillande idag, men snart så.
Revben blir så saftiga när de ligger och gottar till sig i marinaden ett dygn innan grillen. Prova detta recept vetja.

Det här behöver du:
4 msk tomatpuré
3 msk rapsolja
1 msk vatten
5 msk flytande honung
1 tsk chilipulver
2 cm finriven ingefära
1 klyfta pressad vitlök
1 krm salt
3 msk kinesisk soja

Gör så här
Rör ihop allt i en fryspåse, lägg ner köttet och låt stå och dra sig ett dygn i kylskåp. Massera då och då. Under tiden du grillar pensla marinad över köttet.

Serveras med coleslaw- recept finns här

Recept finns i boken ”Jennys Sommar”

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och ett litet tisdagstips mitt i allt regnande. 
Kolla in alla snygga höstnyheter nu på Bubbleroom


4
Kommentera

SOMMARSALLAD MED GRILLAD HALLOUMI & AVOKADO

Denna salladen kan du äta som den är och så är den perfekt för buffébordet.


Det här behöver du
krussallad
ruccola
1 burk med soltorkade tomater
1 bit gurka

Till grillen:
rödlök
röd paprika
grön paprika
körsbärstomater
halloumiost
avokado

Gör så här:
Bryt ner salladen på ett vackert fat med ruccola soltorkade tomater och skivad gurka. Dela grönsakerna och grilla tillsammans med halloumin till önskad färg. Fördela ut på fatet och sedan är det klart att serveras.

Denna snabba såsen gjorde jag med 2 dl creme fraiche och 1/2 dl stark salsa.

6
Kommentera