Hoppas ni fått bästa starten på dagen. Nomi har haft sovkompis här, de var uppe sent och viskade & fnittrade. Så vi tog sovmorgon, och nu äter vi nygräddade våfflor ute på altanen. Maten smakar godare och mer när man kan äta utomhus. Härligt! Denna helgen ska vi bara hänga hemma i trädgården, sola, bada och grilla med familjen. Hur nice är inte det ? 29- 30 grader i poolen, så man fryser inte direkt. Ingen aning hur varmt det skulle vara att hoppa i från bryggan nu. Men det är nog inte mer än 12-14 grader där i skulle jag gissa. Brrr…
Jag kikade förbi bloggen lite snabbt för jag ville visa er sommarens snyggaste kit.
Datorväska, mobilskal, korthållare & passportfölj. Älskar´t
Allt i matchande varma beiga färger.
Och det finns även i svart på shopen. Läcker va?
Detta ska med mig till Korsika nästa månad, så roligt att få matcha accessoarerna.
.
Och vilken tur för er att jag nu kan erbjuda er en rabattkod på 20 % på dessa läckra produkter. PLUS, att det gäller hela köpet.
Ange koden ”JENNYMAJ”(gäller i 2 veckor dv.s till den 8:e Juni ) så kan ni fynda hur mycket snyggt som helst.
Mobilskal, korthållare, laddare / powerbanks och mycket mycket mer.
Mingel, plock eller förrätt. Dessa är så enkla att göra och löjligt goda.
Till detta behöver du:
3 rektangulära smördegsplattor ( frysta går bra)
Pizzasås
Riven ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Kavla ut smördegen tunt.
Bred ut pizzasåsen och riven ost. Kavla ihop den på längden ( som när man bakar bullar)
Dela varje bit i 5 – 6 bullar. Lägg i smorda formar.
Ställ in i ugnen på cirka 10-15 minuter, eller tills de blir gyllene.
Borta bra men hemma bäst.
Jag lämnade Mauritus med fina soliga upplevelser med mig i bagaget. Resan till Paris tog 11 timmar, jag sov faktiskt 8 av de timmarna.. Haha, så flygresan kändes inte särskilt tung. Det har varit en intensiv vecka, och det coolaste är helt klart dykningen. Imponerad av mig själv att jag faktiskt vågade. Ni som inte provat än, gör´t bara, ni kommer inte ångra er.
Trots sol, turkost hav och ljuvliga vita stränder så var det ännu bättre att komma hem till barnen och Charlie igår. Från ett paradis till ett annat, vi trivs så himla bra här på vår lilla ”halvö”. Idag väntar massor ( drösvis ) med jobb, så jag kikar in till er lite senare.
Ha en härlig torsdag!
Låt inte de här söta ögonen lura er, hon är ett litet monster just nu som biter sönder alla Nomis gosedjur.
Det har varit en fantastisk vecka. Men allt detta har ju också ett slut.
Idag är min sista dag på Mauritius, och hade jag haft familjen med mig hade jag definitivt velat stanna längre. Jag vet inte hur mycket bilder vi fotat här nere, men dock inte jag så mycket på min kamera. Så jag tänkte att vi väntar tills jag får alla bilder från fotografen som varit med på resan. Jag har sett några, så himla fina!
Hade några få tagna bilder på min. Så de kommer här.
Här kommer bilder från första dagen, blek som ett lakan. Färsk frukt varje dag.
Finns det något godare.
Båtturen till sjöss Hotell nummer två
( Kommer skriva om de olika hotellen i egna inlägg senare )
Men vet ni vad jag har gjort idag?! Trodde faktiskt aldrig att jag skulle våga, men guiden var sååå bra. Jo jag har dykt för första gången i mitt liv. 1 hel timme under vattnet, kändes så jäkla häftigt. Så nu vill jag ta fler lektioner, och dyka på nya ställen. Måste boka en dyksemester snart med familjen. Haha. . .
Fast nu måste jag kila ner och kasta i mig lite frulle.
Ska besöka den vackraste stranden på Mauritius innan jag åker hem. Lucky me <3
Godmorgon där hemma,
Jag hann inte med att uppdatera veckomatsedeln igår. Berodde lite på att jag var i väg till sjöss nästan hela dagen, sedan vart det hotellbyte och så avslutades detta med en fantastisk middag hemma hos en familj från Mauritius. Kolla in Instagram så får ni se massor där från resan. @jennysmatblogg
Det här behöver du till 4 personer : 800 gram kycklinginnerfile
salt & peppar + torkad timjan
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
2 msk kycklingfond
2 nypor strösocker
Toppa med knaperstekt bacon & smulad fetaost
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg filéerna i en ugnssäker form salta & peppra och krydda över timjan, vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll över filerna. Ställ in i mitten av ugnen, i 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Strö över knaperstekt bacon, smulad fetaost och färska örter.
Sätt ugnen på 175 grader, skala och kärna ur äpplena.
Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
Lägg äppelbitarna i den smorda formen och klicka / bred ut smeten över äpplena.
Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.
Kan ni förstå att det bara är några veckor kvar till sommarlovet? Hur underbart! Och när sommaren närmar sig så innebär det också att det ska planeras för alla skolavslutningar, studenter och festliga bjudningar. Och vad är då inte godare än att bjuda på smörgåstårta. Jag tror att många är lite rädda för att det är svårt att göra egen smörgåstårta. Men sådär, det är faktiskt busenkelt. Det viktigaste är bara att arbeta med de bästa matvarorna. Första tipset för godaste smörgåstårtorna är att använda den tunnaste rostbiffen & skinkorna. Det blir både snyggare och mycket godare.
Dessa är några godingar som jag använder mig av.
Tips nummer å två för godaste smörgåstårtan.
Gör alltid smörgåstårtan dagen innan, så att den får safta till sig över natten.
Och till sist. Dekorerar tårtan samma dag, gärna strax innan servering, då blir den allra bäst.
.
Välj vilken fyllning du gillar bäst så dubblar du den.
Denna tårtan är 3 lager.
Det här behöver till 10-12 bitars:
8 halvmånar valfritt bröd
Skinkfyllning :
ca 200 gram Flatrökt skinka från Jakobsdals
2 1/2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1/2 finhackad rödlök
salt och peppar
Till smeten runt tårtan 3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
salt & peppar
Dekorera med valfria goda delikatesskivor från Jakobsdals.
ägg och frukt & grönt.
Gör så här: Rör ihop fyllningarna i tre olika skålar. Till den sista röran ska vispgrädden vispas till grädden bildar toppar innan resten av ingredienserna ska i. Bygg ihop tårtan med de olika fyllningarna. Och avsluta med smeten runt omkring. Plasta in och ställ in i kylskåp över natten.
.
Innan den ska serveras så dekorerar du den. ( Detta är det roligaste) Bara plocka på allt gott du kan tänka dig.
Jakobsdals delikatesskivor är perfekt för denna typen av festliga smörgåstårtor då den tunna skinkan gör den mycket enklare att jobba med. Enkel att rulla och lägga snyggt.
.
Och så här ser min drömtårta ut, med extra allt av ALLT! Ju mer ju godare.
.
Jakobsdals smörgåspålägg är svenska delikatesskivor i extra tunna skivor. Bitarna är från helmuskel skinka, och inget ihoppressat jox. En bättre skinka med kvalité, det känns på smaken. De passar utmärkt som både pålägg men även till helgens festliga charkbrickan. En annan personlig favorit just nu är deras goda salami. För mig är det så somrigt med salami- & briebaguetter, det passar både i picknickkorgen eller till härliga stranddagarna.
För er som vill prova på dessa goda delikatesser kan ni KLICKA HÄR
För då får ni nämligen ett paket på köpet.
Jag insåg häromdagen att bloggen faktiskt firar 10-årsjubileum i år. Isn´t that amazing. Hehe.. jag pratar så mycket engelska nu när jag är bortrest att jag glömmer bort mitt modersmål. Nejdå, jag bara skojar 😉 Tyvärr har jag inte kvar det äldsta arkivet då det försvann i de många bloggflyttarna som gjordes i början. Lite sorgligt faktiskt.
Kikade tillbaka till arkivet tidigare idag, vilken dagbok jag har alltså. Tack för att ni velat följa med under alla dessa år.
.
Förutom all mat och resor så har Ni har följt med mig på så himla mycket under alla dessa år.
På massa roliga jobb, restauranger, fotbollsträningar, skolavslutningar och även hängt med mig när jag varit hemma med familjen.
Nomi på väg till gymnastiken
.
Nomi var ju bara några månader när jag startade denna bloggen, så henne och Melvin har ni nog följt mest här.
De stora barnen har varit med så ofta de velat och önskat.
.
Ni har följt med under husköp, flyttar och renoveringar. Och inte att glömma sommarhuset på Öland.
Som jag saknar det, och all tid jag la ner där. Buhuu, saknar det ofta.
.
Melvins rum efter make over:n.
Något som jag också uppskattar väldigt mycket är att ni är så förstående och fina! Tack för det.
För inte minst har ni ju följt mig genom glädje, sorg och även skilsmässan, och ni har betytt jättemycket där.
Jag fick ett sådant enormt stöd och blev kärleksbombad på Instagram när jag gick ut och berättade att vi separerat. I sommar är det ett år sedan skilsmässan faktiskt var ett faktum. Så jag ville nog bara tacka er för att ni är så rara & förstående.
.
Bilder från Thailandsresan för 7 år sedan. Koh Kardan är verkligen en supervacker ö. Så värt ett besök.
Japp så 10 år har nu passerat, och jag hoppas på minst 50 händelserika år med er. Haha…
Tack för att ni följer och gillar ♥♥♥
. . . . .
Men nu vill jag också veta vad ni vill läsa mer om. kom igen MASSA tips önskas.
Hej hej, från ett soligt & vackert Mauritius.
Hur har ni det hemma, har sett på Facebook att det regnar lite ? Hoppas vädret i helgen blir bättre.
För 2 år sedan jag uppdaterar denna reselistan, så därför var det lite kul att uppdatera den idag igen.
.
Jag älskar ju att resa, och upptäcka nya ställen. Och eftersom ni gillar att läsa om resor så tänkte jag dela med mig av vilka länder vi varit i. Vilka saker som varit bra, och bättre & bäst. Och vilka ställen som står på min ”önskelista” att resa till.
Jag har idag besökt 56 olika länder, förutom Sverige. 1. Albanien
2. Andorra
3.Bahamas
4. Belgien
5. Bosnien & Hercegovina
6. Bulgarien 7. Cypern 8. Danmark
9. Egypten
10. England
11. Estland 12. Finland 13. Frankrike 14. Förenade Arabemiraten
15. Guadeloupe 16. Grekland
17. Haiti
18. Hong Kong 19. Indonesien
20. Island 21. Italien 22. Jamaica
23. Japan 24. Kambodja 25. Kanada 26. Kap Verde
27. Kosovo 28. Kroatien 29. Luxemburg
30. Macao
31. Makedonien 32. Maldiverna 33. Malta
34. Mauritius 35. Nederländerna 36. Norge 37. Polen
38. Portugal
39. Puerto Rico
40. San Marino 41. Schweiz
42. Serbien 43. Seychellerna
44. Sint Maarten 45. Slovakien 46. Spanien
47. Sydafrika 48. Thailand 49. Tjeckien 50. Tunisien 41. Turkiet 42. Tyskland
43. Vatikanstaten 54. USA 55. Vietnam 56. Österrike
Det vackraste stället:
Maldiverna. ( fortfarande ) Så det får stå kvar. Paradiset på jorden.
Magiskt, och går inte jämföra med något annat…. än så länge.
Mest prisvärda: Malta! Men även Makedonien & Bosnien. Väldigt trevliga länder.
Det är billigt & enkelt att semestra där och man får mycket för pengarna.
Island är dock svindyrt- men ett fantastiskt land.
Godaste maten: Thailand får stå kvar, men även Italien såklart.
Älskar Italiensk mat. Pastan, glassen & pizzan. Mums
Resedrömmar just nu: Massor, men gärna fler bilsemestrar för att dra ner på flygandet. Vilket vi gjorde förra året.
Det känns bra. Kan även tänka mig bussresor / tåg och mer kryssningar istället.
Mest händelserika resan:
Absolut USA, när vi bilade runt i Nevada & Kalifornien.
Vilken fantastisk resa, helt fantastiskt. Även Tokyo, där jag och Thelma var. En så häftig stad att få uppleva.
Barnvänligaste resmålen:
Nu beror det ju på men Cypern, Spanien, Grekland är perfekt om man ska bo på charterhotell.
Även Thailand, men resan är dock längre.
Charter eller boka flygstol + hotell: Helt klart det senaste alternativet.
Mycket roligare och mer prisvärt att sätta ihop sin egen resa.
Resa som jag vill göra om:
Lätt Maldiverna, dit hoppas jag att vi kommer ha möjlighet att åka tillbaka till. Och USA, det finns så mycket där som jag vill uppleva. Men i första hand vill jag se länder jag inte har besökt.
Vackraste ständerna:
Maldiverna
Seychellerna
Jamaica
Kanske även Mauritius, jag ska nämligen besöka paradisstränder här nu under resans gång.
Nästa resa går till….
Koriska ( jag äääälskar Koriska )
10-i-topp-länder-jag-vill-besöka: Borabora
Zanzibar
Tanzania
Kenya
Madagaskar
Australien
Cuba
Filippinerna
Mexico
Skottland
.
Vill ni läsa mer om resorna så hittar ni
den kategorin HÄR
Ville bara kika in och säga att jag är framme och incheckad på hotellet nu. Vi landade klockan 02.55 svensk tid, lokaltid 04.55. Supertrött efter nattens flygning, men jag fick ett par timmars sömn på flyget. Men sova kan jag göra hemma kan jag tycka, så det är bara att börja fånga dagen. Har jobbat från balkongen i ett par timmar, men hallå kolla in denna utsikt!! Amazing eller vad? Nu börjar magen skrika efter mat, så jag ska promenera ner till stranden och se om jag hittar något ätbart.
Följ mig på Instagram för fler bilder & videos.