INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

GLUTENFRI EFTERRÄTT

Jag hade gäster i helgen, både i fredags & lördags.
Och i båda fallen var det vänner till mig som var glutenallergiker. Så därför fick jag prova på att laga lite glutenfritt hela helgen kan man säga. Efterrätt är inte speciellt svårt att göra glutenfritt. Men innan dess måste jag tipsa om REAN på Bubbleroom just nu är det 25 % RABATT på massa snygga plagg. 
Dags att uppdatera vårgarderoben kanske ?  KLICKA HÄR

klicka här

Klicka här

Klicka här

Och nu till efterrätten
Jag bjöd på en favorit, men bytte ut digestiven mot glutenfria kakor.


De glutenfria kakorna & kexchokladen hittade jag i hyllan bland glutenfria produkter.
Daim är den vanliga du hittar i godishyllan. 

För 4 portioner: 
4 glutenfria kakor
1 burk karamelliserad kola
2 dl vispad grädde
hackad daim
hallon
glutenfri kexchoklad

Gör så här:
Krossa kakorna till botten. Toppa med den karamelliserade kolan, och vispad grädde.
Dekorera med hackad daim, hallon och kexchoklad.

12
5 kommentarer

Veckomatsedel

Här kommer en veckomatsedel till er som önskar tips.

Måndag : Vegetarisk Nudelwok
Tisdag Lurig lax med krämig risoni
Onsdag Kycklinggratäng med pasta & rökt skinka 
Torsdag Pankopanerad falukorv 
Fredag Pulled Pork

 

Kan serveras som tacos, i bröd eller till en sallad.
Det här behöver du :
1,2 kilo fläskkarre
salt, peppar och cayennepeppar
3 msk olivolja
2 1/2 dl barbecuesås ( inte för söt )
2 gul lök
1 vitlöksklyfta

Gör så här :
Ställ ugnen på 100-120 grader. Häll i olja i en ugnsform med lock, lägg ner köttet, salta, peppra krydda, gnid in samtliga i köttet.  Skala hacka / separera löken och lägg ner i formen tillsammans med köttet. Bred ut barbecuesåsen över köttet, ställ på ett lock och ställ in i nedre delen av ugnen. I en sådär 5-6 timmar. När köttet är klart så ska  det liksom dela sej när det är färdigt, så fort du sätter gafflen i det. Toppa med en god barbequesås.

.

Något gott till kaffet : Crunchig Rabarberpaj
IMG_2968

Det här behöver du :
5 – 6 stjälkar rabarber
1- 1/2 dl strösocker ( beroende på hur sura rabarberna är)

Till krispet:
125 gram smör
1 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl havregryn

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Skär rabarberna i slantar och fördela ut i formen, sockra dem.
Tärna ner smöret i en skål och vänd ner resten av ingredienserna. Nyp i ihop till en smulig deg. Strö detta över rabarberna och ställ sedan in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter.

 

 

0
6 kommentarer

Pastasås med kyckling & bacon

Välkommen härliga första Juni,

Vi avslutade maj på trevligaste sättet,  vi hade en supertrevlig kväll med vänner hemma på mat. Var lite osäker på hur vädret skulle bli då det startade med småmulet på förmiddagen. Fast det vände tack å lov,  till strålande sol från klarblå himmel. Så vi kunde vara ute och grilla, nice.

Till 4 personer :
1 paket bacon
2 kycklingfileer
ca 10 små champinjoner
3 dl creme fraiche
1 dl kokande vatten från pastan
2 msk kycklinfond
1 msk kinesisk soja
salt & peppar

Gör såhär:
Koka upp vatten till pastan och koka den enligt anvisningen på paketet. Strimla kycklingen och fräs den i stekpanna med smör.
Ta upp den färdiga kycklingen, och skär bacon och champinjoner i mindre bitar och stek även dem. Vänd i kycklingen igen.
tillsammans med crème fraîche, fond, soja,  & vatten och låt såsen puttra ihop i några minuter.
Smaka av med salt & svartpeppar

6
4 kommentarer

Nutellapannacotta

En krämig nutella pannacotta toppad med vispgrädde & några färska bär. 
Kan inte bli enklare eller godare än så här. 


Till 4 portioner behöver du: 
2 dl vispgrädde
1 dl nutella
1 1/2 gelantinblad.

Gör så här:
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter.
Under tiden, mäter du upp grädde & nutella i en kastrull. Låt det värmas upp tills att det nästan kokar.
Ta bort från platan, krama ur gelantinbladen och vispa ner dem i nutellasmeten. Häll upp i vackra glas och låt stelna i minst 4 timmar. Dekorera med grädde & bär.

Mums.

1
2 kommentarer

Bacon- & svampsås

Lättlagad vardagsmat är det som ni uppskattar mest. 
Så här kommer dagens urgoda lunch. 

Till 2 personer :
1 paket bacon
ca 10 små champinjoner
2 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl kokande vatten från pastan
1 msk kalvfond
1 tsk dijonsenap
salt & peppar

Gör såhär:
Koka upp vatten till pastan och koka den enligt anvisningen på paketet.
Skär bacon och champinjoner i mindre bitar och fräs dem i en stekpanna.
Vänd ner crème fraîche, tillsätt fond, vatten och senap och låt såsen puttra ihop i några minuter.
Smaka av med salt & svartpeppar

 

2
1 kommentar

Tisdag den 28:e Maj


Tjingeling,

Snart lunchtid här ju,
Och jag tänkte alldeles snart slänga ihop mej en pasta. Egentligen är jag oftast mest sugen på potatis, tänk er:  pommes, mos, gratäng eller råstekt potatis. Mums! Men idag kände jag istället sådan crawing efter pasta, så vill kroppen ha pasta ska den minsann få det. Haha. Någon krämig pastasås till det också. Gaaah, nu blev jag helt plötsligt vrålhungrig istället. Återkommer med recept om det blir gott. Ville egentligen mest slänga in en bild på den ljuvliga buketten jag fick på morsdag. Det doftar sommar i hela huset. Syrener, liljekonvaljer & pioner är väl sommarens finaste blommor ?

Nähe, nu ska jag slänga ihop lite lunch här.
På återseende snart igen.

0
11 kommentarer

KYCKLINGGRYTA MED CHAMPINJONER

Hittade en biffgryta hos min bloggkollega Kryddburken som lät så himla god.
Dock hade jag ingen biff hemma, så jag gjorde den med kyckling istället. Ändrade några ingredienser, efter ”man-tager-vad-man-haver” från kylskåpet.

Det får bli dagens middagstips.

Det här behöver du :
400 gram kyckling (innanlårfile )
olja
1 röd chili
1 gul lök
1 burk 220 gram vattenkastanj
1 burk champinjoner

Spadet av 1 burk champinjoner
2 1/2 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 msk ostronsås
1 msk kinesiskt soya
Några droppar chilisås ( tex. sriracha)
2 – 3 msk sötsur sås ( sweetchili )
salt & peppar

Gör så här: 
Skär den tinade kycklingen i mindre bitar. Fräs den i olja tills den är genom är klar. 
Lägg undan så länge och hacka löken, fräs den glansig tillsammans med den finhackade chilin. Vänd ner kycklingen, champinjonerna med vätskan från burken. Vänd ner vattenkastanjer, fond, vatten, soja, & ostronsås, chilisås & sweetchili.
Låt allt sjuda upp tillsammans i några minuter. Smaka av med salt & peppar.

Serveras med jasminris & en sallad.

0
1 kommentar

Ljuvliga kvällspromenader

Tjingeling på er,

Vilken härlig morsdag jag fick idag ♡
Frukost på sängen, grillat till middag och uppvaktad med blommor & choklad. Kan det bli bättre? Tror inte det! Barnen badade i poolen, och sen blev det blå marsipantårta till fikat.

Saknade dock Thelmis, men hon var tvungen att jobba. Så vi fick pratas vid på telefonen istället. När Jacob & Liza åkt hemåt så tog Charlie & jag en långrunda. Dessa ljuvliga sommarkvällar, så vackert att man smäller av!


Kan ni förstå att det är Junimånad och bara några dagar?
En hel sommar framför oss. Stort gilla på det.

0
1 kommentar

VECKOMATSEDEL

Gomorron,

Vaknade upp till kaffe på sängen idag, Mors dag till ära.
Jag hade hjälpt till att ladda kaffebryggaren igår, tycker ändå det är en så gullig gest att de anstränger sig. Blir alldeles varm i mammahjärtat. Så kaffe och söta paket och teckningar fick starta denna dagen, Om några timmar kommer de stora barnen hit på middag. Blir något så avancerat som grillat. Och till efterrätt valde Nomi en köpetårta i blå marsipan.

.

 

Måndag: Potatisplättar med lingonsylt ( veg. )
Tisdag: Pankopanerad rödspätta 
Onsdag Korv- & rispytt
Torsdag Tacosoppa med makaroner
Fredag Chicken Sweet & Sour

IMG_0079

Det här behöver du till 3-4 portioner :
rapsolja
1 gul lök
1 msk tomatpure
600 gram stimlad kyckling
3 dl vatten
1 dl sweetchilisås
1 liten strimlad röd paprika
1 liten burk med bambuskott
1 ananasring
2 msk ananasspad
1- 2 tsk vitvinsvinäger
lite salt & peppar
1 msk maizena

Servera med jasminris,

Gör så här
Hetta upp en stekpanna med olja, klyfta löken och stek den glansig. Vänd ner tomatpure och fräs runt.
Vänd sedan ner det stimlade kycklingen och fräs tills det får vacker färg. Tillsätt vatten, chilisås, strimlad paprika, bambuskott och grovhackad ananas + spad. Låt alltsammans sjuda upp några minuter, tills kycklingen är genomstekt.
Smaka av grytan med vitvinsvinäger + salt & peppar och vill ni ha den lite tjockare så reder ni av med maizena.

Klart!

Kladdkakemuffins


IMG_1707

Till cirka 15  stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
15 stycken dumlekolor
15 stycken noblesschoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt.
Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Trycks ner en varsin dumle i mufffinsen, och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter. Ta ut och lägg en noblesschoklad på varje.

Serveras med fördel lite ljumna. Eller för den delen de är försvinnande goda även från frysen

 

0
1 kommentar

MATCHANDE SOMMARKIT

REKLAMSAMARBETE MED IDEAL OF SWEDEN

 

Välkommen Lördag!

Hoppas ni fått bästa starten på dagen. Nomi har haft sovkompis här, de var uppe sent och viskade & fnittrade. Så vi tog sovmorgon, och nu äter vi nygräddade våfflor ute på altanen. Maten smakar godare och mer när man kan äta utomhus. Härligt!  Denna helgen ska vi bara hänga hemma i trädgården, sola, bada och grilla med familjen. Hur nice är inte det ? 29- 30 grader i poolen, så man fryser inte direkt. Ingen aning hur varmt det skulle vara att hoppa i från bryggan nu. Men det är nog inte mer än 12-14 grader där i skulle jag gissa. Brrr…


Jag kikade förbi bloggen lite snabbt för jag ville visa er sommarens snyggaste kit.
Datorväska, mobilskal, korthållare & passportfölj.
Älskar´t

.


Allt i matchande varma beiga färger.
Och det finns även i svart på shopen. Läcker va?
Detta ska med mig till Korsika nästa månad, så roligt att få matcha accessoarerna.

.

Och vilken tur för er att jag nu kan erbjuda er en rabattkod på 20 % på dessa läckra produkter. PLUS, att det gäller hela köpet.
Ange koden ”JENNYMAJ”(gäller i 2 veckor dv.s till den 8:e Juni ) så kan ni fynda hur mycket snyggt som helst.
Mobilskal, korthållare, laddare / powerbanks och mycket mycket mer.

KLICKA ER IN HÄR

HAPPY SHOPPING.

0
Kommentera