BOKREA PASSA PÅ ATT FYNDA

 I REKLAMSAMARBETE FÖR MIN BOK

 Tjingeling på er,

Jahopp då vart det tisdag igen. Kalmar bjuder på regn, men det gör inget för det är sol i sinne. Jag ska snart styra kosan mot Växjö och hämta upp Thelma. Idag ska vi uppvakta Tindra som tar studenten. Ser framemot nästa år när det är vår tur att planera Thelmas student. Men det blir festligheter i år trots allt, Thelma blir ju 18 år i sommar och Jacob fyller 20. Så vi har lite ”kalasligheter” att planera trots allt. Men nu kikade jag inte förbi för att skriva om det. Utan jag ville bara passa på att tipsa om erbjudandet på adlibris.


.

Nu är nämligen min bok nedsatt till 125 : – REA REA REA.
Erbjudandet är bara tillfälligt, och sträcker sig så långt lagret räcker.
1-2 dagars leverans tid, så skynda att fynda.

KLICKA HÄR

Min första bok ”Baka med Godis” går också att beställa
för bara 108 :-

KLICKA HÄR

Och min tredje bok…. den kommer snart gå att börja förbeställa.
Så spännande <3

0
Kommentera

JANSSONS FRESTELSE

Vad är en midsommarlunch utan Janssons?
Här kommer en krämig smakrik sådan. Prova vetja

Det här behöver du:
1 gul lök
700 gram potatis
2 burka med ansjovis ( mindre om ni vill minska smaken)
4 dl vispgrädde
(salt) + peppar
skivad smör
ströbröd

Gör så här:
ställ ugnen på 200-225 grader.
Hacka löken och skär potatisen i mindre strimlor, dela anjovisbitarna. Smöra en ugnssäker form och varva potatis, ansjovis, lök , grädde & lite ansjovisspad. Det ska knappt/ precis täcka med grädde över potatisen. Salt inte för mycket, ansjovisen i sig är redan salt. Hyvla över smör och strö över ströbröd och ställ in i mitten på ugnen i cirka 1 timme

0
Kommentera

Måndagsshopping


Hej raringar,

Fick lite frågor av er på instagram om nyinköpta klänningen & armbanden.
Jag tillhör ju dem som tycker att det är trist att handla kläder, tur då att jag inte driver en modeblogg. Om och när jag ska shoppa så blir det nästan alltid på nätet. Då slipper man de upplysta provhytterna ( som aldrig är direkt smickrande ) och kan i lugn och ro kolla modeller och storlekar. Fast idag var jag tvungen att hitta något till morgondagens studentbjudning. Så efter att ha provat ALLA kläder som kom i min väg i tre butiker så hittade jag till sist en som faktiskt passade. Hehe… Så här kommer den. Inhandlad på Gina ( nej, inget samarbete ) Lite suddiga bilder tagna i förbifarten, men man ser ju hur klänningen ser ut 🙂
Söta armbanden kommer också från samma butik.

0
5 kommentarer

BONA FÖR RENARE GOLV

 I REKLAMSAMARBETE MED BONA

 Välkommen härliga Söndag,

Nu är det bara några ynka dagar kvar till skolavslutningarna, iallafall både för Melvins & Nomis del. Nu ser vi fram emot ett härligt sommarlov tillsammans. Thelma går ut tvåan, så vi har ett år kvar att planera hennes blivande student. Så mycket avslutningsfika blir det denna veckan gissar jag. I helgen har jag fixat här hemma i trädgården, jag har klippt gräs, rensat stengångar och påbörjat ommålning av plank & staket. Fast söndagar brukar jag vika en stund till städningen inomhus.
Fort ska städningen gå, jag gillar snabbt och smidigt. Vill lägga minimalt med tid inomhus men ändå att allt känns fräscht och iordning inför den kommande veckan.

Därför är det extra roligt att jag har fått prova Bonas städprodukter. Här snackar vi smidigt så det förslår.
Med Bonas spraymopp så har du allt-i-ett och slipper strula med skurvatten och hitta bra rengöringsprodukter. Spraymoppen är alltid redo, så det är bara att öppna städskåpet och städa undan lite kvickt. Läs mer HÄR

.

Här sprayar du bara enkelt på eventuella fläckar och torkar av, det blir inga ränder eller rester kvar.
Moppen känns stadig och lämnar ett skinande rent resultat efter sig. Jag som gärna försöker rensa ut onödiga saker som tar plats har redan slängt ut min skurhink, urkramade & moppskaft. De behöver jag inte längre, och skönt att ha ett lättöverskådligt städskåp.


Fördelen med att använda Bona spraymopp på trägolv är stor.
Trägolv är känsligt mot vatten, och man ska helst inte blöttorka trägolv. Därför är denna moppen så bra, nu tar man bara medel där det faktiskt behövs. Och det är anpassat för trägolv, och gör det skinande rent.


Här uppe på skaften trycker man när man ska spraya,
enkelt att använda och barnen tycker också att det är roligt att ta fram den och hjälpa till.
win-win. 

Nu har jag en grym rabattkod till er som också vill ha en egen spraymopp.
Med koden JENNYSMATBLOGG50 får ni : 50kr i rabatt.
Giltig från  9/6 2019 till den 7/8 2019

.
Ni hittar den bl.a på Byggmax : KLICKA HÄR
Och även på Bulidor:  KLICKA HÄR 

De har även omtyckta produkter till köket och utemöblerna. Sprayen till utemöblerna har jag hunnit prova och den är superbra, bara spraya på och torka av så släpper ingrodd smuts busenkelt. Jag torkade av alla mina utemöbler, som nya!

0
7 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Här kommer veckomatsedeln.

Måndag: Potatis- & Purjolökssoppa 
 Tisdag: Lax med krämig getost
Onsdag Italiensk Köttfärspaj
Torsdag Korvkottar med potatismos
Fredag: Pasta Carbonara med kycklingbacon
IMG_5385

Det här behöver du till 4 personer:
färsk pasta
smör
1 finhackad schalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
200 gram Kycklingbacon
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
salt & svartpeppar

Garnering: hyvlad parmesan

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Hetta upp en stekpanna med smör. Vänd ner den finhackade löken, vitlöken och det strimlade baconet. Fräs tills det får en vacker färg
.

Vänd sedan ner crème fraîche & grädde och låt det sjuda ihop till en krämig sås.
Smaka av med salt & nymalen svartpeppar. Servera genast med pastan.

Hyvla eller riv över parmesanost.

  • * * * *

    Något gott som åassar fint till både skolavslutning, student och midsommar.

    Det här behöver du:
    3 ekologiska ägg
    1 1/2 dl strösocker
    2 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker
    4 msk kokhett vatten

    Fyllning: 
    3 dl vispgrädde
    1/2 dl jordgubbssylt
    200 gram färska jordgubbar

    Gör så här:
    Ställ ugnen på 250 grader. 
    Vispa ägg och socker pösigt.
    Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten under omrörning. tillsätt även vattnet och rör ihop.
    Fördela ut smeten på i enlångpanna som är klädd med ett bakplåtspapper.
    Grädda kakan i cirka 5-6 minuter. Ta fram ett annat bakplåtspapper och strö över socker, stjälp över kakan där och lossa försiktigt på det andra pappret. Jag brukar ta hjälp med en brödpensel & kallt vatten som jag penslar på utsidan av pappret, då lossnar det lättare. Vispa ihop grädden fluffigt, och rör ihop med sylten. Bred ut detta över den svala kakan, tärna över önskad mängd jordgubbar och rulla ihop.

    Toppa tårtan med lite lättvispad grädde, färska jordgubbar samt riven mjölkchoklad.

 

 

0
2 kommentarer

SNICKERSPANNACOTTA

 

Här kommer ett riktigt smaskigt pannacottarecept. 

Det här behöver du till 4 portioner:
2 dl vispgrädde
1/2 burk karamelliserad mjölk
1 1/2 gelatinblad
1 nypa flingsalt
1/2 dl chokladknappar

Dekoration : karamelliserade nötter och kolasås

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Värm upp grädde med kolakrämen, låt precis sjuda upp.
Tag bort från plattan och kram ur gelatinbladen och vispa ner. Häll upp i serveringsglas, varva med chokladen och ställ in i kylen i minst 4 timmar.
Dekorera med karamelliserade nötter & kolasås.

 

0
Kommentera

ÄLEKLINTA

Hej hej,
Fredag igen ju. Hoppas ni haft fina dagar. Ursäkta tystnaden igår. Men vi var hemma hos min syster med familj, och tid fanns inte riktigt att uppdatera. Vi hade en supermysig middag iallafall, barnen badade och hade det roligt precis som alltid. Vi har lånat en husbil denna weekend, så igår beslöt vi oss för att turista lite på Öland. Ett av mina absoluta favoritställen på Öland är Äleklinta, så hit begav vi oss och ställde upp bilen. 
Sagolikt vackert, kom precis lagom till solnedgången. Ska ni till Öland inom snar framtid, åk hit.
Det är ett sådant vackert ställe, och åk sedan kustvägen upp mot norra ön.  Tuva och Nomi blev badsugna, så jag följde med dem ner. Det var några fler tappra badgäster där.
15 grader i vattnet. Brrrr….
.

Men tjejerna var tuffa och hoppade i. Även om det inte blev något direkt långbadande i det iskalla vattnet.

Upp till husbilen igen och tända grillen.
Det blev något så spännande som grillad korv. Men det funkar alltid.

Avslutade gourmetmiddagen med grillade marshmallows ( Tycker just marshmallows det är knepigt att stava till, fick googla det för att vara säker. ) Ja så här satt vi igårkväll och bara hade det oförskämt bra. För det är just så livet känns nu, oförskämt bra.
Och då får man ändå passa på att stanna upp och bara njuta. Detta kommer bli den finaste sommaren på länge, det är jag säker på.
.

Solen gick ned och då invaderade alla myggen oss.
Men vi sprayade på oss myggmedel och gick ner till stranden, där tjejerna plockade stenar.
Här fanns det gott om önskestenar ☺️  
Mysigaste kvällen på länge.

Nu ska bi måla och dona i trädgården, ikväll kommer Thelma & hennes kompis hem till Kalmar för att stanna hela helgen.
Det blir mysigt må ni tro.

Jag kikar in lite senare. Hörs då!

0
2 kommentarer

SKAGENCHEESECAKE TILL STUDENTBUFFEN

Jag får så mycket frågor nu om mat till studenten. Och denna skagencheesecaken är även i år en given kandidat.
Plus att man kan förbereda den dagen innan. Smidigt, gott och festligt.

Det här behöver du till denna räkcheesecake :
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör

Fyllning till räktårta : 
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar

Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.

Gör din räkcheesecake så här :
Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.  Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.  Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, röd rom, gravad lax, ägg eller vad ni tycker om.

4
4 kommentarer

PANNACOTTA DULCE DE LECHE

Här kommer tips på ännu en glutenfri efterrätt.
Det här behöver du till 4 portioner:
2 dl vispgrädde
1/2 burk karamelliserad mjölk
1 1/2 gelatinblad
1 nypa flingsalt

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Värm upp grädde med kolakrämen, låt precis sjuda upp.
Tag bort från plattan och kram ur gelatinbladen och vispa ner. Häll upp i serveringsglas, och ställ in i kylen i minst 4 timmar.
Dekorera med choklad, vispad grädde & färska bär. 

0
1 kommentar

VARM BRIE MED NÖTTER & FRUKT

Onsdag och typ nästan fredag imorgon igen. Denna goding är lätt att bjuda glutenallergiker på, köp hem glutenfria kex att servera med.

Det här behöver du:

En rund brieost

saltade nötter

torkad frukt

flytande honung

 

Gör så här:

ställ ugnen på 200 grader. Skär av locket på Brien, strössla över nötter & torkad frukt. Ringla över lite honung och swish in i ugnen. 10-15 minuter eller tills osten börjat smälta. Serveras genast med salta kex.

0
Kommentera