Detta inlägget verkade fastna så jag provar att uppdatera igen.
”Gårdagens veckomatsedel”
Måndag Grekisk sallad (veg)
Tisdag Teriyakilax med nudelwok
Onsdag Pasta med bacon & krispiga grönsaker
Torsdag Korvstroganoff a la taco
Fredag Tacofrallor
Till 4 portioner behöver du:
4 frallor
3 dl färdigstekt tacofärs
1/2 dl creme fraiche
1 msk kethup
körsbärstomater
2 dl riven ost
tacochips
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Skär av toppen på frallan och gröp ur det mjukaste av brödet. Placera alla frallor i en ugnssäker form. Värm upp en kastrull med färsen tillsammans med crème fraiche & ketchup. Fyll upp bröden med färsen. Skiva körsbärstomater och lägg på, riv över ost och krossa lite tacochips.
Wisch in i ugnen på 15 minuter, sedan är det klart att serveras med en sallad.
* * * * * * * * * *
Kärleksmumskakor till kaffet <3
Det här behöver du till 40 snittar:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4-5 msk kakao
Det här behöver du till glasyren:
125 g smält smör
1/2 dl kaffe
3/4 dl kakao
5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Toppa med Kokos
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen och rulla ut 4 länger. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Direkt när de kommer ut, trycker du ut en skåra längst mitten ( så fyllningen lättare stannar kvar. Rör sedan ihop tryffeln. Smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserna. Fördela ut glasyren och toppa med kokos
Låt dem svalna i kylen, skär dem sedan i lagom stora snitt.
Serveras med kall mjölk