UGNSBAKAD FALUKORV MED HALLOUMI

Tips på god och enkel torsdagsmiddag kommer här. 

Det här behöver du : 
1 falukorvsring
2 äppel
Dijonsenap
Gurkmix / Bostongurka
1/2 finhackad lök
10 cocktailtomater
3 dl grädde
2 msk chilisås
salt & peppar
halloumiost

Klipp över lite färsk persilja

Serveras med: kokta makaroner eller hemmagjort potatismos

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Skär cm tjocka bitar i falukorven utan att skära igenom – ni ser på bilden. Bred ut senap i varje, en liten bit av gurkmix som ni rört ihop med den finhackade löken. Tvätta och skär äpplena i lagom tunna bitar och stick ner i varje snitt, Dela tomaterna och lägg i mitten. Värm upp en kastrull med grädde chilisås , och lite salt och peppar. Låt sjuda upp och häll ner i ugnsformen med korven.  Riv över cirka halva halloumiosten och gratinera korven tills den får fin färg.

Servera sedan genast.

1
Kommentera

KORSIKA

REKLAM FÖR LANGLEY

Godkväll från ett varmt Korsika,

Idag har vi haft en en 35-37 grader här. Så det blev en båttur med Katamaran för att upptäcka Korsika till havs. Fast jag tänkte skriva mer om i förrgår, då vi lämnade vårt trevliga Langleyhotell och gav oss iväg på biltur mot vackra Calvi. Så här kommer en bildkavalkad från vår måndag i paradiset.


Mini-me som precis som jag vill fota överallt.
.


Första stoppet blev Citadellet.
Så himla fint och med mycket historia.
.

Många fina utsiktsplatser,
så man ser över hela staden.


Varmt som tusan även denna dagen, så vi höll oss mest i skuggan.
och åt glass och drack mycket vatten.
.


Kollade in utsikten med kikare.

Citadellet tycker jag verkligen är värt ett besök om ni är på Korsika.
Ta gärna en guidad tur, jag har ju redan varit här så jag kunde guida min grupp.


Gränder och gamla byggnader.


På toppen finns en vacker katolsk kyrka, som man kan besöka.
Väldigt spännande tyckte både barn &vuxna.
.


Efter kyrkan tog vi en glasspaus.


Jag och Melvin valde sorbet i värmen.

Färgglada dörrar och turkost vatten. 
Barnen tyckte det var lite roligt hur man torkar tvätten här.
Så vi tog en bild på det också.


Restauranger, fik, och trevliga promenadstråk.

Jag ville även visa resterna av huset där Columbus påstods ha fött.
Många olika teorier, men en av dem är att han är född här på Korsika, och då i citadellet.
.


Ännu mera glass
Lite shopping hann vi också med. 
Vackra fruktaffärer.
Sen var det dags för sen lunch.
Pasta & Pizza för hela sällskapet.

Ja, och så en pommestallrik för Nomi.
.

Efter maten styrde vi kosan mot en jättetrevlig beach,
nämligen: Playa d´Algajola.
.


Fina långa sandständer med kristallklart turkost vatten.
Nomi & Tuva snorklade, och fick se massa fina fiskar.


Svalkande vatten efter en lång dag på stan.

Roligt att ni gillar att läsa om resorna vi gör. Korsika är ett resmål som passar alla.
Gamla, unga och barnfamiljer här finns det mesta.

.
Hoppas att ni får en fortsatt fin kväll.
Själva sitter vi och kolla fotbollsmatchen och hejar på Sverige!

På återseende
.

0
4 kommentarer

SOUVLAKISPETT MED TZATZIKI MED GREKISK SALLAD

Sugna på att grilla något gott.
Prova då dessa goda souvlakispett, tillsammans med en god grekisk sallad.


Recept från min senaste bok ” Middagstipset” . Fina bilden kommer från Ulrica Pousette

I salladen hade jag: 
Ruccola
Gurka
Tomat
Rödlök
Gröna Oliver
Svarta Oliver
Fetaost

Till Souvlaki-spetten:
600 gram fläskkarré
1/2 pressad citron
3-4 msk finhackad färsk oregano
1 tsk timjan
1 pressad vitlök
4 msk olivolja

Gör så här: 

Skär upp köttet i mindre bitar och lägg i en skål, vänd ner citron, kryddor, vitlök & olivolja. Plasta skålen och ställ in i kylen över natten. Innan de ska tillagas trä dem på spett och grilla dem. Det går även bra att steka dem, eller köra dem i ugnen.
Denna marinaden är lika god att använda till lamm & kyckling.

Tzatziki med fetaost:
( Halvera detta receptet om ni inte planerat att äta det i en vecka ) 😉
1 hink med turkisk yoghurt ( 1000 g )
1 gurka
2 – 3 vitlök
1 tsk salt
peppar
1 förpackning med fetaost

Gör så här :
Tvätta gurkan , och skär dem mitt itu på längden.
Gröp ur de vattniga kärnhuset med sked, då försvinner den mesta vätskan automatiskt. Riv sedan gurkan. Jag brukar använda de grövsta rivjärnet. Lägg på en tallrik med kaffefilter under , strö över en tsk med salt över gurkan.  Låt vila tio minuter, under tiden kan du pressar ner vitlök i yoghurten. Och sedan är det dags att krama ut vätskan, då använder jag dubbla kaffefilter.  Krama försiktigt ut all vätska. Och vänd sedan ner den urkramade rivna gurkan med yoghurten. Smula ner fetaosten och rör om, och smaka av med salt, peppar.

0
3 kommentarer

KORSIKA

REKLAMSAMARBETE MED LANGLEY

 

Jajamänsan,
.

Då vart vi framme på vackra Korsika. Resan tar knappt 2 timmar, vilket är perfekt för dem som inte vill flyga så länge.
Idag, igår och dagen innan dess har solen skinit och det är 33-35 grader,
Alldeles ljuvligt med andra ord.


Hotellet som vi bor på ser ut som ett rosa prinsesslott. Ni kan läsa mer om hotellet HÄR
Det är gulligt, hemtrevligt och med massa aktiviteter.  Barnklubben de har här uppskattas supermycket. De har skattjakter, baklängesmiddagar och vattenlekar. Så mammor & pappor kan vila en sekund eller två 😉


Hotellet är så gulligt med sina tinnar å torn.
Vem har inte alltid velat bo på slott liksom ?

Här är det nära till både pool och bad i havet.
Snorkling dirket ifrån sandstranden, det är väl smidigt.
Och vi fick se ett gäng olika fiskar redan här. Sedan anordnar hotellet mer organiserade snorklingturer på fredagar,
hoppas att det fanns ett par platser till oss då.


Men imorgon blir det ingen snorkling, för då har vi hyrt en bil och ska fara in till närliggande stad Calvi.
Jag har varit där tidigare, men det blir barnens första gång. Vi ska besöka citadellet och promenera lite längst båthamnen, det blir himlans mysigt.


Utsikt från dagens lunchställe,
och havet är så där galet turkost.

På Korsika är det inte alls lika mycket turister som på övriga ställen i medelhavet. Vilket jag gillar.
Det känns lite mer ovanligt, och jag gillar det. Naturen påminner mycket om Sicilien och det är otroligt vackert.
Kan varmt rekommendera alla att åka hit!


Lite av bilder från gårdagens middag från hotellet.

Svärdfisk & Pasta ( som jag inte hann fota ) var varmrätterna.
Sedan var det en hel uppsjö med smarriga efterrätter.

Ja vi gick inte och lade oss hungriga.
Mums.

Men missa inte att häng med oss bakom kulisserna på Langleys Instagram
NI HITTAR DET HÄR

0
10 kommentarer

PURJOLÖK- & POTATISSOPPA

Så god, och nästan gratis.

Det här behöver du:
8 medelstora potatisar
1 purjolök
7-8 dl vatten
3 msk konc. kycklingfond
5 dl vispgrädde
Salt & peppar

Servera med smörstekta krispiga krutonger
4 skivor formfranska
olivolja
flingsalt

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med olivolja, bryt ner brödet i större bitar. Fräs dem knapriga, strö över flingsalt. Nu börjar du med soppan.
Skala och finhacka potatis och lök. Hetta upp en kastrull med smör eller olivolja och fräs den mjuk.
Tillsätt vätskan och låt det koka mjukt. Mixa soppan slät och häll upp i djupa tallrikar. Ringla över olivolja & strö över krutonger

God och enkel soppa.

0
Kommentera

JENNYS HERRGÅRDSKYCKLING

Här kommer ett tidsinställt inlägg medan vi sitter i bilen.
En stund kvar till Köpenhamn / Kastrup.


Recept från min senaste bok ” Middagstipset” Fotograf Ulrica Pousette

Recept till 4 personer på herrgårdskyckling:
4 kycklingfileer
smör
salt& peppar
100 gram rökt skinka
2 msk finhackad persilja
4 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 1/2 dl riven herrgårdsost

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfilerna runt om i en stekpanna så att de får fin färg. Salta & peppar under stektiden. Lägg dem i en form och strössla över den strimlade skinkan. Blanda ihop creme fraiche, persilja, dijonsenap, och riven ost. Fördela ut röran över kycklingen och skinkan. Och ställ in imitten på ugnen, i cirka 20 minuter- eller tills kycklingne är klar.
Servera med klyftpotatis eller ris.

 

5
4 kommentarer

FRÅGESTUND OCH RESFEBER

Tjingeling, 

I dag påbörjar vi resan mot Koriska, jag hämtar barnen om några timmar. Och ska bara packa in det sista i bilen och förbereda för husvakten innan vi styr vår lilla kosa mot Kastrup. Det blir en natt på flygplatshotellet innan vi åker vidare i morgonbitti, tidigt som tusan. Så jag tänkte att vi kunde köra en liten frågestund idag, ( fråga i kommentarsfältet eller på Instastory ) så kommer jag svara här på bloggen. Frågestunderna på Instastory har uppskattats jättemycket, det är dock svårare att svara lite utförligare på där.  Men ställ frågor där, så svarar jag här.
Ok, då kör vi.

Bor du och barnen kvar i huset efter skilsmässan? 
Svar: Japp, det gör vi.

Hur lång är du & vad väger du?
158 och en halv ( viktig halva ) Och väger nog helt normalt skulle jag tro.

Hur är livet? 
Jo, jag mår jättebra tack. Barnen är friska och vi har en hel härlig sommar att se fram emot tillsammans.
Så synd att klaga.

Hur ofta bakar du ?
Svar: Det varierar men ett par gånger i veckan blir det i genomsnitt.
Runt jul och födelsedagar mycket oftare.

Läser du andra bloggar?
Svar: Ja, alla mina vänners bloggar läser jag. När jag hinner.

Vilken parfym har du? 
Svar: Jag har rätt många. Gillar friska parfymer gärna med inslag av citrus. Clean-parfymerna gillar jag.
Men tycker tyvärr inte de doftar så länge.

Hur gamla är dina barn?
Jacob blir 20 i år, Thelma fyller 18 år om en månad, Melvin fyller 14 i September och Nomi är 10 år.

Volter i Dubais öken

Känner du dig glad? 
Svar: Ja jag känner mig nog överlag som en ganska lycklig person.

Godaste såsen till grillat?
Svar: Beror lite på vad man ska grilla. Men denna fetaostsåsen är magiskt god till det mesta.

Hur varmt har du i poolen ? 
Svar: Just nu är det 27- 28 grader.

Tränar du? 
Svar: Jag har en PT som försöker hjälpa mig att träna. Dessvärre finner jag inte tid ( eller motivation) att gå dit så ofta. Haha.

Vilket är ditt senaste recept du tagit fram och som du är nöjd med? 
Svar: Recept skapas hela tiden. Det senaste var nog ett bakverk som snart kommer på bloggen.
Håll utkik.

Du, Mat-Tina, Leila & 2 till borde ställa upp i Sveriges Mästerkock. 
Svar : Hmm… Både Mat-Tina & Leila är superbra så det hade varit coolt. Bara det att jag bestämt mig för att aldrig göra tv.
Liksom inte min grej.

Bästa sommarlunch, nu när det är varmt? 
Svar: Helt klart en kall krämig Pastasallad. Kolla här bland mina recept.

Favoritfärg gällande kläder? 
Svar: Det mesta i min garderob är svart & grått. Egentligen inga färger jag gillar. Har mest blivit så.
Försöker köpa mer färger nu, man blir ju gladare av lite färg.

Är ditt resande alltid jobbrelaterat eller reser du privat?  Hur ser du miljömässigt på detta ?
Svar: Nej det är inte alltid jobbrelaterat. Men många gånger är det så. Jag gillar att resa, men jag försöker att planera mitt flygande bättre nu och väljer andra alternativ när möjlighet finns.

Vart kommer den gråa soffan ifrån?
Svar : Den har några år på nacken, men den kommer från MIO.

Vad gör du helst en ledig dag? 
Svar: Hänger med min familj eller vänner.

Vilka tre serier kan du rekommendera? 
GOT, Sons of anarchy & Homemaids Tale

Är du på Malta ?
Svar: Nej, på väg till Korsika


Är du rik ? 
Svar: Jag har en stor familj & 4 barn. Det är en rikedom 🙂

Bästa godispåsen? 
Svar: Salt, surt, choklad.

0
2 kommentarer

HIMMELSKA EFTERRÄTTER

Imorgon är det dags för helg igen. Woop Woop.
Så ni är många här inne nu och letar efterrätter.
Vad kan då vara godare och enklare än dessa små himmelska desserter.


Receptet kommer från senaste boken: Middagstipset. Fotograf Ulrica Pousette

Det här behöver du till 10 små portioner :
200 gram digestivkex
100 gram smält smör
400 gram karamelliserad mjölk ( 1 burk )
ca 250 gram färska bär
2 1/2 dl vispgrädde
2 grovhackade daim
citronmeliss

.

 

Gör så här:
Krossa kexen till fina smulor.
Lägg smulorna i en skål och rör ihop med smält smör.
Varva smulor, karamelliserad mjölk, bär, grädde i fina portionsglas. Strö över hackad daim, bär och citronmeliss.
Klart att servera.

20
8 kommentarer

Glöm inte laddare på semestern

REKLAMSAMARBETE MED IDEAL OF SWEDEN

Hej hej,

Här i Kalmar är det städning och packning som pågår.
För nu är det bara ett par dagar kvar tills jag och kidsen drar till Korsika. Jag reser gärna lätt, har lärt mig att man oftast packar alldeles för mycket onödiga plagg & skor. Några lätta ombyten, badkläder, solbrillor och hatt kommer man långt med. Och såklart laddare, för detta är något som bara tycks ha en tendens att försvinna. Så en varsin laddare & powerbank till samtliga telefoner är ett måste.

 

Charlie rör inte en min medan jag städar & packar. Hon sover gott efter en heldag med badande i havet. Frisk luft gör en tydligen trött, så sant som det är sagt.

Något som är smart är också att välja samma skal / laddare / powerbank.
För att slippa blanda ihop. Då har man varsin laddare under hela resan och slipper höra att någon tagit någon annans laddare. Lättare för alla att hålla koll på vems som är vems. Hehe…


Detta somriga setet med solrosor ska jag packa ner till mig.
Hur fint?  Ni hittar skalet här
och Power Banken här

Sen finns det ju massor av andra snygga skal för alla tillfällen och outfits. 

Alla dessa rosa skal är superfina tycker jag.

Nu har Ideal ett riktigt bra erbjudande som ni inte vill missa:
”BOGO” ( Dv.s Buy One Get One)
.


Köp 1 och få 1 på köpet
Köp 2 och få 2 på köpet
Köp 3 och få 3 på köpet
osv.


En favoritkombination har länge varit dessa röda med blommor på.
Du hittar powerbanken HÄR och skalet HÄR

.



Rosa med djungeltema.
Detta är Nomis favorit.  

 

Detta är Melvins favorit.
Härligt sommarblå.

”BOGO” erbjudandet är perfekt nu till semestern om man vill passa på att matcha sina skal.
Så skynda att fynda.

0
1 kommentar

FISKBURGARE MED PICKLAD LÖK

Hej där,
Hoppas ni har en riktigt fin onsdag.
Har ni inte bestämt er för vad ni ska äta idag så vill jag tipsa om dessa grymma fiskburgare.
Ett enkelt sätt att få barnen att äta fisk.


Recept från min senaste bok ”Middagstipset” Fotograf : Ulrica Pousette

4 Fiskburgare  :
200 gram torsk /sej
200 gram lax
1/2 msk dill
1 tsk salt
citronpeppar

Ströbröd att panera dem i

Gör dina fiskburgare så här :
Skär fisken i små kuber ( gärna när den är lite halvtinad, då är det lättare )
Mixa allt i mixern till en smet. I receptet jag hade stod det att det skulle i 1 dl grädde- jag tyckte inte att det behövdes, så jag hade inte i något alls. Men om eran blir torr, ha i lite grädde då. Rör ner salt, dill och lite citronpeppar.
Forma burgare och panera dem i ströbröd, och smörstek de klara.

Servera med gott hamburgerbröd, pommes & grönsaker och en god gurkdressing.
Picklad lök

 

Gurkdressing :
2 1/2 dl creme fraiche
4 msk gurkmix ( typ bostongurka)
salt och citronpeppar

Gör dressingen så här: 
Rör ihop och ställ kallt.

Smaklig spis.

1
2 kommentarer