FYLLD INBAKAD KYCKLINGFILE MED HARICOTS VERTS-SALLAD

Passar lika bra tillsammans med haricots verts som till potatismos.

Du behöver till 4 bitar: 
4 kycklingfileer
12 bitar soltorkad tomat
1 dl färskost
1 paket bacon

Gör så här:
Ta fram de tinade filéerna och skär ett snitt i dem på tvären.
Finstrimla soltorkad tomat & rör ihop med färskosten. Fyll filéerna med röran och linda om baconskivorna runt dem. Grilla dem eller tillaga dem i ugnen på 180 grader.  Lagar du dem i ugnen så lägg dem i en ugnsfast form & ställ in i mitten av ugnen i cirka 30- 35 minuter tills kycklingen är klar ( längre eller kortare tid beroende på tjocklek)

Till salladen behöver du:
250 gram haricots verts
1 msk vinäger
1 1/2 msk olivolja
1/2 rödlök
salt & peppar
chiliflakes

Gör så här:
Ansa bönorna och koka dem lätt i 3 minuter.
De ska nätt och jämt bara bli mjuka. Skölj dem i kallt vatten och lägg dem i en skål. Vispa ihop vinäger med olja i en skål, vänd ner den finhackade löken med salt och peppar. Vänd ner dressingen över bönorna och toppa med lite chiliflakes.

Klart att servera.

7
Kommentera

FISKSPETT TILL GRILLEN MED KRÄMIG COUSCOUS

Festligt tips på hur du kan grilla och servera lax.

Till 4 personer:
4 Bitar lax
Zucchini
Färsk ananas
olivolja

Gör så här:
Skär allt i lagom stora bitar och sätt på dom på spett. Pensla över olja över spetten så är risken att de fastnar i grillgallret mindre. Sen är dom färdiga att grilla

Servera med en god couscousröra – recept finns här

1
Kommentera
REKLAM FÖR MIN BOK

JENNYS SÖTA

Godkväll i stugorna,
I dag har det inte hänt många knop. Jag har Aaron här några dagar för förskolan var stängd denna veckan. Så vi får massa fin kvalitetstid ihop, lyx. På måndag börjar jobbet på riktigt för mig.
Och om bara två veckor åker jag upp till Stockholm för att signera alla böcker ni förbeställt.
Det blir även första gången jag håller i den färdiga boken, sååå spännande.

Boken är fullproppad med sötsaker,
enkla recept så du kan baka med barn och barnbarn.

Recept för söndagsfikat, recept för kalaset eller sommarfesten.
Hoppas ni ska gilla alla nya godsaker.

Mängder med småkakor,
kondisbitar och somriga tårtor.

Vill du beställa ett signerat ex så kan du klicka hem ett här

13
Kommentera

MARINAD TILL GRILLADE REVBEN

Hej raringar,
Hoppas ni har det bra i stormen. Kanske inte blir något grillande idag, men snart så.
Revben blir så saftiga när de ligger och gottar till sig i marinaden ett dygn innan grillen. Prova detta recept vetja.

Det här behöver du:
4 msk tomatpuré
3 msk rapsolja
1 msk vatten
5 msk flytande honung
1 tsk chilipulver
2 cm finriven ingefära
1 klyfta pressad vitlök
1 krm salt
3 msk kinesisk soja

Gör så här
Rör ihop allt i en fryspåse, lägg ner köttet och låt stå och dra sig ett dygn i kylskåp. Massera då och då. Under tiden du grillar pensla marinad över köttet.

Serveras med coleslaw- recept finns här

Recept finns i boken ”Jennys Sommar”

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och ett litet tisdagstips mitt i allt regnande. 
Kolla in alla snygga höstnyheter nu på Bubbleroom


4
Kommentera

SOMMARSALLAD MED GRILLAD HALLOUMI & AVOKADO

Denna salladen kan du äta som den är och så är den perfekt för buffébordet.


Det här behöver du
krussallad
ruccola
1 burk med soltorkade tomater
1 bit gurka

Till grillen:
rödlök
röd paprika
grön paprika
körsbärstomater
halloumiost
avokado

Gör så här:
Bryt ner salladen på ett vackert fat med ruccola soltorkade tomater och skivad gurka. Dela grönsakerna och grilla tillsammans med halloumin till önskad färg. Fördela ut på fatet och sedan är det klart att serveras.

Denna snabba såsen gjorde jag med 2 dl creme fraiche och 1/2 dl stark salsa.

6
Kommentera
INLÄGGET INNEHÅLLER ADLINKS

SMÖRDEGSPAJER MED VÄSTERBOTTENOST

Hej där
Hoppas ni har en fin Söndag. trots grått och trist väder.
I kväll skulle jag ha tagit med mid kidsen och gått på utomhusbio. Men det blev inställt på grundd av vädret. Så det blir nog filmkväll istället. Och snart börjar det planeras inför årets första kräftskiva.
Detta är ett måste till dess:

Till 6 små ostpajer.
6 st fyrkantiga smördegsplattor
2 ägg
1 dl vispgrädde
3 dl riven valfri ost
salt & peppar
dofta över lite cayennepeppar
tomat

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Tryck ner smördegen i ett smort muffinsjärn ( eller aluminiumformer )
Vispa ihop äggen och pensla smördegen. Riv ner osten i äggblandningen och vänd ner grädden. Vispa ihop och krydda med salt & peppar & lite cayennepeppar.

Receptet finns i min bok ” Jennys Sommar ”

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och ett söndagstips mitt i allt regnande.
Kolla in alla snygga höstnyheter nu på Bubbleroom


6
1 kommentar

GRILLAD LAX MED CHILI & KRÄFTTZATZIKI

Grillad fisk på sommaren är ett måste.
Tycker ni inte det ?


Till grillen behöver du:
4 bitar lax
chilifrukter i olika färger
olivolja
flingsalt
citron

Gör så här:
hacka chilin och fördela över laxen,
Ringla över olivolja och nyp över flingsalt , skär citronen i skivor och lägg över laxen.
Nu är den redo för grillen.

Kräfttzatziki :
2 1/2 dl turkisk yougurt
1 gurka
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
finhackad dill
Kräftor ( 170 gram / burk )

Bra att ha: Kaffefilter

Gör din kräfttzatziki så här:
Tvätta gurkan och dela den på längen , skrapa ut det vattninga kärnhuset och riv grovt på en tallrik. Salta och låt stå och dra sig, sedan fyller du ett dubbelt kaffefilter med gurkrivet- och kramar försiktigt ut all vätska,
vänd ner i turkiska yougurten. Pressa ner en vitlök och smaka av tzatzikin med salt& peppar och dill-  Låt kräftorna rinna av, och vänd ner dem i tzatzikin.

4
Kommentera
REKLAM FÖR BUBBELROOM

RECEPT PÅ GRILLAD SOUVLAKI

Ni har väl inte tröttnar på att grilla än ?
Här kommer ett smarrigt tips på vad ni kan göra.

Till Souvlaki-spetten:
600 gram fläskkarré
1/2 pressad citron
3-4 msk finhackad färsk oregano
1 tsk timjan
1 pressad vitlök
4 msk olivolja

Gör så här: 

Skär upp köttet i mindre bitar och lägg i en skål, vänd ner citron, kryddor, vitlök & olivolja. Plasta skålen och ställ in i kylen över natten. Innan de ska tillagas trä dem på spett och grilla dem. Det går även bra att steka dem, eller köra dem i ugnen.
Denna marinaden är lika god att använda till lamm & kyckling.

Tzatziki med fetaost:
( Halvera detta receptet om ni inte planerat att äta det i en vecka ) 😉
1 hink med turkisk yoghurt ( 1000 g )
1 gurka
2 – 3 st vitlöksklyftor
1 tsk salt & lite peppar
1 förpackning med fetaost

Gör så här :
Tvätta gurkan , och skär dem mitt itu på längden.
Gröp ur de vattniga kärnhuset med sked, då försvinner den mesta vätskan automatiskt. Riv sedan gurkan. Jag brukar använda de grövsta rivjärnet. Lägg på en tallrik med kaffefilter under , strö över en tsk med salt över gurkan.  Låt vila tio minuter, under tiden kan du pressar ner vitlök i yoghurten. Och sedan är det dags att krama ut

vätskan, då använder jag dubbla kaffefilter.  Krama försiktigt ut all vätska. Och vänd sedan ner den urkramade rivna gurkan med yoghurten. Smula ner fetaosten och rör om, och smaka av med salt, peppar.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och så ett litet tips för er som letar snygga festklänningar.
Kolla in nyheterna hos Bubbleroom

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

6
Kommentera

PLOMMONMARMELAD

Plommonmarmelad är både gott på frukostmackan, men också till ostbrickan.
Här kommer mitt busenkla recept:











Det här behöver du:
1 1/2 kg plommon
1 dl vatten
1 kg strösocker
2 citroner

Gör så här:
Räkna plommonen och lägg i en gryta, Tillsätt vatten och låt sjuda under lock i cirka 30 minuter.
Fiska upp kärnorna och räkna så att rätt antal kärnor följt med. Häll i sockret och pressa ner saften från citronerna. Låt marmeladen sjuda ytterligare cirka 1 timme. Ta bort skummet som bildas på ytan. Kontrollera att marmeladen är klar genom att göra marmeladtestet: Lägg en klick marmelad på en tallrik låt marmeladen svalna och dra en sked genom den. Om den inte genast flyter ut så är den klar. Häll upp i rengjorda glasburkar med lock, förvara i kylskåp.

4
Kommentera

RÄKTÅRTA TILL KRÄFTSKIVAN

Denna är ett måste till kräftskivan.

Det här behöver du till denna räkcheesecake :
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör

Fyllning till räktårta : 
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar

Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.

Gör din räkcheesecake så här :
Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.  Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.  Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.

11
1 kommentar