Gör så här: Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna. Låt svalna. skär fetaost och melon i bitar. Rör ihop alla ingredienser med dressingen och toppa med basilika. Klart att serveras.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Och DAGENS TIPS, här är finaste nyheterna från bubbleroom. Om ni letar nytt till höstgarderoben. Dessutom är massor av plagg på REA. Klicka här
Eget äppelmos är både busenkelt och lätt att göra.
Det här behöver du: 1 kg äpplen 3/4 dl vatten 3-4 dl strösocker
Gör så här: Skala och kärna ut äpplena. Skär dem i klyftor och lägg dem i en kastrull. Häll i vatten och låt sjuda i 15 minuter, eller tills äpplena är riktigt mjuka. Mosa eller mixa dem till ett slätt mos. Tillsätt sockret, låt alltsammans koka upp igen och sjud ytterligare ett par minuter. Häll upp moset i rena glasburkar med lock och förvara i kylskåp. Receptet finns i min bok ”Jennys Sommar” ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Och DAGENS TIPS, här är finaste nyheterna från bubbleroom. Om ni letar nytt till höstgarderoben. Klicka här för massa inspiration
Hej Raringar, Kan ni förstå att det bara är 4 månader kvar tills jul. Känns som hela sommaren bara trillade förbi… Även om jag älskar sommaren så älskar jag hösten ännu mer, och sedan har vi jul! Inte tokigt det heller. Funderar redan på vilka julbord jag ska boka … Hehehe.
Förrförra året åt jag 11 julbord om jag inte missa fel. Förra året vart det bara fem. Får se vad detta året har att bjuda på. Längtar ni också lite efter julmaten? Jag älskar att duka med vackert porslin och på cervera hittar ni mängder med tjusiga tallrikar just nu. Klicka här Dessutom är det upp till 40 % RABATT på porslin just nu.
Fyllning: Ett lager med smör 400 gram kylskåpskall mandelmassa
Pensla med vispat ägg och strö över pärlsocker.
Gör så här: Smula jästen i en stor bunke. Smält smör, och häll mjölken i samma kastrull och värm upp till fingervarmt. ( 37 grader) Häll över lite av mjölkblandningen över jästen och rör om tills det har löst upp sig ordentligt. Sedan blandar du i mjölet, sockret, saltet och vaniljsockret.Arbeta degen väl , och låt den sedan jäsa tills den blir nästan dubbelt så stor. Ca 1 timme ( om du väljer att göra enkelt sats , så räcker det med 30 minuter .) När degen har jäst klart, så dela den i 4 – 6 delar, kavla ut den till lagom stora delar.Smöra den kavlade degen och skiva den kylskåpskalla madelmassan.Snåla inte med fyllningen, för det är det som gör bullarna saftiga. Och så även jästiden. Rulla sedan ihop den platta degen till längder, och dela med en degskrapa ,till lagom stora bullar. Eller gör snurror, Placera ut dessa bullar i formar Låt jäsa under bakduk i 30 minuter till. Pensla med ägg och strö över pärlsocker och mandelspån
Grädda i mitten på ugnen i 10- 12 minuter ( tills bullarna är gyllene )
Låt svalan på galler, innan servering. ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Och DAGENS TIPS, här är finaste nyheterna från bubbleroom. Om ni letar nytt till höstgarderoben. Klicka här
Det här är min version av beercanburger: 1 kilo nötfärs 3 msk oxfond salt & peppar 6 stycken baconremsor
Fyllning: 1/2 burk soltorkade tomater ( stimla dem) hackad jalapenos ( efter eget tycke ) riven mild ost
Gör så här: Rör ihop färsen med fonden & salt och peppar, låt vila medan du förbereder fyllningen. Dela köttfärsmeten i 5-6 stycken delar, och rulla till stora köttbullar. Pressa ner en burk ( beercan) eller en liten skål och forma färsen runt om. Fäst baconskivan runt och och sedan lyfter du bort burken. Fyll upp med den goda fyllningen och grilla dem, man behöver bara grilla på ena sidan. De blir genomstekta iallafall. Vi satte våra på grillfolie efter ungefär halva tiden för att inte bränna botten Recept finns i min bok ” Jennys Sommar” ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Och så dagens TIPS! Nu kan du köpa skönaste sängkläderna för HALVA PRISET. Kolla in här
Det här hade jag i min glass: 5 dl vispgrädde 1 burk med kondenserad sötad mjölk 300 gram med jordnötssmör 2 nävar salta jordnötter 1 burk med karamelliserad mjölk + ett par msk ovispad grädde chokladsås
Gör så här: Vispa grädden så att den bildar toppar, vänd ner jordnötssmöret och vispa till jämn smet, vänd ner den sötade kondenserade mjölken och vänd om tills du har en klumpfri smet. Blanda upp den karamelliserade mjölken med lite ovispad grädde, för att få den lite lösare i konsistens. Ta fram en form och varva smet med jordnötter och karamelliserad mjölk ( kolasås), smeten och toppa sedan ytan med jordnötter, strössel och ringla över kolasås. Plasta och ställ in i frysen i minst 4-5 timmar innan servering.
Ta fram en stund innan fikat.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Och DAGENS TIPS, här är finaste nyheterna från bubbleroom. Om ni letar nytt till höstgarderoben. Klicka här
Hej hej Hoppas ni vaknat upp på bästa humöret. Det är ju ändå måndag 😉 Och i dag kickar skolorna igång för många av kidsen här hemikring, så även för mina. Ett fint sommarlov har passerat, kanske inte det bästa vädermässigt. Men det har varit en bra & härlig semester, med många fina minnen att ta med sig in i vinter.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och när hösten närmar sig så blir jag alltid lika sugen på att förnya mig hemma. Är ni likadana ? Isådall så är det riktigt bra erbjudanden på Mio just nu. Kolla in alla nyheter och rabatter här
Jag tillhör dem som älskar frukost så jag kan ju sitta och leta fram ala härliga frukostbilder jag har fotat på mobilen. Detta var minsann en sommarfrukost som hette duga. Älskar massa olika juicer och pålägg, och gärna en saftig kanelbulle till efterrätt också. Vad har ni hittat på i sommar då?
Godmorgon raringar, Hoppas ni har det fint i Sommarsverige. Här har vi haft en lugn och chill helg, med svampplockning och restaurangbesök.
Det här behöver du : 1 burk karamelliserad mjölk ( finns bland bakprodukterna i din butik ) 100 gram smör 250 gram digestivkex 1 liter färska bär 1 1/2 dubbeldaim 3 dl vispgrädde
Gör så här:
Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen ( den karamelliserade mjölken) . Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering. Vid servering: Toppa med färska bär och resterande daimkross.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Här kommer söndagstipset i samarbete med Bubbleroom. För just nu är det massa nyinkomna höstnyheter. Klicka här
Gör så här: Gör såsen först och ställ kallt, gärna ett par timmar innan servering. Koka pastan enligt anvisningar på förpackning använd ganska mycket salt i kokvattnet, skölj den färdiga pastan i kallt vatten och ställ svalt medan du gör resten av salladen. Skär bort sidorna på kasslern, och dela den i lagom stora bitar. Tvätta gurkan , tomaterna och skär ner dem tillsammans med den finhackade löken och majsen. Rör ihop kasslern/ grönskakerna tillsammans med pastan. Rör sist ner valfri mängd av den kalla såsen .