INLÄGGET INNEHÅLLER ADLINKS

FRÄSCH MELONSALLAD

Gott till grillat! Vattenmelon och fetaost är den perfekta kombon för en läskande sommarsallad.

Du behöver :

1/2 dl pinjenötter
150 gram fetaost
500 gr vattenmelon
1 dl svarta oliver
basilika efter smak å tycke

Dressing:
1 msk honung
1 msk olivolja
1 msk pressad lime eller citron

Gör så här:
Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna. Låt svalna.
skär fetaost och melon i bitar. Rör ihop alla ingredienser med dressingen och toppa med basilika.
Klart att serveras.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och DAGENS TIPS, här är finaste nyheterna från bubbleroom. Om ni letar nytt till höstgarderoben.
Dessutom är massor av plagg på REA. Klicka här

5
Kommentera
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

RECEPT ÄPPELMOS

Eget äppelmos är både busenkelt och lätt att göra.

Det här behöver du:
1 kg äpplen
3/4 dl vatten
3-4 dl strösocker

Gör så här:
Skala och kärna ut äpplena. Skär dem i klyftor och lägg dem i en kastrull. Häll i vatten och låt sjuda i 15 minuter, eller tills äpplena är riktigt mjuka.
Mosa eller mixa dem till ett slätt mos.
Tillsätt sockret, låt alltsammans koka upp igen och sjud ytterligare ett par minuter. Häll upp moset i rena glasburkar med lock och förvara i kylskåp.
Receptet finns i min bok ”Jennys Sommar”
❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och DAGENS TIPS, här är finaste nyheterna från bubbleroom. Om ni letar nytt till höstgarderoben.
Klicka här för massa inspiration


1
Kommentera
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

4 MÅNADER KVAR TILL JULAFTON

Hej Raringar,
Kan ni förstå att det bara är 4 månader kvar tills jul. Känns som hela sommaren bara trillade förbi… Även om jag älskar sommaren så älskar jag hösten ännu mer, och sedan har vi jul! Inte tokigt det heller. Funderar redan på vilka julbord jag ska boka … Hehehe.

Förrförra året åt jag 11 julbord om jag inte missa fel. Förra året vart det bara fem.
Får se vad detta året har att bjuda på. Längtar ni också lite efter julmaten?
Jag älskar att duka med vackert porslin och på cervera hittar ni mängder med tjusiga tallrikar just nu. Klicka här Dessutom är det upp till 40 % RABATT på porslin just nu.

8
Kommentera
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

SAFTIGA BULLAR MED MANDELMASSA

Perfekt att baka dubbelsats som jag har recept på här nedan. Frys in tills du får oväntat besök.

Detta behöver du till: 60- 70 bullar.
ugn: 200- 225 grader

Dubbelsats:
100 gram jäst för söta degar
350 gram smör
10 dl standardmjölk
4 dl strösocker
2 tsk äkta vaniljsocker
1 kryddmått salt
2,5 – 3 liter vetemjöl

Fyllning:
Ett lager med smör
400 gram kylskåpskall mandelmassa

Pensla med vispat ägg och strö över pärlsocker.

Gör så här:
Smula jästen i en stor bunke.
Smält smör, och häll mjölken i samma kastrull och värm upp till fingervarmt. ( 37 grader)
Häll över lite av mjölkblandningen över jästen och rör om tills det har löst upp sig ordentligt.
Sedan blandar du i mjölet, sockret, saltet och vaniljsockret.Arbeta degen väl  , och låt den sedan jäsa tills den blir nästan dubbelt så stor.  Ca 1 timme ( om du väljer att göra enkelt sats , så räcker det med 30 minuter .) När degen har jäst klart, så dela den i 4 – 6 delar, kavla ut den till lagom stora delar.Smöra den kavlade degen och skiva den kylskåpskalla madelmassan.Snåla inte med fyllningen, för det är det som gör bullarna saftiga. Och så även jästiden. Rulla sedan ihop den platta degen till längder, och dela med en degskrapa ,till  lagom stora bullar. Eller gör snurror, Placera ut dessa bullar i formar
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter till. Pensla med ägg och strö över pärlsocker och mandelspån

Grädda i mitten på ugnen i 10- 12 minuter ( tills bullarna är gyllene )

Låt svalan på galler, innan servering.
❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och DAGENS TIPS, här är finaste nyheterna från bubbleroom. Om ni letar nytt till höstgarderoben.
Klicka här

8
Kommentera
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

FYLLDA BURGARE ATT LÄGGA PÅ GRILLEN

Detta är så gott!

Det här är min version av beercanburger:
1 kilo nötfärs
3 msk oxfond
salt & peppar
6 stycken baconremsor

Fyllning: 
1/2 burk soltorkade tomater ( stimla dem)
hackad jalapenos ( efter eget tycke )
riven mild ost

Gör så här:
Rör ihop färsen med fonden & salt och peppar, låt vila medan du förbereder fyllningen. Dela köttfärsmeten i 5-6 stycken delar, och rulla till stora köttbullar.  Pressa ner en burk ( beercan) eller en liten skål och forma färsen runt om. Fäst baconskivan runt och och sedan lyfter du bort burken.
Fyll upp med den goda fyllningen och grilla dem, man behöver bara grilla på ena sidan. De blir genomstekta iallafall. Vi satte våra på grillfolie efter ungefär halva tiden för att inte bränna botten
Recept finns i min bok ” Jennys Sommar”
❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och så dagens TIPS! Nu kan du köpa skönaste sängkläderna för HALVA PRISET.
Kolla in här

4
1 kommentar
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

JORDNÖTSGLASS MED KOLA- OCH CHOKLADSÅS

Det här hade jag i min glass:
5 dl vispgrädde
1 burk med kondenserad sötad mjölk
300 gram med jordnötssmör
2 nävar salta jordnötter
1 burk med karamelliserad mjölk + ett par msk ovispad grädde
chokladsås

Gör så här:
Vispa grädden så att den bildar toppar, vänd ner jordnötssmöret och vispa till jämn smet, vänd ner den sötade kondenserade mjölken och vänd om tills du har en klumpfri smet. Blanda upp den karamelliserade mjölken med lite ovispad grädde, för att få den lite lösare i konsistens. Ta fram en form och varva smet med jordnötter och karamelliserad mjölk ( kolasås), smeten  och toppa sedan ytan med jordnötter, strössel och ringla över kolasås. Plasta och ställ in i frysen i minst 4-5 timmar innan servering.

Ta fram en stund innan fikat.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och DAGENS TIPS, här är finaste nyheterna från bubbleroom. Om ni letar nytt till höstgarderoben.
Klicka här

6
Kommentera
INLÄGGET INNEHÅLLER ADLINKS

EN FRUKOST SOM HETER DUGA

Hej hej
Hoppas ni vaknat upp på bästa humöret. Det är ju ändå måndag 😉
Och i dag kickar skolorna igång för många av kidsen här hemikring, så även för mina.
Ett fint sommarlov har passerat, kanske inte det bästa vädermässigt. Men det har varit en bra & härlig semester, med många fina minnen att ta med sig in i vinter.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och när hösten närmar sig så blir jag alltid lika sugen på att förnya mig hemma.
Är ni likadana ? Isådall så är det riktigt bra erbjudanden på Mio just nu. Kolla in alla nyheter och rabatter här

Jag tillhör dem som älskar frukost så jag kan ju sitta och leta fram ala härliga frukostbilder jag har fotat på mobilen. Detta var minsann en sommarfrukost som hette duga.
Älskar massa olika juicer och pålägg, och gärna en saftig kanelbulle till efterrätt också.
Vad har ni hittat på i sommar då?

7
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

DIGESTIVTÅRTA MED KOLA & FÄRSKA BÄR

Godmorgon raringar,
Hoppas ni har det fint i Sommarsverige. Här har vi haft en lugn och chill helg, med svampplockning och restaurangbesök.

Det här behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk ( finns bland bakprodukterna i din butik )
100 gram smör
250 gram digestivkex
1 liter färska bär
1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde

 Gör så här:

Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen (  den karamelliserade mjölken) . Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
Vid servering: Toppa med färska bär och resterande daimkross.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Här kommer söndagstipset i samarbete med Bubbleroom. För just nu är det massa nyinkomna höstnyheter. Klicka här

Klicka här

9
Kommentera

FRÄSCH SALLAD MED KASSLER OCH PASTAPENNOR

Perfekt mat för stranden eller picknicken.

Till den här  pastasalladen hade jag :
500 gram  pastapenne
1 kilo med putsad kassler
1 burk med körsbärstomater
1  gurka
1 burk med majs
1 rödlök

Såsen:
5 dl creme fraiche
2- 3 msk chilisås
salt & peppar

Gör så här: 
Gör såsen först och ställ kallt, gärna ett par timmar innan servering.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning använd ganska mycket salt i kokvattnet,  skölj den färdiga pastan i kallt vatten och ställ svalt medan du gör resten av salladen. Skär bort sidorna på kasslern, och dela den i lagom stora bitar. Tvätta gurkan , tomaterna och skär ner dem tillsammans med den finhackade löken och majsen. Rör ihop kasslern/ grönskakerna  tillsammans med pastan. Rör sist ner  valfri mängd av den kalla såsen .

Klart att servera.

13
Kommentera

GODASTE POTATISSALLADEN

Potatissallad till en bit grillat, hur gott är inte det!?

Detta behöver du:
900 gram kokt färskpotatis
3 dl creme fraiche
2 msk majonäs
1 näve finhackad inlagd gurka
1 finhackad rödlök
1 msk fryst dill
salt och citronpeppar

Toppa 1- 2 paket knaperstekt bacon

Gör så här :

Tärna den kalla potatisen i lagom stora bitar.
Rör ihop ”geggan ” för sig med kryddor och blanda sedan upp med potatisen.

Knaperstek bacon och toppa salladen med.

13
2 kommentarer