Lite höstnytt

Hallå där,
.
Hur har nu det där ute ? Här är det helt strålande toppen, svävar ju omkring på moln. Mysig känsla.
I går åkte jag iväg och fixade naglarna. Jag som alltid fegar och väljer vita tippar, vart tydligen tuff och vågade på mig lite rosa.
Man blir gladare av färg. Tycker ni inte.

Härligt med hösten att man nu kan få rota fram alla stickade tröjor.


Beställde mig lite nya doftljus.
Det är också ett tydligt hösttecken. Älskar doftisar.
Dessa snygga köpte jag på H&M ( nej, inget samarbete )
De doftar gott, men tycker att de borde vara lite större storlek på dem.
Gillar när de är lite mer robusta, vilket är svårt att se när man klickar hem dem på nätet.
.

Denna i smaragdgrönt var fin,
svårt att se på bilden men det hänger en liten tofs på sidan.

Dessa söta ljushållare fyndade jag på Rusta i somras.
Men tror de fortfarande finns kvar.
.

Nu ska jag bara invänta ett paketbud,
sedan blir det att fara över till Öland på Onsdagsdejt.

Hoppas ni får en riktigt fin kväll,

Hörs snart igen.

0
1 kommentar

KÖTTFÄRSFYLLD SURDEGSLIMPA

Hej hej,
.
Det är svalare ute denna veckan, jag gillar`t. Nu är det mycket lättare att motivera sig att stå inomhus och röra runt i grytorna.
När jag gjorde köttfärsås förra veckan kokade jag dubbelt så mycket, för att jag planerade att göra fylld köttfärslimpa dagen efter. Jag gillar ju att göra det enkelt för mig 😉 Detta är en sådan favvo hemma.
Försvinnande god.

Planerar du som jag att koka bade köttfärsås och denna limpan så dubblar du bara receptet 🙂 


Du behöver:
1 valfri limpa
1 finhackad gullök
500 gram blandfärs
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpure
2 dl smaksatt creme fraiche ( paprika & chili te.x )
1 msk oxfond
1/2 msk kinesisk soja
1 dl grädde
2 dl riven ost
några finhackade tomater
1 kruka basilika

Serveras med valfri en god sallad.

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Hetta upp en stekpanna med smör, fräslöken gyllene.
Vänd ner färs, tomatpure och pressa ned vitlöksklyftan. Stek tills färsen är klar.
Vänd ner crème fraîche, fond, soja, grädde och låt puttra ihop. Riv ner massor av ost, tomater och basilika.
Låt allt sjuda ihop.

Under tiden skär du av locket på limpan.Gröp ur innehållet så att du får plats att fylla den med den krämiga röran.
Fyll den med köttfärsen och toppa med massa ost.. Lägg på locket och skjuts in i ugnen på 20 minuter.
Eller tills den får en fin färg.

Smaklig måltid

3
Kommentera

ÄGGMACKA MED SKAGENRÖRA


Hej igen,

I dag har jag jobbat av det mesta av mailen, det trillar alltid in massor under helgen.
Dagens lunch blev lite allt möjligt gott som jag hittade i kylen.
Tekakor med skagenröra och kokta ägg en stor kopp kaffe och apelsinjuice. Extra plus att jag fick äggen perfekt krämiga.
Eftersom frågorna kommer komma så svarar jag innan 😉 Kaffekopparna med tillhörande fat tror jag kommer från City Gross. Det blå porslinet är från Gerbera. Älskar blått porslin <3

 

Men nu ska jag stänga ner datorn för en stund, Nomi kom precis hem så vi ska ta en långgrunda med Charlie,

På återseende bloggisar.

0
2 kommentarer

BROCCOLI- & ÄDELOSTPAJ

Godmorgon raringar,

Ny vecka, och måndagar försöker vi starta med att äta vegetariskt. Därav dagens paj!
Denna veckan är det mycket jobb och farande. Det blir Stockholm under några dagar, ska gå på massa möten och träffa kommande samarbetspartners till sajten. Därav frågade jag er om tips på instagram, önskade tips på trevliga restauranger i huvudstaden, nu har jag fått massor och ska ringa imorgon och kolla efter bord.

Här kommer en urgod vegetarisk paj!

Fotograf Ulrica Pousette, recept från min senaste bok Middagstipset. 

.

Det här behöver du till en större pajform :
150 gram smör
3 1/2 dl dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllning : 
500 gram fina broccolibuketter
10 körsbärstomater
140 gram ädelost
4 ägg
4 dl grädde
2 dl riven ost

Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader.
Tärna smöret i en skål och mät upp övriga ingredienser – arbeta ihop till en deg och ställ svalt i 20 minuter.
Tryck sedan ut i en form, picka med gaffel och förgrädda i 10 minuter. Fyll sedan med broccolibuketterna och delade tomater, tärna ner ädelosten och vispa ihop rädde & ägg- salta och peppra lite ( men tänk på att mögelosten är salt i sig ) Riv över ost och grädda i cirka  20- 30 minuter.
Servera genast med en god sallad.

 

1
1 kommentar

VECKOMATSEDEL

Välkommen söndag & 1 september.
Här kommer en veckomatsedel för er som ömskar middagstips inför veckan. 

.
Måndag
: Bakad sötpotatis i micron med god fetaoströra 
Tisdag: Panerad rödspätta med kokt potatis & äggkräm
Onsdag: Kycklingstroganoff med ris
Torsdag: Köttbullar i brunsås med kokt potatis
Fredag: FREDAGSPIZZA

 

Det här behöver du till pizzadegen:

Till två plåtar pizzor ( tunna )
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl special

Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Fyllning : Ost, skinka och toppa med bea-sås när den är färdiggräddad.

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt, rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gärna degen med maskin eller visp med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar. Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter. Sedan kan du lägga på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten, och de valfria fyllningarnaIstället för att toppa med osten så blir pizzan bäst om man har osten direkt efter tomatsåsen. Gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 225- 250 grader tills pizzan fått fin färg.

 

0
Kommentera

PEKANNÖTPAJ MED SMAK AV SÖTT & SALT

Hej fina,

Jag inväntar de stora barnen från Växjö, vi ska samla ihop oss och åka på dop alldeles snart.
I dag är det lilla Walter som ska döpas. Ville bara kika förbi med recept på den här goda pecannötpajen till, så ni har något gott att baka till lördagsmyset.

Fotograf: Ulrica Pousette, recept från min senaste bok ”Middagstipset” 

Detta behöver du :
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 kryddmått salt
3 msk kallt vatten

Fyllningen :
125 gram smör
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl ljust muscovado socker ( fungerar även med vanlig socker )
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
200 gram pecannötter

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader
Mät upp mjöl i en bunke, tärna ner smöret, och rör ner vatten och salt.
arbeta ihop detta till en deg, och tryck ut i en form ( 22 – 24 cm )
Förgrädda i ca 10 minuter. Under tiden gör du fyllningen.
Mät upp smör i en kastrull, häll i sirap socker vetemjöl, salt och låt detta sjuda upp. Låt det sjuda under omrörning i ett par tre minuter. Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner de grovhackade nötterna samt de lättvispade äggen, vaniljsocker i kolasåsen. Och häll sedan över fyllningen i det förgräddade skalet – och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 35- 40 minuter. Märker du att pajen får för mycket färg under gräddning, täck den med grillfolie/ ugnsfolie.
När pajen är färdiggräddad, ställ den kallt i kylskåpet och låt den svalna innan servering.

1
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Krämig köttfärsröra med massa basilika

Hej hej,

Fredag it is, och jag ska iväg och handla för fredagsmyset.
Tror det blir någon köttgryta med rostad potatis i ugn. Det hade barnen som önskemål i morse.
Själv funderar jag mer på lösgodiset till tv-kvällen, vill ha massa choklad, salt å sura godisar i min godispåse. Mums!

Sen är ju jag är en person som vaknar vrålhungrig på morgonen. Förstår inte de som kan hoppa över frukosten eller vänta i flera timmar, jag mår illa & blir helt matt om inte jag äter med en gång. Fast idag blev det en mer stadig frukost än vanligt kan jag våga påstå. Blev så sugen på köttfärssås, och vill magen ha det så är det precis det den ska få.

Recept kommer här. Och prova att ha i ost i köttfärssåsen, blir såååå gott!


Du behöver: 

1 finhackad gullök
500 gram blandfärs
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpure
2 dl smaksatt creme fraiche ( paprika & chili te.x )
1 msk oxfond
1/2 msk kinesisk soja
1 dl grädde
2 dl riven ost
några finhackade tomater
1 kruka basilika

Serveras med valfri pasta

Gör så här: 
Hetta upp en stekpanna med smör, fräslöken gyllene.
Vänd ner färs, tomatpure och pressa ned vitlöksklyftan. Stek tills färsen är klar.
Vänd ner crème fraîche, fond, soja, grädde och låt puttra ihop. Riv ner massor av ost, tomater och basilika.
Låt allt sjuda ihop.

Servera genast.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  

Dagens tips kommer från HEMTEX där de nu slumpar ut de gosigaste och varmaste sängkläderna i flanell, för bara 149 : – KLICKA HÄR
Jag har tre olika set hemma. Rekommenderas såååååå mycket

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  

3
3 kommentarer

Oxfile med kryddig kulpotatis

Börjar ni tröttna på grillat ?
Då kanske det är på tiden att leta dig in i köket och damma av kastrullerna igen.
.
Här kommer en riktigt festmiddag. Gillar ni inte oxfile, kan den bytas ut mot fläskfile. Denna potatisen är sjukt god. Ni måste prova.

Potatisen:
tvättad kulpotatis
rapsolja / flytande smör
flingsalt
timjan & oregano

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Klyfta den tvättade potatisen och ringla över olja & smör.
Krydda med flingsalt, oregano och timjan. Skjuts in i ugnen tills de är gyllene.


Till såsen:

1 finhackad gul lök
1 msk smör
1/2 msk stött rosepeppar
2 msk koncentrerad oxfond
2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
Önskar man såsen lite tjockare, red av med lite maizena

Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, fräs den hackade löken mjuk, men inte bränd.
Blanda ner fond, soja, vatten, grädde och rosepeppar. Låt sjuda i tio minuter.
Sila såsen, innan du häller upp den i en såsbringare.

1
6 kommentarer

DILLIGA POMMES MED KYCKLING

Godkväll i stugorna,
Det har varit oliiiiidligt varmt dag, tycker ni inte det? Charlie och jag har hållt oss i köket med korsdrag & tvärdrag från alla håll & kanter. Men vi har nästan svettats bort ändå.  Pjuuu, nu välkomnar jag hösten och sval krispig luft istället. Till lunch gjorde vi (eller jag då… hehe ) sesamkyckling med dilliga pommes. Blev så sugen på dilliga pommes, var evigheter sedan jag åt dem. Jag åt det alltid när jag yngre, när man hängde vid korvmojen på Borgholms torg.
.

Hederliga köpepommes med en extra skväll olja på.
Kryddade med dillkrydda och salt.

Kycklingen gör du så här:
Tunna kycklingfileer
Teriyakisås
sesamfrön

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en ugnsform, pensla över teriyaki och sesmfrön.
Och skjuts in i ugnen i 20 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
Pnsla en sista omgång med teriyaki precis innan servering.

Mums!

0
2 kommentarer

Göra om hemma

Tjingeling, 

När hösten närmar sig blir jag alltid sugen på att göra om hemma.
Det kan röra sig om att möblera om, byta färg på kuddar och filtar men denna gången är det nya tapeter.
Hallen har jag velat göra om länge. Och nu har jag hittat 2 tapeter jag gillar, men kan inte bestämma mig. Jag har beställt en ny stor hallspegel med träram och en hängare i samma stil.

Så vilken tycker ni är finast?

Den första ? 

Eller den andra ? 

Iiiiii, ser fram emot att tapetsera, det var så länge sen. Sedan har jag STORA planer för vardagsrummet i höst.
Men dem tar vi när det närmar sig.

0
19 kommentarer