SMÖRGÅSTÅRTA MED RÄKOR & SKINKA

Har ni bestämt vad ni ska äta i helgen!
Kanske kan jag få fresta med lite smörgåstårta ?
Den är både god och enkel att göra.

Varsågoda.


Fotograf: Ulrica Pousette. Recept kommer från min senaste bok ”Middagstipset”

Det här behöver du :
4 hela hönökaka-bröd eller 8 halvmånar
Philadelphiaost
.

Till leverpastejsfyllningen 2 lager :
400 gram bredbar leverpastej
3 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
4 msk bostongurka
.

Äggröra :
4 finhackade ägg
100 gram philadelphiaost
2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
.

Till röran runt omkring :
 3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
.

Tips på dekorering :
skinka
ost ( goudaost är lätt att göra fina ostrullar av )
hackad rödlök
kokt ägg
vindruvor
gurka
handskalade räkor
stenbitsrom
apelsinskivor
.

Gör så här :
Förberd tårtan kvällen innan, och dekorera den precis innan. Rör ihop rörna i olika skålar, bred ett rejält lager med philadelphiaost på varje smörgåsdel. Fördela sedan de olika fyllningarna i tårtan och till sist så bred runt fyllningen runt hela tårtan. Ställ in i kylskåp ( inplastad ) över natten.

Dekorera sedan tårtan precis innan den serveras.

 

2
1 kommentar

Familjen växer

 Nä men se man på ❤
Familjen växer, och en liten gosig kisse har flyttat hem till oss.
Melvin ”fick” henne i födelsedagspresent. Jag och Nomi var nere i Skåne och hämtade henne i måndagskväll. Och Melvin hade verkligen ingen aning, skulle ju ha filmat när han fick se henne. Haha…
.
Hon heter ”Ninja Skutt”. Namnet har vi fnissat åt under många år, eftersom det var Melvins namnförslag på Molly när vi skulle döpa henne. Den gången för 10 år sedan röstades han ner, men nu har minsann en liten Ninja Skutt flyttat hem till oss.


Hon är Maine Coon och med en blandning av Norsk skogskatt.
12 veckor lurvig och söt som socker.
.
Hon gillar att leka ,
jaga snören och ligga i fönstret och kika ut på fåglarna.

Hon kommer att få gå ut så småningom,
vi vill väl bara låta henne landa några veckor innan. Charlie är nyfiken på henne, men Ninja Skutt är snabb som tusan att gömma sig under sängar och soffor.

Ja, det var väl de senaste uppdateringarna härifrån Kalmar.
Familjen växer och det är så roligt med en liten katt i huset igen, det var länge sen. Ja iallafall en sådär 18 år sedan, då Thelma & Jacob var små. Men nu måste jag börja röja undan från gårdagens födelsedagskalas. Diskmaskinen ska tömmas, alla kartonger ska till återvinningen och det måste dammsugas.
.

Men jag kikar förbi lite senare med nytt recept.

Hej på ett tag.

0
12 kommentarer

SIMPLE FEAST

 

 I REKLAMSAMARBETE MED SIMPLE FEAST

.

Hej där, 

Idag är minsann ingen vanlig dag, nej för idag firar vi Melvins födelsedag! 14 bast blir han, kan ni förstå? Det kan knappt jag… min fina rara, omtänksamma Melvin fyller moped nästa år. Herre jisses vad tiden bara går för fort. Jag tänkte kika förbi lite senare med vad han fick i paketen. Kan lova att det var en lycklig kille som öppnade den presenten.
.
Men som ni vet så försöker vi att dra ner på köttet här hemma.
Och det vet jag att många av er också gör, men jag tycker ibland att det är svårt att hitta ny inspiration.
Eller bara att hitta alla ingredienserna i varuhuset. Därför blev jag jätteglad när Simple feast ville samarbeta med mig. Nu har jag fått prova deras smidiga matkasse med ekologisk vegetarisk mat.
En härlig blandning av rätter.

Det finns även en vegansk matkasse för dem som hellre vill ha det.
Det som är extra smidigt är att man får sin matbox ända fram till dörren, och maträtterna är förberedda så att matlagningen max tar 10 minuter, lätt, enkelt & gott.
.

Så här såg veckans meny ut.
Massa gott!
.
Vi provade lasagnen. Så himla god.
Jag gillar att maten är lagad från grunden, och att det går fort att förbereda hemma.
Finns det något godare än krämig lasagne?


En god ljummen sallad till det.
.

Kanske sista lunchen man satt ute och åt detta året.
Hösten har verkligen smugit sig på nu.


”Kylklamparna” i matlådorna är även drickbara.
Smart tycker jag!

Och nu har jag ett toppen erbjudande till er som också vill prova boxen:
med rabattkoden JENNY20 får ni 20% rabatt, och erbjudandet gäller veckan ut. 
KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER

.

Så skynda att fynda!

0
Kommentera

FALSK FLÄSKFILE

Här kommer ett snabbt & gott tips på tisdagsmiddagen. 

Fotograf: Ulrica Pousette. Recept från min senaste bok ”Middagstipset”
.

Du behöver: 
500 gram fläskfärs
1 msk aromat

Gör så här:
Rör ihop färsen med aromaten och forma färsen till en ”fläskfile”,
plasta in och lägg i frysen ett par timmar. Skiva sedan upp och stek den.

Serveras med kokt potatis och brunsås.

.

Brunsåsen gjorde jag så här:
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
2 msk konc. oxfond
1 tsk rödavinbärsgele
salt & peppar

Gör så här: 
Blanda alla ingredienser i en kastrull,
låt sjuda upp en minut eller två.
klart att servera

0
3 kommentarer

FIKA PÅ MRCAKE

Gomorron gomorron,

I går innan flyget hade vi ju några timmar utan möten eller annat viktigt inplanerat. Så då bestämde vi oss för att fika. Typ min bästa sysselsättningen, eller hur? Jag har hört massa gott om MrCake, så dit promenerade vi efter att ha checkat ut från hotellet.


Hur mycket gott som helst.
.
Kakor, bullar, cupcakes, tårtor och smörgåsar. 
Vi hade ju även tur att få oss en glimt av kändis som driver fiket 😉

Jag ger fiket väldigt gott betyg och rekommenderar det.
Mycket gott, trevligt, god service och ja, kul att Roy Fares själv faktiskt är på plats.
Känns äkta och mysigt. 
Vi provade massa gott.

Red Velvet croissant:en var faktisk min favorit.
Den var fylld med någon crème cheesefyllning med smak av citron. 
Dessa smarriga chokladcupcakes missade kassörskan att ge oss under beställningen ( vi beställde väl för mycket… hahah). Dem hade jag velat smaka. Ser magiska ut.  Men sånt kan hända, och jag orkade inte ställa mig i kön igen, det var nämligen ganska lång kö in.

Och nej detta är inget samarbete, fikan är betalad helt från egen plånbok. Och önskar Mr Roy att jag kommer upp och provsmakar hans kommande nyheter till bakelsehyllan så kan jag offra mig en gång eller två.

 

.Så här ser man ut när man är redo på att hugga in på gofikat.

 

0
6 kommentarer

BOKIDEER OCH SLUTSÅLDA BÖCKER

 I REKLAMSAMARBETE FÖR MIN BOK

Hej hej, 

Det har varit en fantastiskt rolig helg, mycket jobb, möten, träffat bloggkollegor och besökt Stockholm Street Food. En helg i matens tecken, helt klart. När jag hade möte med Bonnier så diskuterade vi Middagstipset, och jag vet att ni var många som undrade om den ”stora” upplagan skulle komma ut till försäljning igen. Den blev ju tyvärr slutsåld i somras. Vanligtvis säljer man orginalutgåvan ett år, och det har vi gjort nu. För att sedan börja med ett s.k ”danskt band” vilket är en mjukare och lite billigare utgåva. ( Fast fortfarande på svenska, såklart ) Men eftersom efterfrågan varit så stor så beslutade dem sig för att trycka upp ett gäng till av ”originalet”. Så vill ni ha den bör ni passa på nu.

Original utgåvan av MIDDAGSTIPSET beställer ni här (så långt lagret räcker)
179 :- kostar den. Fri frakt.
.

Den billigare utgåvan i ”mjukband” hittar ni här för 99:-

.

Baka med Godis som är min första bok går också beställa som mjukband.
Den hittar ni HÄR
.
Samma recept men i olika ”band”

0
1 kommentar

VECKOMATSEDEL

Godmorgon från stockholm,
Här kommer en liten veckomatsedel. Hoppas ni gillar.

Måndag Pasta med godaste tomatsåsen (vegetariskt)
Tisdag Smörstekt röding med grönsaker 
Onsdag : Chicken con carne 
Torsdag Shepherd Pie 
Fredag KRYDDIG LAX MED VAXBÖNOR

 

Det här behöver du:
4 bitar lax
valfria kryddor
( Jag hade chilimix + citronpeppar + dill)
skivad citron
vaxbönor
3 msk rapsolja
3 msk smör

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader krydda laxen, skiva över citron och skjuts in i ugnen. Cirka 20 minuter ska laxen va i ugnen.
När det är cirka 10 minuter kvar ta fram vaxbönorna ( jag hade frysta ) hetta upp en stekpanna med smör och olja och fräs på vaxbönorna så att de blir lite friterade. Strö över flingsalt och servera genast.
Vill ni ha en kall sås till så passar en god aioli prima.

Smaklig måltid.

* * * * * * * * * *

Något gott till kaffet <3

 

Jag brukar baka dubbelsats och frysa in. Perfekt att ta fram en påse när man får oväntat besök.

Till cirka 15  stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
15 stycke nougatbitar

Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt.
Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Tryck ner en nougatbit i varje mufffins, och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter.

Serveras med fördel lite ljumna. Eller för den delen de är försvinnande goda även från frysen

 

 

0
Kommentera

FRUKOSTMÖTE, LUNCHMÖTE & FIKADEJT


Hej hej,

Hoppas ni har en härligt helg.
Här tyckte jag att gårdagen försvann i en raslig fart. Och vips så vart det redan lördag. Möten som avlöste varandra, mycket spännande som är på gång nu. Bokideer har malts och vi har flera riktigt bra idéer. Mycket pågrund av vad Ni har efterfrågat här på bloggen. Och nu vi får se vad Kerstin lyckas sälja in till resten av gänget på Bonnier. Det är väldigt många som är delaktiga i ett sådant här projekt, många ska tycka och tänka saker innan en bokide´ blir verklighet. Spännande !


Jag klämde in en fika dejt mellan mötena. Hittade ett ställe i närheten av hotellet där vi bor.
Mycket gott, och trevligt. Men fy sjuttsingen så dyrt det är att leva i Stockholm.
.

En hallongrotta 32 :- (!!!) hallå, man får en hel burk med hallongrottor för 32 spänn. Ännu mer om man bakar dem själv förståss.
Men jaja, ibland får man unna sig.

Jag valde en sommarbulle (tror jag den hette.)
Vetebulle med vaniljkräm och hallon. Den var god.

Idag blir det ännu mer fikadejter, vi ska möta upp min fina Nina & hennes Tony alldeles snart.
Känns som en mindre evighet sedan vi träffades, ska bli så kul!

Kikar förbi lite senare,
hoppas ni får en fortsatt härligt lördag!

Kraaaaam

0
Kommentera

STOCKHOLM


Hej hej,

I går bar det av mot huvudstaden. Vi skulle ha flugit till Bromma, men en timme innan vi skulle åka fick jag ett sms om att flyget vart inställt. Men vi blev ombokade till Arlanda, så det var inte hela världen.
.

Och för er som är nyfikna på hur det ser ut där vi bor denna gången.
Så ser det ut så här. Trevligt med en gammal fungerande LP-spelare, vi spelade skivor hela kvällen igår.
Så mysigt.
.

Jag gillar verkligen det hamrade kaklet i badrummet,
har varit inne på att välja det i mitt egna badrum.


Nedanför hotellet ligger Kasinot, ser coolt ut eller hur.
Är dock inte mycket för att spela bort pengar.


Denna fredagen har möten att erbjuda hela dagen lång.
Bland annat har jag dejt med Bonniergänget, nu ska det allra sista med den tredje boken avslutas. Sen ska jag träffa adlibris för att prata om släppet inför den. Senare väntar möte med Kerstin, min redaktör. Den nya boken ska diskuteras, kan ni förstå att hur häftigt. Bok nummer 4, vilken dröm. Och jag har världens BÄSTA bästa bokide´. Nu hoppas jag hoppas jag att Kerstin också ska förstå hur bra den är! 😉 Jag ska försöka sälja in det till henne. Jag vet ju att hon också har massa tankar och bokideer, så vi får se vem som ”vinner”.
.

Sen är det middagsmöte, och diskuterar nya projekt inför hösten/ vintern. En rolig, men lång dag.
.


Tur att frukostbuffen var så bra på hotellet.
Åt hur-mycket-som-helst. 
Färska frukter, massa goda frallor , croissanter,
och bacon! De där tunna superkrispiga som jag gillar bäst.

Hoppas ni får en riktigt fin helg,

Kikar förbi så snart jag hinner. Psst… håll tummarna för mig idag, min bokide´är nämligen grym.

Kram kram 

0
5 kommentarer

Avokadopizza

Hej hej,

Vi försöker äta mindre kött hemma, och det är inte svårt att välja grönare alternativ nu för tiden.  Som att beställa in falafel när man hämtar snabbmat, en halloumiburgare istället för en ”vanlig” eller göra tacos med vegfärs. Precis lika enkelt är det att göra en avokadopizza, istället för någonting annat.
.
Denna var bara sååå god! Så detta tycker jag att ni ska testa till helgen. 
.

Det är inte fel att ta genvägar ibland.
Köp ett pizzakit i mataffären så går denna middagen supersnabbt.
.

 
Du behöver : 
1 pizzakit
massa valfri ost
2 mogna avokado
1 valfri pesto
chili explosion
.

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Baka ut pizzadegen på en plåt, fördela ut tomatsåsen. Riv över rikligt med ost.
In i ugnen och gratinera 15-20 minuter eller tills osten börjat bubbla. Ta ut pizzan, skiva upp avokadon och fördela ut den i något tjusigt mönster. Klicka ut pesto, dra ett par varv med chili explosion.

Klart att servera.

0
1 kommentar