Har ni bestämt vad ni ska äta i helgen!
Kanske kan jag få fresta med lite smörgåstårta ?
Den är både god och enkel att göra.
Varsågoda.
Fotograf: Ulrica Pousette. Recept kommer från min senaste bok ”Middagstipset”
Det här behöver du :
4 hela hönökaka-bröd eller 8 halvmånar
Philadelphiaost
.
Till leverpastejsfyllningen 2 lager :
400 gram bredbar leverpastej
3 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
4 msk bostongurka
.
Äggröra :
4 finhackade ägg
100 gram philadelphiaost
2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
.
Till röran runt omkring :
3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
.
Tips på dekorering :
skinka
ost ( goudaost är lätt att göra fina ostrullar av )
hackad rödlök
kokt ägg
vindruvor
gurka
handskalade räkor
stenbitsrom
apelsinskivor
.
Gör så här :
Förberd tårtan kvällen innan, och dekorera den precis innan. Rör ihop rörna i olika skålar, bred ett rejält lager med philadelphiaost på varje smörgåsdel. Fördela sedan de olika fyllningarna i tårtan och till sist så bred runt fyllningen runt hela tårtan. Ställ in i kylskåp ( inplastad ) över natten.
Dekorera sedan tårtan precis innan den serveras.