ALLT-I-ETT-PANNA MED BACON

Go´kväll, 

I dag har dagen susat förbi snabbt som bara den. Jag har jobbat lite här och lite där… men känns inte som jag hunnit med någonting alls egentligen. Så är det vissa dagar, tog en paus efter middagen och åkte ut till systeryster. Vi fikade & skvallrade och tog en lång skogsrunda med Charlie. Så himla härligt, man bara måste gilla denna kalla krispiga hösttid som ligger framför oss nu. Så ja, det var ett fint avslut på denna torsdagen, innan det är dags att krypa upp i soffan och kolla serier.
Imorgon? Ja då bär det av ner mot Skåne, vi tänkte ge oss ut på en liten minitrip med husbilen.
Har ni några trevliga campingar att rekommendera?

.

Här kommer ett litet sent med smarrigt middagstips.

Detta behöver du till 4 personer:
2 pkt bacon
1 liten gul lök
1 klyftor vitlök
2 1/2 dl grädde
200 pasta
300 g frysta gröna ärtor
Salt & svartpeppar
2 dl riven parmesanost

Gör så här:
Klipp eller strimla baconet i små bitar. Hetta upp en stekpanna, lägg i baconet och stek på hög värme några minuter till baconet börjar bli knaprigt. Skala och finhacka lök och vitlök och tillsätt i pannan, låt fräsa med ett par minuter så att löken mjuknar, tillsätt grädden. Låt såsen sjuda ihop några minuter. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och vänd de frysta ärtorna när en minut återstår av koktiden. Slå av pasta / ärtor i ett durkslag och låt vattnet rinna av ordentligt. Vänd sedan ner pasta och ärtor i pannan, rör runt försiktigt och smaka av med salt och med svartpeppar.

 

0
4 kommentarer

Om 39 dagar . . . . .

Denna bilden har inget med Gambia att göra, den fotade jag på Mauritius.
.

…. Bär det av mot Gambia och Senegal. Vi kommer vara stationerade i Gambia, men kommer åka på 1-dags safari till Senegal. Det skulle inte ta så lång tid att köra dit sa de. Spännande. Så i förra veckan var vi och tog sprutor mot ”gula febern” och fick malariatabletter utskrivna. Nu gäller det att hålla kolla på vaccinationskortet, så jag inte missar att ha det i passet när vi ska till USA nästa gång. Det var viktigt, upplyste dem oss om på vaccinationsmottagningen. Denna gången åker vi med ett charterbolag, tyckte direktflyget lockade mer än flera flygbyten längst vägen. Vi blir bara borta 1 vecka, men eftersom tidskillnaden inte är så stor så kommer man inte gå omkring och vara ”jetlaggad”. Och bara det är värt mycket.
Hoppas ni kommer tycka det är roligt att följa med på även denna resan.

0
17 kommentarer

Gryta med fläskfile och champinjoner

Hej hej,

I går till middag blev det en höstig gryta. Det är först nu som matinspirationen kommer tillbaka, efter att ha grillar och ätit ute hela sommaren. Till höstens grytor vill man såklart helst ha ”egen plockad” svamp, som te.x kantareller. Dock hittar jag ju aldrig någon svamp förutom i mataffären.  Så det fick bli en burk med krispiga små champinjoner denna gången. Men det är gott det också.
.

 

Det här behöver du till 4 personer : 
600 gram putsad fläskfile
1 msk tomatpure
1 burk med små champinjoner
1/2 msk kinesisk soya
1 msk oxfond
1/2 riven vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
200 gram philadelphia
2 dl creme fraiche
1 tsk med rödvinbärsgele
.
Serveras med ris eller pasta
.

Så här gör du :
Putsa filen, skär upp den i lagom stora medaljonger , och stek upp den i smör.
Rör ner tomatpure och låt fräsa runt. Öppna burken med svamp och låt rinna av, vänd ner svampen. Vänd ner philadelphiaost, crème fraiche, riv ner vitlöken blanda i soja, oxfond, och smaka till sambal oelek, . Låt sjuda på svag värme och smaka ev. av med lite salt och peppar.

10
1 kommentar

HÄMTMAT OCH VECKOPLANERING


Hej hej,

Har varit iväg på möten hela förmiddagen, så hade varken tid eller lust att ställa mig och laga lunch. Så jag stannade till på pizzerian på vägen och tog med mig en kebabsallad. Denna hösten/vintern har jag sååå sjukt mycket inplanerat, så jag måste sätta mig ner och strukturera upp allt. Eftersom jag skrivit ner möten/resor/signeringstillfällen på olika ställen ( vissa i kalendern, några i mobilen och även på mailen så måste jag få ordning på allt ) Schemat är späckat ända fram till jul nu, och jag vill inte missa något eller råkar dubbelboka mig. När mina vänner har försökt planera något med mig så har jag fått bläddra fram till 2020 i kalendern….Helt galet, hur kunde det bli så här? Haha…

Mycket att göra, men det mesta är bara så roligt som händer denna hösten/vintern.
.
Om en vecka kan ni även börja förbeställa boken! Signerad så klart, om så önskas 🙂
Min tredje bok, vilken dröm som gått i uppfyllelse ändå.

På återseende raringar,

0
4 kommentarer

HALLOUMISTROGANOFF

Hejsan hoppsan,
Hoppas ni fått bästa starten på denna måndag.
Jag har varit liiiite trött jag kan jag erkänna. Har inte blivit så mycket sömn sedan vi tog hem vår nya familjemedlem. Hon lever nämligen loppan på nätterna och gärna tidig morgon. Så jag går mest omkring och gäspar hela dagarna. Men det är så kort tid, så vi överlever nog detta.
.
Här kommer ett till förslag till köttfri måndag! Världens godaste stroganoff.


Fotograf Ulrica Pousette. Recept kommer från min bok ”Middagstipset”

Det här behöver du:
1 finhackad lök
smör
400 gram halloumiost
3 msk tomatpure
4 dl creme fraiche
1/2 tsk kinesisk soja
lite cayennepeppar
salt + peppar

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs den strimlade osten runt omkring för lite färg. Ta upp osten och fräs den finhackade löken glansig.  Vänd ner, tomatpure, crème fraiche och låt sjuda upp. Smaka av stroganoffen med kinesisk soja, cayennepeppar + salt & peppar. Lägg sist ner osten och låt allt bli genomvärmt.

Serveras genast med ris.

2
3 kommentarer

PASTA MED KRÄMIG GRÖNSAKSSÅS

Imorgon är det Måndag, och då är vi många som försöker äta grönare.
Varför inte prova en av mina favoriter.
Krämig grönsakssås.

Fotograf Ulrica Pousette. Recept från min senaste bok ”Middagstipset”

Det här behöver du till 4 personer :
smör
1 riven gul lök
1 riven vitlöksklyfta
1/2 riven zucchini
2 morötter
2-4 msk ajvar  (stark)
1 burk passerade el. krossade tomater
100 gram färsk babyspenat
1 1/2 dl creme fraiche
salt & peppar

Toppa med riven ost

Gör så här:
Riv lök, vitlök morötter & zucchini. Hetta upp en stekpanna & fräs lök och vitlök någon minut tills det doftar nötigt.
Vänd sedan ner morötter & zucchini och fräs i några minuter, vänd ner passerade tomater, babyspenat, ajvar & crème fracihe och smaka av med salt & peppar.

Serveras genast med pasta och nymalen svartpeppar.

2
1 kommentar

VECKOMATSEDEL

Måndag : Pasta med pesto & champinjoner 
Tisdag Pepparlax med citronaioli 
Onsdag Krämig Köttfärspaj 
Torsdag Bacon- & Broccoligratäng
Fredag Oxfile Wellington

IMG_6084

Det här behöver du till 4 personer:
800 gram oxfile
smör
salt & peppar
smördeg
1 uppvispat ägg

Potatisgratäng recept här
Rödvinsåsen recept här
Beasåsen var en köpevariant,
vill du göra egen finns recept här

Gör så här:
Ta fram oxfilen i god tid innan du börjar med maten, jag valde en smalare bit för att den skulle gå snabbt att tillaga. Ställ ugnen på 200 grader, potatisgratängen ställde jag in cirka 20 minuter innan jag började med oxfilen. Lägg över grillfolie över gratängen om den får för mycket färg. Smörstek oxfilen med salt & peppar så att de får vacker färg. Baka in filen i smördegen, skär bort överflödig deg och pensla oxfilepaketet med uppvispat ägg. Sätt in en köttermometer i den tjockaste delen av filen, och ställ in i ugnen. När köttet nått 50 grader tar du ut den om du vill ha ”blodig” vill du ha medium vänta till 60 grader. Låt köttet vila i 10 minuter innan du skär upp. Svampen fräser jag i torr panna tills all vätska är borta, sen vänder jag ner en klick smör och fräser den glansig.

Smaklig måltid!

* * * * * *

Gott till kaffet: Delicatobollar

IMG_5959

Det här behöver du till 40 små delicatobollar / alternativ 1 chokladbollstårta: 
200 gram rumsvarmt smör
8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
2  1/2 msk kakao
1/2 dl oboy
50 gram smält mjölkchoklad

Garnering:
150 gram mjölkchoklad
Kokosflingor eller pärlsocker
.

Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i  1 timme

Så här ser smeten ut.

IMG_5910

Rulla sedan chokladbollar och ställ in dem i kylen under tiden du smälter chokladen. Rulla dem sedan i chokladen som du låtit svalna, och sedan även i kokosflingor eller pärlsocker, vilket du tycker är godast. Förvaras svalt delicatobollarna svalt.Smeten räcker till en stor chokladbollstårta, eller några chokladbollsbakelser / 40 små delicatorbollar.

 

0
Kommentera

FLYGANDE JAKOB

Hej hej, 

Här startade vi dagen med sovmorgon och brunch. Underbart.
Att barnen är så stora nu och också gillar att sova länge, det är lyxigt! Till middag idag funderar vi på denna gamla klassikern.
Så gott! 


Fotograf Ulrica Pousette. Recept från ”Middagstipset”. 

Du behöver till 5- 6 personer
pasta eller ris
700 gram kycklingfile
smör
1 pkt bacon
3 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1/2-1  dl chilisås ( mer eller mindre efter eget tycke)
2 bananer
1 dl salta jordnötter
.

Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader
Skär kycklingen i skivor. Bryn dem färdiga i smör, och lägg dem i en ugnsform.
Vispa ihop creme fraiche , chilisås och grädde i en skål. Strimla baconet och bryn det. Lägg på ett hushållspapper, så att överflödet fett rinner av.Skiva bananerna och lägg ut över kycklingen, bred över chilisås- blandningen och ställ in alltsammans i ugnen. Den ska stå i ugnen i ca 15 – 20 minuter , men efter halva gratineringstiden – ta ut och strö över bacon och jordnötter,
och ställ tillbaka i ugnen igen

Serveras med en god sallad.

10
1 kommentar

Mobilt kontor


Friday it is…. Yaaaaaay.
.
Idag var det såååå mycket att göra hemma, eller som den pedant man är så tycker man det. Så jag valde att lämna min kaos:iga tvättstuga och överfyllda diskmaskin och åka in till stan. I bland jobbar jag bara bättre när jag får komma hemifrån.  Och fördelen med mobilt kontor är att jag kan jobba överallt och närsomhelst. Nu ska jag dyka ner i mailen och dubbelkolla datum för signeringar. Vad säger ni ? Finns det fortfarande efterfrågan på signeringar av ”Middagstipset”, tänkte jag kunde passa på när jag ändå ska upp och signera den nya ?
.
”You may speak now or forever hold your peace” 😉
Sista chansen för signerade ”Middagstipset isåfall, kanske att ge bort i present eller julklapp?

 

.

Vanligt bryggkaffe med vispad grädde och kardemumma. Hur gott?

0
2 kommentarer

Ideal Of Sweden

 

 I REKLAMSAMARBETE MED IDEAL OF SWEDEN

 

Hej och godmorgon,

Buketterna från Melvins kalas står fortfarande lika fina. Har ni sett så söta polkagris-färgade rosor? 
Torsdag den 12 september säger kalendern om idag. Torsdagar är till Nomis stora glädje stalldag, jag ska skjutsa bort henne och hennes kompis till hästarna direkt efter mellis.

Något som jag tycker är glädjande är Ideal Of Sweden´s senaste mobilskal.
Finns så mycket snyggt att välja bland här.
.


Zebramönster passar de flesta outfits.
.

Ninja gillade klart detta skalet bäst.
.

Skal i granit som går att ”parmatcha”.
Gulligt va.
.

Retroskal och glittriga marmorskal.
.

Detta med blommor blir mitt nya skal.
Matchar ju även naglarna för tillfället.
.
Är ni sugna på att beställa hem ett eget nytt skal ( finns till alla android-mobiler )
Då ska ni få en grym rabattkod sv mig. För med ”JENNYSEPT” så får du 20% på hela köpet.
KLICKA ER IN HÄR

.

Det finns även matchande laddare & powerbanks. 

0
9 kommentarer