VECKOMATSEDEL

Måndag : Pasta med pesto & champinjoner 
Tisdag Pepparlax med citronaioli 
Onsdag Krämig Köttfärspaj 
Torsdag Bacon- & Broccoligratäng
Fredag Oxfile Wellington

IMG_6084

Det här behöver du till 4 personer:
800 gram oxfile
smör
salt & peppar
smördeg
1 uppvispat ägg

Potatisgratäng recept här
Rödvinsåsen recept här
Beasåsen var en köpevariant,
vill du göra egen finns recept här

Gör så här:
Ta fram oxfilen i god tid innan du börjar med maten, jag valde en smalare bit för att den skulle gå snabbt att tillaga. Ställ ugnen på 200 grader, potatisgratängen ställde jag in cirka 20 minuter innan jag började med oxfilen. Lägg över grillfolie över gratängen om den får för mycket färg. Smörstek oxfilen med salt & peppar så att de får vacker färg. Baka in filen i smördegen, skär bort överflödig deg och pensla oxfilepaketet med uppvispat ägg. Sätt in en köttermometer i den tjockaste delen av filen, och ställ in i ugnen. När köttet nått 50 grader tar du ut den om du vill ha ”blodig” vill du ha medium vänta till 60 grader. Låt köttet vila i 10 minuter innan du skär upp. Svampen fräser jag i torr panna tills all vätska är borta, sen vänder jag ner en klick smör och fräser den glansig.

Smaklig måltid!

* * * * * *

Gott till kaffet: Delicatobollar

IMG_5959

Det här behöver du till 40 små delicatobollar / alternativ 1 chokladbollstårta: 
200 gram rumsvarmt smör
8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
2  1/2 msk kakao
1/2 dl oboy
50 gram smält mjölkchoklad

Garnering:
150 gram mjölkchoklad
Kokosflingor eller pärlsocker
.

Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i  1 timme

Så här ser smeten ut.

IMG_5910

Rulla sedan chokladbollar och ställ in dem i kylen under tiden du smälter chokladen. Rulla dem sedan i chokladen som du låtit svalna, och sedan även i kokosflingor eller pärlsocker, vilket du tycker är godast. Förvaras svalt delicatobollarna svalt.Smeten räcker till en stor chokladbollstårta, eller några chokladbollsbakelser / 40 små delicatorbollar.

 

0
Kommentera

FLYGANDE JAKOB

Hej hej, 

Här startade vi dagen med sovmorgon och brunch. Underbart.
Att barnen är så stora nu och också gillar att sova länge, det är lyxigt! Till middag idag funderar vi på denna gamla klassikern.
Så gott! 


Fotograf Ulrica Pousette. Recept från ”Middagstipset”. 

Du behöver till 5- 6 personer
pasta eller ris
700 gram kycklingfile
smör
1 pkt bacon
3 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1/2-1  dl chilisås ( mer eller mindre efter eget tycke)
2 bananer
1 dl salta jordnötter
.

Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader
Skär kycklingen i skivor. Bryn dem färdiga i smör, och lägg dem i en ugnsform.
Vispa ihop creme fraiche , chilisås och grädde i en skål. Strimla baconet och bryn det. Lägg på ett hushållspapper, så att överflödet fett rinner av.Skiva bananerna och lägg ut över kycklingen, bred över chilisås- blandningen och ställ in alltsammans i ugnen. Den ska stå i ugnen i ca 15 – 20 minuter , men efter halva gratineringstiden – ta ut och strö över bacon och jordnötter,
och ställ tillbaka i ugnen igen

Serveras med en god sallad.

9
1 kommentar

Mobilt kontor


Friday it is…. Yaaaaaay.
.
Idag var det såååå mycket att göra hemma, eller som den pedant man är så tycker man det. Så jag valde att lämna min kaos:iga tvättstuga och överfyllda diskmaskin och åka in till stan. I bland jobbar jag bara bättre när jag får komma hemifrån.  Och fördelen med mobilt kontor är att jag kan jobba överallt och närsomhelst. Nu ska jag dyka ner i mailen och dubbelkolla datum för signeringar. Vad säger ni ? Finns det fortfarande efterfrågan på signeringar av ”Middagstipset”, tänkte jag kunde passa på när jag ändå ska upp och signera den nya ?
.
”You may speak now or forever hold your peace” 😉
Sista chansen för signerade ”Middagstipset isåfall, kanske att ge bort i present eller julklapp?

 

.

Vanligt bryggkaffe med vispad grädde och kardemumma. Hur gott?

0
2 kommentarer

Ideal Of Sweden

 

 I REKLAMSAMARBETE MED IDEAL OF SWEDEN

 

Hej och godmorgon,

Buketterna från Melvins kalas står fortfarande lika fina. Har ni sett så söta polkagris-färgade rosor? 
Torsdag den 12 september säger kalendern om idag. Torsdagar är till Nomis stora glädje stalldag, jag ska skjutsa bort henne och hennes kompis till hästarna direkt efter mellis.

Något som jag tycker är glädjande är Ideal Of Sweden´s senaste mobilskal.
Finns så mycket snyggt att välja bland här.
.


Zebramönster passar de flesta outfits.
.

Ninja gillade klart detta skalet bäst.
.

Skal i granit som går att ”parmatcha”.
Gulligt va.
.

Retroskal och glittriga marmorskal.
.

Detta med blommor blir mitt nya skal.
Matchar ju även naglarna för tillfället.
.
Är ni sugna på att beställa hem ett eget nytt skal ( finns till alla android-mobiler )
Då ska ni få en grym rabattkod sv mig. För med ”JENNYSEPT” så får du 20% på hela köpet.
KLICKA ER IN HÄR

.

Det finns även matchande laddare & powerbanks. 

0
9 kommentarer

SMÖRGÅSTÅRTA MED RÄKOR & SKINKA

Har ni bestämt vad ni ska äta i helgen!
Kanske kan jag få fresta med lite smörgåstårta ?
Den är både god och enkel att göra.

Varsågoda.


Fotograf: Ulrica Pousette. Recept kommer från min senaste bok ”Middagstipset”

Det här behöver du :
4 hela hönökaka-bröd eller 8 halvmånar
Philadelphiaost
.

Till leverpastejsfyllningen 2 lager :
400 gram bredbar leverpastej
3 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
4 msk bostongurka
.

Äggröra :
4 finhackade ägg
100 gram philadelphiaost
2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
.

Till röran runt omkring :
 3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
.

Tips på dekorering :
skinka
ost ( goudaost är lätt att göra fina ostrullar av )
hackad rödlök
kokt ägg
vindruvor
gurka
handskalade räkor
stenbitsrom
apelsinskivor
.

Gör så här :
Förberd tårtan kvällen innan, och dekorera den precis innan. Rör ihop rörna i olika skålar, bred ett rejält lager med philadelphiaost på varje smörgåsdel. Fördela sedan de olika fyllningarna i tårtan och till sist så bred runt fyllningen runt hela tårtan. Ställ in i kylskåp ( inplastad ) över natten.

Dekorera sedan tårtan precis innan den serveras.

 

1
1 kommentar

Familjen växer

 Nä men se man på ❤
Familjen växer, och en liten gosig kisse har flyttat hem till oss.
Melvin ”fick” henne i födelsedagspresent. Jag och Nomi var nere i Skåne och hämtade henne i måndagskväll. Och Melvin hade verkligen ingen aning, skulle ju ha filmat när han fick se henne. Haha…
.
Hon heter ”Ninja Skutt”. Namnet har vi fnissat åt under många år, eftersom det var Melvins namnförslag på Molly när vi skulle döpa henne. Den gången för 10 år sedan röstades han ner, men nu har minsann en liten Ninja Skutt flyttat hem till oss.


Hon är Maine Coon och med en blandning av Norsk skogskatt.
12 veckor lurvig och söt som socker.
.
Hon gillar att leka ,
jaga snören och ligga i fönstret och kika ut på fåglarna.

Hon kommer att få gå ut så småningom,
vi vill väl bara låta henne landa några veckor innan. Charlie är nyfiken på henne, men Ninja Skutt är snabb som tusan att gömma sig under sängar och soffor.

Ja, det var väl de senaste uppdateringarna härifrån Kalmar.
Familjen växer och det är så roligt med en liten katt i huset igen, det var länge sen. Ja iallafall en sådär 18 år sedan, då Thelma & Jacob var små. Men nu måste jag börja röja undan från gårdagens födelsedagskalas. Diskmaskinen ska tömmas, alla kartonger ska till återvinningen och det måste dammsugas.
.

Men jag kikar förbi lite senare med nytt recept.

Hej på ett tag.

0
12 kommentarer

SIMPLE FEAST

 

 I REKLAMSAMARBETE MED SIMPLE FEAST

.

Hej där, 

Idag är minsann ingen vanlig dag, nej för idag firar vi Melvins födelsedag! 14 bast blir han, kan ni förstå? Det kan knappt jag… min fina rara, omtänksamma Melvin fyller moped nästa år. Herre jisses vad tiden bara går för fort. Jag tänkte kika förbi lite senare med vad han fick i paketen. Kan lova att det var en lycklig kille som öppnade den presenten.
.
Men som ni vet så försöker vi att dra ner på köttet här hemma.
Och det vet jag att många av er också gör, men jag tycker ibland att det är svårt att hitta ny inspiration.
Eller bara att hitta alla ingredienserna i varuhuset. Därför blev jag jätteglad när Simple feast ville samarbeta med mig. Nu har jag fått prova deras smidiga matkasse med ekologisk vegetarisk mat.
En härlig blandning av rätter.

Det finns även en vegansk matkasse för dem som hellre vill ha det.
Det som är extra smidigt är att man får sin matbox ända fram till dörren, och maträtterna är förberedda så att matlagningen max tar 10 minuter, lätt, enkelt & gott.
.

Så här såg veckans meny ut.
Massa gott!
.
Vi provade lasagnen. Så himla god.
Jag gillar att maten är lagad från grunden, och att det går fort att förbereda hemma.
Finns det något godare än krämig lasagne?


En god ljummen sallad till det.
.

Kanske sista lunchen man satt ute och åt detta året.
Hösten har verkligen smugit sig på nu.


”Kylklamparna” i matlådorna är även drickbara.
Smart tycker jag!

Och nu har jag ett toppen erbjudande till er som också vill prova boxen:
med rabattkoden JENNY20 får ni 20% rabatt, och erbjudandet gäller veckan ut. 
KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER

.

Så skynda att fynda!

0
Kommentera

FALSK FLÄSKFILE

Här kommer ett snabbt & gott tips på tisdagsmiddagen. 

Fotograf: Ulrica Pousette. Recept från min senaste bok ”Middagstipset”
.

Du behöver: 
500 gram fläskfärs
1 msk aromat

Gör så här:
Rör ihop färsen med aromaten och forma färsen till en ”fläskfile”,
plasta in och lägg i frysen ett par timmar. Skiva sedan upp och stek den.

Serveras med kokt potatis och brunsås.

.

Brunsåsen gjorde jag så här:
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
2 msk konc. oxfond
1 tsk rödavinbärsgele
salt & peppar

Gör så här: 
Blanda alla ingredienser i en kastrull,
låt sjuda upp en minut eller två.
klart att servera

0
3 kommentarer

FIKA PÅ MRCAKE

Gomorron gomorron,

I går innan flyget hade vi ju några timmar utan möten eller annat viktigt inplanerat. Så då bestämde vi oss för att fika. Typ min bästa sysselsättningen, eller hur? Jag har hört massa gott om MrCake, så dit promenerade vi efter att ha checkat ut från hotellet.


Hur mycket gott som helst.
.
Kakor, bullar, cupcakes, tårtor och smörgåsar. 
Vi hade ju även tur att få oss en glimt av kändis som driver fiket 😉

Jag ger fiket väldigt gott betyg och rekommenderar det.
Mycket gott, trevligt, god service och ja, kul att Roy Fares själv faktiskt är på plats.
Känns äkta och mysigt. 
Vi provade massa gott.

Red Velvet croissant:en var faktisk min favorit.
Den var fylld med någon crème cheesefyllning med smak av citron. 
Dessa smarriga chokladcupcakes missade kassörskan att ge oss under beställningen ( vi beställde väl för mycket… hahah). Dem hade jag velat smaka. Ser magiska ut.  Men sånt kan hända, och jag orkade inte ställa mig i kön igen, det var nämligen ganska lång kö in.

Och nej detta är inget samarbete, fikan är betalad helt från egen plånbok. Och önskar Mr Roy att jag kommer upp och provsmakar hans kommande nyheter till bakelsehyllan så kan jag offra mig en gång eller två.

 

.Så här ser man ut när man är redo på att hugga in på gofikat.

 

0
6 kommentarer

BOKIDEER OCH SLUTSÅLDA BÖCKER

 I REKLAMSAMARBETE FÖR MIN BOK

Hej hej, 

Det har varit en fantastiskt rolig helg, mycket jobb, möten, träffat bloggkollegor och besökt Stockholm Street Food. En helg i matens tecken, helt klart. När jag hade möte med Bonnier så diskuterade vi Middagstipset, och jag vet att ni var många som undrade om den ”stora” upplagan skulle komma ut till försäljning igen. Den blev ju tyvärr slutsåld i somras. Vanligtvis säljer man orginalutgåvan ett år, och det har vi gjort nu. För att sedan börja med ett s.k ”danskt band” vilket är en mjukare och lite billigare utgåva. ( Fast fortfarande på svenska, såklart ) Men eftersom efterfrågan varit så stor så beslutade dem sig för att trycka upp ett gäng till av ”originalet”. Så vill ni ha den bör ni passa på nu.

Original utgåvan av MIDDAGSTIPSET beställer ni här (så långt lagret räcker)
179 :- kostar den. Fri frakt.
.

Den billigare utgåvan i ”mjukband” hittar ni här för 99:-

.

Baka med Godis som är min första bok går också beställa som mjukband.
Den hittar ni HÄR
.
Samma recept men i olika ”band”

0
1 kommentar