Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader, Vispa ihop smör, socker & florsocker med elvisp. Mosa ihop bananerna med äggen och vänd ner i smörsmeten. Blanda ihop torra ingredienser i en skål och vänd ner i smeten, rör tills du har en slät smet. Fyll upp formarna, klicka ut cirka 1 msk nutella i varje muffins, använd en tandpetare och rör runt för snyggt mönster.
Ställ in i mitten av ugnen i ganska exakt 15 minuter , eller tills de är gyllene.
Ta ut och låt svalna något.
Allt blir godare med grädde, är det inte så !? Crossainter + grädde = Semlecrossainter.
.
Det behöver inte vara svårare än så här. Köp ett par riktigt fina frasiga crossainter. Skär av toppen.
Fyll dem med vispad grädde, och en klick tjock marsansås. Jag hade lite över i kylen sedan jag gjorde wienerbrödstårtan
Strö över lite vackra bär, och pudra över florsocker.
Här kommer ett busenkelt tips på mellis eller lunch.
Funkar förvisso lika bra till en stressig middag mitt i veckan- och barnen gillar dessa så mycket!
Går även fylla med köttfärs eller någon god kycklingröra.
Denna är busenkel att variera genom att välja smak på ost. Barnen gillar mildost.
För en vuxnare smak välj en starkare ost. .
Det här behöver du till 4 st:
4 valfria småbröd
220 gram rökt skinka
1 1/2 dl riven ost
150 gram philadelphia
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader.
Skär av toppen på småbröden och gröp ur det mesta av innanmätet.
Strimla skinkan och rör ihop med ost och philadelphiaost, fyll bröden med röran.
Förpacka dem i folie och skjuts in i ugnen i 25- 30 minuter.
Servera med en god sallad.
.
Förberedelser inför halloween är väl ändå så roligt.
Speciellt om man frågar barnen. Här kommer några enkla och roliga tips från mig.
Det här behöver du :
150 gram smör
2 dl strösocker
10-12 msk med oboy
6 dl havregryn
1 dl mjölk
chokladströssel
Till ögon hade jag pingvinstång
till spindelben hade jag lakritssnören
och oreokakor till vingar.
Gör så här:
Blanda allt i en skål och rör ihop till en smet , jag använder elvisp.
Ställ kallt i en halvtimme och forma sedan lagom stora chokladbollar. Rulla dem i strössel och dekorera dem bäst du vill i otäcka former. Ögonen hade jag pingvinstång som jag skivade tunt.
LÄSKIGA MUMIEKORVAR
Detta behöver du
korvbröd
grillkorvar
smördeg
tomatpure
pepparkorn
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär tunna remsor av den tinade smördegen.
Vira runt korvarna ( lämna en liten lucka för ögonen )
Lägg dem på en ugnsplåt och skjuts in i ugnen i 10 minuter eller tills de får färg.
Dekorera dem sedan med ögon dv.s tomatpure och pepparkorn.
.
SPINDELPIZZOR
Föredrar du att fuska och köpa färdigt pizzakit så går dessa på ett nafs.
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Stampa ut små runda pizzor med ett dricksglas. Bred ut pizzasås, riven ost och skapa läskiga spindlar med svarta oliver.
Busenkelt och läskigt till den kommande halloweenbjudningen.
Idag börjar bästa veckan igen, nämligen barnveckan. Har planerat in en tacomiddag tills i eftermiddag, mums.
I går blev det en tur in till stan efter en sovmorgon. Ville lyxa till det med en Frunch på stan
Frunch = Frukost/ Lunch.
.
Bröd, olika pålägg, frukt, grönsaker, smoothies, juicer och annat gott.
En bit smörgåstårta fick det också bli.
.
Lite efterrätt, brownie med grädde och sylt.
Stället vi åt på igår heter ”Kallskänken”, och vi tycker det är superbra. Vi provade brunchen på Park Hermina i sommar, men tyckte kallskänken var bättre. Skillnaden var nog att Park Hermina hade mer en grillbuffe än frukost.
Så det är kanske lite vad man är ute efter med sin brunch / frunch.
Självklart våffla med massa grädde också.
Och lite bacon å köttbullar gick också ner.
Japp det var nog halva vår söndag. Sedan styrde vi kosan mot Öland, och kikade på fotboll.
Eller mysig helg helt enkelt!
Imorgon ska Charlie in på operation, hon ska sövas och steriliseras.
Känner mig lite nervös för det. Men det kommer att gå bra, men det är bara lite olustigt när de ska opereras.
Nu ska jag ta tag i mailen, såg att den var överfylld med mail.
Underbara färger på denna soppa.
Jag sprang på en påse med färdigskuren fisk, 300 gram. Det går lika bra att skära egan fiskkuber.
Det här behöver du :
1 gul lök
1 msk olivolja
4 msk hummerfond
1 msk tomatpure
4 st morötter
4 st potatisar
7 dl vatten
10 körsbärstomater
300 gram torsk & lax
1 kruka dill
salt +lite cayenne
2 dl vispgrädde
140 gram kräftstjärtar
Citronailoi: 2 äggulor
1 3/4 dl rapsolja
2 tsk citronsaft + skal
1/2 pressad vitlöksklyfta
salt
Gör aiolin så här: Detta är verkligen jätteenkelt att göra hemma. Det enda som kan gå fel är om ägg och olja har olika temperatur.
Så ta gärna fram äggen en timme innan, lägg äggulorna i en skål, och ta fram en elvisp. Börja att vispa i skålen och droppa ner rapsoljan sakta under vispning, för att sedan övergå till att hälla en jämn stråle ner i bunken medan du vispar. Aiolin kommer bli fluffig och fin, pressa sedan ner citonsaften, ( mer eller mindre beror på hur syrlig du vill ha den.) Riv ner cirka halva av det gula skalet på citonen, ner i aiolin. Pressa ner en halv vitlök och smaka av med salt. Ställ kallt fram till servering.
Gör så här :
Skala och hacka lök, potatis och morötter i småbitar.
Hetta upp en kastrull och fräs rotfrukter + lök en liten stund , häll ner tomatpure, dill, fond och vatten. Låt sjuda upp till potatisen är mjuk. Vänd då i tomaterna & Skär lagom små bitar av torsken och vänd ner, låt sjuda i 5- 7 minunter eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med lite salt, fiskkrydda och lite cayenne. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd i kräftstjärtarna.
Serveras genast.
* * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet.
Både nutellafluffet & kladdkakorna bör förberedas dagen innan, eftersom de ska svalna innan man sätter ihop dem. Jag la mina i frysen för att de skulle bli hårda & lättare att hantera.
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten i formen. Ställ in i ugnen i cirka 15-20 minuter . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och ställ svalt i minst 4 timmar.
Fluffet: Värm upp grädde och vänd ner nutella, rör tills allt är slätt.
Ska inte koka upp. Ställ sedan kallt gärna över natten.
Dekorera med vilka småkakor du vill och gärna hemmagjorda chokladbollar, recept här
Gör så här:
Vispa det kalla nutellafluffet tills det blivit krämigt.
Bygg ihop tårtan med fluffet emellan varje kladdkaksbotten. Vispa grädden hård och spackla tårtan.
Hej på er, .
Hoppas ni har en härlig helg. Vilket ljuvligt höstväder! Kan vara bästa årstiden, känner mig alltid peppad och får massa energi av den vackra naturen. Detta var första helgen på länge när inte kalendern var späckad, vilket kändes riktigt nice.
Så i går kväll var det höstmys med massa tända ljus, gott bubbel framför tv:n med idol. Ja och en och annan skål med chips och lösgodis förståss 😉 Ooops…Såg nu på bilden att jag missat att ta bort klisterlapparna på champagneglasen, detta är big NO-NO har jag fått höra av er läsare. Haha… sorry! Men det är inga skrytglas, eller något särskilt märke.
.
I kväll blir det att hoppa ur myskläderna och kamma till sig. Ikväll är vi bjudna hem till vänner på en bit mat. Mat smakar alltid godast borta!
.
Listan kopierad rakt av från egoinas.se
Jag gillar listor, och ni verkar också uppskatta att läsa dem.
Här kommer en höstlista.
Beskriv din höst i tre ord? Stressig, rolig och givande.
Vad var bäst med sommaren? Att umgås med familjen, alla utflykter och mysiga grillkvällarna.
Känner du dig klar med sommaren? Ja verkligen. Just nu är det jul och advent i min hjärna. med tanke på julboken som snart kommer ut.
Hehe..
Hur mådde du förra hösten? Som ni säkert förstår var hösten inte så jättekul förra året. Men det var samtidigt mycket jobb, så varannan vecka kunde jag begrava mig i arbete. Så hösten gick verkligen över förväntan <3
.
Vad är dina planer för hösten? Vi jobbar redan med bok nummer fyra. Vilket såklart kommer ta massor av tid. Sen ska jag börja på att renovera hemma, vill ju sätta min egen prägel och få in lite mer färg. Och så åker vi till Gambia / Senegal i månadsskiftet.
Hur höstmyser du? Doftljus, tända en brasa och se på serier.
Vad kommer du dricka i höst? Pepparkakslatte, har ni provat?
Recept finns HÄR
.
Vad tittar du på? Handmaid´s tale, Wahlgrens Värld och Hollywoodfruar.
Hur vill du se ut i höst? Mycket stickat, och stora gosiga halsdukar.
Vad är värst, kylan eller mörkret? Egentligen ingeting. Jag gillar när det är kallt och krispigt ute och att det blir mörkt tidigt.
Just för att ”Christmas is coming”
Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan? Besökte USA och Texas med barnen.
Hur förbereder du dig inför vintern? Har precis beställt 1 1/2 kubik med ved. Jippi för att stapla dem nu 😉 .
Vad ser du fram emot just nu? Massor!! Resa, att få hålla i min julbok och bläddra igenom den.
Att signera alla era böcker, tror vi är uppe på nästa 3500 böcker som är förbokade nu. Kommer få skrivkramp 😉
Advent, julbak, julfika och såklart julafton. Men först och främst vill jag bara vara här och nu.
Hösten är fantastisk!
Denna pajen kan du göra med vilka bär du gillar bäst. Funkar både med frysta och med färska.
Den är super god att göra med blåbär, hallon, mango och även med ananas.
Frisk och fräsch i smaken, en riktig favorit.
.
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Skär smöret i tärningar och häll ner det tillsammans med sockret. Arbeta snabbt ihop till en deg och tryck ut den i 6 springformar ( cirka 9 cm ) eller en stor springform på 24 cm.
Häll av spadet till ananasen, och rör ihop dem med resten av ingredienserna till fyllningen. Utom hallonen.
Häll i smeten i pajformarna och tryck ner några hallon i. Grädda i mitten på ugnen i cirka 40 minuter eller tills pajen fått aningen färg. Låt svalna helt eller kallna innan servering.
Serveras med grädde eller glass.
Fotograf Ulrica Pousette, recept från ”Middagstipset”
. Det här behöver du: 4 laxfilé, bitar, fryst och tinad 400 g torskfilé, fryst och tinad 4 dl vispgrädde 200 g färskost (t ex philadelphia) 2 msk hummerfond, koncentrerad 2 msk dill, hackad 1/2 msk curry salt peppar 250 g körsbärstomater (gärna både gula och röda)
Garnera gratängen med färska räkor
. Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i 2 x 2 cm stora bitar, och lägg i en ugnsform.Vispa ihop grädde, färskost, fond, dill, curry, salt och peppar i en kastrull. Koka upp lite långsamt och ringla sedan såsen över fiskbitarna. Strö över körsbärstomaterna och ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills fisken är klar och gratängen har fått fin färg. Toppa med räkor och servera med ris, pasta eller potatis samt sparris eller broccoli.