INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

JORDNÖTSGLASS MED KOLA- OCH CHOKLADSÅS

Det här hade jag i min glass:
5 dl vispgrädde
1 burk med kondenserad sötad mjölk
300 gram med jordnötssmör
2 nävar salta jordnötter
1 burk med karamelliserad mjölk + ett par msk ovispad grädde
chokladsås

Gör så här:
Vispa grädden så att den bildar toppar, vänd ner jordnötssmöret och vispa till jämn smet, vänd ner den sötade kondenserade mjölken och vänd om tills du har en klumpfri smet. Blanda upp den karamelliserade mjölken med lite ovispad grädde, för att få den lite lösare i konsistens. Ta fram en form och varva smet med jordnötter och karamelliserad mjölk ( kolasås), smeten  och toppa sedan ytan med jordnötter, strössel och ringla över kolasås. Plasta och ställ in i frysen i minst 4-5 timmar innan servering.

Ta fram en stund innan fikat.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och DAGENS TIPS, här är finaste nyheterna från bubbleroom. Om ni letar nytt till höstgarderoben.
Klicka här

6
Kommentera
INLÄGGET INNEHÅLLER ADLINKS

EN FRUKOST SOM HETER DUGA

Hej hej
Hoppas ni vaknat upp på bästa humöret. Det är ju ändå måndag 😉
Och i dag kickar skolorna igång för många av kidsen här hemikring, så även för mina.
Ett fint sommarlov har passerat, kanske inte det bästa vädermässigt. Men det har varit en bra & härlig semester, med många fina minnen att ta med sig in i vinter.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och när hösten närmar sig så blir jag alltid lika sugen på att förnya mig hemma.
Är ni likadana ? Isådall så är det riktigt bra erbjudanden på Mio just nu. Kolla in alla nyheter och rabatter här

Jag tillhör dem som älskar frukost så jag kan ju sitta och leta fram ala härliga frukostbilder jag har fotat på mobilen. Detta var minsann en sommarfrukost som hette duga.
Älskar massa olika juicer och pålägg, och gärna en saftig kanelbulle till efterrätt också.
Vad har ni hittat på i sommar då?

7
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

DIGESTIVTÅRTA MED KOLA & FÄRSKA BÄR

Godmorgon raringar,
Hoppas ni har det fint i Sommarsverige. Här har vi haft en lugn och chill helg, med svampplockning och restaurangbesök.

Det här behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk ( finns bland bakprodukterna i din butik )
100 gram smör
250 gram digestivkex
1 liter färska bär
1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde

 Gör så här:

Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen (  den karamelliserade mjölken) . Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
Vid servering: Toppa med färska bär och resterande daimkross.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Här kommer söndagstipset i samarbete med Bubbleroom. För just nu är det massa nyinkomna höstnyheter. Klicka här

Klicka här

9
Kommentera

FRÄSCH SALLAD MED KASSLER OCH PASTAPENNOR

Perfekt mat för stranden eller picknicken.

Till den här  pastasalladen hade jag :
500 gram  pastapenne
1 kilo med putsad kassler
1 burk med körsbärstomater
1  gurka
1 burk med majs
1 rödlök

Såsen:
5 dl creme fraiche
2- 3 msk chilisås
salt & peppar

Gör så här: 
Gör såsen först och ställ kallt, gärna ett par timmar innan servering.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning använd ganska mycket salt i kokvattnet,  skölj den färdiga pastan i kallt vatten och ställ svalt medan du gör resten av salladen. Skär bort sidorna på kasslern, och dela den i lagom stora bitar. Tvätta gurkan , tomaterna och skär ner dem tillsammans med den finhackade löken och majsen. Rör ihop kasslern/ grönskakerna  tillsammans med pastan. Rör sist ner  valfri mängd av den kalla såsen .

Klart att servera.

13
Kommentera

GODASTE POTATISSALLADEN

Potatissallad till en bit grillat, hur gott är inte det!?

Detta behöver du:
900 gram kokt färskpotatis
3 dl creme fraiche
2 msk majonäs
1 näve finhackad inlagd gurka
1 finhackad rödlök
1 msk fryst dill
salt och citronpeppar

Toppa 1- 2 paket knaperstekt bacon

Gör så här :

Tärna den kalla potatisen i lagom stora bitar.
Rör ihop ”geggan ” för sig med kryddor och blanda sedan upp med potatisen.

Knaperstek bacon och toppa salladen med.

13
2 kommentarer
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

SNITTKAKOR MED DET LILLA EXTRA

Tips på småkakor kan man ju inte få för många av.
Detta är en goding som alla kommer vilja ha recept på.

Det här behöver du till 40 snittar:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4-5 msk kakao

Det här behöver du till glasyren:
125 g smält smör
1/2 dl kaffe
3/4 dl kakao
5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Toppa med Kokos

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen och rulla ut 4 länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Direkt när de kommer ut, trycker du ut en skåra längst mitten ( så fyllningen lättare stannar kvar. Rör sedan ihop tryffeln. Smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserna. Fördela ut glasyren och toppa med kokos
Låt dem svalna i kylen, skär dem sedan i lagom stora snitt.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Många frågor på Instagram om vad man ska kunna köpa till någon
som har ALLT. Jag älskar dessa lyktor, du hittar dem här.

6
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

ÄPPELKAKA I LÅNGPANNA

Smidigare än så här blir det inte. Extra gott blir det om man servar vaniljsås till denna goding.

Det här behöver du till en form 30*25 cm:
225 gram smör
5 dl socker
4 små ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 äppel

Kardemumma och Pärlsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smöra och bröa formen. Smält smöret i en rymlig skål i micron eller en kastrull på spisen.
Ta ut & låt svalna något, rör ner socker och ägg till en jämn smet och sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och rör ihop. Häll upp i formen 30 *30 cm , och skala sedan äppel och skiva dem tunt. Tryck ner dem i ett fint mönster i kakan strö över kardemumma och strössla över pärlsocker.  Ställ in äppelkakan i mitten / eller lite lägre och grädda 30- 45 ( beroende på ugn)   minuter tills kakan fått fin färg och stannat till sig.  Skär sedan upp den när den svalnat något, pudra över florsocker och servera med en klick vaniljsås.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och så var det måndag och ni önskade redan lite tips på fina kläder till höstgarderoben. Missa då inte alla snygga höstkläder som är på 25 % REA just nu KLICKA HÄR

11
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

SALTLAKRITSGLASS

Gillar du glass och saltlakrits, då är denna en 10-poängare!

Det här behöver du för att göra lakritsglass:
150 gram turkisk peppar
4 äggulor
4 msk florsocker
4 dl vispgrädde
2 msk  vaniljsocker

Gör din lakritsglass så här :
Börja med att hamra sönder karamellerna till ganska små bitar.
Vispa äggulor och florsocker kraftigt till de blir poröst. Vispa grädde och vaniljsocker i en annan skål, tills grädden bildar toppar.  Rör ihop äggsmeten med grädden och vänd sedan ner lakritskrosset i smeten. Häll upp i en foorm – plasta och frys in i minst 4 timmar innan servering.
Ta fram en stund innan servering och skopa upp i fina glas eller skålar.
❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och så var det måndag och ni önskade redan lite tips på fina kläder till höstgarderoben. Missa då inte alla snygga byxor som nu är nedsatta 20 %. KLICKA HÄR

5
Kommentera

MARINERADE KYCKLINGSPETT MED FRUKTIG SALSA & MANGOSÅS

Detta är en annan av våra sommarfavoriter.
Fräscht och mättande på en och samma gång.

Lägg gärna kycklingen i marinaden kvällen innan, då blir den allra godast

Det här behöver du till 1 kilo kyckling:
1 dl god olivolja
2 msk balsamvinäger ( tjock / krämig )
1 msk tomatpure
1 msk japansk soja
1 msk sambal oelek ( mindre om du inte gillar starkt)
1 msk pressad citron
1 msk flytande honung
2 krm svartpeppar

Gör så här: 
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i dubbla fryspåsar ( 5 liters ) Rör ihop marinaden och vänd ner över kycklingen. Massera in marinaden i kycklingen, och låt gärna ligga i kylen några timmar / helst dagen innan du trär den på spett och grillar.

Till salsan behöver du: 
1 bit gurka
1 bit vattenmelon
1 mango
1 bit paprika
1 avokado
1 finhackad rödlök
1 msk pressad citronsaft
några droppar tabasco

Så här gör du salsan:
Hacka smått & blanda ihop i en skål.
Pressa över lite citronsaft, tabasco och blanda om.

Kall mangosås:
2 dl creme fraiche
3-4 msk mangochutney
1 tsk sambal oelek
salt och peppar

Gör så här:
Rör ihop samtliga ingredienser i en skål.
Ställ kallt innan servering.

4
Kommentera

LÅNGPANNEKAKA MED SMAK AV HALLON

Smidig kaka att baka när det är kalas,
eller fredagsfika på jobbet.

Det härliga med denna kakan är att du kan variera den så enkelt. Bara byt ut mot vilken sylt eller marmelad du gillar bäst. Denna gången bakade jag den med hallon.

Det här behöver du :
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk bakpulver
150 gram smör
1 ägg
2 dl hallonsylt

Crisp:
1 1/2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop de torra ingredienerna och vänd ner ägget. Tärna ner smöret och nyp ihop till en smulig deg. Tryck ut i smord form 20*30. Bred ut sylten och börja med toppingen.
Smält smöret i en kastrull på spisen, dra bort från plattan och rör ner havregryn, socker, vaniljsocker och vänd ihpå så att det blandas ordentligt. Fördela ut crispet över sylten och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.

Låt svala innan du skär upp kakan i bitar

35
2 kommentarer