INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

RABARBERKRÄM MED KALL MJÖLK

Har ni några rabarber kvar? Då måste ni göra världens godaste och enklaste kräm.

Det här behöver du:
500 gram rabarber
1 1/2 dl strösocker
4 dl vatten
2 msk potatismjöl

Gör så här:
Koka upp vatten och socker. Skär ner rabarberna och låt sjuda i 5 minuter , jag lät mina sjuda så att de helt kokat samman.
Sänk värmen och rör ihop potatismjöl med kallt vatten. Rör ner redningen i en stråle, under omrörning. Vid första bubblan är det klart, så var snabb och ta bort krämen. Låt svalna något innan du servera.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Sedan veckans första VILLHÖVER! Denna kappan är ju bara så löjligt fin.
Den hade varit fin i min nya höstgarderob. Du hittar den här

9
2 kommentarer

GRÄDDIG JORDGUBBSTÅRTA

Passar lika bra till vilken högtid som helst! I Helgen får det bli till kräftskivan.

Tårtbotten:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kokhett vatten

Fyllningen :
2 dl vispgrädde
1/2 dl jordgubbssylt
1/2 liter färska jordgubbar

Garnering :
2 dl vispgrädde
jordgubbar

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader, smöra och bröa en rund springform cirka 24 cm diameter.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och sikta ner i äggsmeten under omrörning. Tillsätt det kokheta vattnet och vänd försiktigt runt till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan i cirka 30 minuter eller tills den är klar. Kontrollera med sticka att den är torr. Ta ut kakan och låt den svalna, skär den sedan i 2 delar. Gör fyllningen:
Vispa 2 dl vispgrädde och blanda med sylten. Skär i små bitar av de färska jordgubbarna och rör om.
fördela ut fyllningen. Lägg på locket och vispa grädden till garneringen, bred ut och toppa med jordgubbar. Sedan klar att serveras.

10
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

KORVSTROGANOFF MED STING

Då kickar vi igång dagen och veckan med ett middagstips.
Vad tror ni om en stroganoff? Ni kan byta ut den vanliga korven mot kycklingkorv eller vegansk alternativ.

Det här behöver du:
500 gram valfri korv
1 gul lök
smör
1 msk tomatpure
3 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk chilisås
1 msk ketchup
1 tsk eller 2 tsk sambal oelek ( om ni önskar hetta )
salt och peppar

Serveras med ris

Så här gör du:
Ta bort plasten på korven och skär den i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna med smör, hacka löken och fräs den med smöret tills den blir glansig. Vänd ner tomatpuren och fräs runt, innan du tillsätter all korv. Stek tills då får lite färg på korven innan du vänder ner crème fraîche, grädde, ketchup och låt allt sjuda upp. Smaka av med salt & peppar.

Serveras med ris och en god sallad.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och DAGENS TIPS, här är finaste nyheterna från bubbleroom. Om ni letar nytt till höstgarderoben.
Dessutom är massor av plagg på REA. Klicka här

6
Kommentera

STORKOK PÅ SOPPA

Detta är en av mina favoritsoppor och här har jag lagt till lite extra ingredienser som jag hade hemma i skafferiet. Så att det blir en extra stor omgång med soppa. Tänkte att den ska räcka i flera – fleeeera dagar nu så vi kan renovera utan att behöva tänka på vad vi ska laga till lunch/middag.


Det här behöver du till en soppa som ska räcka typ i evighet:
olivolja
2 finhackade gul lök
2-3 pressad vitlöksklyftor
1 kilo blandfärs
3 msk tomatpure
2 liter vatten
15-20 mindre potatisar ( fast sort)
2 st köttbuljongtärningar
4 msk kinesisk soja
4 burkar krossade tomater
2 msk paprikapulver
1 1/2 msk sambal oelek ( undvik om du inte vill ha hetta men jag adderade mer sambal än så)
2 burkar med krispiga champinjoner
2 burkar med minimajs
salt & peppar

Gör så här:

Hetta upp en stoooor kastrull med olja, ( jag jobbade med min kroppkaksgryta) fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprika pulver och salt & peppar. Låt sjuda upp- tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, klyfta i majs och svamp och låt sjuda i fem minuter smaka ev av med sambal oelek om ni vill ha lite hetta.

Serveras med gräddfil och en bit gott bröd.



12
Kommentera

RECEPT PÅ CHURROS

Att göra egna churros är busenkelt. Och gott!

Du behöver:
2 1/2 dl mjölk
125 gram smör
1 tsk salt
2 msk strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
5 ägg

Rapsolja till fritering

topping:
1 dl strösocker blandat med kanel

Gör så här:
Lägg mjölk, smör, salt & socker i en kastrull och låt sjuda upp. Blanda ner mjölet under omrörning, och fräs ett par minuter tills degen släpper från kastrullen. Lägg degen i en ren bunke och knäck ner ett ägg i taget under omrörning. Tills degen blir slät och jämn.

Hetta upp en djup kastrull med olja till cirka 180 grader och spritsa ner lite av degen i taget.
låt de friteras tills de blir gyllene. Vänd sida på dem då och då.
När de är färdiga låt dem rinna av på ett papper och doppa runt den i socker och kanel. Serveras genast, men lite nutella och färska bär.

Magiskt

8
Kommentera

SMÖRGÅSTÅRTA A LA MINI

Första september idag, och nu är sommaren över officiellt även om den tog slut redan i Juli i mitt tycke.
Men jag välkomnar en krispig och vacker höst nu.

Du behöver till 6 bitar
18 bitar formfranska / rostbröd

Grundfyllningen och det du har runtom  tårtan : 
5 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 – 1 dl majonäs

Fyllning nr 1 :
1 burk med leverpastej
1/2 dl gurkmix
ca : 2 dl av grundröran

Fyllning nummer 2 :
350 gram rökt skinka
ca: 2 dl av grundröran
ev. finhackad lök

Garnering: krossade ostbågar, skinka, räkor, kokta ägg, stjärnfrukt, tomater, gurka, lök , sallad, citron, gurka, färska örter.osv

Gör så här ;

Skär bort kanterna på brödet , och rada upp på en skärbräda eller liknande. Stansa ut runda skivor med hjälp av ett glas.
Vispa grädden till grundfyllningen, när den bildar toppar vispar du i creme fraiche och majonäs också. Fyllning ett med leverpastej rör du ihop med 2 dl av grundfyllningen och gurkmix. Fördela sedan ut den på den understa delen. Ju mer fyllning , ju saftigare. Hacka sedan löken och strimla skinkan till fyllning nummer två som du också blandar ihop med grundröran – 2 dl – eller ev lite mer. Sist lägger du på locket och breder in varje smörgåsbakelse med grundröran, plastar och ställ kallt gärna över natten.

Sedan dekorerar du dem precis innan ni ska äta dem.

6
Kommentera
INNEHÅLLER REKLAM FÖR HEMTEX

MJUKASTE SÄNGKLÄDERNA FÖR BARA 199 KR

Hej där,
och välkommen Torsdag. Denna veckan har väl rusat iväg fasligt fort. Har den inte?
Barnvecka här, plus att Thelma & Johanna bor här denna veckan. Så det är fullt hus – vilket är mysigt.
Har jobbat i kapp och även varit på Öland många timmar för renovering. Jisses vilken tid det tar, men bra kommer det bli. I går kväll så blev jag lite sugen på något nytt till sovrummet så jag klickade hem dessa.

Har Bäckebölja sedan tidigare och vet att de är de mjukaste och gosigaste sängkläderna ever. Perfekt till hösten nu, man vill ju bara krypa ner och sova så fort det börjar skymma.

De finns i flera olika färger och mönster. Jag kan varmt rekommendera. Dessutom kostar de bara 199,95:- per uppsättning just nu. Klicka här Bra för en lättare plånbok.
Nu ska jag dyka ner i mail och pappersarbete, önskar er en fortsatt fin dag.
Kram

9
Kommentera

JENNYS KRÄMIGA PASTA CARBONARA

Hur har ni det så här mitt i veckan. Bra hoppas jag!!
Jag rotade fram en gammal goding i receptarkivet, och detta är vad vi ska laga ikväll.

Det här behöver du till 4 personer:
färsk pasta
smör
1 finhackad schalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
200 gram rökt skinka eller bacon
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
salt & svartpeppar

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Hetta upp en stekpanna med smör. Vänd ner den finhackade löken, vitlöken och den strimlade skinkan. Fräs tills det får en vacker färg. 

Vänd sedan ner crème fraîche & grädde och låt det sjuda ihop till en krämig sås.
Smaka av med salt & nymalen svartpeppar. Servera genast med pastan.

13
Kommentera

GRATINERAD JÄTTEBIFF

Kikar förbi med ett litet middagstips.
Har ni inte provat denna tidigare så tycker jag att det är dags nu.

Till Bamse-Biff behöver du :
700 gram nötfärs
1 dl vispgrädde + 5 msk ströbröd
3 msk med oxfond
1 ägg
1 tsk salt
peppar

Du behöver till brunsåsen :
steksky
2 dl vatten
1 msk oxfond
2 dl grädde
1 msk kinesisk soya
salt & peppar
Maizena /redning

Toppa Bamse – biffen med körsbärtomater & riven ost och lite grönt.

Serveras med kokt potatis

Gör så här :
Ställ ugnen på 220 grader.
Häll upp grädde och ströbröd i en skål och låt svälla, rör om då och då.   Rör sedan ihop alla ingredienser till Bamse-biffen, och platta ut till en stor biff i stekpannan. Lägg i en rejäl klick smör och stek på svag värme på bäggesidor ( jag hade lock över för jämnare värme) Vänd biffen med hjälp av locket. Stekskyn silar du bort i en annan kastrull för såsen. Värm upp den kastrullen och tillsätt steksky, vatten, fond , grädde soya och kryddor och låt sjuda upp. Red av med maizena till önskad konsistens och sänk värmen. När biffen är stek fem minuter på varje sida så häller du i såsen i stekpanna ( som tål ugn) och delar tomater och tommar biffen med, riv överlite ost och ställ in i ugnen i en kvart eller tills biffen är lagom genomstekt.

Servera genast

11
Kommentera

MÅNDAGSTANKAR

Godmorgon och välkommen måndag,
Förra veckan vart det stockholm med jobb och boksigneringar, och nu kickar en något lugnare barnvecka in. Jag ska djupdyka ner i bildredigering och mail. Tycker att det är såååå skönt att komma igång efter semestern nu, tycker ni inte det?

Sitter och funderar över vad ni saknar på bloggen. Är det något särskilt ni vill att jag ska skriva om eller något nytt recept ni vill att jag ska prova? Berätta nu i kommentarsfältet.
20
Kommentera