IDEAL OF SWEDEN

 

 

REKLAM FÖR IDEAL OF SWEDEN

 

Tjingeling,
.

Jag vet ju att det inte är bara jag som gillar att förnya mig med nya skal då och då.
Innan var jag inne på det här svarta skalet med glitter. Det är riktigt snyggt, och matchar till det mesta.
Men nu inför resan ville jag ha ett skal där jag kan ta med mig kort och sådant, samt skydda mobilen bättre.


Detta är sonens skal, marmor tröttnar man liksom aldrig på.
Tillsammans med denna snygga matchande QI-charger. Det är ett presenttips om något.
.

Ännu ett snyggt skal med marmormönster.
Nomi önskade sig ett rosa marmorskal i julklapp.

.

Här kommer mitt nya skal / plånbok.
Finns i flera olika färger. Sötaste pussbilden också.
Bjuder på den <3

Har ni börjat handla julklappar än?
Annars kanske det är dags att passa på nu. För nu har Ideal Of Sweden 50 % på allting i butiken…. Och, som om det inte vore nog så har de ytterligare 20 % på beställningen om du handlar för över 590 :- Riktigt grymt erbjudande.
HÄR KOMMER DU TILL DERAS UTBUD.

Erbjudandet gäller to.m  den 2 december. <3

0
2 kommentarer

PLÖTSLIGT SÅ HÄNDER DET

 

 

REKLAM FÖR DANIEL WELLINGTON

.
Plötsligt så händer det…. <3
.


Haha…
Blev ni lite extra nyfikna av rubriken ? 😉 Jag gissar att ni blev det.
Men det jag syftade på var att jag har letat efter snygga stilrena ringar som matchar klockorna.
Och dessa är bara sååååå fina. Finns i flera olika storlekar.

Denna snygga Iconic Link finns även i ”guld”. Se bild längre nedan.
Jag har storlek 32 på urtavlan.

Och eftersom det är  Black Friday-veckan så har jag ett superschysst erbjudande till er.
Beställ en produkt och få en Fri accessoar ( armband, ring eller band ),
Samt 50 % på flera snygga utvalda klockmodeller ( detta så långt lagret räcker )
Och…. med koden ”JENNYS” får ni ytterligare 15 % på hela köpet.
.

Perfekt nu inför alla julklappsinköp. KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL SHOPEN

HAPPY SHOPPING

0
1 kommentar

MIAMI


Hej där, 
Nu e vi framkomna till Miami och har haft en riktigt fin förmiddag här. Solen skiner och det är 27 grader här. helt ljuvligt. Vi vaknade vid 07 och gick ner till frukosten, sedan har vi hunnit med att både hänga vid poolen, ta en strandpromenad och kolla in omgivningarna på stan. Klockan är bara 11.15 här hos oss – och klockan 12 ska vi infinna oss vid Miami:s pir för att ge oss iväg på kryssning. Så nu ska vi bara packa ihop väskorna och hoppa in i taxin, så vi hörs senare när vi har kommit till rätta i hytten.

See u soon! <3

0
2 kommentarer

AND OFF WE GO

Vi sitter här med varsin kaffe, lillasyster och jag. Vi har varit uppe med tuppen.
Snart boardar vi för att åka mot Munchen och sedan vidare mot USA <3

Ville bara kika in och säga att imorgon  ”ses vi på andra sidan jorden”.

Kram

0
1 kommentar

KOLASNITTAR MED CHOKLAD

Godmorgon,

Här har jag sovit ruggit dåligt inatt, mycket på grund av ett katt som fått för sig att det var en bra ide att leka mitt i natten. Och i mitt sovrum dessutom, så hon har hängt och kloa:t i min sänggavlen, jäklats med Charlie och klättrat upp och ner gardinerna… Snaaark. Så nu sitter jag här med min andra kopp kaffe och längtar efter att få sova några timmar i bilen upp till Sthlm.

Vi åker imorgon, så följ mig på Instagram för flitigare uppdateringar.
@jennysmatblogg

Det här behöver du till 40 snittar:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
120 gram chokladknappar ( jag hade vita och mörka )

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg, och rör ner chokladknapparna.  Dela degen och rulla ut 4 länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Låt dem svalna i kylen, skär dem sedan i lagom stora snitt.

Serveras med kall mjölk

 

2
4 kommentarer

TEXMEXLASAGNE

God förmiddag gott folk.
I dag har varit en sådan morgon när jag liksom inte fått något riktigt gjort.
Jag har liksom bara plockat, städat, skrivit listor och men inget kommit någon vart. Jag har så många måsten innan jag åker, så efter denna koppen kaffe ska jag ta tag i mig själv och bara göra´t. Packa, redigera utkast och förberda bloggen.
.

Jag var sugen på att slänga ihop denna lasagnen till middag idag, men tydligen hade jag vid ett svagt tillfälle lovat Nomi att vi skulle äta på Thaibuffen ikväll. Så jahopp, lasagnen får vänta till en annan dag.

Lasagne till 4-5 pers:

10 -12 lasagneplattor (gärna färska )
600 gram färdigstekt & kryddad färs
smör
2 pressade vitlök
1 riven gullök
1/2 dl chilisås
1 burk krossade / passerade tomater
1 liten burk med majskorn
salt och peppar
2-3 dl riven ost, tex. mozarella

Bechamelsås till lasagne:
5 dl grädde
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar

Så här gör du lasagne: 

Ställ ugnen på 175- 200 grader. Stek löken och vitlöken i en stekpanna med smöret. Vänd ner tacofärsen.
Blanda sedan i tomatkrossen,och majsen, chilisåsen och salta och peppar. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Bechamelsåsen:
Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.

Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås,
och sedan med lasagneplattor.Varva sedan med, sås, köttfärsröra  och riven ost, lasagneplattor ca 3 lager av varje. Även gott och lägga ett lager med mozzarella, när man varvar med köttfärsen och såsen.
Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 45- 50 minuter, men efter halva tiden kan du ta ut gratängen och toppa dem med lite ost.

Smaklig måltid!!

2
4 kommentarer

TCHIBO GOSIGA JULKLÄDER

 

 

REKLAM FÖR TCHIBO


Hej,

Vi har ju numera hittat den härliga och nylanserade webshopen Tchibo.
Här finns massor av inredningsprylar, kläder och saker för hem och trädgård. Nu ville vi passa på att beställa hem gosiga mjuka julkläder. För hela jullovet ska barnen vara hemma och hänga med mamsen. Vi har planerat att baka, laga mat, pussla och umgås med släkt och vänner. Är inte julen bästa årstiden så säj. Men då är det också extra mysigt med mjuka pyjamser, fluffiga morgonrockar, och härliga flanellbyxor ?
.


Nu är det jul igen…. trala..laaa..la…laaaa
Ny jamas och ny mjuk morgonrock.


Nomi i hennes nya julpyjamas.

Jag fyndade nya flanellbyxor.
Detta är helt klart julens bästa plagg. Gosiga flanellbyxor funkar till ALLT i adventstider.
.
Det fina med Tchibo är också att de har nya kollektionssläpp ALLA tisdagar. 
.

Vi har julpyntat så mycket här hemma nu att jag bara räknar ner tills vi kan lyfta in julgranen. 
Plastgran är inget för oss, vi vill ha en riktigt gran. Det doftar så mycket jul! 
.

Denna flanell pyjamas-nattlinne var så bekvämt. (Avskyr kläder som sitter åt.)
Jag köpte den på ungdomsavdelningen. Jag är 159 cm och pyjamasen är 170-179 cm.

One-Pice hör väl också julen till.
Att bara skrota runt i jamas.

Men hörrni självklart har jag bästa rabattkoden till er på denna nya sajt.
Men koden : JENNYSMAT15 får ni 15% rabatt på HELA köpet.
KLICKA HÄR

Denna sammets-dress ska jag ha på mig när vi åker på torsdag.
Bästa jag vet är att resa bekvämt.

0
7 kommentarer

PEPPARKAKSBAK


Hej därute i cyberrymden,
Hur har ni det i det mörka novembervädret ? Har ni också börjat tjuvstarta julen lite kanske ?
Jag tycker nästan att det behövs nu, speciellt när det är så mörkt om dagarna.
Här går julmusiken varm i högtalarna, och jag äter julmacka både till frukost och lunch… Vem kan tröttna på julskinka liksom ?
Fast fråga mig den 27:e december så kan jag svara på det.


Barnen fick också julfeeling och satte igång att baka pepparkakor.
Det finns få saker som doftar så gott som gräddade peppisar. Jag har ett superbra recept på pepparkaksdeg i julboken. Men det funkar också med köpedeg, det viktigaste är att man inte stressar upp sig kring alla ”måste” till jul tycker jag.
.
”Stora killen” ville inte vara med och julbaka denna gången,
men provsmaka degen blir man tydligen inte för gammal för.
.

.

Hade det inte varit för att jag kommer vara bortrest nästa vecka så hade jag börjat leta gran i helgen.
Men jag hoppas att jag kanske får lite hjälp att få in en tjusig gran lagom till jag är tillbaka igen. Känns liiiite surt att missa halva adventshelgen.
Men jag ska nog överleva 😉

Kram

 

0
2 kommentarer

WIENERSNITZEL

I dag är det köttfri måndag, men jag har inget klart vegetariskt tips till er i dag.
Så istället skriver jag om denna populära wienersnitzel från min bok ”Middagstipset”

.Fotograf: Ulrica Pousette
.

Det här behöver du till 4 personer
4 kalvschnitzel
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
salt & peppar
citronklyfta till dekorering

Serveras med kokt potatis och gröna ärter

Pepparsås 

För 4 portioner
1 gul lök
1 msk smör
1 – 1/2 msk stött rose peppar
2 msk kalvkoncentrerad fond
4 dl grädde
salt och peppar
ev. lite maizena

Önskar man såsen lite tjockare, så red av med lite maizena

Gör snitzeln så här:
Banka ut kalvsnitzeln tunt, doppa den sedan i mjöl, vänd den i ägg och därefter direkt i ströbröd.
Stek den klar i stekpanna med smör. Salta & peppra

Gör såsen så här :
Smält smöret i en kastrull, fräs den hackade löken mjuk, men inte bränd.
Blanda ner fond, vatten, grädde och roespeppar. Låt sjuda i tio minuter.
Sila såsen, innan du häller upp den i en såsbringare.
Klar att serveras.

1
5 kommentarer

JENNYS JUL

 

 

REKLAM FÖR MINA BÖCKER

Hej hej,

I går var vi bjudna hem på middag till min vän Nina, och det var så gott och trevligt. I dag har jag ägnat hela söndagen åt att förbereda allt som ska vara klart innan vi åker på Torsdag. Men hörrni, känns det inte som klockan är mycket mer än var hon är när det är så mörkt? För att slippa tråkigt mörker så har jag ju tjuvstartat lite hemma med både julpynt och ljusstakar. Blir så mycket mysigare, hoppas inte mormor läser detta. För jag vet att hennes starka åsikt är att man INTE tjuvstartar innan advent. Hehe. Flå´t mommo.


Dagens arbetsplats som jag precis har satt mig ner vid.  Det gäller att passa på att fota så mycket man bara hinner innan solen försvinner.
Så jag har fotat klart alla samarbeten och middagsrätter som ska vara färdigt innan vi åker.
Nu dags att besvara alla mail jag inte hann i veckan, och redigera bilder. 
 

Vad roligt det är att se alla bilder / inlägg / stories som ni lägger upp på boken. Ser att många taggar #jennysjul
på instagram, kul att boken redan fått en egen tagg på Insta.

.
Ville visa lite av de bilder / bakverk ni kanske inte sett än på bloggen.
Har så mycket roliga saffransbak i denna boken att ni troligtvis inte kommer hinna prova alla under advent.


Självklart massa med julgodis också.
Just godiset är bland det roligaste med julen. Tycker inte ni det också?


.
Hemmagjord Daim!
Barndomsminne. Detta gjorde alltid mamma under jul.
Försvinnande goda. 

Ulrica Pousette har fotat alla bilder i denna boken också.
Julboken innehåller 80 stycken recept.
Julmat, julbak och massvis med julgodis.

.
Vill du beställa en idag så skickas de under morgondagen
( Ingen frakt )
KLICKA HÄR FÖR ATT KÖPA

Sen har också ”Middagstipset” tryckts upp extra inför jul.
Kanske kan det vara ett julklappstips till en vän, till sambon eller svärfar som vill laga varierad,
enkel mat?
KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER

Vill ni köpa ”Middagstipset” som pocketbok ( kallas danskt band )
kostar den bara 96 :-
DÅ KLICKAR NI HEM DEN HÄR

.

 

0
12 kommentarer