JULKALENDERN 2019

Godkväll i stugorna.

Denna dagen alltså… har inte hunnit med någonting alls känns det som.
Vissa dagar önskar man att dygnet hade flera timmar. Däremot tog jag mig tid att åka och hämta en julgran.
Så allt handlar väl om prioritering 😉


Men vilken jobbig jäkla gran jag valde,
jag har fått såga, skarva och fasen vet vad vad innan den till sist passade i julgransfoten.
Något som skulle gå snabbt som tusan tog flera timmar.
.

Några av glaskulor gick tyvärr sönder, så det blir att inhandla lite nya.
Kanske kan vi hitta det i helgen när vi åker i väg på julmarknad?
.

Sådär, nu känns det som om vi är julpeppade till max!
Nu är vi redo för hela julmånaden.

.

Ops, nu ropar Nomi på mig.
Dags att kolla på julkalendern. Hörs senare.

0
Kommentera

PANKOPANERAD TORSKFILE MED DILLSTUVAD POTATIS

Godmorgon raringar. 
Vi kom hem sent igår efter en härlig dag på Ullared, ja eller gekås som det ju faktiskt heter.
Vi valde att åka redan i måndagskväll, då barnen hade studiedag i igår. Så vi bodde över i en liten mysig lägenhet i stugbyn. Nej, inget samarbete denna gången heller. Jag & barnen tokgillar bara gekås.  Och vi hittade massa julklappar, kläder och annat roligt. Men det som var allra roligast var ju att de hade båda min senaste böcker där.
Så coolt!! Det var faktiskt ett par stycken som handlade mina böcker medan jag stod där också.
Fasen så sjukt! Grymt stolt ändå.

.
Fotograf: Ulrica Pousette Recept från min bok ” Middagstipset”

För 4 personer behöver du:
800 gram potatis ( fast sort )
4 fina torskfileer
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl panko
+ salt & citronpeppar

Dillstuvningen: 
3 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl grädde
1 kruka finhackad dill
salt & peppar

Gör så här: 
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Då blir koktiden kortare och du får lagom stora bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Under tiden gör du fisken. Häll upp mjöl på en tallrik, vispat ägg på en annan tallrik och sist panko + salt & citronpeppar på den tredje tallriken. Doppa torsken på bägge sidor först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Smörstek dem sedan i en stekpanna. Under tiden kan du göra stuvningen. Börja med att hetta upp en kastrull  med smör, när det smält så vispar du ner mjölet tills det blir klumpfritt. Häll sakta i lite av grädden tills du har en klumpfri redning och häll i resten av vätska under omrörning. Smak av med dillen & salt och peppar. När potatisen är färdigkokt häller du bort vattnet och vänder sedan ner stuvningen bland potatisen och rör om.

Servera sedan genast med den smörstekta panerade torsken

0
1 kommentar

MITT VINTERLAND

Hej där, 

Vi kom från nästan 30 grader och landade till direkta minusgrader. Brrr…
Kallt som tusan, men visst är det vackert med snö?!
.
Både Charlie & Ninja ( katten ) gillar snön. Lovade att uppdatera hur det gick med husdjuren.
Tack och lov så går det jättebra. De är på samma nivå när de leker nu , och somnar ofta tillsammans i soffan <3
.


Krispiga vinterdagar, finns inte mycket som slår det.
Kanske 30 grader med sol, klarblåhimmel och 25 grader i vattnet 😉
.
Dags att ta upp båten snart va ?
Ska fixa det nu veckan, samt få upp stegen från brygga.
.

Det är så rogivande med vatten, visst är det?
Tröttnar aldrig på utsikten härifrån.

.

Vad gör jag idag då? Jo jag och ungarna stack till Ullared igår och bodde över i en av stugorna.
Så idag blir det shopping för hela slanten.

Hörs igen lite senare.

Kram

0
7 kommentarer

Sista dagen på fartyget

Hej hej,
.
Här kommer de sista bilderna från vår resa på kryssningen.
Att kryssa runt så här i Karibien är verkligen lika häftigt och fantastiskt som det ser ut. Jag har åkt på en liknande kryssning för ett par år sedan,
och tokgillar upplägget. Ett trevligt sätt att resa på helt enkelt.
.


Det finns både vanliga a la carte restauranger ombord och så bufféer.
Riktigt god och vällagad mat på alla ställen vi besökte.


.
På buffen var det olika grytor, röror för att passa alla smaker.
Vi åt mest thaimat ( både jag och lillasyster är galna i det) men även pasta, pizza, burgare och olika kycklingrätter.
.


Sallader, smörgåsar, och annat lite smått och gott.


För att inte nämna alla efterrätter. De var magiska.
Här borde min kille varit med, han älskar allt som är sött! <3
.

På kvällarna var det underhållning, i form av musik, dans eller olika tävlingar.
Båten bjöd på teater, musikaler och andra uppträdande. Men det gäller att förboka snabbt, annars tar platserna slut.
.


Vattenland, lekplatser och Ziplines fanns för barnen.


Det är svårt att visa hur stor båten är,
men här upptäckte vi nya ställen varje dag.
Nya cafeer, nya matställen och nya bubbelpooler.
.

Några av kvällarna hoppade vi buffén och gick på a la carte.
Den sista kvällen blev det restaurangen Bistro.

.
Jag beställde in musslor till förrätt.
Hur gott?
.
Lillasyster beställde in en gratinerad löksoppa.
Yummi. 
Och varmrätten oxfile.
Majj gadd så gott.
.

Det var det sista från vår resa.
Hoppas att ni tyckte det var roligt att läsa om.

Uppdatering: Ser att ni är många som undrat vilka vi åkte med.
Vi åkte med fartyget:  Norwegian Escape.

.

0
5 kommentarer

Cheesecake med saffran

Här kommer saffranscheesecaken ni efterfrågat.
Prova denna snart, sååå god!

Och tro det eller ej, för jag har knappt hunnit plocka upp här hemma. Men idag ska barnen och jag iväg på en liten mini-semester.
Väntar hem dem från skolan, sen ska vi förbi Växjö och hämta upp Thelmis. Så jag uppdaterar mer när jag sitter i bilen, har ju sådant lyx att ha en dotter med körkort så att jag hinner jobba ikapp lite innan vi är framme.
Kan ni gissa vart vi ska? Ledtråden är : shopping 😉

 

 

Det här behöver du till botten:
50 gram smält smör
20 pepparkakor

Cheesecakefyllning:
250 gram mascarpone
100 gram philadelphiaost
1 1/2 dl strösocker
2 kuvert med saffran
1 kryddmått vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Gör saffranscheesecaken så här:
Smält smöret och låt det svalna. Mixa pepparkakorna fint. Blanda smör och pepparkakssmulor och tryck ut i en rund form på cirka 22 cm. Vispa färskost, mascarpone, socker, saffran och vaniljpulver till en fluffig konsistens. Vispa grädden och vänd försiktigt ner i färskostsmeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 30 min. Garnera med färsk frukt eller bär. 

2
10 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Första advent idag, jippi!
Jag och lillasyster sitter just nu i skrivande stund i Munchen och väntar på att få kliva på vårt anslutningsflyg till Stockholm. Lyckades sova några timmar på nattens flyg, så nu har vi ”bara” 10 timmar kvar innan vi är hemma i Kalmar. Lång resa, men allt har flutit på bra.

Till er som är hemma och planerar veckan, kommer här mina förslag till en veckomatsedel.

Måndag  Halloumitacos ( veg )
Tisdag Len fisksoppa med räkor
Onsdag Pastasås med ost, bacon & svamp
Torsdag Kålrotspasta med köttfärsås ( LCHF )
Fredag Baconinlindad kyckling med nötter

Det här behöver du:
3-4 kycklingfileer
2 pkt bacon
4 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
3 msk kinesisk soja
1 tsk rödavinbärsgele

Toppa med smulad fetaost, ev. strimlad soltorkad tomat + cashewnötter

Servera med potatispure

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Linda in kycklingfilen i bacon. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn denna runt omkring tills den får en vacker färg.
Lägg i en ugnsfast form, vispa ihop crème fraîche, grädde, soja och gelé och häll över formen. Ställ in i ugnen i cirka 30-40 minuter, eller tills kycklingen är färdig. Toppa med fetaost & nötter innan servering.

* * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: Saffransrutor till söndagskaffet.

IMG_0982

 

Detta en en långform/ samma djupa som man har till spisen. Innermåttet i min är cirka 40 * 35 cm. Tycker du att det är mycket glasyr kan man minska- men jag vill ha mycket på mina långpannekakor

Det här behöver du :
6 st ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 kuvert med saffran
3 dl vatten

Glasyr:
200 gram smör
8- 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper eller smörj och bröa.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och  låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt yttrligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar. 

0
Kommentera

MEXICO


Tjingeling,
Nu sitter vi på flygplatsen, och väntar på vårt flyg. Denna veckan gick verkligen bara sååå snabbt. Idag vi steg av båten efter frukost och passade på att shoppa med oss lite presenter hem. Här på flygplatsen i Miami fick man lite wi-fi så jag hoppas att det räcker för att uppdatera våra sista dagar. I onsdags så fick vi transfer mellan vårt fartyg och land med hjälp av dessa lite mindre ( men ändå stora ) båtar.
.

Färglada fik & restauranger överallt. 
När vi steg av så gick vi igenom shoppingstråken och hoppade in i en taxi.
Vi hade fått tipset om ”stranden” yaya-beach. På de flesta ställen man går iland måste man ta en taxi för att komma till bra stränder.
Kolla upp detta med personalen på fartyget, så att ni vet i förväg vad som väntar en.


Vi hade lite otur med vädret så vi badade bara ett par timmar,
Sedan kikade vi upp och kollade i butikerna längst stranden.
Köpte lite färgglada armband….

Och testade stora Mexico-hattar.
Jag och Lillasyster.
Hittade ett trevligt hak på stranden.
Så fint med alla dessa färgglada stolar och bord.
Temperaturen var 28-30 grader i luften och troligen runt 25 i vattnet.


En härlig dag och Mexico åker jag definitivt gärna tillbaka till snart.
Trevliga och glada människor, god mat och vackra stränder.


I torsdags var stoppet ( det sista av alla ) Cozumel.
Och där fick vi tips av en annan resenär att åka till Beach Palancar.


Och här var det bara så fantastiskt.
ÅK HIT, om ni har planer på denna rutt.


Ofta väntar taxichauffören utanför hotellet.
Så man kan bestämma lite hur längre man vill stanna.

Vi beställde in en urgod kycklingtacos och delade på.
Man blir hungrig av sol & bad. Och jisses vad vi har ätit god mat denna veckan.
Har liksom varit proppmätt hela tiden 😉 Men det är väl så det ska vara på en semester
.

Efter ännu en härlig dag på stranden så steg vi in på båten igen.
Vår sista dag, dvs, igår spenderade vi här. Ska visa er massa bilder så fort jag kommer hem igen.

0
Kommentera

MAYBEAUTY

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I REKLAMSAMARBETE MED MAYBEAUTY

 

 

Hej där,

Fredag den 29:e idag, nu har vi bara ett par dagar kvar på denna fantastiska resa. 
Något jag märker när man reser mycket är att huden behöver lite extra vård och omtanke. Både innan resan och efteråt. Så förra veckan lyxade jag till det med lite hemmaspa. Och efter denna Face Mask känns hyn så fräscht och nyponrosig.
.

Som ni vet så har ju jag under lång tid samarbetat med Maybeauty. Detta eftersom jag verkligen gillar deras produkter, och använder dem regelbundet. Face Mask som de har i deras sortiment är så grymt bra, många av er gillar den också. Ni som inte har provat den har säkert sett den överallt i sociala medier, och jag förstår att den är populär. Jag gillar den jättemycket, eftersom man med en gång efter behandlingen ser skillnad.
.

  Hur fungerar då Face Mask? 

 Jo, den tar bort död hud, pormaskar, olja i fet hy och motverkar acne. Resultatet ger en lenare, fräschare och jämnare hy.
( Produkten är inte testad på djur )
.

Applicera på masken i ansiktet men undvik fjuniga ställen såsom ögonbryn & lilla mustaschen. Och låt masken torka 30-40 min, ( när jag har lite bråttom så kan man hjälpa masken att torka med att blåsa lite lätt på den med hårblåsen) När masken torkat så drar du av den och då kan du se alla orenheter som lossnat från huden och fastnat på masken.
.

Det kan göra lite ont första gången man drar av den,
men nu när jag använder den så tycker jag inte att det känns så mycket.
.

.
Efter behandlingen så sköljer jag med ljummet vatten, och smörjer in mig med en fuktgivande mild dag- eller nattkräm.
Efter behandlingen vart jag len och rosig som en nyponros. Man känner sig verkligen ren och fräsch, och fri från pormaskar! 😉
* * *

 

Nu har jag ett superduper bra erbjudande till er som vill prova denna produkten:
Med rabattkoden jennynovember får ni nu 30 % på detta grymma paket.
Eller KLICKA HÄR för att komma direkt till erbjudandet
Ordinarie pris för fem masker är 249 kr men ni får dem för endast 174 kr!
.

0
2 kommentarer

BELIZE

Hej där,
Nu är vi tillbaka från en fantastisk dag i Costa Maya. Men mer om det senare.
Nu vill jag skriva om vår fantastiska dag i Belize. Vi startade med kaffe & frukost på rummet.
Det är väl lyxigt att slippa går ner till frukostbuffen varje dag. Plus att det inte kostar något extra,.
.

Vi gick av vårt fartyg och mötte denna vackra plats i tisdags. ( Man förstår inte hur stora dessa båtarna är! )
De hade så spännande resmål som jag aldrig besökt innan.
Så efter denna resan har jag 3 nya länder som jag besökt.

.


I Belize var det bländande sand, och vajande palmer.
Här kommer en bildkavalkad, från vår dag.
.

Tycker alla dessa röda torn med livvakter är så coola. 
Vi var morgonpigga denna dagen, så vi var typ först på plats nere på beachen.

Ni ser hur stor båten är va?
Nästan lika stor som min jolle där hemma 😉 Om ni missat så införskaffade jag ju en liten träeka i somras.

.
Det går att göra / köpa till olika aktiviter på dessa platser.
Men vi har varit nöjda med att bara bada och bygga på solbrännan.
Och solen tar så bra här, så ska ni åka hit, tänk på att ta med mycket solskyddsfaktor.
.
Förutom beachen fick vi även tillgång till poolen.
men när man är iväg så här så föredrar jag salta havsbad framför poolbad.

.
Klockan är snart 18.00 här ( mexikansk tid ) Men hemma hos er är klockan 12.
Så jag antar att för de flesta av er så blir detta ett inlägg till morgonkaffet.

Hoppas ni får en riktigt fin torsdag där hemma. ( Tre dagar kvar för oss här nu innan vi ska hem till kalla Sverige igen )

På återseende väldigt snart.

0
1 kommentar

HONDURAS


Hej där,
.
Idag är första dagen jag haft tillräckligt med nät för att kunna ladda upp lite bilder till er.
Vi har gått i land i Mexico. Hur vackert som helst. Bilder kommer snart.
Dessa bilder är från närt vi gick i land i Honduras i förrgår.
.


Från stora fartyget åkte vi tenders / småbåtar in till hamnen. Men hamnen var det inga direkta stränder så vi hoppade in i en taxi och
bad om att få komma till den finaste stranden de hade i närheten.
.


De tog oss till denna magiska strand.
Vit sand, turkost vatten, svajande palmer.

 Jag kommer att ha så mycket bilder och vackra ställen att visa er från denna resan.
Det är så otroligt fint i Karibien. Vackert men också dyrt som tusan. Vi köpte en flaska vatten för 70 spänn.
Galet.

Honduras var ett spännande resmål, här hade jag gärna stannat några dagar till.
Havet är kristallklart, kan tänka mig att dykning här är något utöver det vanliga.
.
Stormen där borta blåste förbi oss, så vi klarade oss från regn.

Här i Mexico är klockan 11 nu,
snart dags för lunch.

På återseende raringar.

0
4 kommentarer