TCHIBO GOSIGA JULKLÄDER

 

 

REKLAM FÖR TCHIBO


Hej,

Vi har ju numera hittat den härliga och nylanserade webshopen Tchibo.
Här finns massor av inredningsprylar, kläder och saker för hem och trädgård. Nu ville vi passa på att beställa hem gosiga mjuka julkläder. För hela jullovet ska barnen vara hemma och hänga med mamsen. Vi har planerat att baka, laga mat, pussla och umgås med släkt och vänner. Är inte julen bästa årstiden så säj. Men då är det också extra mysigt med mjuka pyjamser, fluffiga morgonrockar, och härliga flanellbyxor ?
.


Nu är det jul igen…. trala..laaa..la…laaaa
Ny jamas och ny mjuk morgonrock.


Nomi i hennes nya julpyjamas.

Jag fyndade nya flanellbyxor.
Detta är helt klart julens bästa plagg. Gosiga flanellbyxor funkar till ALLT i adventstider.
.
Det fina med Tchibo är också att de har nya kollektionssläpp ALLA tisdagar. 
.

Vi har julpyntat så mycket här hemma nu att jag bara räknar ner tills vi kan lyfta in julgranen. 
Plastgran är inget för oss, vi vill ha en riktigt gran. Det doftar så mycket jul! 
.

Denna flanell pyjamas-nattlinne var så bekvämt. (Avskyr kläder som sitter åt.)
Jag köpte den på ungdomsavdelningen. Jag är 159 cm och pyjamasen är 170-179 cm.

One-Pice hör väl också julen till.
Att bara skrota runt i jamas.

Men hörrni självklart har jag bästa rabattkoden till er på denna nya sajt.
Men koden : JENNYSMAT15 får ni 15% rabatt på HELA köpet.
KLICKA HÄR

Denna sammets-dress ska jag ha på mig när vi åker på torsdag.
Bästa jag vet är att resa bekvämt.

0
7 kommentarer

PEPPARKAKSBAK


Hej därute i cyberrymden,
Hur har ni det i det mörka novembervädret ? Har ni också börjat tjuvstarta julen lite kanske ?
Jag tycker nästan att det behövs nu, speciellt när det är så mörkt om dagarna.
Här går julmusiken varm i högtalarna, och jag äter julmacka både till frukost och lunch… Vem kan tröttna på julskinka liksom ?
Fast fråga mig den 27:e december så kan jag svara på det.


Barnen fick också julfeeling och satte igång att baka pepparkakor.
Det finns få saker som doftar så gott som gräddade peppisar. Jag har ett superbra recept på pepparkaksdeg i julboken. Men det funkar också med köpedeg, det viktigaste är att man inte stressar upp sig kring alla ”måste” till jul tycker jag.
.
”Stora killen” ville inte vara med och julbaka denna gången,
men provsmaka degen blir man tydligen inte för gammal för.
.

.

Hade det inte varit för att jag kommer vara bortrest nästa vecka så hade jag börjat leta gran i helgen.
Men jag hoppas att jag kanske får lite hjälp att få in en tjusig gran lagom till jag är tillbaka igen. Känns liiiite surt att missa halva adventshelgen.
Men jag ska nog överleva 😉

Kram

 

0
2 kommentarer

WIENERSNITZEL

I dag är det köttfri måndag, men jag har inget klart vegetariskt tips till er i dag.
Så istället skriver jag om denna populära wienersnitzel från min bok ”Middagstipset”

.Fotograf: Ulrica Pousette
.

Det här behöver du till 4 personer
4 kalvschnitzel
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
salt & peppar
citronklyfta till dekorering

Serveras med kokt potatis och gröna ärter

Pepparsås 

För 4 portioner
1 gul lök
1 msk smör
1 – 1/2 msk stött rose peppar
2 msk kalvkoncentrerad fond
4 dl grädde
salt och peppar
ev. lite maizena

Önskar man såsen lite tjockare, så red av med lite maizena

Gör snitzeln så här:
Banka ut kalvsnitzeln tunt, doppa den sedan i mjöl, vänd den i ägg och därefter direkt i ströbröd.
Stek den klar i stekpanna med smör. Salta & peppra

Gör såsen så här :
Smält smöret i en kastrull, fräs den hackade löken mjuk, men inte bränd.
Blanda ner fond, vatten, grädde och roespeppar. Låt sjuda i tio minuter.
Sila såsen, innan du häller upp den i en såsbringare.
Klar att serveras.

1
5 kommentarer

JENNYS JUL

 

 

REKLAM FÖR MINA BÖCKER

Hej hej,

I går var vi bjudna hem på middag till min vän Nina, och det var så gott och trevligt. I dag har jag ägnat hela söndagen åt att förbereda allt som ska vara klart innan vi åker på Torsdag. Men hörrni, känns det inte som klockan är mycket mer än var hon är när det är så mörkt? För att slippa tråkigt mörker så har jag ju tjuvstartat lite hemma med både julpynt och ljusstakar. Blir så mycket mysigare, hoppas inte mormor läser detta. För jag vet att hennes starka åsikt är att man INTE tjuvstartar innan advent. Hehe. Flå´t mommo.


Dagens arbetsplats som jag precis har satt mig ner vid.  Det gäller att passa på att fota så mycket man bara hinner innan solen försvinner.
Så jag har fotat klart alla samarbeten och middagsrätter som ska vara färdigt innan vi åker.
Nu dags att besvara alla mail jag inte hann i veckan, och redigera bilder. 
 

Vad roligt det är att se alla bilder / inlägg / stories som ni lägger upp på boken. Ser att många taggar #jennysjul
på instagram, kul att boken redan fått en egen tagg på Insta.

.
Ville visa lite av de bilder / bakverk ni kanske inte sett än på bloggen.
Har så mycket roliga saffransbak i denna boken att ni troligtvis inte kommer hinna prova alla under advent.


Självklart massa med julgodis också.
Just godiset är bland det roligaste med julen. Tycker inte ni det också?


.
Hemmagjord Daim!
Barndomsminne. Detta gjorde alltid mamma under jul.
Försvinnande goda. 

Ulrica Pousette har fotat alla bilder i denna boken också.
Julboken innehåller 80 stycken recept.
Julmat, julbak och massvis med julgodis.

.
Vill du beställa en idag så skickas de under morgondagen
( Ingen frakt )
KLICKA HÄR FÖR ATT KÖPA

Sen har också ”Middagstipset” tryckts upp extra inför jul.
Kanske kan det vara ett julklappstips till en vän, till sambon eller svärfar som vill laga varierad,
enkel mat?
KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER

Vill ni köpa ”Middagstipset” som pocketbok ( kallas danskt band )
kostar den bara 96 :-
DÅ KLICKAR NI HEM DEN HÄR

.

 

0
12 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Då kikar vi förbi med dagens veckomatsedel.

Måndag: Linsgryta för hela familjen
Tisdag: Panerad torsk med kall sås
Onsdag: Pastagratäng med kyckling & rökt skinka 
Torsdag: Ostgratinerad blomkålsgratäng (LCHF) 
Fredag: Fläskytterfile med pommes & sås

Det här behöver du :
1 fläskytterfile el. fläskfile
2 dl grädde
2 dl kallt vatten
200 gram philadelphiaost
1 msk soya kinesisk
1 msk oxfond
1 tsk vinbärsgele
salt och peppar

Friterad pommes och en god sallad.

Gör så här :
Skär filen i tunna skivor och stek i en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
Häll över vätten, fond, soya och låt puttra upp. Ta upp köttet och vispa ner grädde och red av med philadelphiaost till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar och gelé .
Och lägg ner köttet igen.

Servera sedan med nyfriterade pommes och en krispig grönsallad

* * * * * * * *

Något gott till kaffet : Strasskakor med sylt

IMG_5315

Det här behöver du:
100 gram rumsvarmt smör
1/2 dl florsocker
1 1/2 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 1/4 dl vetemjöl
Valfri sylt

IMG_5291 (1)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mät up det mjuka smöret med florsocker och vaniljsocker och rör ihop. Vänd ner potatismjölet och mjölet, lite i taget tills du har en kletig smet. Fyll upp stjärnspritsen med smeten och klicka ut lagom stora strasskakor. Grädda i 10- 12 minuter, de ska vara  rätt ljusa i färgen.

Serveras genast med ett stort glas kall mjölk

 

 

0
Kommentera

TACOSOPPA MED PASTA

Hejsan, 

I dag åkte fin porslinet fram till lunch. Lunchen som blev till från gårdagens rester. Resterna från tacos:en är grymt att laga mat på. Kolla in min tacopaj, tacoköttfärssås, tacolasagne. Men alltså denna servis, jag älskar denna juliga servis, det är Maria Montizamis kollektion.
Vi hade den även när vi fotade för julboken. Hur vacker är den inte? Jag älskar den!

Nedräkning till advent nu <3

Det här behöver du till 4 portioner :
smör
1/2 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
500 gram stekt & kryddad tacofärs
1 msk tomatpure
5 dl vatten
2 msk oxfond
2 dl pasta
1/2 msk kinesisk soja
1 burkar krossade tomater
1 burk med majs

Serveras med creme fraiche 

Gör så här:

Hetta upp en kastrull med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, fond, soja, krossade tomater. Häll bort vattnet från majsen och vänd ner resten i grytan. Låt sjuda upp- och vänd ner pastan, när pastan är färdigkokt så är soppan klar.

11
Kommentera

FYLLD LIMPA

Här kommer tips på en riktigt god köttfärsrätt.

Du behöver:
1 valfri limpa
1 finhackad gullök
500 gram blandfärs
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpure
2 dl smaksatt creme fraiche ( paprika & chili te.x )
1 msk oxfond
1/2 msk kinesisk soja
1 dl grädde
2 dl riven ost
några finhackade tomater
1 kruka basilika

Serveras med valfri en god sallad.

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Hetta upp en stekpanna med smör, fräslöken gyllene.
Vänd ner färs, tomatpure och pressa ned vitlöksklyftan. Stek tills färsen är klar.
Vänd ner crème fraîche, fond, soja, grädde och låt puttra ihop. Riv ner massor av ost, tomater och basilika.
Låt allt sjuda ihop.  Under tiden skär du av locket på limpan.Gröp ur innehållet så att du får plats att fylla den med den krämiga röran.
Fyll den med köttfärsen och toppa med massa ost.. Lägg på locket och skjuts in i ugnen på 20 minuter.
Eller tills den får en fin färg.

Smaklig måltid

 

2
Kommentera

Jennys Jul


Hej hej,
Då vart det kväller, och jag har precis landat i tv:soffan. Thelma har precis åkt tillbaka till Växjö efter att ha hängt här hela helgen.
Supermysig helg har vi haft! Samlat massa energi nu inför kommande veckan, vilket är välbehövligt. För imorgon reser jag upp till huvudstaden och börjar signera alla era böcker ni har beställt. De senaste siffrorna jag har hört är att jag har 7500 stycken att sätta tänderna i. Haha… Helt jäkla galet. Jag kommer sitta på lagret från tidig morgon till sena kvällen.
Men följ gärna med på signeringen imorgon via instagram : @jennysmatblogg
.

Denna veckan fick jag också bläddra i julboken för första gången.
Vi har varit många som har jobbat med denna boken, och jag är så nöjd med resultatet.
Det har tagit ett år att få klart denna bok…. Och all den tiden men lagt ner & hur mycket jobb det faktisk är, det glömmer man så fort man håller i den för första gången.

Ulrica Pousette har fotat alla bilder i denna boken också.
Denna här nedan är en av mina favoritbilder från boken.
.

Julboken innehåller 80 stycken recept.
Julmat, julbak och massvis med julgodis såklart.

.

Vill du också ha en egen bok
innan jul:
KLICKA HÄR FÖR ATT KÖPA
.

.

0
5 kommentarer

Nu är alla böcker klara


Woop woop,

Vaknade upp till ett grått och regnigt stockholm, fast jag har sol i sinnet.
Det kändes så fint att vakna upp till känslan att alla böcker nu är signerade och på väg till er. Var lite tveksam att de här dagarna här i storstad och på lagret skulle räcka först, men jag fick massor med hjälp att vika böcker och stapla så då går det snabbt. Vi bodde fint inne i stan, med den grymmaste frukosten jag ätit. Och dessa bullar alltså, sjukt goda. Det var som om de var doppade i smält socker och smör. Åt som om det inte fanns någon morgondag. Så värt!

Men nu väntar en tur på stan, vi måste inhandla en resväska då vår kom bort på flyget hit i måndags.
Hur är det ens möjligt att en väska försvinner på ett inrikesflyg? Har aldrig varit med om det.

Jaja, vi hörs lite senare.

Kram på er.

0
5 kommentarer

Ursäkta tystnaden

 

Ja ni vet ju säkert vad tystnaden beror på.
Jag hinner liksom inte göra mycket annat än signera från morgon till kväll. Men nu tog jag en snabb paus bara för att säga hej.
Och ja….så här glamouröst är mitt liv denna veckan. Jag bor på ett lager från morgon till kväll.

Detta var inte tänkt som ett reklaminlägg, då dessutom alla signerade böcker är slutsålda på adlibris.
Men för säkerhetsskull skriver vi REKLAM här 🙂


Och nej, jag har INTE börjat snusa. Haha… Ifall någon nu trodde det.
Snusdosan på bild är inte min. Utan en av de tre som hjäper mig att vika upp och packa böcker.

Längtar lite till hotellet nu, och få slänga mig på sängen med en påse chips framför tv:n.
Är jag inte värd det idag va?

Kram på er.

0
6 kommentarer