LONDON

Hej från London,
Nu är vi på plats och är vår tredje dag här. Vårt flyg gick rätt sent i torsdag,
vi planerade så att barnen skulle kunna gå i skolan på torsdagen för att slippa ta ledigt för mycket.
Här vart hela gänget incheckade och väntade på boarding.


Vi reser med alla barnen,
så det är 8 personer att hålla koll på under denna resan.
.

Två små tomtenissor på flygplatsen.
Roade sig med klapplekar och ramsor fram tills vi kunde gå på flyget.
.
Vi hade hyrt ett rad hus med 5 sovrum,
Så här är lite av bilderna från vårt boende.
.
Roligt inredda rum.


Vi tog en sovmorgon, och sedan knallade vi iväg ner mot stan för att käka frukost.
Eller kanske snaras lunch.
.
Vi stannade till på ett KFC och bara slängde i oss lite pommes och kyckling,
innan vi hoppade på en dubbeldäckare som tog oss in till city.
.
Mycket att fota, tyvärr var ju Big Ben under renovering.
Så vi såg inte så mycket av den.
.
Som vanligt i London så regnade det en hel del,
men vi stannade till och värmde oss på ett cafe.
.. 


… Innan vi traskade vidare till Winte Wounderland i Hyde Park.
.

Ska ni till London runt jul så rekommenderar jag detta.
Speciellt om ni åker med barn.
Det är ett stort nöjesfält med karuseller, julgodis & churros. Typ 😉


Skridkskorbanan finns också och massa trevliga matställen. 
Vi köpte till marschmallows som vi grillade över öppen eld.
.

Tusentals lampor finns överallt.
.
Vi beställde in nachotallrikar med Pulled Pork.
.
Några av oss ville åka stora Pariserhjulet.
Snacka om fin utsikt!!
.

men nu närmar sig klockan 11.00 här i London.
Dags att ge oss ut och fånga dagen.

Vi börjar med en sen frukost någonstans längst vägen.
på återseende snart.

Kram kram

1
4 kommentarer

FYLLDA SMÅBRÖD

Här kommer tips på något som är snabbt, gott och enkelt. 

 

Denna är busenkel att variera genom att välja smak på ost. Barnen gillar mildost.
För en vuxnare smak välj en starkare ost.
.

Det här behöver du till 4 st:
4 valfria småbröd
220 gram rökt skinka
1 1/2 dl riven ost
150 gram philadelphia

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Skär av toppen på småbröden och gröp ur det mesta av innanmätet.
Strimla skinkan och rör ihop med ost och philadelphiaost, fyll bröden med röran.
Förpacka dem i folie och skjuts in i ugnen i 25- 30 minuter.
Servera med en god sallad.
.

0
Kommentera

JULMARKNAD I LONDON

Hej hej ,
Ikväll bär det av mot London, med alla barnen. Både mina & hans <3

Ja, jag veeet…. Denna veckan har varit så sjukt hektiskt. Det blir så ibland, att allt roligt är inbokat en och samma årstid. Men det är väl lite det som kallas livet också. Jag gillar kontrasterna annars.  Att leva mitt liv i 110 ena veckan, och sedan bara gå i ide nästa vecka. Typ det bästa enligt mig. Vi planerar iallafall denna weekend med att besöka julmarknaden / Winter Wonderland i hyde park, strosa runt i alla shopping malls, och bara njuta av London så här i juletid. Vi har hyrt ett litet hus i stan, och har hyfsat nära till allt.

Vad får vi inte missa?
.

Dessa coola igloos, försökte vi boka till middag.
Men de var fullbokade. Tyvärr.

Bilder lånade från : aftonbladet.se

0
3 kommentarer

GODER MORGON

 

God morgon. 
Kanske dags att börja plocka in utemöblerna.
Får fixa det efter helgen tror jag allt. Var ute och tog lite bilder i morse.
Kan liksom inte titta mig mätt på havet.
.

Och Nomi och jag ställde klockan lite extra tidigt idag. Då vi ville hinna klart alla morgonrutiner innan julkalendern.
Tradition att titta på innan skolan börjar ju! Vad gillar ni årets kalender?
Jag tycker den är sååå bra.

.

Bilderna är tagna 20 minuter efter varandra.
Hur färggrann vy har inte vi?
.

Nu ska Charlie och jag ut på morgonrundan.
Sedan blir det frukost framför datorn.

På återseende!

0
2 kommentarer

JULKALENDERN 2019

Godkväll i stugorna.

Denna dagen alltså… har inte hunnit med någonting alls känns det som.
Vissa dagar önskar man att dygnet hade flera timmar. Däremot tog jag mig tid att åka och hämta en julgran.
Så allt handlar väl om prioritering 😉


Men vilken jobbig jäkla gran jag valde,
jag har fått såga, skarva och fasen vet vad vad innan den till sist passade i julgransfoten.
Något som skulle gå snabbt som tusan tog flera timmar.
.

Några av glaskulor gick tyvärr sönder, så det blir att inhandla lite nya.
Kanske kan vi hitta det i helgen när vi åker i väg på julmarknad?
.

Sådär, nu känns det som om vi är julpeppade till max!
Nu är vi redo för hela julmånaden.

.

Ops, nu ropar Nomi på mig.
Dags att kolla på julkalendern. Hörs senare.

0
Kommentera

PANKOPANERAD TORSKFILE MED DILLSTUVAD POTATIS

Godmorgon raringar. 
Vi kom hem sent igår efter en härlig dag på Ullared, ja eller gekås som det ju faktiskt heter.
Vi valde att åka redan i måndagskväll, då barnen hade studiedag i igår. Så vi bodde över i en liten mysig lägenhet i stugbyn. Nej, inget samarbete denna gången heller. Jag & barnen tokgillar bara gekås.  Och vi hittade massa julklappar, kläder och annat roligt. Men det som var allra roligast var ju att de hade båda min senaste böcker där.
Så coolt!! Det var faktiskt ett par stycken som handlade mina böcker medan jag stod där också.
Fasen så sjukt! Grymt stolt ändå.

.
Fotograf: Ulrica Pousette Recept från min bok ” Middagstipset”

För 4 personer behöver du:
800 gram potatis ( fast sort )
4 fina torskfileer
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl panko
+ salt & citronpeppar

Dillstuvningen: 
3 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl grädde
1 kruka finhackad dill
salt & peppar

Gör så här: 
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Då blir koktiden kortare och du får lagom stora bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Under tiden gör du fisken. Häll upp mjöl på en tallrik, vispat ägg på en annan tallrik och sist panko + salt & citronpeppar på den tredje tallriken. Doppa torsken på bägge sidor först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Smörstek dem sedan i en stekpanna. Under tiden kan du göra stuvningen. Börja med att hetta upp en kastrull  med smör, när det smält så vispar du ner mjölet tills det blir klumpfritt. Häll sakta i lite av grädden tills du har en klumpfri redning och häll i resten av vätska under omrörning. Smak av med dillen & salt och peppar. När potatisen är färdigkokt häller du bort vattnet och vänder sedan ner stuvningen bland potatisen och rör om.

Servera sedan genast med den smörstekta panerade torsken

0
1 kommentar

MITT VINTERLAND

Hej där, 

Vi kom från nästan 30 grader och landade till direkta minusgrader. Brrr…
Kallt som tusan, men visst är det vackert med snö?!
.
Både Charlie & Ninja ( katten ) gillar snön. Lovade att uppdatera hur det gick med husdjuren.
Tack och lov så går det jättebra. De är på samma nivå när de leker nu , och somnar ofta tillsammans i soffan <3
.


Krispiga vinterdagar, finns inte mycket som slår det.
Kanske 30 grader med sol, klarblåhimmel och 25 grader i vattnet 😉
.
Dags att ta upp båten snart va ?
Ska fixa det nu veckan, samt få upp stegen från brygga.
.

Det är så rogivande med vatten, visst är det?
Tröttnar aldrig på utsikten härifrån.

.

Vad gör jag idag då? Jo jag och ungarna stack till Ullared igår och bodde över i en av stugorna.
Så idag blir det shopping för hela slanten.

Hörs igen lite senare.

Kram

0
7 kommentarer

Sista dagen på fartyget

Hej hej,
.
Här kommer de sista bilderna från vår resa på kryssningen.
Att kryssa runt så här i Karibien är verkligen lika häftigt och fantastiskt som det ser ut. Jag har åkt på en liknande kryssning för ett par år sedan,
och tokgillar upplägget. Ett trevligt sätt att resa på helt enkelt.
.


Det finns både vanliga a la carte restauranger ombord och så bufféer.
Riktigt god och vällagad mat på alla ställen vi besökte.


.
På buffen var det olika grytor, röror för att passa alla smaker.
Vi åt mest thaimat ( både jag och lillasyster är galna i det) men även pasta, pizza, burgare och olika kycklingrätter.
.


Sallader, smörgåsar, och annat lite smått och gott.


För att inte nämna alla efterrätter. De var magiska.
Här borde min kille varit med, han älskar allt som är sött! <3
.

På kvällarna var det underhållning, i form av musik, dans eller olika tävlingar.
Båten bjöd på teater, musikaler och andra uppträdande. Men det gäller att förboka snabbt, annars tar platserna slut.
.


Vattenland, lekplatser och Ziplines fanns för barnen.


Det är svårt att visa hur stor båten är,
men här upptäckte vi nya ställen varje dag.
Nya cafeer, nya matställen och nya bubbelpooler.
.

Några av kvällarna hoppade vi buffén och gick på a la carte.
Den sista kvällen blev det restaurangen Bistro.

.
Jag beställde in musslor till förrätt.
Hur gott?
.
Lillasyster beställde in en gratinerad löksoppa.
Yummi. 
Och varmrätten oxfile.
Majj gadd så gott.
.

Det var det sista från vår resa.
Hoppas att ni tyckte det var roligt att läsa om.

Uppdatering: Ser att ni är många som undrat vilka vi åkte med.
Vi åkte med fartyget:  Norwegian Escape.

.

0
5 kommentarer

Cheesecake med saffran

Här kommer saffranscheesecaken ni efterfrågat.
Prova denna snart, sååå god!

Och tro det eller ej, för jag har knappt hunnit plocka upp här hemma. Men idag ska barnen och jag iväg på en liten mini-semester.
Väntar hem dem från skolan, sen ska vi förbi Växjö och hämta upp Thelmis. Så jag uppdaterar mer när jag sitter i bilen, har ju sådant lyx att ha en dotter med körkort så att jag hinner jobba ikapp lite innan vi är framme.
Kan ni gissa vart vi ska? Ledtråden är : shopping 😉

 

 

Det här behöver du till botten:
50 gram smält smör
20 pepparkakor

Cheesecakefyllning:
250 gram mascarpone
100 gram philadelphiaost
1 1/2 dl strösocker
2 kuvert med saffran
1 kryddmått vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Gör saffranscheesecaken så här:
Smält smöret och låt det svalna. Mixa pepparkakorna fint. Blanda smör och pepparkakssmulor och tryck ut i en rund form på cirka 22 cm. Vispa färskost, mascarpone, socker, saffran och vaniljpulver till en fluffig konsistens. Vispa grädden och vänd försiktigt ner i färskostsmeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 30 min. Garnera med färsk frukt eller bär. 

1
10 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Första advent idag, jippi!
Jag och lillasyster sitter just nu i skrivande stund i Munchen och väntar på att få kliva på vårt anslutningsflyg till Stockholm. Lyckades sova några timmar på nattens flyg, så nu har vi ”bara” 10 timmar kvar innan vi är hemma i Kalmar. Lång resa, men allt har flutit på bra.

Till er som är hemma och planerar veckan, kommer här mina förslag till en veckomatsedel.

Måndag  Halloumitacos ( veg )
Tisdag Len fisksoppa med räkor
Onsdag Pastasås med ost, bacon & svamp
Torsdag Kålrotspasta med köttfärsås ( LCHF )
Fredag Baconinlindad kyckling med nötter

Det här behöver du:
3-4 kycklingfileer
2 pkt bacon
4 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
3 msk kinesisk soja
1 tsk rödavinbärsgele

Toppa med smulad fetaost, ev. strimlad soltorkad tomat + cashewnötter

Servera med potatispure

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Linda in kycklingfilen i bacon. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn denna runt omkring tills den får en vacker färg.
Lägg i en ugnsfast form, vispa ihop crème fraîche, grädde, soja och gelé och häll över formen. Ställ in i ugnen i cirka 30-40 minuter, eller tills kycklingen är färdig. Toppa med fetaost & nötter innan servering.

* * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: Saffransrutor till söndagskaffet.

IMG_0982

 

Detta en en långform/ samma djupa som man har till spisen. Innermåttet i min är cirka 40 * 35 cm. Tycker du att det är mycket glasyr kan man minska- men jag vill ha mycket på mina långpannekakor

Det här behöver du :
6 st ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 kuvert med saffran
3 dl vatten

Glasyr:
200 gram smör
8- 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper eller smörj och bröa.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och  låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt yttrligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar. 

0
Kommentera