.
Hej där,
Hur har ni det mitt i julstöket? Bara två dagar kvar till julafton, och jag hoppas ni får njuta lite av juletiden. Jag har kokat godis och lagat mat hela veckan, så jag känner oss rätt så redo för både kalas & julafton nu. Men jag ville bara kika förbi med den här ljuvligt goda smörgåstårtan vi gjorde i fredags. Tycker det är festligare med runda smörgåstårtor, trevligare att kunna servera så här på tårtfat. När jag gör smörgåstårta använder jag alltid Polarsbröd jubileumskaka, det är den godaste! Polarbröd är ett norrländskt familjeföretag i femte generationen!
.
Visste ni dessutom att Polarbröd har egna vindkraftverk som producerar lika mycket grön el som bagerierna använder. Plus att deras återvinningsbara förpackningar baserade på sockerrör.
Det här behöver du:
3 hela Polarbröd Jubileumskaka
Grundröra
1 dl vispgrädde
2 dl majonäs
1 1/2 dl creme fraiche
100 gram färskost
.
Lager 1:
200 gram leverpastej
1/2 dl gurkmix ( bostongurka )
1 dl av grundröran
.
Lager 2
300 gram rökt skinka
2 msk klippt persilja
2 dl av grundröran
Dekorera med : ost, skinka, kokt ägg, sallad, grönsaker, skinka.
Gör så här:
Börja med grundröran. Vispa grädden tills den bildar toppar.
vänd ner majonäs, crème fraîche, färskost och vispa tills den blir slät.
Börja bygg ihop smörgåstårtan. Lägg ut polarbrödet på ett tårtfat.
Rör ihop lager ett i en skål, fördela ut på brödet.
Lägg på nästa lager med Polarbröd, klipp ner skinkan och och rör ihop lager 2 i en skål.
Fördela ut och lägg på sista brödet. Fördela ut det sista av grundröran, och börja dekorera.
.
Ät och njut!
Vill ni ha fler härliga recept inför julen så kan ni kika in på Polarbröds receptsida eller under kategorin Julrecept här på min blogg.