INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

MJÖLKCHOKLAD PANNACOTTA

Här kommer lite sista-minuten-tips om ni vill ändra eller inte riktigt spikat kvällens meny, 
Varsågoda.

 

Det här behöver du till 12 små portioner :
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 1/2  st gelatinblad
250 gram Daim mjölkchoklad
( Går även bra med mjölkchoklad om ni inte hittar)

Topping: 
Spritsad grädde 1 dubbeldaim

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter. Koka upp grädden på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden. Fiska upp vaniljstången och bryt ner chokladen under omrörning, tills den smält. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner ( ett par minuter) till en slät smet och så allt har blandats ordentligt. Häll upp i serveringsglas ( vi gjorde pyttesmå & då räckte det till 15 stycken) men det räcker till 6 vanliga portioner, skulle jag säga. Ställ sedan kallt i kylskåp minst 4 timmar innan servering

Innan servering spritsa en klick grädde och hacka daimen och fördela över serveringsglasen.

Sedan måste jag ju såklart tipsa om den grymma REAN på MIO just nu.  Sängarna är det bland annat halva priset på. Så tipselitips, om ni ska införskaffa nya möbler.  Klicka här

5
Kommentera

ÅRSRESUME 2019

Imorgon är det årets sista dag.
Vilket innebär att det då är dags igen för den traditionella årsresumen.
Här finner ni tidigare år här:2018 , 2017, 2016 och 2015


Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut?
Ja, jag gjorde något jag aldrig trodde jag skulle våga. Jag dök för första gången och det var en så jäkla cool upplevelse.
Vill gärna göra det igen.
.

Genomdrev du någon stor förändring 2019?
Även att skilsmässan var 2018 så innebar det ju en stor förändring för oss som familj att landa i 2019. Nu bor ju jag och barnen själva varannan vecka. Och den veckan utan barnen är jäkligt tuff, men jag begraver mig i jobb den veckan. Så det går bra. Vi har lärt oss att ta vara på tiden mycket bättre. När det är jag och barnen hemma så hinner vi prata, lyssna och umgås. Jag har världens finaste ungar! <3
.

Blev någon av din vänner föräldrar i år?
Japp, Marika & hennes Victor blev föräldrar till världens finaste Wienna.
.

Vilken händelse från år 2019 kommer du att minnas bäst?
Oj, så många. År 2019 har varit ett händelserikt år. Men en väldigt fin händelse var i somras när vi åkte och ”glampade” på västkusten.
Ni kan läsa mer om det här. Ett annat fint campingminne är när vi & småttingarna åkte med husbilen till äleklinta och campade där. Vi grillade och badade från bryggan. Världens finaste solnedgång fick vi också på köpet. Här kan du läsa mer om det.
.

Vilka länder besökte du 2019 ?
Storbritanien, USA, Mexico, Belize, Honduras, Gambia, Korsika, Mauritius, Tallin, Polen och Norge.

Bästa köpet ?
Oj, jag shoppar ju inte så mycket. Men det skulle kanske vara ”ljusträdet” som vi har på baksidan. Lyser upp härligt nu i vintertid.
.

Vad gjorde dig riktigt glad?
Att ”Jennys Jul” blev årets mest sålda kokbok. Texten nedan skrev jag förra året <3

Att min nya kokbok blev näst bästsäljande hos adlibris år 2018. Och mest sålda kokbok, så himla häftigt ändå!
Att barnen trivs så bra i nya skolorna.
.

Saknar du något under 2019 som du vill ha 2020 ?
Hmm… det skulle vara viljan till trädgårdsarbete 😉 Heheh.. Nästa år blir det mer fix i trädgården.
.

Vad önskar du att du gjort mer ?
Roliga saker, även om jag gjort massor med roliga saker 2019.
Men 2020 önskar jag mig mer biobesök, mer utflykter, mer fikaträffar, mer middagar med vänner. Vem vet hur länge man får vara frisk.
.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Att jag oroat mig, för allt löser sig.
.

Bästa boken jag läst i år ?
Jag har mest lyssnat på dokumentärer, vilket varit jättespännande.
.

 Vad är din största framgång på jobbet?
Det gissar jag är att bok nummer fyra redan är igång.
Och att Jennys Jul sålde så bra.
.

Största framgången på det privata planet ?
Att jag är lyckligare är 2018, att jag är gladare än 2018 att jag känner mig starkare än någonsin.
Och att jag har världens finaste människa att luta mig mot när det blåser, någon som får hjärtat att slå kullerbyttor <3

Största misstaget ?
Jag är nog fortfarande för snäll, men jag vill nog bara tro gott om alla människor.
.

Vad spenderade du mest pengar på år 2019 ?
Resorna.

Något du önskade dig och fick ?
Jag fick en parfym som jag önskat mig <3 Men sedan fick jag så sjukt fina saker som jag inte ens visste att jag önskat mig.
Thelma hade köpt en hotellvistelse för 2- så hon och jag ska åka iväg nu i början av året. Jacob hade köpt så fina örhängen från Michael Kors.
Blir man lite snyftig eller vad? Hade inte räknat med någonting.
.

Något du önskade och inte fick ?
Snö på julafton önskade jag, det fick jag inte.
.

Vad gjorde du på din födelsedag 2019?
Jag fyller ju dagen innan julafton. Så den firade jag med hela familjen/släkten Kalmar, vi firade vår ”lilla julafton”.
Vi var nästan 30 personer här i mitt lilla hus. Antingen måste jag börja bygga ut, eller får jag placera ut oss på olika våningar nästa år 😉



Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
En lottovinst? Ja det hade inte gjort ont.
.

Vad fick dig att må bra?
Min familj, mina vänner och att det flyter på bra på jobbet.
.

Vem saknade du?
Jag låter denna stå kvar i år igen.
För det är som alltid min storasyster Linda. Hon fattas mig varje dag.
.

Mest stolt över ?
Att jag vågat, att jag kanske inte alltid lyssnar på andras råd.
Utan följer mitt hjärta och litar på att allt kommer bli bra.
Man lever bara en gång.
.

Högsta önskan just nu ?
Att få vara frisk, att min familj får vara frisk och att vi får ett lika fint 2020.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag tycker jag har en fin balans just nu, så det blir nog inte så mycket annorlunda. Jag kommer fortsätta att jobba massor när barnen inte är hemma. Sedan kommer jag vara ledig så mycket jag kan när de är hemma. Hoppas på att klämma in en till resa med hela familjen, vi har alltid så roligt när vi åker allihopa.


Så bring it on.

 

Sedan hade vi Thelmas 18 års fest att minnas, vilken toppendag det blev. Vackert väder och det blev så lyckat med alla samlade, min släkt och Thelmas pappa och hans släkt. Så fint när man kan ordna sådana här saker för barnen.

0
13 kommentarer

RÄKSNITTAR TILL NYÅR

Här kommer ett till litet tips på plock- eller mingelmat till nyår. Räksnittar toppade med rom & dill.
Jag gjorde min favvo skagenröra, på 1 kilo räkor. Lite blir över med det är gott till fisken eller på smörgåsen. 

Så det går ju fin-fint att spara i kylen. 

.

Du behöver 
Tunnbröd
Skagenröra * se nedan
röd rom
dill

Skagenröra
1 kg oskalade räkor
1 msk dill
1/2 dl majonnäs
200 gram philadelphiaost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
skalet av citronen
2 msk finhackad rödlök

Gör så här:
Tina och skala sedan räkorna. Skala och hacka rödlök. Se till att så mycket som möjligt av vätskan från räkorna rinner bort, grovhacka dem och lägg i en skål. Blanda i majonnäs, philadelphiaost och rör ihop. Smaka av skagenröran med dill, salt, peppar och skalet av en citron.

* * * * *

Ta fram tunnbröden och fyll dem med skagenröran rulla ihop dem på längden och skär lagom stora munsbitar.
Toppa med lite kaviar och dill.

Klart att servera.

0
Kommentera

NYÅRSMINGEL MED POLARBRÖD

 

REKLAM FÖR POLARBRÖD

.

Hejsan svejsan,
.
Jag vet att många av er nu är inne här nu denna veckan och letar tips till nyår.
Så passande då! För idag har jag något riktigt gott mingeltips till er.
Busenkelt dessutom.

Ut med julstjärnor och tomtar. Nu vill man ha in ljus och krispiga tulpaner.
Eller tillhör ni dem som har kvar pyntet länge?


Polarbröds tunnbröd Sarek är perfekt till dessa snittar,
eller borde kanske kalla dem rullar.

Du behöver: 
Polarbröd Sarek
Rostbiff
Färskost ( naturell )
Färskost pepparrot
sallad

Gör så här:
Bred ett rikligt lager med färskosten på tunnbröden
Lägg ut rostbiff och sallad och bred ett lager med den smaksatta färskosten.
Rulla ihop allt på längden och skär lagom stora munsbitar.
Klart.
.

Svingott! Och så enkelt att göra.
Till de minsta brukar jag göra dessa rullar med ost & skinka.
Enkelt & gott.
.

0
6 kommentarer

OXFILE MED POTATISGRATÄNG

Hej där,
.
Hoppas ni haft en riktigt fin julledighet. Och man har knappt hunnit fira jul, för än det är dags att fira nyår? 
Japp, bara tre dagar kvar till nyårsafton. Jag sitter och filar lite på det sista av menyn.
Har ni bestämt er för vad ni ska äta ? 
Tipsa gärna i kommentarsfältet.

1
15 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

WIENERBRÖDSTÅRTA

Här kommer ett smarrigt och gott tips 

.

Smördegen köper du ark i kyldisk.

Du behöver :
2 ark med stora smördegsplattor
marsanpulver ( ej kokbar )
4 dl vispgrädde
färska bär
florsocker

.

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Börja med att rulla ut ett ark i en bakplåtsklädd ugnsform. Och skjuts in i ugnen i 15-18 minuter eller tills smördegen är gyllene.
Under tiden rör du ihop vaniljkrämen. Jag hade cirka 7 dl mjölk med 12- 14 msk marsanpulver. Prova er fram till önskad konsistens. ( Det tar en liten stund för krämen att stelna, så ta lite i taget. ) Ta ut smördegen och låt svalna, så gör du samma sak med den andra smördegesplattan. Skjuts in i ugnen tills den blir gyllene och sen ut.
När den första smördegen svalnat så breder du ut vaniljkrämen. Vispa grädden fluffig.
Toppa med den svala smördegen, fördela ut grädden.
Strö över bären och pudra över florsocker.

Voila! Klar att servera.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  

Och så dagens tips! Det lyxigaste handdukarna med hotellkänsla. 
De hittar ni HÄR, Lyx, lyx, lyx ❤️ 


14
8 kommentarer

FIRANDE I DAGARNA TVÅ

Hej där fina,
Ursäkta lilla frånvaron, men jag antar att ni också har haft mycket att stå i nu. Jag hade ju familjen här den 23:e, firade min dag.
Vi gjorde det enkelt med att bjuda på skinksmörgås och tomtegröt. Lite svårt att laga mat åt nästan 30 personer, och ännu svårare att ordna med sittplatser. Fast så mysigt att ha familjen samlad.


Här kommer bilder från festligheterna i dagarna två.
.


Och från födelsedagsfirande till julaftonsfirande.
Vi hade alla barnen samlade och det var prat, julmusik och trångt & stökigt i köket.
Precis som jag vill ha det på julen.


Årets juldukning, som barnen hjälptes åt med.
Enkelt och gulligt tyckte jag. 
Charlie har så rolig stil. Är det vanligt att Golden vilar så här?  🙂

Förberedelserna med julmaten.
I år försökte jag verkligen att bara ha det allra viktigaste. Det är så tråkigt att kasta mat.
.
Köttbullar, kroppkakor , revben och prinskorv.
Och så Janssons såklart, gjorde även en liten potatisgratäng till de små som inte äter ansjovis.
.

Jag missade att fota resten av dagen, men vi fortsatte julafton med Kalle Anka efter middagen.
Julklapparna, och sedan spelade vi sällskapsspel tills barnen var så trötta att de själv valde att gå och lägga sig.


En mysig julafton blev det. Och tänk nu är snart år 2019 snart slut.
Kom på att det snart är dags att skriva den årliga årsresumen igen.
Men just nu önskar jag er en fortsatt fin julledighet.

Och vi hörs alldeles snart igen,

Kraaaam

0
2 kommentarer

Vit chokladbräck

Av den chokladen jag får över när jag bakar eller chokladdoppar,
så gör jag chokladbräck. 

.
Bred ut den smälta chokladen tunt på ett bakplåtspapper,
strössla ut krossad polkagris. Låt kallna i kylen, och bryt sedan lagom stora
mumsbitar.

Klart.

0
2 kommentarer

OREOKULOR DOPPADE I VIT CHOKLAD

Sista-minuten-godisar, 
både goda & enkla att göra. 
Det här behöver du:

154 gram oreokex ( 1 förpackning )
100 gram färskost
.

Garnering :
200 gram vit choklad
Polkagriskross
.

Gör så här: 

Mixa kexen till smulor. Antingen med en mixer eller genom att lägga kakorna i en påse och gå loss med en brökavel.
Rör ihop smulorna med knappt 100 gram och forma 10-12 bollar av smeten. ( Det är kladdigt och ska va kladdigt )
Ställ i frys i 20 minuter.  Smält chokladen i micro eller över vattenbad.
Ta ut kulorna och doppa dem i choklad, låt dem rinna av innan du lägger tillbaka dem på bakplåtspappret. Strö över lite krossade polkagrisar och låt svalna.
.

( Funkar utmärkt att frysa)

2
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

VARM SMÖRGÅSTÅRTA

 

Hej där,

Barnen brukar gilla denna varma smörgåstårtan bättre, har ni provat? Den är både busenkel och god.
Kanske ett recept ni kan ta med er efter all julmat ( denna går finfint att göra av resterna av julskinkan också)
Låt mig presentera en riktigt smarrig varm smörgåstårta.

.

Det här behöver du till 5-6 personer: 
3 stycken cirklar med halvmånebröd
smör
.

Fyllning: 
1 purjolök
smör till stekning
1 burk med små champinjoner
5 dl creme fracihe
svartpeppar
300 gram tunt strimlad rökt skinka

Toppingen: 
Riven ost
tomater
oregano
.

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader. Hacka purjolöken, och skär champinjonerna i skivor.
Hetta upp en stekpanna med smör, och fräs löken mjuk. Ta bort från plattan och rör ner svamp, crème fraîche och smaka av med svart peppar.
.


Lägg ut första cirkeln med bröd på en bakplåtsklädd ugnsplåt.
Fördela hälften av fyllningen på  brödet.
Strimla skinkan och lägg av hälften av skinkan på brödet.
Lägg på cirkel nummer två och gör samma sak. På cirkel nummer 3 brer du ett lager med smör.

Toppa med ost. ( Jag hade olika sorters riven ost, därav den vackra färgen )
Toppa med tomater och torkad oregano.
.

Ställ in i ugnen tills osten fått en vacker färg.
Cirka 15-20 minuter.

.

Servera den varma smörgåstårtan med en god sallad.
.

Psssst….
Letar ni ny snygg Höst- & Vinterjacka så har Cellbes REA just nu
Klicka här för att kika runt bland massa fina nyheter!
Kram


7
3 kommentarer