SMÖRGÅSTÅRTA A LA MINI

Första september idag, och nu är sommaren över officiellt även om den tog slut redan i Juli i mitt tycke.
Men jag välkomnar en krispig och vacker höst nu.

Du behöver till 6 bitar
18 bitar formfranska / rostbröd

Grundfyllningen och det du har runtom  tårtan : 
5 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 – 1 dl majonäs

Fyllning nr 1 :
1 burk med leverpastej
1/2 dl gurkmix
ca : 2 dl av grundröran

Fyllning nummer 2 :
350 gram rökt skinka
ca: 2 dl av grundröran
ev. finhackad lök

Garnering: krossade ostbågar, skinka, räkor, kokta ägg, stjärnfrukt, tomater, gurka, lök , sallad, citron, gurka, färska örter.osv

Gör så här ;

Skär bort kanterna på brödet , och rada upp på en skärbräda eller liknande. Stansa ut runda skivor med hjälp av ett glas.
Vispa grädden till grundfyllningen, när den bildar toppar vispar du i creme fraiche och majonäs också. Fyllning ett med leverpastej rör du ihop med 2 dl av grundfyllningen och gurkmix. Fördela sedan ut den på den understa delen. Ju mer fyllning , ju saftigare. Hacka sedan löken och strimla skinkan till fyllning nummer två som du också blandar ihop med grundröran – 2 dl – eller ev lite mer. Sist lägger du på locket och breder in varje smörgåsbakelse med grundröran, plastar och ställ kallt gärna över natten.

Sedan dekorerar du dem precis innan ni ska äta dem.

5
Kommentera
INNEHÅLLER REKLAM FÖR HEMTEX

MJUKASTE SÄNGKLÄDERNA FÖR BARA 199 KR

Hej där,
och välkommen Torsdag. Denna veckan har väl rusat iväg fasligt fort. Har den inte?
Barnvecka här, plus att Thelma & Johanna bor här denna veckan. Så det är fullt hus – vilket är mysigt.
Har jobbat i kapp och även varit på Öland många timmar för renovering. Jisses vilken tid det tar, men bra kommer det bli. I går kväll så blev jag lite sugen på något nytt till sovrummet så jag klickade hem dessa.

Har Bäckebölja sedan tidigare och vet att de är de mjukaste och gosigaste sängkläderna ever. Perfekt till hösten nu, man vill ju bara krypa ner och sova så fort det börjar skymma.

De finns i flera olika färger och mönster. Jag kan varmt rekommendera. Dessutom kostar de bara 199,95:- per uppsättning just nu. Klicka här Bra för en lättare plånbok.
Nu ska jag dyka ner i mail och pappersarbete, önskar er en fortsatt fin dag.
Kram

9
Kommentera

JENNYS KRÄMIGA PASTA CARBONARA

Hur har ni det så här mitt i veckan. Bra hoppas jag!!
Jag rotade fram en gammal goding i receptarkivet, och detta är vad vi ska laga ikväll.

Det här behöver du till 4 personer:
färsk pasta
smör
1 finhackad schalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
200 gram rökt skinka eller bacon
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
salt & svartpeppar

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Hetta upp en stekpanna med smör. Vänd ner den finhackade löken, vitlöken och den strimlade skinkan. Fräs tills det får en vacker färg. 

Vänd sedan ner crème fraîche & grädde och låt det sjuda ihop till en krämig sås.
Smaka av med salt & nymalen svartpeppar. Servera genast med pastan.

11
Kommentera

GRATINERAD JÄTTEBIFF

Kikar förbi med ett litet middagstips.
Har ni inte provat denna tidigare så tycker jag att det är dags nu.

Till Bamse-Biff behöver du :
700 gram nötfärs
1 dl vispgrädde + 5 msk ströbröd
3 msk med oxfond
1 ägg
1 tsk salt
peppar

Du behöver till brunsåsen :
steksky
2 dl vatten
1 msk oxfond
2 dl grädde
1 msk kinesisk soya
salt & peppar
Maizena /redning

Toppa Bamse – biffen med körsbärtomater & riven ost och lite grönt.

Serveras med kokt potatis

Gör så här :
Ställ ugnen på 220 grader.
Häll upp grädde och ströbröd i en skål och låt svälla, rör om då och då.   Rör sedan ihop alla ingredienser till Bamse-biffen, och platta ut till en stor biff i stekpannan. Lägg i en rejäl klick smör och stek på svag värme på bäggesidor ( jag hade lock över för jämnare värme) Vänd biffen med hjälp av locket. Stekskyn silar du bort i en annan kastrull för såsen. Värm upp den kastrullen och tillsätt steksky, vatten, fond , grädde soya och kryddor och låt sjuda upp. Red av med maizena till önskad konsistens och sänk värmen. När biffen är stek fem minuter på varje sida så häller du i såsen i stekpanna ( som tål ugn) och delar tomater och tommar biffen med, riv överlite ost och ställ in i ugnen i en kvart eller tills biffen är lagom genomstekt.

Servera genast

11
Kommentera

MÅNDAGSTANKAR

Godmorgon och välkommen måndag,
Förra veckan vart det stockholm med jobb och boksigneringar, och nu kickar en något lugnare barnvecka in. Jag ska djupdyka ner i bildredigering och mail. Tycker att det är såååå skönt att komma igång efter semestern nu, tycker ni inte det?

Sitter och funderar över vad ni saknar på bloggen. Är det något särskilt ni vill att jag ska skriva om eller något nytt recept ni vill att jag ska prova? Berätta nu i kommentarsfältet.
20
Kommentera
INLÄGGET INNEHÅLLER ADLINKS

FRÄSCH MELONSALLAD

Gott till grillat! Vattenmelon och fetaost är den perfekta kombon för en läskande sommarsallad.

Du behöver :

1/2 dl pinjenötter
150 gram fetaost
500 gr vattenmelon
1 dl svarta oliver
basilika efter smak å tycke

Dressing:
1 msk honung
1 msk olivolja
1 msk pressad lime eller citron

Gör så här:
Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna. Låt svalna.
skär fetaost och melon i bitar. Rör ihop alla ingredienser med dressingen och toppa med basilika.
Klart att serveras.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och DAGENS TIPS, här är finaste nyheterna från bubbleroom. Om ni letar nytt till höstgarderoben.
Dessutom är massor av plagg på REA. Klicka här

5
Kommentera
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

RECEPT ÄPPELMOS

Eget äppelmos är både busenkelt och lätt att göra.

Det här behöver du:
1 kg äpplen
3/4 dl vatten
3-4 dl strösocker

Gör så här:
Skala och kärna ut äpplena. Skär dem i klyftor och lägg dem i en kastrull. Häll i vatten och låt sjuda i 15 minuter, eller tills äpplena är riktigt mjuka.
Mosa eller mixa dem till ett slätt mos.
Tillsätt sockret, låt alltsammans koka upp igen och sjud ytterligare ett par minuter. Häll upp moset i rena glasburkar med lock och förvara i kylskåp.
Receptet finns i min bok ”Jennys Sommar”
❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och DAGENS TIPS, här är finaste nyheterna från bubbleroom. Om ni letar nytt till höstgarderoben.
Klicka här för massa inspiration


1
Kommentera
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

4 MÅNADER KVAR TILL JULAFTON

Hej Raringar,
Kan ni förstå att det bara är 4 månader kvar tills jul. Känns som hela sommaren bara trillade förbi… Även om jag älskar sommaren så älskar jag hösten ännu mer, och sedan har vi jul! Inte tokigt det heller. Funderar redan på vilka julbord jag ska boka … Hehehe.

Förrförra året åt jag 11 julbord om jag inte missa fel. Förra året vart det bara fem.
Får se vad detta året har att bjuda på. Längtar ni också lite efter julmaten?
Jag älskar att duka med vackert porslin och på cervera hittar ni mängder med tjusiga tallrikar just nu. Klicka här Dessutom är det upp till 40 % RABATT på porslin just nu.

8
Kommentera
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

SAFTIGA BULLAR MED MANDELMASSA

Perfekt att baka dubbelsats som jag har recept på här nedan. Frys in tills du får oväntat besök.

Detta behöver du till: 60- 70 bullar.
ugn: 200- 225 grader

Dubbelsats:
100 gram jäst för söta degar
350 gram smör
10 dl standardmjölk
4 dl strösocker
2 tsk äkta vaniljsocker
1 kryddmått salt
2,5 – 3 liter vetemjöl

Fyllning:
Ett lager med smör
400 gram kylskåpskall mandelmassa

Pensla med vispat ägg och strö över pärlsocker.

Gör så här:
Smula jästen i en stor bunke.
Smält smör, och häll mjölken i samma kastrull och värm upp till fingervarmt. ( 37 grader)
Häll över lite av mjölkblandningen över jästen och rör om tills det har löst upp sig ordentligt.
Sedan blandar du i mjölet, sockret, saltet och vaniljsockret.Arbeta degen väl  , och låt den sedan jäsa tills den blir nästan dubbelt så stor.  Ca 1 timme ( om du väljer att göra enkelt sats , så räcker det med 30 minuter .) När degen har jäst klart, så dela den i 4 – 6 delar, kavla ut den till lagom stora delar.Smöra den kavlade degen och skiva den kylskåpskalla madelmassan.Snåla inte med fyllningen, för det är det som gör bullarna saftiga. Och så även jästiden. Rulla sedan ihop den platta degen till längder, och dela med en degskrapa ,till  lagom stora bullar. Eller gör snurror, Placera ut dessa bullar i formar
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter till. Pensla med ägg och strö över pärlsocker och mandelspån

Grädda i mitten på ugnen i 10- 12 minuter ( tills bullarna är gyllene )

Låt svalan på galler, innan servering.
❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och DAGENS TIPS, här är finaste nyheterna från bubbleroom. Om ni letar nytt till höstgarderoben.
Klicka här

8
Kommentera
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

FYLLDA BURGARE ATT LÄGGA PÅ GRILLEN

Detta är så gott!

Det här är min version av beercanburger:
1 kilo nötfärs
3 msk oxfond
salt & peppar
6 stycken baconremsor

Fyllning: 
1/2 burk soltorkade tomater ( stimla dem)
hackad jalapenos ( efter eget tycke )
riven mild ost

Gör så här:
Rör ihop färsen med fonden & salt och peppar, låt vila medan du förbereder fyllningen. Dela köttfärsmeten i 5-6 stycken delar, och rulla till stora köttbullar.  Pressa ner en burk ( beercan) eller en liten skål och forma färsen runt om. Fäst baconskivan runt och och sedan lyfter du bort burken.
Fyll upp med den goda fyllningen och grilla dem, man behöver bara grilla på ena sidan. De blir genomstekta iallafall. Vi satte våra på grillfolie efter ungefär halva tiden för att inte bränna botten
Recept finns i min bok ” Jennys Sommar”
❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och så dagens TIPS! Nu kan du köpa skönaste sängkläderna för HALVA PRISET.
Kolla in här

4
1 kommentar