BONG TOUCH OF TASTE

REKLAM FÖR BONG TOUCH OF TASTE

 

Hej där,

Jag vet att ni är många som är inne och letar middagstips nu inför helgen. Och vad är då mera passande än detta inlägg.  För här kommer jag med ett tips på en gudagod rätt jag gjorde förra helgen, såsen blev bara såååå god.
Passade riktigt fint till en god köttbit. Prova detta receptet i helgen eller spara till nästa middagsbjudning.
.


I min matlagning använder jag mig alltid av fonder, tycker det är mycket enklare & smidigare att jobba med än de där buljongtärningar. Plus att det är mycket godare. Sen slipper man ju kladd, disk när det är så enkelt att dosera.
Jag väljer ”Touch of Taste” för att de har hög kvalité och har riktigt fin smak på sina fonder.

Här kommer receptet på en lyckad festmåltid!
.
Till pepparsåsen:
2 msk hel vitpeppar
1 finhackad schalottenlök
1/2 msk grönpeppar
1/2 msk estragon, finhackad (dragon i vinäger)
olja
3 dl vatten
2 msk oxfond Bong Touch Of Taste
1 dl rödvin
2 msk konjak
2 dl grädde

Såsen gör du så här:
Rosta vitpeppar i en varm, torr panna, stöt den sedan grovt i mortel. Fräs sedan schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparn.  Slå i lite olja, vänd ner vatten, fonden, rödvin & konjak.  Låt koka ihop i ca 10 min. Vänd sedan i grädden och låt sjuda ytterligare i ca 10 min.

Klar att servera genast.

Bong Touch Of Taste har även en fantastiskt bra receptbank på sin hemsida,
så gå in och sök
HÄR så kan du få tips på goda recept till just din favoritfond.”
.

0
Kommentera

SERIETIPS 2020

Ni är många som efterfrågat bra serier.
Och är det något jag och H har gjort denna hösten / vintern så är det att plöja serier. Det är en salig blandning av olika genrer, och jag har bara tagit upp dem som har varit sevärda. Så här kommer tips på vad ni kan göra nu fram till sommaren 😉

.
Och vi börjar med den absolut BÄSTA, min favvo. Ni måste se denna  :
Vår tid är nu. ( 5 av 5 stjärnor )

Kort beskrivning: Vår tid är nu: är en familjekrönika om kärlek, konflikter och framtidshopp som sträcker sig från fredsdagen 1945 och många år framåt.

.

Nästa serietips är ”Innan vi dör”
Väldigt bra ( 4 av 5 stjärnor )

Kort beskrivning: Hanna Svensson är en polis med hög moral och fasta principer. När hennes kollega Sven försvinner upptäcks att han bedrivit en utredning om ett kriminellt MC-gäng. Bara Hanna vet att Sven har en infiltratör och hon tar över kontakten på Svens mobil.

.

Nästa serietips är också på svenska
”Störst av allt”  ( 4 av 5 stjärnor )

Kort beskrivning: När en tragedi sker i en av Stockholms rikaste förorter står en vanlig gymnasieelev, Maja Norberg, anklagad för mord. När händelserna från den tragiska dagen uppdagas avslöjas också privata detaljer om Majas förhållande med Sebastian Fagerman och hans dysfunktionella familj.

.

Och så har vi : ”Bonusfamiljen”
( 5 av 5 stjärnor )

Kort beskrivning: En svensk dramakomedi där ett nyblivet par, deras ex och alla barn försöker lösa bonusfamiljens känsloladdade och komplicerade livspussel.

.

”Game Of Thrones”
(4 av 5 stjärnor )

Kort beskrivning: Spännande fantasyserie där vi får följa med till de sju kungadömena i Westeros – där kungar, drottningar, riddare, lögnare och adel slåss för makt och ära.

.

”Sons Of Anarchy” 
( 4 av 5 stjärnor )


Kort beskrivning : Sons of Anarchy är en amerikansk TV-serie skapad av Kurt Sutter om en tätt sammansluten kriminell motorcykelklubb i staden Charming i norra Kalifornien.

.

”Suits”
( 4 av 5 stjärnor )
 

Kort beskrivning : En outbildad kille imponerar på en framgångsrik advokat med sitt knivskarpa intellekt och får ett eftertraktat jobb, trots att han inte har någon juridisk utbildning.
.
”The Handmaid’s Tale”
( 5 av 5 stjärnor )

Kort beskrivning: Margaret Atwoods prisbelönta, bästsäljande roman och handlar om livet i det dystopiska Gilead, ett totalitärt samhälle i en tidigare del av USA. Gilead står inför miljökatastrofer och ett snabbt sjunkande födelsetal och leds av en galen, fundamentalistisk regim som behandlar kvinnor som statlig egendom.

.

”Gåsmamman”
( 4 av 5 stjärnor )

Kort beskrivning; I den svenska dramathrillerserien ”Gåsmamman” möter vi trebarnsmamman Sonja Ek som tvingas spela ett livsfarligt spel med både den organiserade brottsligheten och polisen för att skydda sina barn.
.

”Stranger things”
( 4 av 5 stjärnor ) 

Kort beskrivning: När en pojke försvinner uppdagar invånarna i en liten stad ett mysterium som rymmer hemliga experiment, skrämmande övernaturliga krafter och en märklig liten flicka.


”Britt-Marie was here”
(3 av 5 stjärnor)

Kort beskrivning: Britt-Marie var här är en film om drömmar, fördomar och konsten att leva ett liv. Det är en berättelse om andra chanser, första sparkar och hur nästan allt går att rengöra och städa bort.

 

”Chernobyl”
( 5 av 5 stjärnor )

Kort beskrivning: En dramaserie i fem delar som följer händelserna kring kärnkraftsolyckan i Tjernobyl 1986. En skildring av en rad modiga kvinnors och mäns öden och de kolossala uppoffringar de gjorde för att rädda Europa från en ofattbar katastrof.
.

  • * * * * *

    Och igår blev vi precis klara med vår senaste serie
    så jag vill ha in ALLA er bästa tips igen. Tipsa i kommentarsfältet.

    Tack!! 

0
34 kommentarer

När helgen står på glänt

 
Fredag it is, 


och här har vi en hel helg som är oplanerad. Ljuvligt!
Jag tänker en lat & myspysig helg i pyjamas, serie-maraton, och äta frukost, lunch och middag i tv-soffan. Låter som musik i mina öron.
Men innan dess ska jag dyka ner i mailen, jobba av alla dagens deadline, fakturera och sedan blir det att åka in till stan och handla mat & gottis inför helgen.  Och på tal om serier håller jag på att skriva ett inlägg om mina bästa, ni är många som gillar och har efterfrågat vad vi kollar på.

.

Håll utkik, det dyker snart upp. 

0
2 kommentarer

100 000 SÅLDA BÖCKER

REKLAM FÖR MINA BÖCKER
.
Kan knappt fatta att det är sant!
Det är helt galet, och jag känner mig sååå stolt & tacksam. I dag fick jag veta att mina böcker har sålt över 100 000 ex här i Sverige, närmare bestämt 100 386 stycken. Detta var en dröm jag hade från första boken, ett stort och omöjligt mål, trodde jag då. Men nu, precis nyss, idag så nåddes det. Tack <3
.

Middagstipset är den boken som har sålt mest, jag tror att det beror på att många av er efterfrågar enkla vardagsrätter.
Middagar som passar hela familjen, barnvänliga och med få ingredienser. Dessutom passar de mesta av rätterna till matlådan dagen efter.
Har ni inget eget ex än så kan ni fortfarande beställa Middagstipset HÄR
( För bara 108 :- )
.

”Baka med Godis”  som är min alldeles egna lilla pastellkaramell.

Min första bok som är fullproppad med  härliga kakor, desserter, biskvier, tårtor, pajer och såklart en hel del kladdkakor.
Den går fortfarande att beställa HÄR 
.

Och sen har vi ju ”Jennys Jul” ,
som kommer gå i ide nu till nästa vinter.

Den innehåller julmat, julbak & julgodis. Allt du kan tänkas behöva under hela adventstiden.
Dessutom är denna fotad hemma hos mig, så det blir julinspo bilder och en mer hemma-hos känsla än de andra böckerna.
Ni kan beställa den HÄR

.

Det var mina tre utgivna böcker, och nu jobbar vi för fullt med bok nummer fyra.
Jag har precis levererat ( i förrgår för att vara exakt ) 80 färska recept till min redaktör. Så fjärden boken är numera i rullning, och jag har en bra känsla av att ni kommer gilla denna riktigt mycket. Jag vill tro att boken kommer vara en hjälpande hand för stressiga vardagar. Såklart enkla och snabba recept – det är ju det vi gillar! Eller hur?

.

0
9 kommentarer

GRYTA MED KOKOSMJÖLK & RÄKOR

Hej hej,

Här kommer en favorit i repris. En enkel och god gryta med kokosmjölk & räkor.
För mer sting är det gott att tillsätta lite redcurry. Finns i hyllan med asiatisk mat.
.

 

Du behöver till 4 personer:
500 gram oskalade räkor
( ca: 300 gram färdigskalade)
pasta för 4 personer
olja
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 burk kokosgrädde
1 tsk sambal oelek  ( 1 msk – om du gillar hetta )
1/2 msk hummerfond
50 gram sockerärter
1 burk med bambuskott
1 röd paprika
10 stycken champinjoner
1 lime

Gör så här:
Skala räkorna. Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Hetta upp en stekpanna med olja, fräs löken mjuk och pressa ner vitlöken. Vänd ner kokosmjölk, sambal oelek, hummerfond. Låt sjuda upp medan du grovhackar grönsakerna. Vänd ner den i den sjudande grytan. Dra bort från värmen och pressa ner limen under omrörning.
Vänd ner pasta, räkor och rör runt.

Serveras genast.

0
4 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

RÄKOMELETT

Räkomelett med dillstuvning.  Recept från min bok ”Jennys Jul”, fotograf : Ulrica Pousette.

Till omeletten:  4 ägg 3 msk grädde salt & peppar smör till stekning

Till stuvningen:  1 dl vispgrädde 100 gram philadelphiaost 2 msk finhackad dill salt 1 dl riven ost

Toppa med handskalade stora räkor

Gör så här: Vispa ihop äggen med grädden i en skål. Hetta upp en stekpanna och stek omeletten på medelvärme tills den har stelnat. Under tiden värmer du upp en kastrull och låter grädde, philadelphiaost sjuda upp, smaka av med dill & salt och dra bort från värmen. Vänd ner osten och rör om tills allt har smält.  Häll detta över omeletten och fördela ut räkorna.

Klart att servera.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ Och mitt lilla tisdagstips kommer här. Missa inte toppen erbjudandet på Jackor & kavajer nu. För just nu är det upp till 30% RABATT. KLICKA HÄR

12
6 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

NUTELLASEMIFREDDO

Här kommer en efterrätt som det bjöds på i helgen då vi hade gäster. 
Försvinnande gott. 

Det här behöver du till  nutellasemifreddo på 10 bitar : 
2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären)
3 äggulor
3 äggvitor
2 msk socker
4 dl grädde
400 gram ljummen nutella

Gör denna fantastiska glasstårta så här: Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den.  Ta fram en rund form, med avtagbara kanter på cirka 25 cm. Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula  och grädde och blanda i hop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder.  Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram tjugominuter innan, så att den hinner tina lite.

Gott med friska bär till.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och så dagens tips! Dessa kylväskor är såååå snygga.
Villhöver typ en i varje färg. Men jag hejdade mig och köpte med mig den turkosa hem. Vilken tycker ni är snyggast? Du hittar dem HÄR

4
2 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Här kommer en ny och färsk veckomatsedel.
Hoppas ni hittar lite ni gillar.
.

Måndag:
Crepes med svampstuvning ( veg.)
Tisdag: Philadelphialax med pressad potatis
Onsdag: Sötpotatis- & kasslergratäng 
Torsdag: Korv- & pastasoppa
Fredag : Fläskfile med ”fusk-bea” 

fläskfile 2

Det här behöver du till 4 personer : 
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar

potatis ( jag valde sorten Marilyn )
samt några morötter
rapsolja
ströbröd
flingsalt

Snabb bearneiesås:
1 kruka färsk dragon
1 1/2 – 2 msk vit vinsvinäger
2 1/2 dl creme fraiche
salt & peppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader, skala eller skrubba rotsakerna & klyfta upp dem. Ringla över olja, flingsalt & ströbröd och ställ in i mitten på ugnen. Fläskfilen stekte jag i smör med salt & peppar lagom till att rotsakerna var klara. Såsen är klar på 5 minuter , gör så här: mät upp vitvinsvinäger i en lite kastrull och ansa bladen på dragonen och klipp ner. Låt detta sjuda tillsammans innan du vänder ner creme fraiche. Låt sedan detta sjuda upp igen & smaka av med salt & peppar.

* * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: Knäckig Äppelpaj 

Knäckig Äppelpaj – 6 portioner

4-5 äpplen
150 gram smör
1 1/2 dl socker
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljus sirap

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och skiva äpplena.
Lägg i en smord form. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och blanda i socker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, & sirap. Fördela havresmeten över äpplena.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

Servera med vaniljsås,

 

0
1 kommentar

MYSDAG VID ÖRAREVET

Hej svejs,
.
Det är ju Söndag idag och ni är många son kikat förbi och undrat var veckomatsedeln är.
Och den är på väg, vi har bara varit iväg hela dagen.
Så jag tänkte först uppdatera med dessa bilder.


Efter frukosten så packade vi in barn,  hund och fikakorg i bilen,
och styrde kosan mot ”Fulvik / Örarevet”

.
Där mötte vi upp storasyster och hennes familj + vänner.
Och Charlies vän Bobbo.
.

Man får verkligen passa på att vara ute så mycket man hinner nu medan solen tittar fram
för det blir ju becksvart redan in klockan fyra. . .
.

Barn och hundar lekte medan vi väntade på att elden skulle bli klar att grilla på.
.
Har ni vägarna förbi så kan jag varmt rekommendera Örarevet, här finns även så man kan se sälar när man har tur.
En väldigt vacker vandringsled.

Det samlades fina stenar och byggdes stentorn.

.

All frisk luft gör ju dessutom så man blir vrålhungrig.
Och aldrig smakar väl maten så bra som utomhus, en kall och krispig vinterdag.

Charlie tigger så vackert som bara hon kan.
.
Stora barnen hjälps åt att roa de minsta i väntan på mat & fika.
.
Vi stannade kvar tills det blev becksvart.  Ja närmare bestämt till klockan fyra då, men det kändes ju som klockan var tio på kvällen.
Men tiden går snabbt, snart sitter vi där i mitten av Juni igen, med ljusa kvällar och ljumna vindar. Fast innan dess vill jag ha massa snö, skridskoåkning och varm choklad när jag står och huttrar i pulkabacken.

Kram på er ,

och snart på återseende med veckomatsedeln.

0
Kommentera

GRATINERAD HUMMER

I går provade jag att gratinera hummer för första gången. Och det blev riktigt gott.
Hittade receptet på ”Mitt Kök”, men ändrade om lite i måtten så det passade mina smaklökar bättre.
.


.
Du behöver:

2 kokta humrar
.

Såsen:
1 msk smör
3 msk mjöl
2 1/2  msk hummerfond
2 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk riven ost t ex västerbotten

Gratinering:
2 msk riven ost
.

Gör så här:
Klyv hummern på längden. Börja med att sätta kniven i nacken och skär fram mot ögonen. Lägg sedan ett snitt efter skölden ned mot stjärten. Skär försiktigt, tills hummern är helt delad. Ta bort tarmen och magsäcken. Plocka ut köttet från skalet. Knäck sedan klorna. Lättast är att använda baksidan av ett knivskaft. Peta ut köttet med ett smalt föremål till exempel en potatissticka Smält smör i en kastrull på svag värme och tillsätt mjöl, fräs varsamt. Tillsätt fond och grädde. Låt småkoka ca 5 minuter under omrörning. Krydda med salt och peppar. Ta kastrullen av värmen och rör ned äggulor, ost och smör. Låt svalna, blanda sedan i köttet från hummern. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg hummern på en plåt med bakplåtspapper. Fyll hummern med stuvningen. Toppa med ost. Sätt in plåten i ugnen. Gratinera cirka 5-7 minuter, tills den får gyllene färg. Använd gärna grill, men passa noga så att det inte bränns vid.

 

0
2 kommentarer