Gomorron vänner, Här står onsdagsbuketten på bordet. Ett stort gäng med krispiga tulpaner.
Till mig från mig <3
Söt videljung
Jag har precis dukat bort frukosten och fått iväg barnen till skolan. De åker skolbuss varje morgon, vilket alla barn gör här ute på ”ön”.
Och nu när de är på väg, så ska jag sätta mig ner framför tv:n en stund, med mina knäckesmörgåsar och nybyggda kaffe. Idag väntar massa redigeringsjobb och gå igenom alla foton på kameran. Sen behöver jag in till stan en sväng och uträtta ärenden, så det gäller att komma igång i tid.
Vart håller snön hus?
Jag hade verkligen velat ha några veckor med riktigt vinter. Ser fram emot kallare & krispigare väder, skridskoåkning, pulkaåkning och att bara kunna grilla korv medan snön ligger som ett täcke på marken. Känns liksom inte som om man kan börja längta efter våren innan dess. Bilderna ovan är från förra året, dagen innan vi började fota för julboken. Förra året var det också väldigt regnigt och grått, men som sagt precis innan vi skulle börja fota för boken kom till slut snön. Gissa om vi var glada! Gör man en julbok så är ju snön ganska viktigt. 😉
Men men… ingen snö än på länge om man ska tro på SMHI.
Och nu ska jag dyka ner i månadens pappersarbete,
Köttfärssås å spagetti . . .
När barnen får välja, och de får de på måndagar när de kommer hem igen ♡
En helt vanlig köttfärssås: smör 500 gram blandfärs
1/2 msk tomatpure
1 burk med tomatkross
1 burk med champinjoner
2 dl creme fraiche ( paprika & chili )
1 msk kinesisk soja
1 msk kalvfond
1 skvätt med ketchup
salt & peppar
.
Gör så här:
Hetta upp en panna med smör. Fräs färsen klar. Vänd ner tomatpure och låt fräsa runt.
Vänd sedan ner krossade tomater, svamp, crème fraîche. Låt sjuda upp och smaka sedan av med soja, fond ketchup och salt & peppar.
Låt puttra några minuter innan den är klar att servera.
Nu är jag hemma och har landat efter en rolig och intressant Stockholmsresa. Förutom att jobba med boken har vi också varit uppe för att lära oss mer om rörligt material, allt från filmning till att klippa & redigera film. Som ni vet har jag ju en lite youtube-kanal, men just då fanns varken tid eller kunskap att jobba vidare med den. Ni ska veta vilken tid det tar att faktiskt klippa och redigera videos…. Blir lite lätt svettig av att bara tänka på det. Haha. Men nu när vi fått lite mer kunskap, tips på bättre program och tips & trix så känner jag lite för att kanske skaka liv i den igen,
Vad tror ni om det?
.
.
Och vad vill ni isåfall se på kanalen ?
Är det bara matlagning & bakning eller tycker ni att vi ska varva in reseskildringar och vanliga vloggar?
Jag tänker kanska lite inredning / hemma hos/ eller bara vanliga söndagsutflykter vi gör ?
Berätta här i kommentarsfältet….
,
Och just de ja, KLICKA HÄRför att följa.
Glöm inte prenumerera ♡
.
Söndag igen, då vill jag bjuda er på min veckomatsedel. Själva ska vi precis äta hotellfrukost och sedan ska jag iväg på helgens sista möte.
Men innan dess vill jag presentera veckans matsedel som är sponsrad av Personlig Almanacka. Kika in HÄR om du också vill designa en egen
fin almanacka där du även kan planera & planera upp din veckomatsedel.
♡
Gör så här: Rör ihop currydressingen och ställ kallt.
Rör ihop färsen med kryddor och forma till kycklingburgare.
Stek dem klara på medelstark värme och servera dem i bröd med tillbehör och krispiga pommes.
Bacon och kyckling tillsammans med curry är en finfin kombo.
* * * * * * * * *
Något gott till kaffet : Marssnitt
Det här behöver du till cirka 40 st Marskakor:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 Mars
Gör dina Marskakor så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och grovhacka marsen. Gör en grop på längden och fyll med med grovhackad mars.
Nyp ihop & baka in chokladen och ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.
I går kom vi fram till huvudstads klockan ett. Jag åkte direkt till Bonnier och mötte upp bästa bokgänget.
Min redaktör Kerstin, bästa Zahraa, min fotograf Ulrica, min formgivare Lisa och vår duktiga matstylist Anna. Vi hade uppstartsmöte för den nya boken, vi fick alla deadlines, fotoschemat och datum. Nu vet jag att boken kommer vara ”klar” i April, och släppas den 4 augusti. Det är lång tid däremellan, men det är så med en bok. Det är många som ska jobba med den innan den kan ges ut. Men det känns så sjukt spännande.
Vi var framme & incheckade på hotellet vid sex-tiden,
bara att byta kläder och fräscha upp sig innan jag drog iväg till middagen.
Mysigt med kakelugn i rummet. Det är roligt att bo på olika hotell, jämföra och betygsätta frukostar.
Är det så att ni önskar tips på riktigt bra hotell i Stockholm så är det bara att hojta till. Tror jag bott på de flesta snart 😉
.
Utsikten från vårt rum. Jag tycker att Stockholm är vackert, alla årstider
och jag älskar att åka upp hit några gånger om året. Men tacka vet jag att bo på landet, med havsdoften, naturen och massor med djur runt omkring husknuten.
.
Middagen blev i gamla stan på Aifur ( E-typs restaurang )
Ni kan se klippen från igår på min Instagram @jennysmatblogg
Väldigt annorlunda och spännande restaurang, i vikingatema.
Efterrättsmenyn ( vi valde bärpajen och pairfait )Lika roligt som det är att prova olika hotell när man är ute och reser så tycker jag det är roligt med olika restauranger. Och ikväll blir det att prova ännu en ny, men då blir det Drottninggatan.
.
Hotellfrukost, och några timmar senare drog vi och fikade.
Min bulle var sååå god. Jag har en svaghet för riktigt flottiga och söta-karamelliserade vetebullar.
Denna tror jag bagaren hade dränkt med extra socker och smör. Det finns liksom inget tråkigare än torra bullar.
:
Nu blir det lite jobb innan vi drar iväg på middagen,
men häng med mig på Instagram vetja. KLICKA HÄR
Ännu ett smarrigt tips från min kokbok ”Middagstipset”
Fotograf: Ulrica Pousette.
. Det här behöver du: 700 gram kycklingfile
salt & peppar
smör att steka
200 gram färskost ( valfri smak )
125 gram mozzarella
100 gram soltorkade tomater i olja
.
Garnering
1 kruka basilika
rostade pinjenötter
.
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader. Koka pastan al dente. Dela varje kycklingfile i 3 delar.
Salta & peppra. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen tills den fått fin färg. Lägg bitarna omlott i en ugnssäker form och klicka ut färskosten jämnt över. Skär mozzarellan i små bitar och strimla över tomaterna. Fördela alltsammans jämnt på toppen och gratinera sedan kycklingen i 15-25 minuter eller tills kycklingen är klar. Toppa med massa basilika och rostade pinjenötter.
Idag tassade vi upp tidigt och svängde ihop en pannkakstårta. För idag är det ingen vanlig dag, idag är det Nomis födelsedag. Jag fick låna henne & Melvin ett par dagar extra så vi fick fira henne <3 Och det var en yrvaken 11 åring som blev väckt med sång och paket.
Den bästa presenten om man frågar henne blev ett eget kontokort… haha… gulle.
Men här kommer ett middagstips till er som vill äta lite extra gott ikväll. Själv ska jag bara packa resväskan och fara mot Stockholm.
Jobb, jobb och ännu mer jobb i helgen. Följ med mig på Instagram vetja, du hittar mig HÄR
Det här behöver du:
4 bitar lax
2 1/2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1/2 dl sweetchilisås
salt & peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 gradeer. Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form.
Rör ihop grädde, crème fraîche, sweet chilisås och salt & peppar i en skål och rör ihop.
Fördela ut över laxen och in i ugnen i 15-20 minuter eller tills laxen är klar.
Igår lyxade vi till det med efterrätt.
Det var ju ändå lill-lördag. .
En gammal klassiker som marängswiss sitter aldrig fel. Du behöver :
gräddglass
lättvispad grädde
choklad- eller kolasås
maränger
skivad banan
+ hackad choklad
Gör så här:
Varva allt i skålar / burkar.
Ät & njuuut.
.
Go´eftermiddag,
Jag fick höra av en liten fågel som viskade i mitt öra att den STORA BOKREAN på adlibris är på väg.
Att ni redan nu kan förbeställa Middagstipset ( den med hård pärm ) för bara 79 spänn!! Galet eftersom den lite mindre ”pocket-boken” går att beställa för 107 ( också på rea ) Men nu gäller det den inbundna varianten, och den kommer alltså att reas ut så länge lagret räcker.
Så vänta inte för länge <3
Så varför inte ge bort den ena till en vän, sonen som snart ska flytta eller till din svärmor.
Boken innehåller mängder av lättlagad , rolig och varierad mat. Middagar som ofta bara tar 15- 20 minuter att laga.
. Fläskfilegryta, langos och tacopajer till helg och bjudningar.
Gratänger, allt-i-ett-rätter och krämiga pastasåser.
Här finns något för alla smaker.
Förbeställ dina EX redan nu, och de börjar skickas ut veckan 9.
Detta gäller alltså den ”hårda boken” och inte pocket-varianten.