UGNSBAKAD ITALIENSK KYCKLING

Ännu ett smarrigt tips från min kokbok ”Middagstipset”


Fotograf: Ulrica Pousette. 
.
Det här behöver du:
700 gram kycklingfile
salt & peppar
smör att steka
200 gram färskost ( valfri smak )
125 gram mozzarella
100 gram soltorkade tomater i olja
.

Garnering  
1 kruka basilika
rostade pinjenötter
.

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Koka pastan al dente. Dela varje kycklingfile i 3 delar.
Salta & peppra. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen tills den fått fin färg. Lägg bitarna omlott i en ugnssäker form och klicka ut färskosten jämnt över. Skär mozzarellan i små bitar och strimla över tomaterna. Fördela alltsammans jämnt på toppen och gratinera sedan kycklingen i 15-25 minuter eller tills kycklingen är klar. Toppa med massa basilika och rostade pinjenötter.

Smaklig måltid,

 

3
1 kommentar

SWEETCHILI-LAX

Hej där. 

Idag tassade vi upp tidigt och svängde ihop en pannkakstårta.  För idag är det ingen vanlig dag, idag är det Nomis födelsedag. Jag fick låna henne & Melvin ett par dagar extra så vi fick fira henne <3 Och det var en yrvaken 11 åring som blev väckt med sång och paket.
Den bästa presenten om man frågar henne blev ett eget kontokort… haha… gulle.

Men här kommer ett middagstips till er som vill äta lite extra gott ikväll. Själv ska jag bara packa resväskan och fara mot Stockholm.
Jobb, jobb och ännu mer jobb i helgen. Följ med mig på Instagram vetja, du hittar mig HÄR

Det här behöver du: 
4 bitar lax
2 1/2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1/2 dl sweetchilisås
salt & peppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 gradeer. Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form.
Rör ihop grädde, crème fraîche, sweet chilisås och salt & peppar i en skål och rör ihop.
Fördela ut över laxen och in i ugnen i 15-20 minuter eller tills laxen är klar.

Serveras med ris eller pressad potatis.

10
5 kommentarer

MARÄNGSWISS DELUXE

Igår lyxade vi till det med efterrätt.
Det var ju ändå lill-lördag.
. 

En gammal klassiker som marängswiss sitter aldrig fel.
Du behöver :
gräddglass
lättvispad grädde
choklad- eller kolasås
maränger
skivad banan
+ hackad choklad

Gör så här: 
Varva allt i skålar / burkar.
Ät & njuuut.
.

1
Kommentera

MIDDAGSTIPSET – BOKREA

 REKLAM FÖR MIN BOK

Go´eftermiddag, 
Jag fick höra av en liten fågel som viskade i mitt öra att den STORA BOKREAN på adlibris är på väg.
Att ni redan nu kan förbeställa Middagstipset ( den med hård pärm ) för bara 79 spänn!! Galet eftersom den lite mindre ”pocket-boken” går att beställa för 107 ( också på rea )  Men nu gäller det den inbundna varianten, och den kommer alltså att reas ut så länge lagret räcker.
Så vänta inte för länge <3

Så varför inte ge bort den ena till en vän, sonen som snart ska flytta eller till din svärmor.
Boken innehåller mängder av lättlagad , rolig och varierad mat.  Middagar som ofta bara tar 15- 20 minuter att laga.
.

Fläskfilegryta, langos och tacopajer till helg och bjudningar. 

Gratänger, allt-i-ett-rätter och krämiga pastasåser.
Här finns något för alla smaker. 

Förbeställ dina EX redan nu, och de börjar skickas ut veckan 9.
Detta gäller alltså den ”hårda boken” och inte pocket-varianten.

Så klicka hem MIDDAGSTIPSET HÄR 

.
Och pssst… till er som undrat : Min fjärde bok kommer släppas 4 augusti, 

0
4 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

VÅFFELLANGOS

Jag älskar langos, och det är något vi gärna gör här hemma.
Men det tar ju lite tid, så jag ville prova en enklare variant.
Ååhh Majj Gadd så gott det blev. Detta kommer jag bjuda på till förrätt till mina nästa gäster.
Låt mig presentera ”Våffellangos”


Det här behöver du: 
Våffelmix
creme fraiche
finhackad rödlök
handskalade stora räkor
stenbits rom

Vitlöksolja: 
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl matolja

Gör så här:
Grädda våfflorna en extra minut så de blir lite extra frasiga.
Låt dem svalan något, dela dem som små hjärtan. Pensla dem med vitlöksoljan.
Toppa med creme fraiche, rom, finhackad lök och räkor.

Mums.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och så torsdagstipset, 
från mig till dig. 

Nu får ni 25 % RABATT+ YTTERLIGARE 5 % på den dyraste varan. Med koden 455758 Gäller både möbler och kläder.
Denna tröjan hittade jag som jag klickade hem.
KLICKA HÄR för att komma till Ellos

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

5
4 kommentarer

OSTFYLLD KÖTTFÄRSLIMPA BAKAD I BACON

Vem gillar inte köttfärslimpa?
Tänk er då en saftig & ostfylld sådan med knaprigt bacon utanpå.
.

Recept från min bok ”Middagstipset” Fotograf : Ulrica Pousette

Det här behöver du till köttfärslimpan 5-6 personer:
1 kilo nötfärs
2 msk oxfond
salt & peppar
1 paket bacon

Fyllning:
150 gram valfri färskost ( jag valde smaksatt med paprika)
1 pkt knaperstekt bacon

Serveras med klyftpotatis / Morötter
Smörstekta champinjoner

Brunsås:
ev steksky från köttfärslimpan
4 dl vatten
1 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk  kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Rör ihop smeten till köttfärslimpan. Platta ut degen på ett bakplåtspapper alternativ på platfolie. Rör ihop den knaperstekta baconen med färskosten & fördela ut fyllningen i mitten, och forma ihop till en limpa. Klä in med bacon, och lägg sedan i ugnsfast form och ställ in i mitten av ugnen i cirka 40-50 minuter  tills köttfärslimpan är 70 grader.
Under tiden limpan är i ugnen gör du brunsåsen: 
Häll i vatten i stekpannan och skeda ur ev steksky från limpa i ugnen, häll i grädde,soya och fond i stekpanna och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott  ) önskar ni en mörkare sås droppa ner ett par droppa soyakulör i såsen.

Smaklig måltid

4
4 kommentarer

VEGETARISK GRYTA MED PAPRIKA & SOCKERÄRTOR

Måndag igen,
och då bjuder vi på något vegetariskt här på bloggen.
Denna rätten var en ”man-tager-vad-man-haver”-gryta. Det blev riktigt gott, och barnen åt med god aptit.
.


Du behöver till 4 personer:
pasta för 4 personer
olja
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 burk kokosgrädde
1 tsk sambal oelek  ( 1 msk – om du gillar hetta )
1/2 msk grönsaksfond
50 gram sockerärter
1 burk med bambuskott
1 röd paprika
10 stycken champinjoner
1 lime

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Hetta upp en stekpanna med olja, fräs löken mjuk och pressa ner vitlöken. Vänd ner kokosmjölk, sambal oelek, fond. Låt sjuda upp medan du grovhackar grönsakerna. Vänd ner den i den sjudande grytan. Dra bort från värmen och pressa ner limen under omrörning.
Vänd ner pasta, och rör runt.

Serveras genast.

 

0
2 kommentarer

VECKOMATSEDEL

REKLAM FÖR PERSONLIG ALMANACKA

 .
Godmorgon solstrålar,
Hoppas att helgen varit fin ”so far”, och ni vaknat på ert bästa humör.
Här ska vi äta frukost och sedan packar vi oss i väg mot äventyrsbadet. Jaaaay.
Men innan vi far vill jag presentera veckans matsedel som är sponsrad av Personlig Almanacka. Kika in HÄR om du också vill designa en egen
fin almanacka där du även kan planera & strukturera upp just din veckomatsedel.

.

Måndag : Vegetarisk pizza
Tisdag : Räkstroganoff med ris
Onsdag : Krämigaste lasagne
Torsdag : Biffar med chunkypesto
Fredag : Langos

 

.

Recept från min bok ”Middagstipset”- Fotograf Ulrica Pousette 

 

Till langosbrödet för 15 små langos :
25 gram jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 kokt potatis

Cirka:
7 dl vetemjöl
1 liter rapsolja till fritering

Tillbehör :
Gräddfilsås ( 1 dl gräddfil + 1 dl creme fraiche + 2 (1) klyftor vitlök och salt)
2 röd lök finhackade
räkor
1 burk Röd eller svart rom
1-2 dl lagrad ost

Gör så här:
Lös upp jästen i ljummet vatten, och rör ner salt, mosad potatis och mjöl.
Arbeta till en slät deg, som är ganska lös. Låt den jäsa i cirka 40 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord, det kan gå åt en dl mjöl för att kavla ut degen.
Dela och kavla i cirka ut degen i cirka 15 mindre langos bitar.
Låt dem jäsa igen , på ett mjölat bakplåtspapper i cirka 10 – 15 minuter.
Häll upp oljan i fritösen eller i en tjockbottnad djup kastrull och hetta upp oljan. Prova att fritera lite vittbröd, det sak bli gyllene.
Fritera sedan bröden så att de blir gyllengula och läg dem på ett hushållspapper så att lite av oljan rinner av.
Under tiden, rör ihop såsen och ställ kallt i tio minuter innan servering.

Sedan är det klart att serveras, med sås, räkor, rom, ost och toppa med lite riven ost.

* * * * * * * *

Något gott till kaffet: Sockerkakssemla

IMG_6283

Det här behöver du för att baka sockerkakssemla:
2 ägg
2 dl strösocker
½ tsk mortlade kardemummakärnor
75 gram smält smör
1 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning 
200-300 gram mandelmassa
ovispad grädde

Vispad grädde

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och vänd ner mjölken, ta bort från plattan
Smörj och bröa en form. Vispa ägg och socker poröst, blanda i de mortlade kardemummakärnorna.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, varvat med mjölkblandningen. Vispa bara tills allt blandat sig.
Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 minuter.

Ta ut och låt svalna. Du kan med fördel förbereda sockerkakan kvällen innan.
För att undvika att den smular sig brukar jag frysa in den lite snabbt. Då blir den lättare att hantera.

Dela sedan locket på sockerkakan. Gröp ut en kanal i botten där du ska lägga fyllningen.
Riv ner mandelmassan i en skål, rör ihop med någon matsked ovispad grädde till önskad konsistens.
Fyll upp kakan/ kanalen med detta. Vispa grädde och spritsa runt.
Lägg på locket och pudra över massor med florsocker.

Smaklig fika!

0
2 kommentarer

LÖRDAGSMYS


Gokväll,
.
Idag har det bara varit  jag och Melvin hemma, för Nomi sover hos kompis tills imorgon.
Så vi passade på att ha liten egentid. Vi åkte in till stan och käkade skräpmat, det blev en kebabrulle för Melvin och en gyrostallrik med pommes för mig. Mumsigt! Vi stannade till och handlade innan vi åkte hem. Det blev nästan hela kostcirkeln: Chips, läsk och så lösgodis såklart.
Är det lördag så är det. 😉

Ha en riktigt fin kväll !

0
Kommentera

PANNKAKSBRUNCH

Vaknade du tidigt idag ?
Då kan du kanske passa på att överraska familjen med en härlig pannkaksfrukost.
.

Till en himlans massa pannkakor behöver du :
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
6 eko ägg
12 dl eko standardmjölk

Gör så här.
Jag brukar göra smeten en timme innan det är dags , så att den hinner svälla tills det är dags att grädda. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, i en skål- vispa ut med lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölk och ägg och vispa till en slät smet.

Jag har inget smör i smeten, det har jag sedan i stekpannan när jag gräddar.

0
6 kommentarer