KYCKLINGBURGARE MED OST & BACON

Då var vi hemma igen efter ett mysig dygn i Karlskrona.
Ätit gott, fikat och skrattat. Så kul.

En enkel kycklingburgare med pommes.
Stek en kycklingfile med salt & lite aromat. Toppa med cheddarost. Knaperstekt lite bacon.
Stuva in allt i en burgare och servera med pommes.

Yummi

1
4 kommentarer

SCONES

Hej där bloggen,
I morgon vankas det hotellfrukost för mig & Thelma, jag fick ju en hotellövernattning av henne i födelsedagspresent. Så efter lunch drar jag mot Karlskrona, hoppas på supergod frulle imorron ( det är halva grejen med att bo på hotell )   Något som annars är minst lika mysigt & gott att göra till helgen är ”scones”. Aldrig fel att lyxa till det med hembakat.

Eller ännu hellre bli överraskad av en sambo som går upp tidigare och förbereder 😉
.


Doftar ju bara såååå gott med nybakat! 

 

Det här behöver du :
3 dl mjölk
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1-2 tsk salt

Gör så här : 
Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg . Dela degen till fyra bullar, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel.  Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 -15 minuter, eller tills de fått en gyllene färg.
Serveras genast

0
Kommentera

GOTT TILL MINGLET


Letar ni efter något gott och trevligt medan man lagar mat ? Eller som gästerna kan roa sig med tills middagen står serverad.
Då vill jag rekommendera det här.
.
Det här behöver du till din romdipp:

1/2 silverlök
2 dl smetana
1 dl gräddfil
1 tsk finrivet limeskal
1/2 msk färskpressad limejuice
1/2 dl finhackad dill
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 burk stenbitsrom eller sikrom (à ca 80 g)

Gör så här:
Finhacka silverlöken. Blanda ihop den med smetana, gräddfil, limeskal och -juice, dill, salt, peppar och rommen (spara eventuellt lite rom och dill till dekoration). Ställ i kylen till servering.

0
3 kommentarer

FRÄSCH EFTERRÄTT

Hej hej,
Jag har inte så mycket ”sockerfria” alternativ här på sajten. Och är man ute efter det så finns det många bra bloggar som är inriktade på det. Googla så finner ni 🙂  Men här kommer ett lite nyttigare förslag till efterrätt, inte helt sockerfritt såklart.
Men ett lättare alternativ.


Du behöver
Hallonkvarg
musli-smulor
hallon
kokosflarn

Gör så här:
Varva allt och servera.

0
Kommentera

GUTENMORGEN

 Gomorron vänner,
Här står onsdagsbuketten på bordet. Ett stort gäng med krispiga tulpaner.
Till mig från mig <3


Söt videljung

Jag har precis dukat bort frukosten och fått iväg barnen till skolan. De åker skolbuss varje morgon, vilket alla barn gör här ute på ”ön”.
Och nu när de är på väg, så ska jag sätta mig ner framför tv:n en stund, med mina knäckesmörgåsar och nybyggda kaffe. Idag väntar massa redigeringsjobb och gå igenom alla foton på kameran. Sen behöver jag in till stan en sväng och uträtta ärenden, så det gäller att komma igång i tid.

Vi hörs lite senare,

Kram på er.

0
Kommentera

VART ÄR SNÖN ?


Vart håller snön hus?
Jag hade verkligen velat ha några veckor med riktigt vinter. Ser fram emot kallare & krispigare väder, skridskoåkning, pulkaåkning och att bara kunna grilla korv medan snön ligger som ett täcke på marken. Känns liksom inte som om man kan börja längta efter våren innan dess. Bilderna ovan är från förra året, dagen innan vi började fota för julboken. Förra året var det också väldigt regnigt och grått, men som sagt precis innan vi skulle börja fota för boken kom till slut snön. Gissa om vi var glada! Gör man en julbok så är ju snön ganska viktigt. 😉

Men men… ingen snö än på länge om man ska tro på SMHI.
Och nu ska jag dyka ner i månadens pappersarbete,

Hoppas ni får en riktigt trevlig kväll.

 

0
4 kommentarer

KÖTTFÄRSSÅS Å SPAGETTI

Köttfärssås å spagetti . . .
När barnen får välja, och de får de på måndagar när de kommer hem igen ♡

En helt vanlig köttfärssås:
smör
500 gram blandfärs
1/2 msk tomatpure
1 burk med tomatkross
1 burk med champinjoner
2 dl creme fraiche ( paprika & chili )
1 msk kinesisk soja
1 msk kalvfond
1 skvätt med ketchup
salt & peppar
.

Gör så här: 
Hetta upp en panna med smör. Fräs färsen klar. Vänd ner tomatpure och låt fräsa runt.
Vänd sedan ner krossade tomater, svamp, crème fraîche. Låt sjuda upp och smaka sedan av med soja, fond ketchup och salt & peppar.
Låt puttra några minuter innan den är klar att servera.

Smaklig måltid.

2
4 kommentarer

SKAKA LIV I YOUTUBE ?

Hej där raringar,

Nu är jag hemma och har landat efter en rolig och intressant Stockholmsresa. Förutom att jobba med boken har vi också varit uppe för att lära oss mer om rörligt material, allt från filmning till att klippa & redigera film. Som ni vet har jag ju en lite youtube-kanal, men just då fanns varken tid eller kunskap att jobba vidare med den. Ni ska veta vilken tid det tar att faktiskt klippa och redigera videos…. Blir lite lätt svettig av att bara tänka på det. Haha.  Men nu när vi fått lite mer kunskap, tips på bättre program och tips & trix så känner jag lite för att kanske skaka liv i den igen,

Vad tror ni om det? 


.

 

.

Och vad vill ni isåfall se på kanalen ?
Är det bara matlagning & bakning eller tycker ni att vi ska varva in reseskildringar och vanliga vloggar?
Jag tänker kanska lite inredning / hemma hos/ eller bara vanliga söndagsutflykter vi gör ?
Berätta här i kommentarsfältet….
,

Och just de ja, KLICKA HÄR för att följa.
Glöm inte prenumerera 
.

Puss & Kram

0
21 kommentarer

VECKOMATSEDEL

REKLAM FÖR PERSONLIG ALMANACKA

 .
Gutenmorgen,

Söndag igen, då vill jag bjuda er på min veckomatsedel. Själva ska vi precis äta hotellfrukost och sedan ska jag iväg på helgens sista möte.
Men innan dess vill jag presentera veckans matsedel som är sponsrad av Personlig Almanacka. Kika in HÄR om du också vill designa en egen
fin almanacka där du även kan planera & planera upp din veckomatsedel.

Måndag : Thelmas veganska gryta
Tisdag : Lax i citronsås med kräftstjärtar 
Onsdag : Kasslergratäng med pizzasmak
Torsdag : Färsbiffar med grönpeppar 
Fredag :  Kycklingburgare

IMG_9849

Till 4 burgare:
600 gram kycklingfärs
paprikapulver
salt
peppar

4 hamburgerbröd
sallad
tomat
lök
knaperstekt bacon

Currydressing:
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
1 tsk chilisås
1/2 msk curry
cayennepeppar
salt

Gör så här:
Rör ihop currydressingen och ställ kallt.
Rör ihop färsen med kryddor och forma till kycklingburgare.
Stek dem klara på medelstark värme och servera dem i bröd med tillbehör och krispiga pommes.

Bacon och kyckling tillsammans med curry är en finfin kombo.

* * * * * * * * *
Något gott till kaffet : Marssnitt
img_5408

Det här behöver du till cirka 40 st Marskakor:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 Mars

Gör dina Marskakor så här:

Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och grovhacka marsen. Gör en grop på längden och fyll med med grovhackad mars.

Nyp ihop & baka in chokladen och ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.

Goda att både äta kalla & ljumna.
Kan frysas

 

0
Kommentera

STOCKHOLMSBLOGG

Hej där,

I går kom vi fram till huvudstads klockan ett. Jag åkte direkt till Bonnier och mötte upp bästa bokgänget.
Min redaktör Kerstin, bästa Zahraa, min fotograf Ulrica, min formgivare Lisa och vår duktiga matstylist Anna. Vi hade uppstartsmöte för den nya boken, vi fick alla deadlines, fotoschemat och datum. Nu vet jag att boken kommer vara ”klar” i April, och släppas den 4 augusti.  Det är lång tid däremellan, men det är så med en bok. Det är många som ska jobba med den innan den kan ges ut. Men det känns så sjukt spännande.


Vi var framme & incheckade på hotellet vid sex-tiden,
bara att byta kläder och fräscha upp sig innan jag drog iväg till middagen.

Mysigt med kakelugn i rummet. Det är roligt att bo på olika hotell, jämföra och betygsätta frukostar.
Är det så att ni önskar tips på riktigt bra hotell i Stockholm så är det bara att hojta till. Tror jag bott på de flesta snart 😉
.

Utsikten från vårt rum. Jag tycker att Stockholm är vackert, alla årstider
och jag älskar att åka upp hit några gånger om året. Men tacka vet jag att bo på landet, med havsdoften, naturen och massor med djur runt omkring husknuten.
.

Middagen blev i gamla stan på Aifur ( E-typs restaurang )
Ni kan se klippen från igår på min Instagram @jennysmatblogg 
Väldigt annorlunda och spännande restaurang, i vikingatema.


Efterrättsmenyn ( vi valde bärpajen och pairfait )Lika roligt som det är att prova olika hotell när man är ute och reser så tycker jag det är roligt med olika restauranger. Och ikväll blir det att prova ännu en ny, men då blir det Drottninggatan.
.

Hotellfrukost, och några timmar senare drog vi och fikade.


Min bulle var sååå god. Jag har en svaghet för riktigt flottiga och söta-karamelliserade vetebullar.
Denna tror jag bagaren hade dränkt med extra socker och smör. Det finns liksom inget tråkigare än torra bullar.
:

Nu blir det lite jobb innan vi drar iväg på middagen,
men häng med mig på Instagram vetja. KLICKA HÄR 

0
1 kommentar