Då var det måndag och ny vecka igen. Idag kommer barnen äntligen hem igen, så ikväll blir det spagetti & köttfärssås precis som de önskat. Helgen som gått var sååå lugn och nice. Hade Thelma här med hennes kompis och i Söndags tog vi sovmorgon och drog sen bort till IKEA för att käka brunch. Gillar verkligen helger som är lugna, samtidigt som jag gillar helger som är fullbokade också.
Det bästa är väl just kanske dessa kontraster.
En färgglad härlig bukett fick flytta in.
Man blir så glad av lite färg, och får lite extra vårlängtan.
.
Men har ni sett dessa snygga nyheterna från IDEAL ?
Hur ”vårfina” liksom? Min favorit blev det lila skalet.
Fast det bästa och smartaste tror jag är denna magnetfunktionen mellan skal och ”korthållare”
Så smidigt och lätt att ha med sig korten nu. .
Och som av en överraskning till er, så har jag en GRYM rabattkod nu.
Nu får ni 15 % på HELA köpet hos Ideal, med min kod: JENNYSMATBLOGG KLICKA IN HÄR och kolla bland just dina favoriter.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning.
Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor – stek på medelstarkvärme, några minuter tills kycklingen fått färg. Gör såsen : blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad eller tunt skivad vitlök med finhackad chili. Blanda ner nudlar, hackad vårlök , och groddar och fräs med lite mer olja , rör sedan ner såsen och fräs ett par minuter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem , låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.
Ställ ugnen på 160 grader och smörj en form 20*20 cm .
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke. Smält chokladen över ett vattenbad, medan du vispar det mjuka rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet. Vänd ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen och blanda sist ner de hackade choklad bitarna. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 30- 45 minuter.
Tid är beroende på hur kladdig och krämig du vill ha den.
Hej,
Ni har väl inte missat att BLOGGEN finns även på Instagram
Med massa uppdateringar. In och följ den vetja: @jennysmatblogg
<3
För att se ”Instastorys” så klickar ni alltså på min profilbild.
Där lägger jag ofta upp små videos/ frågestunder / omröstningar som liksom är lite för små för att hamna på bloggen. Det blir lite bakom kulisserna när jag lagar mat, eller är ute och reser.
Så vill ni hänga mer så hittar ni mig här:
@jennysmatblogg
Hoppas ni haft en härlig lördags, so far. Solen har kikat fram här i omgångar under dagen. Men inte tillräckligt mycket för att jag skulle ge mig ut och jobba i trädgården. Åkte in till stan istället och handlade maten & lördagsgodiset till mellokvällen.
Spännande!
Startfältet ser ut följande:
1. ”Troubled waters” – Victor Crone
2. ”Talking in my sleep” – Paul Rey
3. ”Move” – The Mamas
4. ”Winners” – Mohombi
5. ”Brave” – Hanna Ferm
6. ”Vamos amigos” – Mendez feat. Alvaro Estrella
7. ”Bulletproof” – Dotter
8. ”Take a change” – Robin Bengtsson
9. ”Shout it out” – Mariette
10. ”Boys with emotions” – Felix Sandman
11. ”Kingdom come” – Anna Bergendahl
12. ”Vem e som oss” – Anis Don Demina
Omelett funkar lika bra till frukost, brunch och lunch.
Lätt att göra, billigt och gott.
Kan det bli bättre ?
Det här behöver du:
3 ägg
2 msk vispgrädde
salt & peppar
några körsbärstomater
1 avokado
rödlök
1/2 dl riven ost
Lite örter
Gör så här:
Knäck äggen i en skål, vänd ner grädden. Salta & peppar och vispa ihop med en gaffel,
Fräs tomaterna i en stekpanna. Vänd ner äggbladningen.
När omeletten nästan stannat, riv över en god ost, skiva över en mogen avokado, lite rödlök och toppa med örter.
Låt allt bli varmt och osten smälta.
Vik sedan omeletten och servera med en sallad.
.
Bokrean är just nu i fullgång som ni säkert vet. Både på nätet och i butik. Mina böcker är billigast på nätet. Så är det någon som vill fynda böcker ska man ju helt klart göra det just nu. Just nu kostar min inbundna ( hård pärm) Middagstipset bara 79 : – stycket Ord. 183 :-
Priset gäller bara nu under bokrean, sedan kommer det höjas igen. Så vill ni fynda , kanske ge bort i present till någon ni tycker om eller snart fyller år , så hittar ni den :
Fredag it is. Yap.
Ikväll kommer Thelma och Emma hit och ska äta tacos med oss. Mys.
Men för er som inte planerat att käka taco, så kanske denna gryta med fläskfile kan vara något för er.
.
Du behöver: 1 putsad fläskfile
smör
salt & peppar
Gör så här :
Skiva fläskfilen i cm-stora medaljonger.
Stek dem i smör med salt & peppar, tills de får färg. När de är klara lägg dem på en tallrik och börja med såsen nedan. .
Det här behöver du till såsen:
4 msk smör
4 msk vetemjöl
8 dl vatten
3 msk kalvfond
1/2 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja
1/2 msk rödvinbärsgelé
nymald vitpeppar & salt
Gör så här: Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och se till att det blandar sig väl. Tillsätt vattnet lite i taget under ständig vispning. Låt såsen koka upp mellan varje spädning.Tillsätt fonden, grädde och soja. Låt såsen småkoka i 5 minuter. Rör då och då. Rör ner svartvinbärsgelén, Smaka av med peppar och salt. Vänd allt över köttet och låt sjuda ihop i fem minuter, skulle såsen kännas för ”tjock” rör då ner mer vatten. Lägg i köttbitarna och låt allt sjuda upp tillsammans i fem minuter.
Går det verkligen att göra raggmunkar i våffeljärnet undrar ni ? Jajamän, det funkar alldeles ypperligt. Och gott blir det!!
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Ett annat tips kommer här eftersom ELLOS har grymmaste erbjudandet nu. Så är det ett särskilt plagg du letar efter, en möbel eller något inom parfym och skönhet. Passa på HÄR, några av mina favoriter är dessa här nedan :
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
.
Det här behöver du till 4-5 personer: 10 stora potatisar fast sort ( minst 800 gram ) 6 dl mjölk 2 1/2 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk salt smör till stekning.
Gör så här: Skala & riv potatisen ner i en bunke. Jag valde de mindre hålen på rivjärnet. Vispa ut mjölet med lite mjölk i taget till en klumpfri smet, och vispa ner resten av mjölk och ägg, salt. Blanda ihop mjölksmeten med de rivna potatisen. Hetta upp våffeljärnet med smör och fyll på med ca: 1 dl smet, grädda raggmunksvåfflorna i några minuter. De ska få vacker färg. Klart att servera. Gärna med bacon & lingonsylt.
Hej hej,
.
Helgblommorna fick flytta in redan idag. <3
Jag köpte en dubbel bukett med rosor på Ica, får se om jag har tur så att de är fina länge. I dag började jag dagen med att stiga upp tidigt, kanske inte helt frivilligt. Men H´s alarm ringde & ringde så den väckte mig, ( har jag nämnt att jag inte är morgonpigg? ) men jag tassade upp iallafall och åt frukosten i ottan. Sedan har jag fått massor gjort, betat av mailen, fotat samarbeten och ringt och jagat mina hantverkare… Haha. Och nu har jag precis diskat undan lunchen och ska ge mig in till stan och uträtta ärenden.
Ville bara kika förbi er och önska er en trevlig lunch.
Gillar ni soppor?
Jag äääälskar det, tycker det är både roligt att koka och så gott att äta.
Bästa är att man kan koka dubbla portioner och frysa in, till dagar när det är lite stressigare.
Här kommer en superdupergod vegetarisk soppa.
Det här behöver du :
1 gul lök
1 msk tomatpure
1 förpackning passerade tomater (à 500 g) 1 förpackning krossade tomater 5 dl vatten 2 msk grönsaksfond ( alt. kyckling ) 1 nypa strösocker timjan 1 förpackning förkokta kikärtor 1 röd paprika svarta oliver Valfri rostade nötter
Gör så här: Skala och hacka löken. Fräs den i en kastrull i oljan och rör ner tomatpurén efter någon minut och fräs ytterligare ca 1 minut. Tillsätt passerade, och krossade tomater, vatten fond och lite timjan. Vänd ner kikärtor, skiva ner paprikan och vänd ner svarta oliver i soppan. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Toppa med lite rostade nötter. ( Och gärna smulad fetaost om ni har det hemma )