CHIPSKVÄLL


Godkväll,
Extra härligt med helg nu tycker jag. Vi har ställt in helgens planer och det blir en helg hemma. Förhoppningsvis med lite trädgårdsfix och grillning imorgon.  Men ikväll lagade jag tacos med barnen, plus ett par av deras kompisar som blir här i helgen. Vi hjälptes åt att hacka grönsaker och duka fint. Tänk att det alltid är lika festligt med tacos. Disken fick jag ta själv tydligen ;-), men nu har jag röjt köket och dukat fram chips till kvällens Talang.
Fördelen med att gilla lite annorlunda chips är att man får ha dem helt för sig själv… haha. Jag är ju en ”salt & vinäger-ätare”. Sjukt goda, kan ju trycka en hel påse själv. Så syrliga & salta liksom bästa kombon.

Önskar er en fortsatt fin kväll,

0
Kommentera

TACO-KÖTTFÄRSSÅS

I vår familj älskar vi ju allt med taco.
Brukar fräsa upp dubbelt så mycket tacofärs på fredagarna, för att laga något annat med på lördagarna.
Typ som: Fyllda tacofrallor , tacopaj, tacolasagne, tacosoppa, taco- & potatisgratäng, 
tacopizza  och så klart tacoköttfärssås. Denna är så enkel att göra, och blir så god.


Det här behöver du:
600- 700 gram färdig stekt tacofärs
5 dl creme fraiche
1 msk chilisås
2 msk ketchup
1 tsk kinesisk soja
( salt & peppar )
.

Gör så här; 
Fräs upp tacofärsen, rör ner crème fracihe, chilisås, ketchup och soja.
Låt det sjuda upp. Smaka av med salt & peppar.

Servera med en god pasta.

5
Kommentera

Dukat för påsk


Hej hej,
Hur har ni det i blåsten? Här i Kalmar blåser det storm. Huajeda mig.

Det  är en ju en stund kvar till påsk.  Men jag fick så söta påskharar av Jacob & Klara sist vi hade familjemiddag.
Så jag ville ju använda dem med en gång, så nu står de framdukade i väntan på påskdukningen.


Köpte mig även lite mini-påskliljor, på blomsterhandeln för att följa temat.
Och doftljusen jag fyndade på HM matchande ju fint till påskhararna. Så nu är vi ju lite redo för det också.
I går kväll satt jag och nätshoppade lite nya vårkläder, så trött på hela min svart/gråa -garderob just nu.
Nu ska jag bara ta lunchpromenaden med Challe, sen blir det att handla mat för veckan & helgen.

Kram så hörs vi snart.

0
3 kommentarer

PANKOPANERAD RÖDSPETTA

Godkväll, 
Nu är jag hemma efter en dag med möten på stan och även ett frisörbesök.
Ska upp och fota för boken i Stockholm nästa vecka, så ville få ordning på barret innan dess. Fick igår två olika förslag på omslag till boken.
Såååå fina bägge två, vill ju visa er redan nu. Men ni får snällt vänta några månader till.

Här kommer istället en urgod fiskrätt.
Varsågoda.

Detta var en perfekt kylskåpsrensning. Lite kall kokt potatis stektes upp med kryddor. Och en klick med skagenröra fick bli ”såsen.
Mums.

Till paneringen:
5 bitar med rödspätta
1 dl vetemjöl
2 vispade ägg
1 dl panko

Gör så här:
Doppa ner filéerna ( bägge sidor)  i först mjöl, sedan ägg och sist panko.
Stek fileerna i rikligt med smör.

0
8 kommentarer

NYHETER FRÅN IDEAL OF SWEDEN

 REKLAM FÖR IDEAL OF SWEDEN

Hej där,


Då var det måndag och ny vecka igen. Idag kommer barnen äntligen hem igen, så ikväll blir det spagetti & köttfärssås precis som de önskat. Helgen som gått var sååå lugn och nice.  Hade Thelma här med hennes kompis och i Söndags tog vi sovmorgon och drog sen bort till IKEA för att käka brunch. Gillar verkligen helger som är lugna, samtidigt som jag gillar helger som är fullbokade också.
Det bästa är väl just kanske dessa kontraster.


En färgglad härlig bukett fick flytta in.
Man blir så glad av lite färg, och får lite extra vårlängtan. 

.
Men har ni sett dessa snygga nyheterna från IDEAL ?
Hur ”vårfina” liksom? Min favorit blev det lila skalet.


Fast det bästa och smartaste tror jag är denna magnetfunktionen mellan skal och ”korthållare”
Så smidigt och lätt att ha med sig korten nu.
.

Och som av en överraskning till er, så har jag en GRYM rabattkod nu.
Nu får ni 15 % på HELA köpet hos Ideal, med min kod: JENNYSMATBLOGG
KLICKA IN HÄR 
och kolla bland just dina favoriter.

0
Kommentera

VECKOMATSEDEL

Morrn, 
Här kommer veckomatsedeln.
.
Måndag : Champinjonsoppa med varma vitlöksbröd
Tisdag Räk- & citronpasta 
Onsdag : Mousakka med färgglad sallad 
Torsdag Shepherd Pie 
Fredag Min godaste Pad Thai

Padtai Pad Thai

 

Det här behöver du för att laga denna thailändska maträtt :


3 kycklingfileer
300 gram nudlar / risnudlar
2 gul lök
3 vårlökar

Pad Thai såsen:
1  msk fisksås
1 1/2 msk ostronsås
1/2 msk kinesisk soja
3 vitlöksklyftor
3 msk vatten
saften av 1 lime
1- 2 chilifrukter
1 tsk med socker

2 1/2 dl  groddar
2 ägg (lättvispade)

Garnering : Hackad färsk koriander & hackade jordnötter

Gör Pad Thai så här : 

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning.
Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor – stek på medelstarkvärme, några minuter tills kycklingen fått färg.  Gör såsen : blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad eller tunt skivad vitlök med finhackad chili. Blanda ner nudlar, hackad vårlök , och groddar och fräs med lite mer olja , rör sedan ner såsen och fräs ett par minuter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem , låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.

Klart att servera.

* * * * * * * * *

Något gott till kaffet:

Nybakade varma brownies, med chokladcrips 

kla (1)

Det här behöver du :

Smör & ströbröd till formen
3/4 dl vetemjöl
2 1/2  msk kakao
1 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad
3 ägg
2 3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
140  gram rumsvarmt mjukt smör
100 gram hackad valfri kvalitetschoklad

Gör så här :

Ställ ugnen på 160 grader och smörj en form 20*20 cm .
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke. Smält chokladen över ett vattenbad, medan du vispar det mjuka rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp.  Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet. Vänd ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen och blanda sist ner de hackade choklad bitarna. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 30- 45 minuter.

Tid är beroende på hur kladdig och krämig du vill ha den.

 

0
Kommentera

INSTAGRAM

Hej,
Ni har väl inte missat att BLOGGEN finns även på Instagram
Med massa uppdateringar. In och följ den vetja:
@jennysmatblogg

<3

För att se ”Instastorys” så klickar ni alltså på min profilbild.
Där lägger jag ofta upp små videos/ frågestunder / omröstningar som liksom är lite för små för att hamna på bloggen. Det blir lite bakom kulisserna när jag lagar mat, eller är ute och reser.

Så vill ni hänga mer så hittar ni mig här:
@jennysmatblogg

<3

0
Kommentera

LÖRDAGSGOTTIS

 

Hej där,

Hoppas ni haft en härlig lördags, so far. Solen har kikat fram här i omgångar under dagen. Men inte tillräckligt mycket för att jag skulle ge mig ut och jobba i trädgården.  Åkte in till stan istället och handlade maten & lördagsgodiset till mellokvällen.
Spännande!

Startfältet ser ut följande: 

1. ”Troubled waters” – Victor Crone
2. ”Talking in my sleep” – Paul Rey
3. ”Move” – The Mamas
4. ”Winners” – Mohombi
5. ”Brave” – Hanna Ferm
6. ”Vamos amigos” – Mendez feat. Alvaro Estrella
7. ”Bulletproof” – Dotter
8. ”Take a change” – Robin Bengtsson
9. ”Shout it out” – Mariette
10. ”Boys with emotions” – Felix Sandman
11. ”Kingdom come” – Anna Bergendahl
12. ”Vem e som oss” – Anis Don Demina

Nå vilka hejar ni på ?
.

0
8 kommentarer

OMELETT MED AVOKADO

Omelett funkar lika bra till frukost, brunch och lunch.
Lätt att göra, billigt och gott.
Kan det bli bättre ?

Det här behöver du: 
3 ägg
2 msk vispgrädde
salt  & peppar
några körsbärstomater
1 avokado
rödlök
1/2 dl riven ost
Lite örter

Gör så här:
Knäck äggen i en skål, vänd ner grädden. Salta & peppar och vispa ihop med en gaffel,
Fräs tomaterna i en stekpanna. Vänd ner äggbladningen.
När omeletten nästan stannat, riv över en god ost, skiva över en mogen avokado, lite rödlök och toppa med örter.
Låt allt bli varmt och osten smälta.
Vik sedan omeletten och servera med en sallad.

3
Kommentera

BOKREAN 2020

 REKLAM FÖR MIN BOK

 


Tjingeling från ett soligt Kalmar. 

.
Bokrean är just nu i fullgång som ni säkert vet. Både på nätet och i butik. Mina böcker är billigast på nätet. Så är det någon som vill fynda böcker ska man ju helt klart göra det just nu.  Just nu kostar min inbundna ( hård pärm) Middagstipset bara 79 : – stycket Ord. 183 :-
Priset gäller bara nu under bokrean, sedan kommer det höjas igen. Så vill ni fynda , kanske ge bort i present till någon ni tycker om eller snart fyller år , så hittar ni den :

❤️ HÄR  ❤️

 Andra böcker som jag också har gett ut är
Baka med godis
och
Jennys Jul

❤️ ❤️ ❤️

0
Kommentera