God eftermiddag, .
Jag slängde ihop lite plättar mellis idag, hittade en burk med Keso i kylen som snart skulle gå ut.
Detta blev bara så gott! Man kan lätt göra detta till LCHF, om man önskar.
Inte så snyggt på bild, men väldans gott i magen Önskar ni göra dem LCHF, byt ut vetemjölet mot 1 msk fiberhusk. Stek dem i kokosolja, och servera med färska bär.
.
Det här behöver du till 8 -10 plättar:
1 burk med naturell keso ( 250 )
2 ägg
3 msk vetemjöl
en nypa salt
.
Serveras med vispad grädde & sylt.
. Gör så här: Rör ihop keso med ägg och vetemjöl. Smaka av med lite salt.
Hetta upp en stekpanna och och stek upp plättarna ett par minuter på varje sida.
Servera genast med sylt & grädde.
Godmorgon,
Är ni kanske hemma från jobbet och har gott om tid just nu.Då kan det ju vara perfekt att laga storkok, inför mer stressade veckor. Med läxläsning, fritidsaktiviteter och möten.
Jag tillhör dem som ÄLSKAR att koka grytor för att sedan frysa in.
All mat går att frysa in såklart, men det blir ju mer eller mindre gott att tina upp.
Här kommer mina favvisar.
Det här behöver du:
ca 350 g grönkål ca 500 g brysselkål olivolja (till stekning) 1 apelsin ca 50 g pinjenötter 1 granatäpple
Gör så här: Repa grönkålen från stammen, skölj sedan i kallt vatten och torka i salladsslunga. Dela brysselkålen och stek dem på båda sidor i lite olja i en panna tills de mjuknar. Låt dem få lite färg utan att bli brända. Skala apelsinen och ta bort även det vita. Skär ut skinnfria klyftor med en vass kniv, se tipset nedan. Rosta pinjenötterna i en torr varm panna tills de får lite färg, men se upp så att de inte blir brända! Dela granatäpplet och kärna ur det genom att slå hårt med en träslev på skalet så att kärnorna lossnar och faller ner i en bunke. Lägg upp grönkålen i botten på en skål. Fördela brysselkålen över grönkålen och lägg ut apelsinklyftorna.Toppa med pinjenötter och granatäppelkärnor.
Gör så här:
Rör ihop och ställ kallt fram till servering.
Gör så här :
Rör ihop ingredienserna till hamburgarna, låt stå en timme i kylen innan du formar burgare och steker dem klara.
Jag vill ha mina lite rosa i mitten – men det är en smak sak.
Servera med bröd , grönsaker och en god dessing.
* * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Äppelkaka
Det här behöver du till en form 30*25 cm: 225 gram smör
5 dl socker
4 små ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 äppel
Kardemumma och Pärlsocker
Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen. Smält smöret i en rymlig skål i micron eller en kastrull på spisen.
Ta ut & låt svalna något, rör ner socker och ägg till en jämn smet och sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och rör ihop. Häll upp i formen 30 *30 cm , och skala sedan äppel och skiva dem tunt. Tryck ner dem i ett fint mönster i kakan strö över kardemumma och strössla över pärlsocker. Ställ in äppelkakan i mitten / eller lite lägre och grädda 30- 45 ( beroende på ugn) minuter tills kakan fått fin färg och stannat till sig. Skär sedan upp den när den svalnat något, pudra över florsocker och servera med en klick vaniljsås.
Hej,
Här kommer lite bilder från helgen som gått.
Vi hade som sagt inte hunnit nås av nyheten att man skulle undvika resande även inom landet. Vi åkte hemifrån tidigt i fredags och missat att hålla oss uppdaterade. Men vår helg bestod av jobb i studion och sedan häng på hotellrummet. Det har med andra ord inte gått någon nöd på oss. Vi har undvikit folksamlingar, inte tagit i hand och valt att hålla avstånd från folk på stan.
Boken är nu så pass klar att alla bilder & recept är satta. Känns så pirrigt. Boken kommer bli så fin.
Jag sitter nu här på vägen hem och filar på förordet.
.
Och här bodde vi i helgen
.
Stor härlig balkong så att vi kunde njuta av kvällssolen .
Vi fick två fina kvällar här. Helt ljuvligt.
Något som var ännu ljuvligare var frukosten.
Ingen frukost buffe ( så klart ) utan man fick beställa in det man önskade.
En fantastisk frukost fick avsluta vår lite annorlunda helg i Stockholm.
Nu är det hem och damma av grillen. Blev så sugen på att grilla lite, vädret är ju helt fantastiskt idag.
Hej
Just nu sitter jag i bilen på väg upp mot huvudstaden. Ska snart stanna till och äta lite frukost/lunch.
Det lilla man kan göra nu för att få Sverige att fortsätta rulla är att stödja restaurangägarna, detta genom att äta ute/alternativt beställa med sig Take away. De flesta restaurangägare är så utsatta nu och behöver varenda beställning för att få det att gå runt. Så det är vad jag kommer göra även resten av veckan. Igår var jag & Nina i Nybro och käkade, väldigt trevlig lunchbreak och såklart för att gynna våra småföretagare. I helgen är vi som sagt i Stockholm, där vi bokat in restauranger, planerar fik – och så har vi bokat nytt hotell för denna gången. Följ mej på Instagram så kan ni se vilket det blev.
.
Och eftersom våra semesterplaner utomlands blev omkull svepta, så har vi roat oss med att boka flera trevliga utflykter/boende hemma i Sverige. Även här för att stötta, och såklart vill jag se upptäcka mer guldkorn här hemma. Bland annat har jag och H ett par spa-dagar inplanerat, sen har vi bokat en hel helg med Glamping för oss & barnen ( de är så taggade ) + vovve. Nu funderar jag på ännu mer ställen nära Kalmar / Öland – hemester är väldigt trevligt tycker jag. Att bara få komma iväg, äta gott, kanske spa:a och sedan ha en tjugo minuter hem. Hur smidigt?
.
Vi planerar att dra iväg en vecka med husbil, och upptäcka mer av vårt vackra land och trevliga campingplatser.
Där tar vi gärna emot tips, bästa /roligaste campingplatserna ( gärna med närhet till havet )
Vi kan tänka oss att åka ner mot Skåne, Västkusten men även uppåt landet. Kom gärna med massa förslag!
.
Föresten jag har äntligen fått tummen ur- nu har jag anmält mig till blodgivare. Ska försöka få med mig H också. Han är dock väldigt spruträdd… Men vem är inte det? Min uppmaning till DIG, är att anmäl dig DU oxå. Det är blodbrist på många ställen i Sverige nu.
.
Pssst. andra saker du kan göra för att stödja nu. Ge bort presentkort på till frisören/ manikyr/ restauranger / butiker & hotell.
Som även kan lösas in till och efter sommaren <3
Slängde sedan ihop en sååå god omelett till frukost. Kommer nog vara mätt över lunchen också.
Yummi
.
Det här behöver du:
3 ägg
2 msk vispgrädde
salt & peppar
2 bitar klippt rökt skinka
skivadtomat
1 dl riven ost
Gör så här: Knäck äggen i en skål, vänd ner grädden. Salta & peppar och vispa ihop med en gaffel. Värm upp en panna med smör och vänd ner äggblandningen. Skiva ner tomat, skinka och låt den fräsa en stund. Sist när omeletten börjat stanna river du över massa god ost. När omeletten är genomstekt vänder du upp den på en tallrik med lite goda grönsaker. Smaklig måltid.
Tack så mycket för alla tips på restauranger i Stockholm. Vi ska nog hinna med att prova ett par stycken av dem iallafall.
För att gynna restaurnagägarna där ute så hämtar vi hämtmat MINST en gång i vecka. Jag är inte speciellt rädd för att äta inne på restaurangen heller. Men pizza är mysigast att käka hemma.
.
Kan det bli för mycket ost på pizza?
Nix, jag tror inte det.
. Försöker ni också att tänka på att hämta mat från er favoritkrog ?
<3
Tjingeling, Lyssnar på nyheterna samtidigt som jag skriver till er, och detta hemska virus har verkligen satt klorna i världen. Nu stänger de ner hela Las Vegas. Jag undrar bara hur det blir med barnens skola ? Själv tillhör jag den som INTE vill att grundskolorna ska stängas. Men vi måste ju kämpa på tillsammans, och detta lär vi väl få reda på inom kort. Hoppas ni är rädda om er därute, och sträcker ut en hjälpande hand till de som behöver hjälp.
Nu över till något helt annat. För jag gjorde en sådan jäkla god räkmacka igår, med ett berg av handskalade räkor såklart. Jag köpte med mig ett nybakat surdegsbröd från bageriet, kokade ett par ägg och lade som grund. Hade lite krispig sallad, massvis med räkor, en rejäl klicka majonäs, en skiva citron, dill och så gurka och tomat till detta. Tror jag kommer vara mätt fram till lunch på denna.
Sällan jag gör räkmackor hemma, det brukar vara det jag beställer när jag går ut och fikar. Men detta ska göras oftare.
.
Oftast har jag isbergssallad, gurka, tomat som grund.
Sen tar jag lite vad som finns till hands. Kanske lite avokado, lite matvete. Och det är jättegott att tärna ner fetaost ( eller brie ), nötter, lök, och paprika. Toppa med lite olivolja, flingsalt och klipp över örter.