HALLOUMI- & POTATISBULLAR

Dessa goda halloumibullar är så enkla och omtyckta.
Och barnen gillar dem också, inte alls svårt att äta vegetariskt då!
Mums.

Det här behöver du: 
1 kg mjölig potatis
3/4 dl mjölk
1 ägg
200 gram riven halloumi
4 -6 msk vetemjöl
2 msk smör
1 tsk salt
lite peppar
ströbröd

Gör så här:
Skala och skiva potatisen. Koka skivorna i saltat vatten. Häll av vattnet & mosa potatisen med potatiskross eller elvisp. Riv osten på ett rivjärn. Tillsätt mjölk, ägg, halloumiost, vetemjöl, smör, salt och peppar. Forma till bullar och panera dem i ströbröd. Stek dem tills de blir gyllene och servera dem med knaperstekt bacon.

 

4
Kommentera

VECKOMATSEDEL

Här kommer veckomatsedeln i vanlig ordning.

.

Måndag: Pasta med mustig tomatsås ( veg )
Tisdag Frasig fisktacos
Onsdag Köttfärslimpa fylld med chilicheese
Torsdag LCHF-Kyckling med limesallad
Fredag Grillade fiskknyten


Till fyra knyten behöver du : 
kokt potatis
4 bitar lax
4 bitar torskrygg
körsbärstomat
2 gula lökar
dill
olivolja
flingsalt & citronpeppar

Gör så här: 
Skär fisken i mindre kuber och blanda allt i en salig röra.
Fyll sedan folie paket med allt gott.
Släng på grillen i 10 minuter eller tills fisken är genomstekt.

Servera med en klick aioli.

* * * * * * * *

Något gott till kaffet : Kladdkakesandwich med oreosmakKladdkakssandwich recept

Jag valde oreosmaken denna gången, jag tyckte den var god att ha som fyllning. På minner lite om Marabou digestiv.
Det här behöver du :
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
4 msk kakao
100 gram smör

Tryffelfyllningen
200 gram valfri choklad
knappt 1/2 dl vispgrädde
1 tsk honung
1 msk smör

Gör så här: 
Ställ ugnen på 150 grader.  Klä en form med måtten 25*35 med bakplåtspapper.
Smält smöret till kakan, och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, och blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smeten. Man ska inte vispa, tillsätt sist smöret och häll sedan upp i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 – 40 minuter, håll koll så att den inte blir bränd. Låt sedan kakan svalna i kylskåpet i några timmar.
Gör tryffeln, genom att hacka chokladen, koka upp grädden, och ta bort från plattan- vänd ner chokladen och rör tills chokladen har smält, vänd i en msk smör och honung och rör tills smten är blank. Ställ svalt gärna ett par timmar.
Dela sedan kakan på mitten, är den ojämn på några ställen kan du jämna till dem med ev kniv så att de är på ett ungefär lika tjocka.
Bred ut fyllningen över ena kakan och lägg den andra över som ett lock. Ställ in i frysen ett tag- ett par timmar eller över natten. För att det ska bli lättare att skära fina bitar.
Dela sedan kakan i fyrkanter och sedan lä diagonalen så att de ser ut som små söta sandwich.

Mums.

 

 

0
Kommentera

GRYMMA HAMBURGARE MED PICKLAD RÖDLÖK

Vi hade så himla fint väder igår också. Så ja… vi grillade igen!
Riktigt stora burgare med extra allt, det kan vara bland det bästa som finns.
.

Hemgjord Picklad lök är något man borde ha i kylskåpet hela sommaren.
Här kommer mitt recept.
.

Det här behöver du
2 stora rödlökar
3 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
1 dl ättikssprit 12 %

Gör så här:
Skär rödlöken tunt,
Mät upp vatten, socker & ättika i en kastrull och låt sjuda upp.
När den svalnat så häll över löken. Och förvara i en burk med lock.
Allra godast efter en dag eller två då den blivit mjuk och alla smakerna trängt in.
Förvaras i kylskåp.


Vi grillade på dessa 200 grammare.
Fy tusan vad mätta vi vart sen.
.

0
3 kommentarer

IDEAL OF SWEDEN 70 % rabatt

 REKLAM FÖR IDEAL OF SWEDEN


Hej där,

Denna tiden är jag nog inte ensam om att fixa hemma och sitta och klicka hem saker jag ”villhöver”. Och detta vill ni inte missa hörrni! För här kommer jag förbi med ett supererbjudande, just nu har Ideal Of Sweden upp till 70 % rea på sina snygga produkter. Och med min kod ”JENNY15” får ni ytterligare 15 % på detta! Kolla in detta matchande set, hur fiiint?
<3

Denna snygga flaskan är ett samarbete med Glacial, för att på ett snyggt & smart sätt att minska användnings av plastflaskor. Dessa håller både kylan i 24 timmar och varma drycker i 12 timmar. Ni finns de att köpa med med matchande skal & tillbehör.
Finns i flera olika färger och mönster.
.


Finns i blommigt, ljus marmor, mörk marmor , leo-mönster och massa annat snyggt.
Som sagt med koden ”JENNY15” får ni ytterligare 15% rabatt på allt på hemsidan.
Passa på att fynda  KLICKA HÄR

0
2 kommentarer

ÄPPELPAJ I GLAS

Jag hittade en receptfolder på Ica igår när jag handlade.
Och detta lät och såg så gott ut att jag bara var tvungen att prova.
.
Till 4 portioner: 
2-3 röda äpplen
3 msk smör
3 msk strösocker
1/2 tsk kanel
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl smulor av kakor (jag valde digestivkex)
+ extra vaniljvisp

.
Gör så här: 
Skala och skär äpplena i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och vänd ner bitarna.
Strö över socker och kanel och låt dem småputtra tills de är mjuka. Låt svalna. Under tiden vispar du grädden fluffig. Varva sedan kaksmulor, äppelkompott, vaniljvisp och grädde.

Serveras direkt. Smaklig spis.

5
Kommentera

SOMMARVÄRME


Hej igen,

Sådär, då är jag på god väg med utkast till förordet, men nu ska snart ge mig in till stan för att handla.  Det är 16-17 grader här i Kalmar ( ännu varmare i lä )  Om vi ska grilla till middag? Ehhh….Jajamän! Man måste ju passa på 😉

Alltså det är en sådan härlig tid nu, när vi bara går mot ljusare och varmare tider. Jo vi är säkert många som har inställda resor nu denna tiden, men jag försöker tänka positivt. För hur vackert är inte Sverige på våren & sommaren? Vi ska passa på att åka runt och turista hemma så mycket som möjligt denna sommaren. Och för att inte tala om hur mycket man får gjort hemma nu! Jag har fått massor gjort. Snickare kommer imorgon för att fortsätta med ovanvåningen, målaren kommer nästa vecka och fixar till vardagsrum och hall. Saker om liksom inte blivit av innan blir äntligen av nu. Men precis som alla andra hoppas jag bara att allt blir som vanligt snart, vill ju åka hem till mormor & morfar med fika & kramas.

.
Hoppas ni får en fortsatt fin onsdag, 

0
2 kommentarer

FRUKOST HELA VECKAN

God förmiddag, 
Var precis ute och kikade till poolen. Hela 11 grader kallt står det på värmaren idag. Vi närmar oss de 28 grader som vi önskar ha.
Frukosten intogs framför nyhetsmorgon och så här ser min frukost ut typ hela arbetsveckan : hårt bröd, smör, kaviar och kokta ägg + en stor kopp med kaffe & mjölk. Man står sig rätt länge på en sådan här frulle kan jag lova. Idag ska jag in till stan och handla rekvisita till ett samarbete som löper ut i Augusti. Sen är det deadline på förordet till boken, det är fokus på att korrläsa det idag och skicka fram och tillbaka mellan min redaktör.
.

Men jag tänkte kika förbi senare. På återseende.

0
Kommentera

PÅSK-GRILL

 Hallå där,
Påskhelgen svepte snabbt förbi, även denna gången. Och precis som för många andra familjer blev inte påsken som vanligt detta året. Men till nästa år så blir det en dubbelt så stor buffe med hela tjocka släkten. Istället avslutade vi helgen med lite ute-grill med Gabriella & Tobias + deras barn.  Har ni precis som vi kanske påsklov denna veckan?


Vi grillade ribs, fläskfile, massa grönsaker och köttbullespett. 

Majskolvar, lök och svamp.
Allt blir liksom godare på grillen. 
Barnen var ute och hoppade studsmatta och byggde kojor dagen lång.
Vi hade varmt som en sommardag i Söndags, kunde gå i linne och shorts fram till kvällen. Fast desto kallare blidde det igår, höll på att blåsa bort.
Men ska man tro nyheterna så ser vi fram emot en ny och ljummen vecka nu.

Tuva stod för efterrätterna med krossade digestivkex,
kolakräm ( karamelliserad kola ) vispad grädde, bär och daimkulor.
Mycket gott!


Japp det var vår helg.
Igår kickade vi igång poolen. 7 grader kall… brrrr.
Nu får vi se hur snabbt det går tills vi kan börja bada. Töserna hoppas att de kan premiärbada redan nästa vecka.
Ja, vi får väl se.

Kram kram 

1
3 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Här kommer veckomatsedelen om än en dag för sent.
Varsågoda.

Måndag: Färgglad mustig kålsoppa (veg.)
Tisdag: Lax med citronsås & räkor 
Onsdag: Carbonara med rökt skinka 
Torsdag: Tacostroganoff med ris
Fredag: Köttgryta med primörer 

Det här behöver du:

1 gul lök
1 stor morot
1 palsernacka
1 msk tomatpure
1 paket bacon
500 gram grytbitar av oxe
4 dl vatten
2 msk kalvfond
1/2 msk kinesisk soja
1 burk med champinjoner
1 nypa timjan
salt & peppar

Gör så här:
Börja med att skala grönsakerna. Slanta upp morot och palsternacka, klyfta löken.
hetta upp en kastrull med smör och fräs grönsakerna tills de får vacker färg, pressa ner tomatpure och låt fräsa ihop i en minut.
Lägg på ett fat och klipp ner baconet i grytan och fräs den knaperstekt, och lägg på tallriken med frästa grönsaker. 
Nu fräser du upp köttbitarna i några minuter tills de får gyllene färg.
Vänd över vatten, soja och fond och låt allt sjuda under lock i cirka 1 1/2 timme, på svag värme. Kokar vätska bort så tillsätt mer. Vänd sedan ner svamp och grönsaker / bacon och låt allt sjuda ytterligare tills grönsakerna mjuknat. Smaka av med timjan, salt och peppar Önskar man kan man runda av gryta med en dl grädde.

Servera sedan med kokt potatis.

* * * * * * *

Något gott till kaffet: Hallonrutor med vanilj.

Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning: 
2 1/2 dl Vanilj kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

3 pkt med färska hallon

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen. Rör sedan ihop fyllningen och häll ut över kakan. Tryck ner hallon i smeten. Strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i mitten på ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna, innan du skär lagom fina rutor.  Smaklig fika.

 

 

0
2 kommentarer

KESOPLÄTTAR – LCHF

Hej hej,
Hoppas ni också vaknat upp till en solig dag. Här planerar vi att tvätta rent balkongen, den kommer tillhöra mitt ”nya” sovrum. Så jag tror att den kommer användas mycket flitigare än tidigare. Ska bli roligt att visa lite för och efter bilder sen. Men nu måste jag tipsa om detta igen.
Så himla gott- både som lättare lunch och mellis.
.

Önskar ni göra dem LCHF, byt ut vetemjölet mot 1 msk fiberhusk. Stek dem i kokosolja,
och servera med färska bär.
.
Det här behöver du till 8 -10 plättar: 

1 burk med naturell keso ( 250 )
2 ägg
3 msk vetemjöl
en nypa salt
.
Serveras med vispad grädde & sylt.
.
Gör så här:
Rör ihop keso med ägg och vetemjöl. Smaka av med lite salt.
Hetta upp en stekpanna och och stek upp plättarna ett par minuter på varje sida.
Servera genast med sylt & grädde.

0
3 kommentarer