SIGNERING AV DEN KOMMANDE BOKEN

 REKLAM FÖR MINA BÖCKER

 

Hej där,
Barnen har precis kommit hem från skolan och nu är de lediga resten av veckan. Jag och barnen + några vänner har planerat att tälta en liten weekend i Sölvesborg. Ska bli supermysigt, och vi har fått massor med bra tips från er på Instagram. Och nyss bokade jag även in veckan för signering av den nya boken. Alltså det är inte samma bok jag signerar här nedan, utan bok nummer fyra som släpps i Juli. Men man förhandsbokar alltså nu, om man önskar att få den signerad 🙂

.
Klicka in här för att läsa mer. 
.


Så här ser nya boken ut, alla fina bilder är fotade av Ulrica Pousette.
.

.
Den nya boken är som en fortsättning av Middagstipset.
Fast med ännu enklare & billigare recept.
Den är uppdelad i 4 kapitel med 80 recept.

Dessa kapitel : Mellis / Lunch / Middag och Efterrätter.
KLICKA HÄR
.


Piroger med olika fyllningar som man lätt kan baka dubbelt av och frysa in.

.
Boken är precis som titeln säger, inriktad på Snabb, God & Billig mat.
Det är en fortsättning på ”Middagstipset”
KLICKA HÄR 


Smidiga pastasåser, storkok och gratänger.
Hoppas att ni kommer gilla Snabbt, gott och Billigt.


Alla fina foton är tagna av duktiga Ulrica Pousette,
som fotat alla mina böcker.

 

 

0
13 kommentarer

KLADDKAKA MED BANANOFFE PIE-TOPPING

Tjingeling,

Här kommer ett riktigt smarrigt lördagstips.
Kladdkaka med extra allt.

Kladdkakebotten: 
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
.
Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra & bröa en rund form med avtagbara kanter, och fördela ut smeten. Grädda kakan i mitten på ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig efter ett par timmar i kylskåp.
.

Toppingen: 
1/2 burk med karamelliserad mjölk
1 skivad banan
2 1/2 dl vispad grädde
50 gram hackad choklad
rostad flagad mandel
.
Gör så här:
Bred ut den karamelliserade mjölken ( kolan ) över kladdkakan.
Skiva över bananen, och fördela ut den lättvispade grädden.
Toppa med rostad flagad mandel och chokladkross.

Smaklig fika,

6
4 kommentarer

NYPLANTERINGAR

Igår blev en sådan där trädgårdfixar-dag. Kände mig så flitig när jag klippte gräs, rensade ogräs och krattade den lilla strandremsan vi har.
Det där behövs ibland, men hemma hos mig så inser man liksom att ju man fixar, ju mer behöver åtgärdas. Det är träd som ska bort eller klippas, buskar som ska grävas bort, en grusgång som ska kratta, häcken ska trimmas och lite ställen där jag behöver så in nytt gräs, mossa som ska rivas o.sv. …. Jaja… det är ju ingen som kommer ta mitt trädgårdsarbete ifrån mej.
Så jag får väl börja skriva listor, och börja checka av helt enkelt.
.

Däremot fick jag energi nog till att handla växter & plantera. Jag älskar att plantera….
Min stora svaghet med blommor är att jag glömmer att vattna dem. Varje år dör onödigt många växter hemma hos mig.
Men i år, ska jag banne mig lyckas hålla dem vid liv. Wish me luck!
.

Japansk lönn, tycker dessa är så färgglada och fina.
Och trivs den inte i kruka så tänkte jag gräva ner den i trädgården istället. VI får väl se.
.
Alltså jag blir alltid lika varm i hjärtat när jag ser den här utsikten.
Kommer aldrig tröttna på detta härliga vatten. Mitt & barnens paradis.
.


Jag har aldrig lyckats bra med rosor, men ville prova även i år då färgen på denna var sååå ljuvlig.
Nej den matchar inte färgen på huset, men man blir ju glad av den.
Eller hur. 
Och vad händer idag? Jag har ett par telefonintervjuer kring nya boken.
Jag har ett samarbete att fota, och fixa med.  Sedan ska jag till Växjö, och lämna Nomi ska hänga med Elsa lite i helgen.
Och jag får passa på att fika med Theresia och skvallra ikapp lite.

Japp, min dag i stora drag.

Hoppas ni får en härlig start på helgen.

Kraaaam

2
8 kommentarer

IDEAL OF SWEDEN

 REKLAM FÖR IDEAL OF SWEDEN

 

Hej,
Väcktes okristligt tidigt av djuren, så jag hade redan hunnit med både frukost & kaffe innan det var dags att väcka barnen. 
Sedan har precis spelat in ett par grattishälsningar här till några gulliga bloggläsare som fyller år. Det är alltid lika konstigt att höra sin röst inspelad, tycker inte ni det ? Haha…
.
Jag använder inte bara mobilen till att spela in grattishälsningar, jag har ju hela mitt kontor i mobilen. Därför tycker jag att det är extra roligt att byta skal och förändra mobilen.


Ideal Of Sweden har enligt mej de snyggaste skalen och tillbehören. De får in nya skal hela tiden.
Just nu har de dessa tre snygga skalen bland sina nyheter.
Golden Smoke Marble
Golden Pearl Marble
Sandstorm Marble


Och de har inte bara snygga skal, de har massor med läckra powerbanks & chargers,
något fint för alla smaker.


Min favorit i denna kollektion är de vita eller svarta marmorskalen. Och det finns såklart massvis med andra snyggelisnygga skal och tillbehör.
Med koden JENNYMAJ får ni 15% på allt på hemsidan. Woop woop.

KLICKA HÄR  för att komma till hemsidan

Happy Shopping.

0
Kommentera

SOMMARDESSERT

Idag bjuder jag på en riktigt somrig efterrätt-
För att påminna om att vi är där snart.

.

.

Här har jag bara : 
Vaniljkvarg ( för desserter)
Hallonkvarg ( för desserter )
Krossade digestivkex
Färska bär.

Gör så här: 
Varva allt och servera.
Såååå gott!!

.

0
5 kommentarer

GO´KVÄLL I STUGORNA

Hej hej,
Vi har haft jättefint väder hela dagen. Klarblå himmel och strålande sol…..
Fram tills nu, jag hann bara lämna av Nomi på fotbollen så öppnade sig himlen och det bara öser ner nu. Inte jätteroligt att spela fotboll på en plaskig plan… men men. Var nere i stan tidigare och uträttade ärenden, fyllde på kyl & frys. När det är barnvecka går det åt betydligt mycket mer mat. Det är inte så himla roligt att stå och laga mat till sig själv, så det blir en hel del hämtmat och varma mackor då. Jaja… men nu är ordningen äntligen återställd, och jag ska ställa mig och laga mat till oss.  Ville bara kika förbi och önska er en riktigt fin kväll.

På återseende.
.

0
1 kommentar

HÄMTMAT

Förra måndagen så ville jag prova en ny restaurang i stan, och måndagar äter jag inget kött- så var passade då bättre en ett veganskt ställe.
Jag kikade in på Oas, som ligger på storgatan här i stan. Hämtade hem lite olika rätter. Blandannat den godaste pumpasoppan jag ätit, som jag naturligtvis inte ens hann fota, jag var för glupsk.


En fetaostsallad, där fetaosten var framställd med kokosmjölk tror jag. Supergod.
Extra plus för vackert upplägg.


En härlig wrap med gott i,
och avslutningsvis en liten advokadomacka med hummus.

Idag blir det en linsgryta återkommer med recept på den senare.

Kram

0
2 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Ikväll presenteras veckomatsedel nummer 334,
Tidigare hittar du här.

.

Måndag : Morotssoppa med gräddfil
Tisdag Fiskburgare med picklad lök
Onsdag Pastasås med ost, bacon & svamp
Torsdag Kyckling- & baconpaj 
Fredag Thaigryta med räkor

Jag provade en krämigare variant av kokosmjölk. Nämligen kokosgrädde, kan rekommenderas. 
.
Du behöver till 4 personer:
500 gram oskalade räkor
( ca: 300 gram färdigskalade)
pasta för 4 personer
olja
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 burk kokosgrädde
1 tsk sambal oelek  ( 1 msk – om du gillar hetta )
1/2 msk hummerfond
50 gram sockerärter
1 burk med bambuskott
1 röd paprika
10 stycken champinjoner
1 lime

Gör så här:
Skala räkorna. Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Hetta upp en stekpanna med olja, fräs löken mjuk och pressa ner vitlöken. Vänd ner kokosmjölk, sambal oelek, hummerfond. Låt sjuda upp medan du grovhackar grönsakerna. Vänd ner den i den sjudande grytan. Dra bort från värmen och pressa ner limen under omrörning.
Vänd ner pasta, räkor och rör runt.

Serveras genast.

 


* * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet : Krämiga Dumlebrownies 

IMG_1872-001

Mums var gott !Tips :  Något jag har lärt mig till nästa gång är att hacka dumlen mycket mindre, så att det är lättare att blanda den i smeten och även fördela över smeten.

Det här behöver du :

Smör & ströbröd till formen
1 dl vetemjöl
100 gram mörkchoklad
2 1/2  msk kakao
1 tsk bakpulver
3 ägg
2 3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
140  gram rumsvarmt mjukt smör
20 dumlekolor ( hälften i smeten och hälften till toppingen

Gör så här :
Ställ ugnen på 160 grader och smörj en form 20*20 cm . Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke.Hacka Dumlen & den mörka chokladen smått, vispa sedan det mjuka rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp.  Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet. Vänd ner den siktade vetemjölsblandningen och blanda sist ner hälften av de hackade dumlebitarna. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 45- 50 minuter. De sista 5 minuterna tar du ut browniesen och strör över den finhackade dumlen/ chokladkrosset  jämnt över hela kakan- ställ tillbaka och låt smälta ner. När du tar ut kakan kan du jämna till toppingen med en gaffel. Tid är beroende på hur kladdig och krämig du vill ha den, denna brownien var inne exakt 50 minuter. Jag tycker att en brownies ska vara precis så här. Stå kallt i kylen över natten – och ta fram i god tid före servering så att dumlen hinner bli rumstempurerad- annars blir den lätt lite för hård.

 

0
Kommentera

EN TJUVKIK PÅ VARDAGSRUMMET

Nu har jag precis skjutsat in kladdkakan i ugnen. . .
Och jag ville visa er de precis färska bilderna av vardagsrummet, vet att många av er har varit nyfikna på hur det blev.
Det kommer dock dröja en hel månad till innan stolarna som jag beställt kommer, så här känns det fortfarande halvfärdigt. Så det får bli en liten tjuvkik.

.

Jag valde att behålla färgen på taket, ni var många som skrev att jag skulle ånga mig om jag vitmålade det. Och jag tror ni har rätt, det var ju ändå det jag en gång föll för i huset.

Tänk bort stolarna här nu också, dessa tillhör matbordet i köket.
Här kommer senare svarta korgstolar hamna istället.
.

Ett gäng med rosor från Ica, från mig till mig. 

Näst på tur står att skruva upp gardinstängerna och få upp de nya sammetsgardinerna, alltså till höger.
För jag vill inte ha gardiner som täcker utsikten utöver vattnet. Får visa den delen av rummet lite senare.
.

Men nu börjar det dofta gott här, tror minsann kladdkakan är klar.
På återseende.

0
11 kommentarer

Restfest

Välkommen härliga Maj,
Hoppas ni hade en fin Valborg, själv gjorde jag precis ingenting. Kan vara mysigt det också, och nästa år är väl allt som vanligt. Så får kika på brasan då och fira in våren.  Idag blir det lite middag hemma, men för er som vill ha något enklare idag så har jag denna rätten, som har blivit en favorit bland er. En restfest, när den blir som bäst : Ris- & korvpytt.

Jag hade fått ris över sedan dagen innan. Så detta är ett perfekt ”ta-till-vara-på-maten-tips”.
Salsan väljer du själv om du gillar mild, medium eller hot! 

Du behöver:
smör
500 gram falukorv
3 msk tomatpure
1 burk tacosås ( salsa )
4 portioner ris ( färdig kokt )
1/2 msk med koncentrerad lökfond
1/2 msk med koncentrerad köttfond
3 msk ketchup
salt & peppar

Gör så här: 
Skär korven i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna och stek dem gyllene i smör. Vänd ner tomatpure & salsa. Låt det sjuda upp och vänd ner riset. Blanda väl och vänd ner fonderna tillsammans med ketchup. Smaka av allt med salt & peppar.

0
1 kommentar