Hej hej ,
Hur har ni det där ute? Bra hoppas jag!
I Kalmar har det regnat på prick hela dagen. Tyckte så synd om Nomi och hennes klass som hade cykelutflykt. Hon kom hem helt dyngsur, men de hade haft det roligt trots allt. Gårdagens middag hann jag inte visa igår, så den kommer här.
Grillad kyckling / Halloumi med pommes och sallad. Jag tänker nämligen passa på att grilla så mycket jag kan när det är fint väder. Hoppas på att få starta den imorgon också.
.
Tog en liten runda efter lunchen idag och plockade ihop en söt fredagsbukett. Får så´n sommarfeeling av ängsblommorna. Så vacker ute just nu.
I kväll blir det bara filmkväll med barnen, eller troligtvis nog bara Nomi eftersom Melvin kommer spela på datorn. Så vi får väl se vad vi hittar för några bra familjefilmer.
.
Ville bara kika förbi och önska er alla en riktigt fin fredags kväll.
.
Hej där,
Ännu en dag som passerat fortare än blixten. Men så är det ju när man jobbar, är ensamstående med barn och ska hinna med att städa, laga mat, sköta trädgård och tvätt och för att inte tala om att skjutsa / hämta till alla aktiviteter. Swish säger det så är klockan nästan åtta. I dag var det Nomis ridning så jag skjutsade bort henne och passade på att storhandla på City Gross. Sedan tillbaka och hämta henne, hem och packa upp alla femtioelva påsarna, laga mat och så diska. Skojar ni att soffan ropar efter mig, och jag har dessutom börjat se på ännu en grym serie. Många har rekommenderat den tidigare, men nu vart det dags för att dra igång med Outlander! Hur bra?! Här hittar ni förresten alla mina andra serietips.
.
Om jag har sällskap i tv-soffan? Jajamän av dessa godingar.
Oreo har jag provat- supergod. Den blåa snickers:n brukar jag bunkra i mängder när jag är i USA! Sjuuuukt god och de andra har jag inte provat än, men jag tror den ”Peanut Caramel” kommer bli succé.
Men nu tvätta en maskin och hänga lite tvätt innan jag tar kväller.
I går grillade vi till middag.
Supergoda Kycklingspett, så denna marinaden kan jag rekommendera.
. Det här behöver du till 1 kilo kyckling: 1 dl god olivolja
2 msk balsamvinäger ( tjock / krämig )
1 msk tomatpure
1 msk ljus soja
1 msk sambal oelek
1 msk pressad citron
1 msk flytande honung
2 krm svartpeppar
.
Gör så här:
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i dubbla fryspåsar ( 5 liters ) Rör ihop marinaden och vänd ner över kycklingen.
Massera in marinaden i kycklingen, och låt gärna ligga i kylen några timmar innan du trär den på spett och grillar.
Hej där,
Ni vet ju att jag köpte hem massa fina växter för några veckor sedan. Och jag som jag nämnde så älskar jag växter, men har tyvärr inte gröna fingrar. Så hur har det gått med alla dessa stackare nu undrar ni ?
Jo, men en hel del småväxter överlevde inte solen här (eller snarare brist på bevattning) Men jag har listat ut vilka växter som trivs med mig. Först ut så är det mörkrosa hortensia, har två stycken och de stooortrivs. Men min blåa hortensia, nej den blev brun med en gång? Har hört något om att de olika färgerna behöver olika Ph-värden ?
.
Penseerna trivs också som fisken i vattnet. Hur ljuvliga?
Som om det var nog med skryt…. nej nej.. mer skryt kommer här:
kolla in min jordgubbsplanta! Hur fin?
What?!
Första röda gubben för i år !! Jag vart sååå lycklig.
Ska försöka gömma plantan lite så att inte barnen ser , får då ryker gubbarna snabbare än blixten.
Medan jag vart runt och dokumenterade blommorna så har Nomi och kompisar badat för fullt i poolen. Eller de har egentligen badat sedan de slutade skolan vid tre, så det är snart dags att jaga upp dem ur poolen.
Vi hade 34 grader igår, så till och med jag badade så….
Men nu har jag sänkt till 29 grader, det måste ju svalka lite…
Men nu ska jag sätta mig och redigera lite bilder.
Hoppas ni haft en härlig tisdag också.
Goda fräscha sallader kan man inte få för mycket av nu i sommar.
Ni hittar massor med mer tips HÄR
. Grekisk sallad: Blandad sallad
Körsbärtomater
Gurka
Oliver
Röd lök
Fetaost.
. Gör så här:
Hacka samman, blanda och servera.
Något bland det godaste som finns till grillat är väl en kall & krämig potatissallad. Till 5-6 personer 1 kg färskpotatis 1/4 -dels purjolök 1/2 liten rödlök knappt 1/2 dl dijonsenap 2 dl majonäs
1 dl creme fraiche 1/2 dl matolja 1 dl vatten 1/2 dl finhackad persilja 1/2 tsk salt
Gör så här: Koka potatisen och låt kallna.
Hacka purjolök & rödlök. Rör ihop senap, majonäs, olja, vatten, persilja & salt.
Och rör samman med den kalla potatis.
Förvara i kylen. Hållbarhet cirka 3 dagar.
Kan serveras som tacos, i bröd eller till en sallad. Det här behöver du :
1,2 kilo fläskkarre
salt, peppar och cayennepeppar
3 msk olivolja
2 1/2 dl barbecuesås ( inte för söt )
2 gul lök
1 vitlöksklyfta
Gör så här :
Ställ ugnen på 100-120 grader. Häll i olja i en ugnsform med lock, lägg ner köttet, salta, peppra krydda, gnid in samtliga i köttet. Skala hacka / separera löken och lägg ner i formen tillsammans med köttet. Bred ut barbecuesåsen över köttet, ställ på ett lock och ställ in i nedre delen av ugnen. I en sådär 5-6 timmar. När köttet är klart så ska det liksom dela sej när det är färdigt, så fort du sätter gafflen i det. Toppa med en god barbequesås.
.
Något gott till kaffet : Crunchig Rabarberpaj
Det här behöver du :
5 – 6 stjälkar rabarber
1- 1/2 dl strösocker ( beroende på hur sura rabarberna är)
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Skär rabarberna i slantar och fördela ut i formen, sockra dem.
Tärna ner smöret i en skål och vänd ner resten av ingredienserna. Nyp i ihop till en smulig deg. Strö detta över rabarberna och ställ sedan in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Hej hej,
Hoppas ni haft en fantastisk lördag, det har jag. Kom precis hem igen efter födelsedagskalas på Öland.
Vi firade världens bästa Milia som fyllt 6 år, och jag lånade med mig Nomi för hon ville också fira lillkusinen. God mat, massa skratt och skvallra ikapp. Så mysigt så! Nu saknades mormor & morfar, men nu är det ju som det är med allt som händer i världen, och vi hoppas bara att vi snart kan få återgå till det normala. Mamma skickade iallafall massa filmer från kalaset, så de var ju med på ett litet hörn iallafall.
Lova och Nomi hjälper till att hälla upp läsken. Det bjöds på supergod kycklingsallad med smöriga vitlöksbröd.
Den kalla såsen är sååå god. Och busenkel att göra, min och syrrans favvo. Det är bara de färdiga påsarna med chipsdipp som vi rör ihop med gräddfil alternativt crème fraîche.
Till efterrätt provade Daries ett nytt recept. Såååå gott.
En form av sockerkaksbakelse som blev så lyckad.
Det här behöver du till rulltårtan: 3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl vatten ( kokande )
Fyllning: 1 1/2 dl valfri sylt
Topping : vaniljgrädde ( recept nedan)
Gör så här: Ställ ugnen på 250 grader.
Vispa ägg, och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner detta i smeten. Rör försiktigt ner det kokande vattnet.
Bred ut smeten på en långpanna ( cirka 30 *40 cm )med bakpapper. Grädda i mitten av ugnen på 5 minuter. Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakpapper. Dra försiktigt bort pappret som använts vid gräddningen. Bred ut sylten och rulla ihop rulltårtan från långsidan. Låt sedan svalna.
. Vaniljgrädde:
2 1/2 dl vaniljkräm ( kallrörd marsankräm )
4 dl vispgrädde
. Gör vaniljgrädden så här: Vispa grädde rätt hårt så den blir fluffig, och rör ihop med marsankrämen.
Låt stå kallt till rulltårtan svalnat. Skär upp rulltårtan och spritsa ut vaniljgrädden över bakelserna.
Toppa med färska bär och servera.
Nu var det alldeles för länge sedan vi hade en boktävling. Och dessutom hittade jag precis 3 stycken ”Middagstipset” här i mitt förråd.
Så dem ska vi självklart tävla ut nu – Vinnaren väljer själva vad och till vem jag ska skriva. Kanske vill du ha den själv, eller ge bort den i present till en vän ?
Det är så himla roligt att få läsa alla era fina kommentarer & härliga mottagande av denna boken. Som det dessutom snart kommer en uppföljare på – och den uppföljaren kan ni beställa HÄR om ni vill ha den signerad å klar. Jag är sååå glad att ni verkar uppskattar böckerna så mycket. Blir ju varm i hela magen.
För att vara med och tävla så behöver ni svara på denna frågan:
* Vad heter min kommande bok som släpps i slutet av Juli ?
Svara i kommentarsfältet, och glöm inte ange korrekt mailadress så jag kan kontakta dig.
( Det är bara jag som ser den )
♥ ♥ ♥
För er som vill beställa mina tidigare eller kommande böcker så hittar ni
dem HÄR
Ääääntligen…. som jag väntat å längtat.
När man har suttit och klickat hem från nätet så vill man ju att det ska komma snabbt som bara den. Iallafall jag, hahaha. Dessa beställde jag i februari tror jag… men den som väntar på något gott. Jag tycker de blev jättefina.
Som ni märker så vill jag ha mer mörkt / jordnära och lite murriga färger.
.
Thelma kom förbi och överraskade mig igår med blommor och doftljus.
Hon kan inte komma på Söndag då det är Mors dag, så hon uppvaktade mig igår istället. Gulle.
Vad händer i dag då? Jo, jag ska snart köra till Nybro och äta mat med Martina. Så mycket roligare att laga mat när man är två.
Hoppas ni har en härlig härlig torsdag,
Så hörs vi snart igen.