JAG HAR SÅLT

Detta trodde jag aldrig att jag skulle skriva. Men var sak har sin tid mina vänner, jag har fått så många fina år här. Kommer alltid vara så tacksam för dem, minnas dem med glädje och nypa mig i armen för att jag själv har lyckats skapa detta från noll och ingenting.  Det har varit balsam för själen varje dag för mig att få vakna upp till havets brus och fåglarnas sång.  

Fast barnen har nu börjat flyttar ut en efter en. Det har fått mig att  sakta och säkert börjar vänja mig vid tanken att huset är för stort för mig. ❤️Om några år är det bara jag kvar. Det är en trädgård att sköta , det är löv som ska räfsas det är hängrännor som ska rensas och hus som ska målas, ….listan kan göras oändligt lång. Och den går på repeat. Och jag har gjort allt detta själv i 9 år nu, jag har börjat längta bort till något enklare. Något som ger mig mer tid över, att umgås ännu mer med familjen och mina vänner,  och inte känna pressen att hinna med allt. 

Men det känns såklart helt overkligt att papprena är påskrivna …, och att nu huset är sålt till en lika förväntansfull  barnfamilj som vi oxå var där 2017 . Förhoppningsvis kommer de trivas här minst lika bra som vi har gjort. Det tvivlar jag inte på en sekund ☺️

Detta är inget plötsligt beslut, utan något som har grott som ett litet frö hos mig de senaste 3 åren. Men jag har inte vågat ta steget tidigare.Men nu så, en ren tillfällighet och troligtvis ödet om du frågar mig. 

Och raringar resan slutar absolut inte här, nu börjar ju nästa kapitel…. Följ med mig när jag ska leta efter vårt nya boende och även jakten på vårt kommande ställe i Spanien. 🇪🇸 Hur underbart att ha något utomlands?! Det har jag drömt om sedan jag var liten.

Livet ändå. Fantastiskt , spännande och alldeles alldeles oförutsägbart. Med det sagt: 
glöm inte att det bara är DU som kan bestämma vilken väg du ska välja på livets resa. Så sikta mot stjärnorna och dröm så stort du bara vågar. 
Man lever bara en gång , och livet går inte på repris. Så lev livet fullt ut och ta de där chanserna som står på glänt. Ingen minns en fegis 😉

All kärlek och puss på er ❤️  Låt oss säga så här…. att 2025 kommer bli ett minst sagt spännande år 🥰

205
6 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

MOUSSETÅRTA MED OREO OCH BALLERINA

Ska ni bjuda på något festligt! Varsågoda att förälska er i denna gobiten

Botten: 
300 gram oreo 
100 gram smör

Cheesecakefyllning : 
200 gram philadelphiaost 
1 ½ dl florsocker 
2 dl vispgrädde 

50 gram Ballerinakex 

Chokladmousse 
5 äggulor 
200 gram mjölkchoklad 
2 ½ dl vispgrädde 
2 msk florsocker 

Topping: 
2 dl vispgrädde 
2 msk florsocker 

Dekokrera med ballerinakex, oreon, center ( eller annan passande choklad ) citronmeliss 

Gör så här: Mixa oreos i en mixer, eller krossa för hand tills du har smulor. Smält smöret och blanda det med smulorna. 
Tryck ut botten i en form med löstagbar kant ca 22 cm. Vispa ihop philadelphiaosten, florsocker och grädde till en fluffig smet. Bred ut cheesecakefyllning på över botten. Grovhacka ballerinan och strö över cheesecakelagret. Ställ in i kylskåpet i minst 30 minuter, och under tiden gör du chokladmoussen. 
Smält chokladen, vispa sedan ihop äggulorna lite lätt med en halv deciliter grädde, vispa ihop resten av grädden i en annan bunke, till ett hårt skum. Häll ner den smälta chokladen i äggblandningen under omrörning. Vänd därefter ner den vispade grädden försiktigt. Bred moussen ovanpå cheesecakelagret och låt stå i kylskåpet i ett par timmar. Ta fram tårtan och vispa ihop grädde och florsocker till toppingen. Bred ut vispgrädden på toppen och dekorera med kakor, godis & bär.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️   
Sedan får ni inte missa alla fina nyårsklänningar HÄR

6
Kommentera

SEGA CHOKLADRUTOR MED KOLASMAK

Gillar ni choklad så måste ni prova dessa.

Det här behöver du:
200 gram smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 dl kakao+ ev lite att pudra över kakan
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Topping:
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 gram mjölkchoklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en form på 35 *25 cm.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Rör sist ner smöret. Häll upp i formen och grädda i mitten av ugnen i 15- 20 minuter. Låt svalna medan du gör toppingen.
Koka upp grädde, socker, och sirap i en kastrull. Sjud tills smeten tjocka något, vispa eller rör om under tiden. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen. Rör till en smidig smet. Låt svalna du breder på toppingen. Pudra ev över lite kakao innan du skär i lagom stora bitar.

21
Kommentera

MUFFINSSEMLOR MED SAFFRAN

Gör dessa godingar ännu mer juliga med saffran.

Till cirka 10 muffinssemlor:
3 ägg
2 dl strösocker
0,5 gram saffran
100 gram smör
1 dl filmjölk
3, 25 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver

Fyllning:
mandelmassa + ovispad grädde
Vispad grädde

Topping: 
Massa florsocker

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret & låt det svalna lite. Häll i filmjölken. Ta en tsk med sockret och mortla tillsammans med saffranet. Vispa ägg & socker vitt & pösigt. Blanda de torra ingredienserna, ink saffranet och vänd sedan ner det med äggsmeten. Rör försiktigt ner det smälta smöret + filmjölken.  Skeda upp i 10 formar. jag ställer mina formar i ett muffinsjärn, för att de inte ska flyta ut. Fyll upp varje form 3/4 delar. Grädda i cirka 15-17 minuter, prova med sticka.
Låt muffinsen svalna helt. Under tiden kan du röra ihop fyllningen.
Ovispad grädde med mandelmassa, rör ihop till önskad konsistens. Vispa grädden luftig.
När muffinsen svalnat helt så skär du av som ett lock på toppen, fyll med mandelmassan. Och spritsa sedan ut grädden. På med locket och pudra över med massa florsocker.

Smaklig fika

3
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KOKOSBOLLAR DOPPADE I MJÖLKCHOKLAD

Magiskt goda.

Det här behöver du till 30 chokladbollar: 
200 gram rumsvarmt smör
8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
2  1/2 msk kakao
1/2 dl oboy
50 gram smält mjölkchoklad

Garnering:
150 gram mjölkchoklad
Kokosflingor eller pärlsocker

Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i  1 timme.Rulla sedan chokladbollar och ställ in dem i kylen under tiden du smälter chokladen. Rulla dem sedan i chokladen som du låtit svalna, och sedan även i kokosflingor eller pärlsocker, vilket du tycker är godast.

Förvara chokadbollarna svalt.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️   
Sedan får ni inte missa alla söta nyheter.
 KLICKA HÄR Denna villhöver jag till julpyntet!

10
3 kommentarer

NOUGATRUTOR

Gillar ni nougat måste ni prova dessa kakorna.

Du behöver: 
275 gram smör, rumsvarmt 
10 dl havregryn 
2 1/2 dl strösocker 
1 dl vetemjöl 
4 tsk bakpulver 
1/2 dl ljus sirap 
 

Garnering:  
250 gram nougat 
25 gram mörk choklad  
flingsalt  
 

Gör så här:  
Sätt ugnen på 175 grader.  
Lägg bakplåtspapper i en form, ca 20 x 30 cm. Lägg alla ingredienser till nougatrutorna i en bunke. Blanda ihop till en jämn smet. Tryck ut smeten i formen. 
Baka mitt i ugnen 10–15 minuter, tills den fått lite färg.
Hyvla nougaten över den varma kakan, exempelvis med osthyveln. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Ringla över chokladen i ett fint mönster. Strö över lite flingsalt.  
Låt svalna något innan du skär upp i bitar.

12
1 kommentar

CITRONBULLAR I LÅNGPANNA

Lätt som en plätt!

Det här behöver du:
150 gram smör 
5 dl mjölk 
1 pkt jäst för söta degar 
1 ägg 
1 dl strösocker 
1 nypa salt 
10–11 dl vetemjöl 

Fyllning 
125 gram smör, rumsvarmt 
200 gram philadelphiaost
2 dl florsocker 
2 citroner, finrivet skal 

Garnering 
1 ägg 
1 dl pärlsocker 

Gör så här
Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, max 37 grader. 
Smula ner jästen i en bunke. Häll i lite av den ljumna degvätskan och rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av degvätskan under omrörning. 
Knäck ner ägget och tillsätt mjöl och salt under omrörning. Degen ska vara lös och kladdig. Låt jäsa under bakhandduk i cirka 40 minuter. 
Under tiden kan du göra citronfyllningen. Vispa ihop smör och philadelphiaost. Pudra i florsocker och tillsätt citronskalet. Blanda väl. Ställ kallt. 
Lägg bakplåtspapper i en bakform, cirka 30 x 40 cm.  Stjälp ut degen i formen och tryck till den lite lätt med mjölade händer. Låt jäsa under bakhandduk i ytterligare cirka 30 minuter. 
Värm ugnen till 225 grader.  Tryck ut cirka 40 små gropar i degen med hjälp av tummen. Fyll dessa gropar med citronfyllningen. 
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.  Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills den blivit gyllene

3
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

BANAN- & CHOKLADMUMS

Gillar du kärleksmums, kommer du älska den här godingen.

Banan- & chokladrutor 

150 g smör 
1 ½ dl vispgrädde 
1 mogen banan 
3 ägg 
3 dl strösocker 
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl 
1 dl kakao av bra kvalitet 
2 tsk bakpulver 

Glasyr 
100 g mörk choklad 
150 g smör, rumsvarmt 
½ dl kakao 
1 msk vaniljsocker 
2 dl florsocker 

Garnering 
1 dl kokosflingor 

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 25 x 35 cm. 
Smält smöret och blanda i grädden. Mosa och rör i bananen. 
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. 
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner bananblandningen och de torra ingredienserna i äggsmeten. Blanda försiktigt. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 minuter. Låt svalna.  
Glasyr:Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Låt svalna något. Vispa ihop med smöret. Tillsätt kakao, vaniljsocker och florsocker. Rör till en fluffig glasyr. 
Bred glasyren över kakan och strö över kokos. När glasyren har satt sig, skär kakan i bitar.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️   
Sedan får ni inte missa alla söta nyheter.
 KLICKA HÄR Denna villhöver jag till julpyntet!

11
3 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

ALLT-I-ETT-PANNA

För 4 personer : 
4 portionsbitar lax
2 bitar med Boursin ( vitlök & örter) 
1 förpackning med körsbärstomater 
2 msk fond ( jag brukar ha hummerfond alt. schalottenlök )
1/2 msk citronpeppar 
1/2 msk salt 
5 dl grädde 
1 pressad citron + zest 
*Pasta för 4 personer

Garnering : dill, citron och handskalade räkor

Gör så här 
Ställ ugnen på 200 grader. 
Skär upp den tinade laxen i kuber, 
Vänd ner tomaterna, salta & krydda. Placera ut färskosten, häll över grädden. 
Skjuts in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Koka pastan al dente under tiden. 
Ta ut formen, vänd ner citronsaft + zest och rör ner pastan.  Toppa med dill, citron & handskalade räkor.
Serveras genast.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️   
Sedan får ni inte missa alla söta nyheter.
 KLICKA HÄR Denna villhöver jag till julpyntet!

15
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

LAXGRATÄNG MED SPARRIS & RÄKOR

Receptet kommer från min bok ”Middagstipset”

Det här behöver du:
4 bitar laxfilé, fryst och tinad
400 g torskfilé, fryst och tinad
4 dl vispgrädde
200 g färskost (t ex philadelphia)
2 msk koncentrerad hummerfond
2 msk dill, hackad
0,5 msk curry
salt
peppar
250 g körsbärstomater (gärna både gula och röda)

Garnering
skalade räkor (valfri mängd)

Till servering
ris (eller pasta eller kokt potatis)

grön sparris, kokt (eller broccoli)

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i 2 x 2 cm stora bitar, och lägg i en ugnsform.
Vispa ihop grädde, färskost, fond, dill, curry, salt och peppar i en kastrull. Koka upp lite långsamt och ringla sedan såsen över fiskbitarna.
Strö över körsbärstomaterna och ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills fisken är klar och gratängen har fått fin färg. Toppa med räkor och servera med ris, pasta eller potatis samt sparris eller broccoli.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️   
Sedan får ni inte missa dessa söta nötknäppare,
till bästa pris nu. KLICKA HÄR Dessa villhöver jag till julpyntet!

6
1 kommentar