Gillar du kärleksmums, kommer du älska den här godingen.
Banan- & chokladrutor
150 g smör
1 ½ dl vispgrädde
1 mogen banan
3 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao av bra kvalitet
2 tsk bakpulver
Glasyr
100 g mörk choklad
150 g smör, rumsvarmt
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 dl florsocker
Garnering
1 dl kokosflingor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 25 x 35 cm.
Smält smöret och blanda i grädden. Mosa och rör i bananen.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst med elvisp.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner bananblandningen och de torra ingredienserna i äggsmeten. Blanda försiktigt. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 minuter. Låt svalna.
Glasyr:Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Låt svalna något. Vispa ihop med smöret. Tillsätt kakao, vaniljsocker och florsocker. Rör till en fluffig glasyr.
Bred glasyren över kakan och strö över kokos. När glasyren har satt sig, skär kakan i bitar.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Sedan får ni inte missa alla söta nyheter.
KLICKA HÄR Denna villhöver jag till julpyntet!