INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

GULASCHSOPPA MED NÖTFÄRS

Detta är min vardagsfavorit. Snabbt, gott och billigt.

Det här behöver du till 5-6 portioner :
smör
1 gul lök
2 rivna morötter
1 pressad vitlöksklyfta
1 kilo blandfärs
3 msk tomatpure
1 liter vatten
7-8 små fasta potatisar
2 st köttbuljongtärningar
2 msk kinesisk soja
2 burkar krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1/2 – 1 msk sambal oelek ( undvik om du inte vill ha hetta)
salt & peppar

Gör så här:

Hetta upp en kastrull med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner de rivna morötterna & färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprika pulver och salt & peppar. Låt sjuda upp- tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, smaka ev av med sambal oelek om ni vill ha lite hetta. Serveras med creme fraiche och en bit gott bröd.
❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️   
Sedan får ni inte missa dessa söta kuddar till jul,
till bästa pris nu. KLICKA HÄR Dessa villhöver jag till julpyntet!

1
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

SEGA CHOKLADKAKOR

Dessa godingar kommer från senaste bakboken ”Jennys Söta”

Du behöver:
150 g smör 
3 dl strösocker 
2 msk ljus sirap 
1 msk vaniljsocker 
1 ägg + en extra 1 äggula 
4 1/2 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
200 gram mjölkchoklad 
+ 200 gram mjölkchoklad till garnering.

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.  
Lägg bakplåtspapper på tre plåtar. 
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. 
Rör ner strösocker, sirap och vaniljsocker i kastrullen. Blanda ner ägg och äggula.  
Hacka mjölkchokladen. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i smeten tillsammans med chokladen.  
Klicka ut ca 6 bollar av degen på varje plåt. Använd en glasskopa eller två skedar.   
Grädda 12–15 minuter. 
Låt kakorna svalna på plåten. Chokladdoppa dem när de svalnat.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Sedan får ni inte missa dessa söta nötknäppare till bästa pris nu. KLICKA HÄR
Dessa villhöver jag till julpyntet!

5
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KROFANTER

Något färgglatt och gott till kalaset kanske ?

Du behöver: 
4 1/2 tsk gelatinpulver 
1 ¼ dl kallt vatten 
1 1/4 dl glykos 
1 ¾ dl strösocker 
0,7 dl vatten 
röd karamellfärg 

Ca 2 dl florsocker 

Topping: 
400 g mjölkchoklad 
Färgglatt strössel 

Gör så här:  
Blanda gelatin med 1 ¼ dl kallt vatten i en kastrull. Låt stå 2–3 minuter. Värm sedan försiktigt så massan smälter. Häll över i en bunke. 
Tillsätt hälften av glykosen och vispa på låg hastighet.  I en annan kastrull blanda i resten av glykosen, strösocker och 0,7 dl vatten. Sjud upp blandningen på svag värme. Låt koka tills den uppnår 120 grader. Rör ej under tiden.  Häll sedan den varma sockerlagen försiktigt i bunken med gelatinblandningen och vispa hela tiden på låg fart. När allt är i, höj hastigheten till max och vispa i 5 minuter.  Tillsätt lite röd karamellfärg tills smeten fått önskad färg och fortsätt vispa 5 minuter på hög hastighet. Häll smeten i en spritspåse. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och pudra över florsocker.  Spritsa ut långa korvar och pudra sedan över mer florsocker så det täcker runt om. Låt stå och stelna i rumstemperatur i minst 4 timmar. Klipp dem sedan i ca 10 cm långa bitar. Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron. Låt svalna något.  Pensla bitarna med choklad runtom och strö över strössel. 
Ställ att stelna i kylen.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Och missa inte alla superduper söta julnyheter som har trillar in här nu.
KLICKA HÄR för att bli inspirerad

5
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

SEGA CHOKLADKOLA-RUTOR

24 st

En söt seg chokladkaka som alltid gör succé på fikabordet.  

Du behöver: 
200 gram smör 
2 ägg 
3 dl strösocker 
1 dl kakao 
4 tsk vaniljsocker 
2 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 

Topping
2 dl vispgrädde 
2 dl strösocker 
2 msk ljussirap 
100 gram mörk choklad 

Garnering 
2 msk kokosflingor 

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en bakform, ca 25 x 35 cm. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.  Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ner i äggblandningen. Rör sist ner smöret.  Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter. Låt svalna medan du gör toppingen. 

Topping: Koka upp grädde, socker och sirap under omrörning till en tjock smet. Ta från värmen. Bryt ner chokladen och rör till en smidig smet. Låt svalna. 

Bred chokladsmeten över kakan. Strö över lite kokosflingor. Skär i bitar och förvara kallt.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Och missa inte detta superduper-erbjudandet på HEMTEX. Dessa gosiga sängkläder i flanell är mina absoluta favoriter till hösten/vintern. Nu 249kronor KLICKA HÄR

5
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KANELBULLESNITTAR

Detta är den perfekta småkakan nu till Kanelbullens dag om man inte orkar stå och baka bullar.

25 stycken

Du behöver: 
150 gram smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker 
1,5 msk vaniljsocker 
2 msk ljus sirap
3 ¾ dl vetemjöl 
1,5 tsk bakpulver 
1 tsk malen kanel 

Till garnering: 
1 ägg
kanel
nymalen kardemumma
2 msk pärlsocker
2 msk hackade hasselnötter 

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Rör ihop smör, strösocker, vaniljsocker och sirap. 
Blanda vetemjöl med bakpulver, kardemumma [Kardemumma saknas i huvudreceptet] och kanel. Rör ner i smeten. Blanda till en smidig deg. 
Forma degen i tre längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till med fingrarna. 
Pensla längderna med uppvispat ägg. Pudra över lite kanel och kardemumma innan du strösslar över pärlsocker och hasselnötter. 
Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter.  
Skär upp i fina snittar när de svalnat något.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, upp till 50% RABATT
KLICKA HÄR

6
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

SNURRIGA KAKOR

Festliga kakor till kalaset. 

Du behöver: 
200 gram smör, rumsvarmt 
1 dl strösocker 
4 3/4 dl vetemjöl 
2 msk kakao 
2 tsk vaniljsocker 

Pärlsocker  

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg smör, socker och mjöl i en bunke. Nyp ihop till en deg. Dela degen i två delar och lägg dem i varsin skål.Tillsätt i kakao i den ena degen och vaniljsocker i den andra.  Kavla ut degarna tunt, en och en, i så lika storlekar som möjligt. Använd gärna ett bakplåtspapper som ”botten” och ett lager plastfolie överst när du kavlar.  Lägg ihop delarna och rulla ihop ifrån kortsidan. Rulla mördegsrullen i pärlsocker och rulla sedan in den i plastfolie. Lägg den i frysen ca 15 minuter.  Skär degen i ½ cm tjocka bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.  Grädda mitt i ugnen i 6–8 minuter.  

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, upp till 50% RABATT
KLICKA HÄR

3
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

DAIMDRÖMMAR

Busenkelt och gott!

Ca 20 st

Du behöver: 
100 gram smör, rumsvarmt 
3 dl strösocker 
1/2 msk vaniljsocker
1 dubbeldaim  
1 dl rapsolja, rumstemperarad 
4 dl vetemjöl 
1 tsk hjorthornssalt 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Hacka daimen och rör ner i smeten. Tillsätt oljan. Blanda mjöl och hjorthornssalt, blanda ner i smeten. Rör samman till en smidig deg. Dela degen i två bitar och rulla ut till ca 20 cm långa rullar. Skiva varje rulle i ca 10 bitar och forma dem till små bollar. Lägg kakorna på två plåtar med bakplåtspapper, inte för tätt, då flyter de in i varandra.  Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 minuter.


❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 
KLICKA HÄR

4
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

CHOCOLATE CHIP COOKIES

Det här behöver du:
200 gram smör, rumsvarmt
3/4 dl strösocker  
1 ½ dl brunt farinsocker  
1 ägg  
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat  
2 tsk vaniljsocker  
2 tsk majsstärkelse  
100 gram vita chokladknappar  
100 gram chokladknappar  

Gör så här:  

Vispa smör, socker och farinsocker fluffigt [med elvisp?]. Tillsätt ägget och vispa lite till. 
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål. Rör ner de torra ingredienserna och chokladen i smeten. Rör tills allt har blandats ordentligt. Ställ in degen i kylskåp en timme.  
Sätt ugnen på 175 grader.Lägg bakplåtspapper på två plåtar 
Rulla ut degen till två längder. Dela varje längd i 10 bitar. Rulla ut till bollar och lägg på plåtarna. 
Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter.  
Ta ut och låt svalna, flyter kakorna ut för mycket så formar du dem med hjälp av ett glas som du rullar runt kakorna i.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 
KLICKA HÄR

2
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

MOULES MARINIÈRES

Om ni funderar på vad ni ska äta ikväll, så vill jag slå ett slag för detta.
Kan vara min nya paradrätt.

Du behöver till 4 personer
2 kilo blåmusslor
2 st scharlottenlök
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
3 dl torrt vitt vin
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
persilja

Gör så här:
Skrubba musslorna noga i kallt vatten. Dra loss eventuellt ”skägg”. Släng bort de musslor som är trasiga och dem som är öppna och inte stängs när de knackas i köksbänken. ala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en gryta ca 3 min. Häll i vinet och låt koka upp. Lägg musslorna i grytan och koka under lock ca 3-5 min. Ta upp musslorna med hål­slev. Släng bort de musslor som inte öppnats. Häll grädden i grytan och låt koka upp. Krydda med salt och peppar. . Lägg tillbaka musslorna i grytan. Fördela musslorna i djupa tallrikar och häll över gräddskyn & strö över klippt persilja.. Servera genast med nybakade vitlöksbröd.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 
KLICKA HÄR

6
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KANELBULLEMUMS

När man vill baka något gott & enkelt. Sockerkaka i långpanna som smakar kanelbulle.

20 bitar

När man vill baka något både gott och enkelt. Sockerkaka i långpanna som smakar kanelbulle.  

Du behöver: 

125 gram smör  
3 ½ dl mjölk 
½ tsk kardemummakärnor 
7 dl vetemjöl  
4 tsk bakpulver  
2 tsk vaniljsocker  
2 dl strösocker 
2 ägg  

Kanelbullefyllningen:  

125 gram smör, rumsvarmt 
1 dl brunt farinsocker  
2 msk kanel  
2 msk vetemjöl  

Topping: 
2 msk pärlsocker 
2 msk hackade hasselnötter 

Glasyren: 
2 dl florsocker  
3–4 msk mjölk  

Gör så här:  
Sätt ugnen på 175 grader. 
Klä en långpanna, ca 25 x 35 cm med bakplåtspapper. 
Börja med fyllningen. Rör ihop alla ingredienser i en skål. Ställ åt sidan. 
Mortla kardemumman. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och kardemumma. Låt svalna.  
Rör ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. 
Vispa ägg och socker poröst i en annan skål. Vänd ner smör, varvat med mjölblandningen. Rör ner till en jämn smet. Bred ut i smeten formen. 
Gör lite gropar i kakan och klicka ut fyllningen. Strö över pärlsocker och hackade nötter. 
Grädda mitt i ugnen 20–25 minuter, eller tills kakan har stannat. 
Blanda ihop glasyren till en trögflytande smet och ringla den över kakan. 
Skär upp kakan i bitar när den svalnat. 

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 
KLICKA HÄR

6
Kommentera