INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KOKOSBOLLAR DOPPADE I MJÖLKCHOKLAD

Magiskt goda.

Det här behöver du till 30 chokladbollar: 
200 gram rumsvarmt smör
8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
2  1/2 msk kakao
1/2 dl oboy
50 gram smält mjölkchoklad

Garnering:
150 gram mjölkchoklad
Kokosflingor eller pärlsocker

Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i  1 timme.Rulla sedan chokladbollar och ställ in dem i kylen under tiden du smälter chokladen. Rulla dem sedan i chokladen som du låtit svalna, och sedan även i kokosflingor eller pärlsocker, vilket du tycker är godast.

Förvara chokadbollarna svalt.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️   
Sedan får ni inte missa alla söta nyheter.
 KLICKA HÄR Denna villhöver jag till julpyntet!

0
Kommentera

NOUGATRUTOR

Gillar ni nougat måste ni prova dessa kakorna.

Du behöver: 
275 gram smör, rumsvarmt 
10 dl havregryn 
2 1/2 dl strösocker 
1 dl vetemjöl 
4 tsk bakpulver 
1/2 dl ljus sirap 
 

Garnering:  
250 gram nougat 
25 gram mörk choklad  
flingsalt  
 

Gör så här:  
Sätt ugnen på 175 grader.  
Lägg bakplåtspapper i en form, ca 20 x 30 cm. Lägg alla ingredienser till nougatrutorna i en bunke. Blanda ihop till en jämn smet. Tryck ut smeten i formen. 
Baka mitt i ugnen 10–15 minuter, tills den fått lite färg.
Hyvla nougaten över den varma kakan, exempelvis med osthyveln. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Ringla över chokladen i ett fint mönster. Strö över lite flingsalt.  
Låt svalna något innan du skär upp i bitar.

7
1 kommentar

CITRONBULLAR I LÅNGPANNA

Lätt som en plätt!

Det här behöver du:
150 gram smör 
5 dl mjölk 
1 pkt jäst för söta degar 
1 ägg 
1 dl strösocker 
1 nypa salt 
10–11 dl vetemjöl 

Fyllning 
125 gram smör, rumsvarmt 
200 gram philadelphiaost
2 dl florsocker 
2 citroner, finrivet skal 

Garnering 
1 ägg 
1 dl pärlsocker 

Gör så här
Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, max 37 grader. 
Smula ner jästen i en bunke. Häll i lite av den ljumna degvätskan och rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av degvätskan under omrörning. 
Knäck ner ägget och tillsätt mjöl och salt under omrörning. Degen ska vara lös och kladdig. Låt jäsa under bakhandduk i cirka 40 minuter. 
Under tiden kan du göra citronfyllningen. Vispa ihop smör och philadelphiaost. Pudra i florsocker och tillsätt citronskalet. Blanda väl. Ställ kallt. 
Lägg bakplåtspapper i en bakform, cirka 30 x 40 cm.  Stjälp ut degen i formen och tryck till den lite lätt med mjölade händer. Låt jäsa under bakhandduk i ytterligare cirka 30 minuter. 
Värm ugnen till 225 grader.  Tryck ut cirka 40 små gropar i degen med hjälp av tummen. Fyll dessa gropar med citronfyllningen. 
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.  Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills den blivit gyllene

1
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

BANAN- & CHOKLADMUMS

Gillar du kärleksmums, kommer du älska den här godingen.

Banan- & chokladrutor 

150 g smör 
1 ½ dl vispgrädde 
1 mogen banan 
3 ägg 
3 dl strösocker 
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl 
1 dl kakao av bra kvalitet 
2 tsk bakpulver 

Glasyr 
100 g mörk choklad 
150 g smör, rumsvarmt 
½ dl kakao 
1 msk vaniljsocker 
2 dl florsocker 

Garnering 
1 dl kokosflingor 

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 25 x 35 cm. 
Smält smöret och blanda i grädden. Mosa och rör i bananen. 
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. 
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner bananblandningen och de torra ingredienserna i äggsmeten. Blanda försiktigt. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 minuter. Låt svalna.  
Glasyr:Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Låt svalna något. Vispa ihop med smöret. Tillsätt kakao, vaniljsocker och florsocker. Rör till en fluffig glasyr. 
Bred glasyren över kakan och strö över kokos. När glasyren har satt sig, skär kakan i bitar.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️   
Sedan får ni inte missa alla söta nyheter.
 KLICKA HÄR Denna villhöver jag till julpyntet!

8
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

ALLT-I-ETT-PANNA

För 4 personer : 
4 portionsbitar lax
2 bitar med Boursin ( vitlök & örter) 
1 förpackning med körsbärstomater 
2 msk fond ( jag brukar ha hummerfond alt. schalottenlök )
1/2 msk citronpeppar 
1/2 msk salt 
5 dl grädde 
1 pressad citron + zest 
*Pasta för 4 personer

Garnering : dill, citron och handskalade räkor

Gör så här 
Ställ ugnen på 200 grader. 
Skär upp den tinade laxen i kuber, 
Vänd ner tomaterna, salta & krydda. Placera ut färskosten, häll över grädden. 
Skjuts in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Koka pastan al dente under tiden. 
Ta ut formen, vänd ner citronsaft + zest och rör ner pastan.  Toppa med dill, citron & handskalade räkor.
Serveras genast.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️   
Sedan får ni inte missa alla söta nyheter.
 KLICKA HÄR Denna villhöver jag till julpyntet!

13
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

LAXGRATÄNG MED SPARRIS & RÄKOR

Receptet kommer från min bok ”Middagstipset”

Det här behöver du:
4 bitar laxfilé, fryst och tinad
400 g torskfilé, fryst och tinad
4 dl vispgrädde
200 g färskost (t ex philadelphia)
2 msk koncentrerad hummerfond
2 msk dill, hackad
0,5 msk curry
salt
peppar
250 g körsbärstomater (gärna både gula och röda)

Garnering
skalade räkor (valfri mängd)

Till servering
ris (eller pasta eller kokt potatis)

grön sparris, kokt (eller broccoli)

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i 2 x 2 cm stora bitar, och lägg i en ugnsform.
Vispa ihop grädde, färskost, fond, dill, curry, salt och peppar i en kastrull. Koka upp lite långsamt och ringla sedan såsen över fiskbitarna.
Strö över körsbärstomaterna och ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills fisken är klar och gratängen har fått fin färg. Toppa med räkor och servera med ris, pasta eller potatis samt sparris eller broccoli.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️   
Sedan får ni inte missa dessa söta nötknäppare,
till bästa pris nu. KLICKA HÄR Dessa villhöver jag till julpyntet!

6
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

GULASCHSOPPA MED NÖTFÄRS

Detta är min vardagsfavorit. Snabbt, gott och billigt.

Det här behöver du till 5-6 portioner :
smör
1 gul lök
2 rivna morötter
1 pressad vitlöksklyfta
1 kilo blandfärs
3 msk tomatpure
1 liter vatten
7-8 små fasta potatisar
2 st köttbuljongtärningar
2 msk kinesisk soja
2 burkar krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1/2 – 1 msk sambal oelek ( undvik om du inte vill ha hetta)
salt & peppar

Gör så här:

Hetta upp en kastrull med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner de rivna morötterna & färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprika pulver och salt & peppar. Låt sjuda upp- tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, smaka ev av med sambal oelek om ni vill ha lite hetta. Serveras med creme fraiche och en bit gott bröd.
❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️   
Sedan får ni inte missa dessa söta kuddar till jul,
till bästa pris nu. KLICKA HÄR Dessa villhöver jag till julpyntet!

8
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

SEGA CHOKLADKAKOR

Dessa godingar kommer från senaste bakboken ”Jennys Söta”

Du behöver:
150 g smör 
3 dl strösocker 
2 msk ljus sirap 
1 msk vaniljsocker 
1 ägg + en extra 1 äggula 
4 1/2 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
200 gram mjölkchoklad 
+ 200 gram mjölkchoklad till garnering.

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.  
Lägg bakplåtspapper på tre plåtar. 
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. 
Rör ner strösocker, sirap och vaniljsocker i kastrullen. Blanda ner ägg och äggula.  
Hacka mjölkchokladen. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i smeten tillsammans med chokladen.  
Klicka ut ca 6 bollar av degen på varje plåt. Använd en glasskopa eller två skedar.   
Grädda 12–15 minuter. 
Låt kakorna svalna på plåten. Chokladdoppa dem när de svalnat.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Sedan får ni inte missa dessa söta nötknäppare till bästa pris nu. KLICKA HÄR
Dessa villhöver jag till julpyntet!

6
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KROFANTER

Något färgglatt och gott till kalaset kanske ?

Du behöver: 
4 1/2 tsk gelatinpulver 
1 ¼ dl kallt vatten 
1 1/4 dl glykos 
1 ¾ dl strösocker 
0,7 dl vatten 
röd karamellfärg 

Ca 2 dl florsocker 

Topping: 
400 g mjölkchoklad 
Färgglatt strössel 

Gör så här:  
Blanda gelatin med 1 ¼ dl kallt vatten i en kastrull. Låt stå 2–3 minuter. Värm sedan försiktigt så massan smälter. Häll över i en bunke. 
Tillsätt hälften av glykosen och vispa på låg hastighet.  I en annan kastrull blanda i resten av glykosen, strösocker och 0,7 dl vatten. Sjud upp blandningen på svag värme. Låt koka tills den uppnår 120 grader. Rör ej under tiden.  Häll sedan den varma sockerlagen försiktigt i bunken med gelatinblandningen och vispa hela tiden på låg fart. När allt är i, höj hastigheten till max och vispa i 5 minuter.  Tillsätt lite röd karamellfärg tills smeten fått önskad färg och fortsätt vispa 5 minuter på hög hastighet. Häll smeten i en spritspåse. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och pudra över florsocker.  Spritsa ut långa korvar och pudra sedan över mer florsocker så det täcker runt om. Låt stå och stelna i rumstemperatur i minst 4 timmar. Klipp dem sedan i ca 10 cm långa bitar. Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron. Låt svalna något.  Pensla bitarna med choklad runtom och strö över strössel. 
Ställ att stelna i kylen.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Och missa inte alla superduper söta julnyheter som har trillar in här nu.
KLICKA HÄR för att bli inspirerad

6
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

SEGA CHOKLADKOLA-RUTOR

24 st

En söt seg chokladkaka som alltid gör succé på fikabordet.  

Du behöver: 
200 gram smör 
2 ägg 
3 dl strösocker 
1 dl kakao 
4 tsk vaniljsocker 
2 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 

Topping
2 dl vispgrädde 
2 dl strösocker 
2 msk ljussirap 
100 gram mörk choklad 

Garnering 
2 msk kokosflingor 

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en bakform, ca 25 x 35 cm. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.  Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ner i äggblandningen. Rör sist ner smöret.  Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter. Låt svalna medan du gör toppingen. 

Topping: Koka upp grädde, socker och sirap under omrörning till en tjock smet. Ta från värmen. Bryt ner chokladen och rör till en smidig smet. Låt svalna. 

Bred chokladsmeten över kakan. Strö över lite kokosflingor. Skär i bitar och förvara kallt.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Och missa inte detta superduper-erbjudandet på HEMTEX. Dessa gosiga sängkläder i flanell är mina absoluta favoriter till hösten/vintern. Nu 249kronor KLICKA HÄR

6
1 kommentar