Födelsedagsplanering och godaste kladdkakan

Har börjat födelsedagsplanera lite för Thelma som vi ska fira om en vecka, hon kommer vara hos sin pappa i år på sin födelsedag. Så vi får ha kalas för henne ett par dagar tidigare, och nu nu har vi börjat klura på vad vi ska bjuda på , och denna kladdkakan står högst upp på listan.

Har ni hunnit med att baka den ännu, isåfall vad tyckte ni ?

Smeten till kladdkakan ska inte vispas, bara rör ihop. Det ska in så lite luft som möjligt i kladdkakssmet.

Det här behöver du :

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör

Tryffel:
300 gram mjölkchoklad
1/2 – 3/4 dl grädde

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat.

Under tiden börjar du med tryffeltäcket.
Smält chokladen på låg värme över vattenbad, ta bort från värmen och rör sen ner grädden ( ovispad)  rör tills du fått en slät och jämn smet.
Häll sedan denna över kladdkakan och ställ svalt – gärna ett par timmar.

Serveras med en bit glass eller vispad grädde.

 

0
Prenumerera
Notis om

27 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

Den ser riktigt kladdig och god ut. Receptet sparas!!
Kram

jennysmatblogg
Reply to  Bland bakverk och kastruller
11 år sedan

Ja gör det, den är jättegod.

Kram

11 år sedan

Kladdkaka är ju så förbannat gott. Din ser perfekt ut!

jennysmatblogg
Reply to  Sara på Vardag.nu
11 år sedan

Visst är det.
Bästa fikan.

Kram

11 år sedan

Ååå ser ut att vara en kladdkaka i min smak. Ska testas, återkommer med betyg. 😉

http://www.lisasmatochbak.se

11 år sedan

herreguu så god den ser ut!!

jennysmatblogg
Reply to  felicia-
11 år sedan

Jättegod.

Michaela
11 år sedan

Den är supergod! Gjorde den hemma förra veckan, den fick toppenbetyg av alla. Idag är vi bortbjudna på middag och en nybakad kaka är med, testade denna gång med Marabou jordgubb och hoppas det skall vara lika gott. Tack för ett grymt recept.

jennysmatblogg
Reply to  Michaela
11 år sedan

Å vad roligt att höra! 🙂

Hoppas jordgubben blev lika bra.

Kram

Marie C
11 år sedan

Tack för all inspiration man får på dina sidor.
Den här kladdkakan ska jag prova imorgon. 🙂

Lillemor
11 år sedan

Hej! Provat göra denna kladdkaka men när jag ska ha i grädden i den smälta chokladen så grynar det ihop sig bara. Provat två ggr med samma resultat. Vad gör jag för fel?

jennysmatblogg
Reply to  Lillemor
11 år sedan

Men vad konstigt…. Jag brukar ha hälla i den samtidigt som chokladen.

lillemorlind
Reply to  jennysmatblogg
11 år sedan

Ok, jag gjorde som det stod dvs att smälta chokladen i vattenbad först och sen röra ner grädden ovispad. Har man in grädden tillsammans med chokladbitarna och det får smälta ihop tillsammans blir det kanske bättre. Ska prova det! Berättar om det funkar bättre! Kladdkakan i sig blev jättegod! Tack för svaret!

11 år sedan

Googlade kladdkaka och hamnade på det här receptet. Fantastisk god!!

Emma
11 år sedan

Ska man bara röra ihop sockret och äggen med ? Utan visp?

Natalie
10 år sedan

Hur stor form är detta recept för?

Jennys_matblogg
Reply to  Natalie
10 år sedan

22 cm är denna formen.

10 år sedan

Jag skulle kunna leva på kladdkaka. Typ.. Har sett att du har många roliga och goda varianter på kladdisar och provade denna. Helt fantastisk… HELT fantastisk!

http://eliniver.wordpress.com/2014/02/21/kladdkaka-med-chokladtryffel/

Jenny Warsen
Reply to  Elin Iversen
10 år sedan

🙂

Moa
10 år sedan

Nej.. Chokladsmeten skar sig. Helt oanvändbar, måste slänga allt. 🙁

Ida
10 år sedan

Hej!
Ser hur god ut om helst! Måste bara fråga om det för stor skillnad på kladdkakan om jag har en form som är 24 cm ist för 22cm? Då de flesta andra kladdkakor jag bakar (andra recept ej härifrån) blir så tunna. och jag vill gärna ha den i alla fall lite högre. Eller om jag måste öka på ingredienserna?
sen läste jag kommentarerna här under och undrar om de är så att man ska ha i grädden efter man smält chokladen eller samtidigt som man smälter den? 🙂
Underbar blogg!!

Ida
10 år sedan

Men varför ”skär” sig tryffeln

Ida
10 år sedan

Googlat runt lite och hittat en lösning (gäller även när man gör chokladmousse som grynar sig) tillsätt mer vätska, alltså grädde, gärna het!

Johan
9 år sedan

Visst har du det. Du har svarat på tidigare kommentarer där folk haft samma problem. Se ovan.

Kim
9 år sedan

okej, smeten skar sig…
Då gjorde du väl fel??

8 år sedan

Min son gillar inte tårta utan önskade kladdkaka till sitt kalas. Denna blev fantastiskt god!

eva a
7 år sedan

kan man dubbla satsen

Nästa inlägg

Gult som solen

27
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x