Har börjat födelsedagsplanera lite för Thelma som vi ska fira om en vecka, hon kommer vara hos sin pappa i år på sin födelsedag. Så vi får ha kalas för henne ett par dagar tidigare, och nu nu har vi börjat klura på vad vi ska bjuda på , och denna kladdkakan står högst upp på listan.
Har ni hunnit med att baka den ännu, isåfall vad tyckte ni ?
Smeten till kladdkakan ska inte vispas, bara rör ihop. Det ska in så lite luft som möjligt i kladdkakssmet.
Det här behöver du :
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
Tryffel:
300 gram mjölkchoklad
1/2 – 3/4 dl grädde
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat.
Under tiden börjar du med tryffeltäcket.
Smält chokladen på låg värme över vattenbad, ta bort från värmen och rör sen ner grädden ( ovispad) rör tills du fått en slät och jämn smet.
Häll sedan denna över kladdkakan och ställ svalt – gärna ett par timmar.
Serveras med en bit glass eller vispad grädde.
Den ser riktigt kladdig och god ut. Receptet sparas!!
Kram
Ja gör det, den är jättegod.
Kram
Kladdkaka är ju så förbannat gott. Din ser perfekt ut!
Visst är det.
Bästa fikan.
Kram
Ååå ser ut att vara en kladdkaka i min smak. Ska testas, återkommer med betyg. 😉
http://www.lisasmatochbak.se
herreguu så god den ser ut!!
Jättegod.
Den är supergod! Gjorde den hemma förra veckan, den fick toppenbetyg av alla. Idag är vi bortbjudna på middag och en nybakad kaka är med, testade denna gång med Marabou jordgubb och hoppas det skall vara lika gott. Tack för ett grymt recept.
Å vad roligt att höra! 🙂
Hoppas jordgubben blev lika bra.
Kram
Tack för all inspiration man får på dina sidor.
Den här kladdkakan ska jag prova imorgon. 🙂
Hej! Provat göra denna kladdkaka men när jag ska ha i grädden i den smälta chokladen så grynar det ihop sig bara. Provat två ggr med samma resultat. Vad gör jag för fel?
Men vad konstigt…. Jag brukar ha hälla i den samtidigt som chokladen.
Ok, jag gjorde som det stod dvs att smälta chokladen i vattenbad först och sen röra ner grädden ovispad. Har man in grädden tillsammans med chokladbitarna och det får smälta ihop tillsammans blir det kanske bättre. Ska prova det! Berättar om det funkar bättre! Kladdkakan i sig blev jättegod! Tack för svaret!
Googlade kladdkaka och hamnade på det här receptet. Fantastisk god!!
Ska man bara röra ihop sockret och äggen med ? Utan visp?
Hur stor form är detta recept för?
22 cm är denna formen.
Jag skulle kunna leva på kladdkaka. Typ.. Har sett att du har många roliga och goda varianter på kladdisar och provade denna. Helt fantastisk… HELT fantastisk!
http://eliniver.wordpress.com/2014/02/21/kladdkaka-med-chokladtryffel/
🙂
Nej.. Chokladsmeten skar sig. Helt oanvändbar, måste slänga allt. 🙁
Hej!
Ser hur god ut om helst! Måste bara fråga om det för stor skillnad på kladdkakan om jag har en form som är 24 cm ist för 22cm? Då de flesta andra kladdkakor jag bakar (andra recept ej härifrån) blir så tunna. och jag vill gärna ha den i alla fall lite högre. Eller om jag måste öka på ingredienserna?
sen läste jag kommentarerna här under och undrar om de är så att man ska ha i grädden efter man smält chokladen eller samtidigt som man smälter den? 🙂
Underbar blogg!!
Men varför ”skär” sig tryffeln
Googlat runt lite och hittat en lösning (gäller även när man gör chokladmousse som grynar sig) tillsätt mer vätska, alltså grädde, gärna het!
Visst har du det. Du har svarat på tidigare kommentarer där folk haft samma problem. Se ovan.
okej, smeten skar sig…
Då gjorde du väl fel??
Min son gillar inte tårta utan önskade kladdkaka till sitt kalas. Denna blev fantastiskt god!
kan man dubbla satsen