Dessa krabbelurer är och förblir en favorit på frukostschemat. Och dessa plättar smakar någonting mellan nygräddade pannkakor och nyfriterade munkar med socker. Abslut bästa helgfrukosten – ni måste prova… kanske redan i helgen.
Stek dessa godingar tre och tre i taget.
Med mycket smör
Det här behöver du :
1 1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
Garnerning : strösocker
Gör så här :
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Jag hade en vanlig handvisp när jag vispade ner ett ägg i taget, och sedan vätskan.
Smält ganska mycket smör i en stekpanna och klicka sedan ut tre stycken krabbelurer i taget i stekpannan och stek dem på medelstark värme tills de fått en gyllene färg.
Under tiden fyller du en platt tallrik med socker och här ska du genast doppa de färdig gräddade krabbelurerna . Annars fastnar inte sockret.
Servera genast.
*
Mums, vad gott. Jag brukar göra mina i plättjärnet, det är rätt smidigt med. Nu var det länge sedan, så det får kanske bli i helgen ; )
Ha en skön helg, snart slutar jag, sen blir det badhuset med lillkillen och hans tjejkompis i eftermiddag, lite nöje tillsammans med motion, kram kram
Det kan jag tänka mig. Äger inget plättjärn.
Hoppas ni haft en jättebra fredag och fortsatt trevlig kväll.
Kram
Det lät smarrigt, får nog ta och testa nån dag 😉
Ser smarrigt ut! Måste absolut testas redan imorgon!
Blir nog en perfekt uppladdning för sonen som har fotbollscup hela dagen!
Ha en fin helg! Och tack för en riktig toppenblogg!! 😉
Instämmer med de övriga, mums vad gott.
En riktigt trevlig helg önskas dig med familj
Sockrade pannkakor, ingen dålig frukost det du 😉
Så goda de blev! TACK!
Ser got ut, jag måste prova det snart 🙂 Tackar 🙂
Tänkte göra dessa till lunch idag…. Mamma brukade göra dessa till fika när vi var små! Jättegott!
det är typiska Amerikanska pannkakor, och här äts dom med lönnsirap och smör på, och bacon till……………en riktig fettbomb
Åh! Barndomsminnen ♡ Vi gjorde alltid såna på Strövarna 😉
Ser supergoda ut, måste testa. Men hur många blir det av detta recept? Kanske står, men isåfall missade jag det.
Tänkte prova göra dessa nu. Men ska där vara 1 1/2 strösocker i smeten eller det är bara till Garneringen ? Haha
det ska vara i smeten 🙂
Ätnligen ett recept på detta!! Fick det jämt hos min dagmamma för 35 år sen :D. Vi kallade dom iofs för Skrabbellucker :). Ska prova!
Mvh
Christine