Kycklingrullader i god brunsås – LCHF

God kväll!
Hoppas ni haft en jättebra onsdag alla bloggisar. Vi har haft en fin eftermiddag här med fikagäster efter lunch och Nomi har lekt med sin kompis Ludde. När Jonathan kom hem efter jobbet, så åkte jag och Jacob till Grand Samarkand ( ett köpcenter ) där han  hade klipptid – sen vi åt grillade kycklingmackor på Subway ( Med kyckling , bacon och majonnäs. Gott! )  innan vi gick vidare och kollade i butikerna.

Och är det dags att sätta sig en stund framför tv:n …. men  innan dess blir det ett litet kycklingrecept.

Kycklingrullader i god brunsås

IMG_1800

4 personer

4 kycklingfiléer
Smör
salt och vitpeppar
Bra att ha : Tandpetare

Fyllning:
150 Mozzarella / eller god lagrad ost
1 / 2 dl creme fraiche
3 msk röd pesto

Sås :
3 dl vatten
1 1/2 msk kycklingfond
3 dl grädde
1 msk kinesisk soya
Maizena
1 tsk rödvinbärsgele

Gör så här :
Ställ ugnen på 80- 100 grader.
Skär kycklingfileerna på mitten så att det blir tunna kycklingfileer – och banka dem platta.( lägg plastfolie över och banka/ rulla ut  med en brödkavel ) Salta & peppra kycklingen – och värm en stekpanna med smör.Rör ihop västerbottenost, creme fraiche och pesto och rulla in röran i rulladerna.  Fäst rulladerna med tandpetare.Bryn rulladerna klara i stekpannan- och ställ sedan i ugnen, medan du gör såsen på stekskyn du har kvar i pannan.
Vispa ner vatten , fond, grädde och låt sjuda upp. Red av med maizena, smaka av med salt , peppar och gele och låt puttra i några minuter innan du lägger tillbaka kycklingrulladerna. Efter ytterligare några minuter så är det klart att servera med ris, eller kokt potatis.

Vill du äta LCHF så kan du utesluta gelée och Maizena,
och servera till broccolimos eller kokt brysselkål.

0
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Minna
12 år sedan

Mums 🙂

Sagan
12 år sedan

Hej i kvällen!
Gjorde din fantastiskt goda gulasch-soppa idag och den blev så god! Tack!!!
Sen ska jag faktiskt köra på Jacobs köttfärssås en dag, den såg supersmarrig ut, så det längtar jag efter 🙂
Ha en fortsatt bra januari! Den tar slut va? Eller? Kommer den aaalltid hålla på? Fast sen vet man… Bara den är förbi så vips äre sommar och sen jul igen!
Varmaste varmaste tack igen, för din fina blogg med dina underbara recept! Vart får du allt ifrån???
Saga

jennysmatblogg
12 år sedan

Sagan : Tack för den fina kommentaren ! Tack tack!
Och vad roligt att du gillade gulasch-soppan 🙂

Minna
12 år sedan

Underbart. Tack för bästa bloggen Jenny 🙂

Viola
12 år sedan

Godmorgon Jenny, det här måste prövas – min fantasi tryter verkligen just nu… Jo, jag undrar har du några bra tips på ”vuxenmellis” som man kan ta med sig till jobbet och mumsa, innan man stocker direkt efter jobbet till träningen – orken tryter efter en stund om jag äter dåligt…. Just nu är det nötter, youghurt och banan, men det blir tråkigt i längden..

Linda
12 år sedan

Mums vad gott, måste vi laga här hemma. Är imponerad av dig av allt du lagar o bakar. Ha det gott, Linda : ))

Hanna
12 år sedan

Ser riktigt smarrigt ut! Gärna fler recept inom kategorin
”Smalmat/LCHF/Kalorisnålt” mm. Det hade verkligen uppskattats!
Men alla dina recept verkar goda i vilket fall som helst 😀

jennysmatblogg
12 år sedan

Hej Viola! 🙂
Kanske lite goda sallader, en nyttigare baguette med goda pålägg,
fruktsallad och kesella eller lite hemmagjord risifrutti ?
Eller ännu nyttigare färdiga grönsaksbitar , med någon god dip?
Fortsatt fin torsdag 🙂

Ingela
12 år sedan

Varför ska dom in i ugn, bara för att hållas varma eller?? Ska testa detta iaf inom kort:)

jennysmatblogg
12 år sedan

Ingela : Precis , bara för att hålla värmen 🙂

12 år sedan

Smaskens vad gott det låter!

http://pernillabredolt.blogspot.com

Viola
12 år sedan

Hemmagjord risifrutti, ja den tar vi! Tack, tack 🙂

Nästa inlägg

Daimrocks

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x