Lax med potatis och örtsås
Det här behöver du:
4 portionslaxar
flingsalt
2 dl creme fraiche
200 gram philadelphiaost
1 msk finhackad dill ( färsk eller fryst)
1 msk gräslök ( färsk eller fryst)
Salt & citronpeppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg de tinade laxbitarna, i en smord ugnsform och rör ihop creme fraiche och philadelphiaost slätt.Rör ner örter, salt och citronpeppar och bred ut över laxen, och ställ sedan in i nedre delen av ugnen. Ta ut efter 25- 30 minuter eller när laxen är färdig.
Gott till färskpotatis eller ris.
Eller bara en god sallad.
Hur mycket creme fraishe och philadelphiaost gör du åt på en vecka?
Måste vara mycket;)
Nina 🙂
Det är en hel del.
Hej! Gjorde receptet du lade ut nyligen på kyckling i krämig sås fast utan de kraschade potatisarna (de spar jag till en annan gång) häromdagen och det var verkligen supergott! Fast allt jag lagat från din blogg har varit gott så jag blir inte så förvånad 😉
Hoppas du skriver i bloggen innan om det blir skara sommarland för då ska jag allt hålla lite utkik då jag kör en av bergochdalbanorna där 🙂
Vad glad jag blir att du gillar recepten.
Visst ska jag säja till när vi åker 🙂 Hoppas du kommer fram och säjer hej!
Och Roligt jobb att få styra bergochdalbanan!
Vad kul! Skara sommarland är bokat här! Tosselilla har mannen pratat om i två års tid så kanske tar vi oss en sväng dit. Något du kan rekomendera, Tosselilla?
Kram
Tosselilla brukar vi åka till – och speciellt de två yngsta tycker att det är toppen!
Fint vattenland men ett minus för att det inte är uppvärmda pooler.
Men absolut värt ett besök.
Kram
Hej! Nu har jag testat även detta recept som var en riktig höjdare. Vi slickade (bokstavligt talat) tallrikarna! 🙂 Tack så mycket för ett enkelt och väldigt smarrigt recept!