De här smarriga smördegsknyten bakade jag för ett tag sedan. Riktigt gott och sött och snabbt att baka dessutom .
Det här behöver du till 4 pers :
4 st smördegsplattor 15*15 cm
1 stort äppel
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl mörkt muscovadasocker
1 ägg
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Finhacka de skalade äpplet och rör ihop med creme fraiche och socker i en skål.
Lägg ut plattorna på en ugnsform med bakplåtspapper, och lägg på ett par msk fyllning på varje smördeg. Ta upp alla hörnen och nyp ihop till ett knyte.
Pensla med vispat ägg och ställ sedan in i mitten på ugnen.
Ta ut efter cirka 12- 15 minuter när de fått en gyllene färg.
Servera med vaniljsås, marsansås eller gräddglass.
Mumsfillibabba 😀
Det ser så gott ut och jag vet att de är goda och perfekt med vaniljsås till. Ha en fin dag, kram!
Ämen FIIIIIII IIIIII FAAAARAAAAOO! Så jäkla gott, jag smäller av lite här. Kanske kan vara favvosmakerna detta för mig. Hur många propoints kan det vara i detta? 🙂 🙂 🙂 Måste göra nångång, så är det bara. Om det så ska betyda ingen mat på en hel dag så ska jag prova! 🙂
Kram ♥
Åh så gott det såg ut! Får kanske prova till helgen som efterrätt! Såg ju sååå smarrigt ut!
Åh det där såg gott ut! Börjar bli ”farligt” för mig att titta in här och se alla godsaker du lägger upp 😀
Måste berätta att jag gjorde din rabarberglass igår – och gud så himmelskt god den var!! Skulle kunnat äta upp alltihopa; tror jag får be sambon sätta lås på frysen 😀
Tänk att det är så lätt att göra egen glass!
Ja, visst är det busenkelt.
och den är farligt god 😀
Kram
Mums vad gott!
Verkar ju hyfsat ”lätta” att göra? Öppnar dom sig lite när man gräddar dom sen? Funderar på om man skulle kunna göra din glass med urskrapad vaniljstång, så det blir vaniljgräddglass? Vad tror du? Kraaaam
Japp, lätt som en plätt.
De öppnar sig lite i ugnen, de blir spröda och frasiga av smördegen.
Låter spännande med glassen. Återkom gärna om den blir god 🙂
Provade dessa igår och de var både super lätta att göra och super goda att äta! Provade även fläskfilé i krämig sås och den var också himmelsk! Pojkvännen(och även jag)uppskattar mycket att jag läser och blir inspererad av din blogg! 🙂
Hej!
Tack för alla underbara recept!
Tänkte bara fråga.. De smördegsbakade äppelknytena… kan man förbereda dem tidigare på dagen ( och ha dem i kylskåpet) om man ska äta dem på kvällen
Så när det börjar dra ihop sig för att äta att man då bara kan slänga in dem i ugnen
Eller blir allt bara kladdigt då?
Jag skulle nog bara göra klart äppelröran i förväg,
och fyllt smördegen precis innan de skulle grädda dem.
Fantastiskt goda och lättbakade knyten !!! Jag testade att förvara ett iikylskåpet över natten och det gick bra !!!