God morgon och välkommen Fredag 😀
Snart är det helg, och lite av det bästa på helgerna är väl sovmorgon och goda frukostar utan stress. Själv äter jag helst varma frallor på helgen, antingen hembakat eller från bageriet…. Och letar du recept på rikigt goda frallor för att baka så har jag ett perfekt sådant här.
Goda, fluffiga och luftiga frallor med frön.
Det här behöver du :
50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9- 12 dl vetemjöl
alternativt byt ut ett par dl vetemjöl mot dinkel eller grahamsmjöl
Garnering : Vatten , lite flingsalt och solrosfrön
Gör så här :
Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten.När jästen har blandat sig helt så häll du i resten av vattnet. Rör ner saltet , olivoljan och vänd ner mjölet pö om pö medan du arbetar degen.Använd så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Låt jäsa i cirka 60 minuter Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterliga 30 minuter.
Innan de ska in i ugnen – pensla med vatten och strö över solros frön och lite flingsalt.
( Vi dubblade detta receptet – och frös in det bröd som inte gick åt –
perfekt att ha i frysen och tina upp lagom till mellis eller frukost. )
En liten Nomi 3 år här på bilden–
Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter. Eller längre, vi gjorde större frallor och de behövdes gräddas
något längre.
Servera sedan med smör, god ost och lite krispiga grönsaker.
Nomnomnom!
Nybakta frallor är ju något av det godaste som finns, speciellt till frukost!
Ser jättegoda ut! Hur många bullar blir det ca på en sats?
Och tack för en massa goda recept 🙂
/Helen
Okej, ska bli! 🙂 Blev så sugen, så jag handlade hem ett paket jäst! Blir till lördagsfrukosten 🙂
Gjorde dessa idag, allra godast när dem är sådär lagom varma! :-))
Jag älskar verkligen att baka bröd och blev riktigt sugen på att baka nu när jag såg det här receptet 🙂 Måste testas!
Är också lite nyfiken på hur många du fick utav en sats… Ser super goda ut!
Äntligen hittat super gott recept för frallor som inte är torra och smular sig så snart de kallnat! Tack!!
Underbar blogg du har!! Testade att baka de här jättefina och goda frallorna. Men jag funderade lite på mjölmängden. Fick ta betydligt mer än 12 dl. Missade jag något steg?
Du kanske hade lite mer vatten än angivet?
Bakar mycket, dom bästa hittils!!
Roligt, tack för att du berättar.
Hejsan!
Jag bakade dessa nu ikväll, jag gjorde minsa ganska stora, det blev 13 st.
Supergoda, luftiga! Jag hane en skål med vatten i ugnen , från att jag satt på ugnen.
Sprejade 2 ggr under gräddningen med vatten, dom blev så frasiga i skalet,,,,,,
Jättebra recept, det kommer jag att använda ofta
Eva
Mumsiga frallor som jag premiärbakade idag, definitivt inte sista gången!! Enkla, goda och snygga
Så super goda och enkla att göra,tack för många goda tips!!
Jättegoda och luftiga, tog i lite havregryn i degen, blev perfekt!
Jättegoda ,helt perfekta
tack för receptet. blev fina och goda.
Vilka goda frallor !! bakat dem flera gånger o ikväll bakade jag 3 omgångar 1 enl recept 2 omg m vetemjöl/fullkornsdinkelmjöl blev jättegott . Vilket bra recept 👌