Detta är en perfekt vardagsrätt, och den uppskattas av alla.
Och idag blev det en köttfärssås med smak av rödcurry
Oftast lagar vi storkok – perfekt att frysa in om man får något över :
1,5 kg köttfärs
Smör
1 finhackad gullök
Rotselleri
3 morötter
2 pressade vitlökar
3 tsk rödcurrypasta ( eller mer om man vill ha stark mat )
3-4 burkar krossad tomat
ev. en skvätt chilisås
1 burk med små champinjoner
3 msk kalv- eller oxfond koncentrerad
2 dl vatten
Salt och peppar
Gör så här :
Skala, hacka , riv grönsaker , och lök.
Hetta upp en kastrull med smör och lägg i dem i smöret när det börjar lukta nötigt om smöret.
Fräs grönskakerna & löken mjuka – de ska inte få färg.
Bryn sedan färsen där i , tills den är färdig. Vänd ner champinjonerna.
Rör i krossade tomater, chilisås, vatten, fond, rödcurrypasta och smaka av med salt och peppar ( och ev. lite torkad oregano )
Låt sjuda i 20 minuter.
Servera till ris, pasta eller bara som en soppa, med ett gott bröd och en krispig sallad brevid.
Ännu en god färsrätt, tillsatte palsternacka, som ger en mjuk smak.
Du räddar mig varje söndg när jag ska planera mat inför kommande vecka. TACK!
<3