Nu har jag kommit ifatt med bloggen igen – så här kommer det efterfrågade receptet på fläskfilegratäng.
Gratänger är uppskattat här hemma, och lätta att variera med olika ingredienser för alla smaker.
Denna är en gratäng med pasta, fläskfile, svamp och körsbärstomater!
Det är inte alltid lätt att få lyckade bilder, när det är mörkt ute….
Nästan färdigkokt pasta
1 putsad fkäskfile
1 burk med krispiga champinjoner
5 stycken cocktailtomater
50 gram smör
5 dl standardmjölk
2 dl grädde
4 msk vetemjöl
3 dl riven lagrad ost
1 kryddmått riven muskotnöt
Salt och peppar
Ost till gratinering
Gör så här: När osten har fått fin färg , så är gratängen färdig att serveras med en god grönsallad. .
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär upp fläskfilen, salta och peppra.
Och bryn den klar i smör.
Smörj en ugnsform och gör ostsåsen, smält smöret, vispa ner mjölet.
Rör ner lite av grädden och mjölken och vispa under tiden – så att det inte klumpar sig. Smaka av med salt och peppar, muskot.
Rör ner scamp och tomat , och låt det sjuda en fem minuter. Varva sedan kött, pasta och ostsås i ugnsformen.
Och toppa med ytterligare lite ost innan den gratineras.
Hej Jenny,
vilken god gratäng du har gjort, ser mycket god ut.
Önskar dig en fin torsdag 🙂
Kram
Härligt med lyxigt torsdagsrecept. Tar genast upp en fläskfile från frysen som ska lagas ikväll!
Tack för fin matblogg.
Hej! tänkte bara tipsa om att jag just nu har fler tävlingar på gång i bloggen bla kan man vinna fina nagellacker, träningskläder och presentkort på 500 kr på vitvarorSå passa på att gå in och anmäl dig!
Om du inte vill ha sånna här komentarer så ber jag om ursäkt och hoppas du får en bra fortsättning på nya året kram joanna 🙂
Ser jättesmarrigt ut !!!