Denna gratängen lagas ofta hos oss. Alltid lika uppskattad och lätt att göra.
Perfekt om du köttfärssås över.
Du behöver till en form:
Kokt pasta (al dente) till en form
5-8 dl färdig köttfärsås
Söta körsbärstomater
Vårlök
mozzarella
Ostsås :
4 dl vispgrädde
100 gram mjukost med baconsmak (en sådan på tub / ask )
1- 2 dl riven (lättsmält ) ost
salt och peppar
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Börja med ostsåsen, häll upp grädde i en kastrull- häll över mjukosten och riven valfriost.
Låt det bli varmt och bara sjuda upp, smaka av med salt och peppar. Ställ kastrullen åt sidan
Häll i pastan i botten, och häll den varma köttfärsåsen över.
Lägg över klyftade körsbärstomater, och färsk klippt vårlök.
Häll ostsåsen över, och toppa till sist med mozzarella över.
Pastagratäng direkt från ugnen :
Serveras genast med en god krispig sallad
Denna rätt lagas ofta hemma hos oss oxå :-D. Men idag fuskar vi ordentligt med HÄMTPIZZA!
Mmmm..tur att du la in denna igen! 😀
Usch ja, det där känner vi igen sen vi ändrade vår bloggs utseende, allt som fick ändras i alla inlägg efter hand…
Gratängen ser och låter väldigt god ut, skönt när man slänger allt i en form:)
Trevligt du fått i ditt ”nya place” 😉
Gratängen ser lovely!… och jag har en förkärlek till när man får allt i samma form oerhört bekvämt! =)
Supergod gratäng! Kommer helt klart göra den igen.
Elisabeth : Vad roligt! Det gör mig så glad när ni hinner testa recepten 🙂
Den här var verkligen så god! Jag bytte ut köttfärsen med kycklingfärs, funkade det med. Glad jag hittade din blogg!!! Här ska stjälas fler middagstips;)