God kväll
Hoppas ni haft en lika solig och fin torsdag som oss här i växjö. Fantastikt vårväder och vi har varit ute i trädgården hela dagen. Men nu är det middag på gång- och det lagas middag åt mamma och co som varit här på besök idag, vi lagar en kycklingrätt från Heinz som doftar helt fantastisk. Receptet kommer här nedan och orginalreceptet hittar ni HÄR
Jag bytte ut bulgur mot couscous- tror det är lika gott vilket som.
I samarbete med Heinz
Chipotle & Garlic kyckling med mangosalsa och kryddig bulgur
4 pers
Bulgur
4 kycklingfiléer
250 g mango chutney
saften från 1 lime
ca 10 droppar Heinz Hot Sauce Chipotle & Garlic
2 dl bulgur eller couscous
2 msk olivolja
1/2 tsk gurkmeja
80 g färsk spenat
2 vitlöksklyftor
1 aubergine
3 färska lökar
ca 12 st minitomater
olivolja till stekning
salt och peppar
Gör så här :
Blanda mango chutney i en skål med limesaft och Heinz Hot Sauce Chipotle & Garlic. Skär kycklingen i tunna skivor och marinera i 1/4 av chutneyn. Spara resten som tillbehör till maträtten. Koka sedan bulgur enligt anvisningarna på paketet. Skär auberginen i mindre bitar och strö lite salt över bitarna och ställ åt sidan. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och smula ner bulgur i pannan. Stek ”torr” och krydda med gurkmeja, salt och peppar. Blanda ner spenaten och tunt skivad vitlök mot slutet och låt den
mjukna. Håll varm. Klappa auberginen torr med ett hushållspapper. Stek gyllenbrun i olivolja. Blanda ner bulgur bland auberginen och låt allt bli varmt. Grilla kycklingen på en grill eller i en grillpanna ca 2 minuter på var sida tillsammans med lök i kvartar och tomater i halvor. Servera sedan med resten av mangosåsen. Vill man hetta till maträtten mer så kan man stänka på mer av Heinz Hot Sauce Chipotle &
Garlic.
Halloj
Det här receptet kommer göras i helgen:)Tack.
Ser fantastisk gott ut. Detta blir det till helgen efter Ullared.
Åh vad gott! Ska göra detta i helgen.
Lagade detta igår