Creamy mudcake muffin with lemon frosting
Citronfrosting
150 gram färskost
75 gram rumsvarmt smör
200 g florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk färskpressad citronsaft
Till cirka 15 stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
Gör kladdkakemuffinsen så här :
Ställ ugnen på 200 grader, och ställ ut formarna på en plåt.
knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna i en skål, rör om väl. Till sist smält smöret och blanda i. Häll upp 2/3 i formarna och grädda sedan i 7- 8 minuter eller.
Gör frostingen så här:
Ta fram smöret i god tid, så att det blir rumsvarmt. Rör ihop alla ingredienser till en slät smet och ställ kallt i en timme innan du du spritsar kladdkakemuffinsen med frostingen.
Alla dina Kladdkakor. Bakas i tid och otid.
Kram och tack för bästa matbloggen
😀
Åh jag älskar kladdkaka i alla dess former 🙂 Brukar göra kladdkaksmuffins, toppa med grädde, bär o citronmeliss. Blir en söt liten ”Bakelse” 🙂
Visst blir de extra fina med lite topping 🙂
Kladdkakor i alla dess former är jag svag för. Annanas paj är ju också gott. Har kommit på att jag gillar allt som är lite kladdigt. Småkakor bakar jag inte alls ofta.
Ha en bra dag!
Ananaspaj – det var evigheter sedan nu.
Jättegott 😀
Så nu har jag provbakat dessa godingar.
MVG 😉
Ärligt talat, margarin…. Nog är smör såväl godare som nyttigare.
Gillar din blogg mycket, fina varma bilder och bra recept (det går att byta ut margarin mot smör ;-))
Å vad roligt att höra att du gillar bloggen 🙂
Kladdkakor kan man aldrig få nog av. Jag har testat flera av dina varianter.
Just nu har det blivit mycket av den klassiska tuppkakan, sambon har blivit tokig i den.
Tack för en bra
Tuppkaka ? Vad är det.
Recept ? 🙂
Jag bakar gärna tårtor eller goda pajer. Blir så inspirerad av din underbara sida.
Har redan prövat flera recept. Alla med bästa resultat. Tack.
De här godingarna gör vi ofta här hemma. 🙂
http://lisasmatochbak.se/2012/12/skrabbelucker/
Kul ! 🙂
Tack för en underbar blogg! Jag provade att göra dessa idag men min frosting är för lös och bara rinner av. :/ Vad gjorde jag för fel? Hjälp tages tacksamt emot. //Malin
Nej, vad kan det bero på?
Var muffinsen för varm kanske ?
nä dem var helt kalla. har tom haft frostingen i kyl ett dygn men ingen förbättring. Jag gjorde dubbel satts kan det ha påverkar resultatet? :/
Ska smöret till frostingen smältas?
Nej, det ska vara rumsvarmt
Min forsling vägrade stelna till sig, den höll sig alldeles rinnig, kan jag slänga i mer florsocker och se ifall jag får något bättre resultat tror du?
Kan man kan baka dessa dagen innan eller blir frostingen konstig då? 🙂
kan man använda creme fraiche istället för färskost i citronfrostingen