Jag såg bland kommentarerna att Anna har efterfrågat receptet på cakepopsen som jag bakat tidigare.
Och här kommer detta :
Till Cakepops behöver du :
5-6 st muffins
5-6 st muffins
ca 2- 5 msk smör
Valfri smaksättning
Valfri smaksättning
200 gram vitchoklad
Gör så här :
Smula ner muffinsen i en skål och testa av lite hur mycket smör du behöver för att kunna arbeta ihop smulorna till en deg.
Forma sedan studsbolls- stora kulor och tryck ner pinnarna.
Smält chokladen över ett vattenbad.
Doppa sedan i choklad ett par gånger, låt dem svalna mellan gångerna.
Men jag gjorde verkligen en riktigt enkel variant av cake pops!! Eftersom mina hembakade muffins var helt slut så valde jag att använda färdigköpta muffins! Och de chokladmuffinsen som jag hade köpt hade vaniljkräm i sig, så det var bara att börja smula, och sedan arbeta ihop till en deg.Behövdes varken smör eller smaksättning.
Smula ner muffinsen i en skål och testa av lite hur mycket smör du behöver för att kunna arbeta ihop smulorna till en deg.
Forma sedan studsbolls- stora kulor och tryck ner pinnarna.
Smält chokladen över ett vattenbad.
Doppa sedan i choklad ett par gånger, låt dem svalna mellan gångerna.
Men jag gjorde verkligen en riktigt enkel variant av cake pops!! Eftersom mina hembakade muffins var helt slut så valde jag att använda färdigköpta muffins! Och de chokladmuffinsen som jag hade köpt hade vaniljkräm i sig, så det var bara att börja smula, och sedan arbeta ihop till en deg.Behövdes varken smör eller smaksättning.
Rullade ihop till små bollar , satte dit pinnarna.
Doppa dem sedan i smält choklad ett par gånger. Verkligen jättelätt!!
Doppa dem sedan i smält choklad ett par gånger. Verkligen jättelätt!!
Dessa kommer jag absolut att baka till nästa kalas, och då variera mer i smaker,
och annan choklad.
Trevlig Kväll till Er alla!
Men guuuud så fina.
Dessa ska jag testa att göra till helgen 🙂
Mums så goda.
Tror du man kan göra de med mörk choklad? Vi har mjölkalleri i familjen och då funkar det enbart med mörk choklad.
Har du något recept på cake pops med mörk choklad.
Åh, vad fina dina cake pops blev. Jag har också testat på att göra cake pops men de blev inte alls lika fina. Det var dock ett annat recept men ganska likt ändå. I det receptet var det kladdkakeballerina och philadelphiaost doppade i vit choklad. Det blev riktigt bra smak men som sagt, inte så snygga. 🙂
Gud vad goda de ser ut, så perfekta! Så hemligheten bakom det tjocka chokladskalet är att doppa dem flera gånger i smält choklad? För jag får aldrig till ett så snyggt lager, kanske har det att göra med att jag bara provat att doppa dem en gång var… Gulligt med rosetten också <3
Marion – Det funkar alldeles utmärkt att doppa i mörkchoklad.
Man kan ha ljusa vaniljmuffins om man vill då istället.
Alexandra : Mycket choklad ska det vara 🙂
Hej ! Ser jättegoda och festliga ut ! men var hittar man / köper man pinnarna ?
Ser jättegoda ut & SÅ fina!! Var köper man ”pinnarna” som du har i ?? =)
.. såg först nu att du fått samma kommentar/fråga precis innan …
😉
Carina & Maria : Här köpte jag mina vita pinnar 🙂
Och så glömde jag ju adressen :
http://kakburken.se/
🙂
Vad kul med mörkt inuti och ljust utanpå:) Vacker och inspirerande bilder på skapelsen gör mig inte mindre sugen på att äta just en sån alldeles just nu;-D
Tack Jenny!
Här ska bakas 🙂
Tänkte göra cake pops till min sons dop som är om några veckor, kan man frysa in dom?
Absolut, men just chokladdoppningen hade jag gjort samma dag.