Dessa godingar ska jag ta och baka till helgen, de är farligt goda. Bakade helt utan vetemjöl – dv.s glutenfria men inte ett dugg LCHF-vänliga iallfall 😉 Har du inte bakat dem- gör det!! Du kommer inte ångra dej.
Gott gott!
40 stycken söta, sega och krispiga kakor :
5 dl florsocker ( 1 paket )
1/4 tsk salt
2 dl kakao
4 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
75 gram hackad mjölkchoklad
Gör så här:Ställ ugnen på 175 grader.
Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke.
Smeten ska inte vara rinning och inte för hård- utan bara krämig.
Tillsätt mer florsocker/ kakao om den är för lös. och droppvis med vatten om den är för hård. Rör sedan ner den hackade choklade.
Klicka sedan ut smeten på en plåt till lagom stora kakor.
Jag gjorde ganska stora – fick ungefär 30 kakor av min smet.Ställ in plåten i mitten på ugnen – i cirka 8 minuter ( lite mer om du gör större kakor. )
Låt svalna innan du tar bort dem från plåten.
******************************************************
Och så ett shoppingtips, för något som jag också vill tips nu är den grymma rean på ELLOS. Just nu får ni 30 % rabatt på dyraste varan. Ange koden: 455721 Klicka här
Åh, inte ofta man hittar glutenfria recept 🙂
Kan man frysa in dessa tro? 🙂
Linnea : Ingen aning, eftersom jag inte prövat. Men det borde välgå ?! 🙂
Berätta om du det blir bra ifall du testar.
Vattnas i munnen på mej. Ska också baka dessa i helgen.
Jag kommer rulla fram nu när du lägger ut så mkt gött på bloggen ;-D
Det gör du rätt i Åsa.
Komiskt att jag läste rubriken å tänkte ”nähä, det är säker gluten i dem”. Maken är intolerant(bara sen i somras så jag ställer fortfarande om…)
Tji fick jag å ska baka redan i morron. 😀
Japp, tji fick du 😉
Hoppas ni gillar dem.
Jag har bakat kakorna. Dom var jättegoda med en klick grädde till. Var mycket uppskattat av fikagästerna. Kakorna går bra att frysa. Tack Jenny för en jättebra matblogg, får mycket inspiration av dig.
Se där – då vet att de går att frysa 🙂 Tack för infon.
Kram
Hej!
Jag försöker hitta en sänggavel jag tror jag sett på din blogg? En tygklädd i grått? Eller så har jag blandat ihop dig med Bakverk och fikastunder..
Om det är din, var har du beställt den? =)
Tack på förhand!
Hej Hanna .
Jo vi köpte en för några månader sedan, i grått med knappar.
Specialbeställd från kronmöbler på nätet. Jättenöjd! 🙂
Ojojoj så smarriga de där såg ut då!
Har gjort dom nu. Inte lika snygga som dina men sprack upp lite efter att jag tog ut dom ur ugnen. Får smaka efter middagen som är alldeles strax.
Hej , jag har lite frågor kring det här med alla dieter / koster? Du vet vad du pratar om och det handlar lite om allt mellan köttskandaler och fusk till vad som egentligen är sant om raw food eller vegansk? Läs gärna mitt senaste inlägg, har lagt upp flera artiklar om det också.. Det är ganska intressant..
Jo receptet stämmer 🙂
Man ska baka små kakor, annars blir det för mäktiga.
Ja, det är ju florsocker istället för mjöl 🙂
Hur ska de förvaras? Kylen eller rumstemp?
De ska förvaras torrt.
Men går även att frysa in
Gjordedom ikväll och bjöd på 🙂 SUPER goda 🙂 tack, och trevlig helg 🙂
Testade dessa ikväll men de blev alldeles platta. Jag har haft i alla ingredienser som det står, vad kan jag ha gjort för fel? För tunn smet kanske?
Tack för en jättebra blogg!
Det är hårfint det där med att få smeten lagom kletig och tjock.
Jag tror du hade liiiite tunn smet.
Lycka till nästa gång.
kram
Så goda de blev. Tack för ett toppenbra recept! Tror jag ska servera mina med hallonmousse på 🙂
Ja jag undrar oxå om du kör med elvisp eller nått för mina blev inte alls bra, helt platta…
Hej!
Tack för en superbra blogg :))
Kakorna blev supergoda, men vill bara tala om att man bör kolla noga vilken mjölkchoklad som är glutenfri,,, jag körde med Palle Kuling då min dotter är Glutenintolerant .
Segt och kladdigt att klicka ut dessa, men herregud vad det var värt 🙂 hur goda som helst!!
hejsan! 🙂 ett paket florsocker är ju 500g , hur många dl är det?
är egentligen inte glutenintolerant men det här receptet ser så gott ut! 🙂
1dl=60g enligt förpackningen, alltså, 60X5=300g florsocker 😉
De ser underbara ut! Har du testat att göra dessa med mörk choklad? Jag är lite sugen på att testa med 70 %.
om man gillar pajer ska man testa mareng & lemoncerds paj.
Jag brukar göra jätte många olika pajer samt bakverk.
Gör även egen kräm och lemoncerds utan recept.
Jag råder er alla att göra på bakplåtspapper för jag provade på bakplåtspapper och på smord plåt och på den smorda plåten fastnade dom och var omöjliga att få till hela kakor. Inte lätt på bakplåtspapper heller men lättare..
Hej Jenny!
Hittar alltid spännande saker att baka på din sida. 🙂
Har en fråga om dessa mumsbitar. jag funderar på om det går att tillsätta hackad vit choklad tillsammans med den andra choklad eller om de bara kommer att smälta ihop? Tänkte om det få en mörk smet med bitar av vit choklad. Lite som american cookies.
Mvh Madeleine
Blev kanon goda! Med ett glas kall mjölk! Doppa dom i mjölken- mmm mmm
Var noga med att läsa på chokladen, många innehåller spår av gluten eller vete tex Marabou.
Suuuupergoda, Jenny! Jag spritsade ut dem på plåten, det blev väldigt bra. Enkelt och snyggt resultat. Kommer baka dessa fler gånger!
Mina bara rann ut på plåten i ugnen och blev för söta, går det att byta ut hälften florsocker mot mjöl? nu rörde jag bara om med slickepott, använde du elvisp?
vilken storlek på äggen använde du? Har storlek L på mina, blir de nån skillnad? Provbakade dessa kakor.. mina blev inga vidare. Alldeles förstora och mastiga, varken sega eller krispiga och för mycket kakao för min smak. Följde ändå receptet ;( ska prova att baka dessa igen
Har gjort dessa vid olika tillfällen! Bästa kakorna!!
Helt underbar! Så goda! Hade vit chockad på och rosa socker 😊